Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aanaa mnie wszyscy straszyli ze to obrzydliwe, zeby nie zwymiotowac, nie zemdlec itd, balam sie bo nie slodze nawet i ze tak wlasnie mozebyc, poszlam z mezem w razie czego a okazalo sie ze to wcale straszne nie jest, nie jeden antybiotyk byl dla mnie do wypicia 1000razy gorszy niz to, wiec spokojnie;)
-
Mi lekarz kazał przyjść z wynikami na wizytę, którą mam w przyszłym tyg. Biorąc pod uwagę długi weekend uznałam że zrobię w środę. Też się trochę dziwiłam, że wcześnie każe mi to badanie robić, ale z drugiej strony jaki wpływ może mieć tydzień w tą czy w tamtą? Lekarz każe, ana robi
Edit: mnie straszyła i babka w laboratorium, i położna, która mówiła, że nie zrobiła tego badania, bo za każdą próbą wymiotowała. I poradziła dolać do roztworu sok z całej cytryny. Dlatego pytam Was o odczucia
Kasia, ja NA PEWNO umrę z głoduWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:30
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
aanaa , tak mieszałam z cytryną cała połówka na jeden kubeczek i jeszcze dałam innej cięzarnej Pani 2 połówkę bo przyniosła sobie ale wode z cytryną w buteleczce i powiedzieli jej że bron Boże
Pewnie babka słyszała ze gdzies o tej cytrynie dzwoniło ale nie wiedziala w którym kościele
Mi o cytrynie powiedział ginekolog ze mam zabrać potem jak tak sobie pomyślałam to to nawet logiczne
zapytałam Pani w laboratorium : " czy moge ?" i pokazałam ze mam ze soba ta cytryne i powiedziała że oczywiście
Czy sie komuś zrobi słabo czy niedobrze zalezy chyba od wrazliwości czy np robiło sie niedobrze albo zemdliło kogoś po dużej ilości słodyczy niekonieczenie w ciązy ale przedmojej kolezance 3 razy wykonyali badanie bo zymiotowała glukoze i odruchy wymiotne juz pojawiały sie przy samym jej piciu
Mnie po słodkim nie mdliło nigdy a miałam jeden moment kryzysu dzisiaj ale to myśle ze dlatego ze to jest na pusty żołądek
-
Onka dla mnie fotelik to sprawa bardzo ważna, nie zawahałabym się odmówić. Jeśli nie chcesz sprawic siostrze przykrości to może nie mów, że kupujesz inny? Przy dobrym wietrze może się nie zorientuje. My z Przemkiem od początku wiedzieliśmy, że fotelik to akurat artykuł (obok bucików i materacyka do łóżeczka), które trzeba kupic nowe.
Jacusianka ciesze się, że wszystko ok.
Co do kremów mam palmers i oliwkę hipp fur mama, oliwkę chyba komuś sprezentuję a palmersa używa mąż zamiast kremu do rąk. Tak mnie drażnią te zapachy, że szok. Nie wiem kto wpadł na pomysł tak intensywnych, cięzkich, kadzidłowych zapachów w kosmetykach dla ciężarnych. U mnie wygrywa zwykła ziajka mama miaMinusem ziaji jest to, że się długo wchłania ale i tak ją kocham bo nawilża mega i pachnie troszkę jak puder dla niemowląt.
Lil Madlen też mnie czeka do końca tygodnia to badanieTrzymam kciuki za wizytkę!
Kasia mam dokładnie to samo. Czasem już o 6 boli mnie żołądek z głodu. A razem z krzywą cukrzycową będę miała też morfologię więc podobno nie powinnam już od 20 nic jeśc. U nas laboratorium od 8 czynne a potem tyle godzin jeszcze bez jedzenia? A można chociaż pic wodę? Czy to może zaburzyc wynik?onka, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
ola.321 wrote:np.:
http://www.samiboo.com/pl/p/Kocyk-Kolderka-Rozowe-Ptaszki-na-Tiffany-minky-by-Samiboo-75cm-x-75cm/760
to jest akurat kocyk ale w wyszukiwarce można wpisać rożek minky i wyskoczy ich troszkę bo jest dość dużo tych stron, ja wkleiłam pierwszą lepszą ale szukam takiej na której faktycznie zamówię
Ja zamawiam na https://www.facebook.com/zawbar?fref=ts&__nodl, za kocyk placilam chyba 70, za rozek 80 ( choc nie wiem czy nie 10 drozej:) a ostatnio kupowalam dla nowonarodzonj Dorotki:) trafilam na aukcje na fb i zaplavilam 25:) minusem licytacji jest to, ze nie mozna dobrać sobie kolorowlicytuje sie juz uszyte:)
ola.321 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Nie wiem jak to jest w przypadku badania krzywej cukrowej, ale przed zwykłą morfologią jest wręcz zalecane picie wody. Tak mi mówiły pielęgniarki w laboratorium.
Dziewczyny, a ile razy miałyście pobieraną krew po tej glukozie - raz czy dwa razy? Z tego co pamiętam, w pierwszej ciąży miałam tylko raz i dzięki temu już po godzinie mogłam jeść. To chyba zależy od zaleceń lekarza, bo można wypić 50 lub 75. Przy 75 ma się chyba dwukrotne badanie, po godzinie i dwóch. Dobrze myślę?
Doczytałam, zazwyczaj badanie kończy się po dwóch godzinach, czyli po wypiciu glukozy jeszcze są to dwa kłucia. W niektórych przypadkach lekarz nakazuje jeszcze jedno, czyli w najgorszym przypadku trzy godziny czekania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 15:02
-
kurcze dziewczyny ze tak zmienie temat... czuje jakby cos mi "stalo" w mostku/dolku jakbym polknela pestke i by mi tam zostala pije ciagle ale nic nie pomaga ... mialyscie tak moze ? Wiecie co to ? jeszcze tak promieniuje do prawej piersi to juz kompletnie nie moge sie zdiagnozowac ;( a troche ciezko z tym oddychac
-
Witam Was mamuśki:)Bardzo długo nie udzielałam się na forum, ale czytam Was regularnie:)Ostatnio nawet podjęłam próbę napisania do Was i tak się naprodukowałam, aż mi się internet zamknął i wszystko skasowało:)
Ja za chwile jadę na połówkowę:)Mam już mega stresa, ale trzymam się mysli, że z maleństwem wszystsko w porządku:) Trzymajcie za Nas kciuki:)
Co do zaparć to polecam olej lniany oraz błonnik witalny. Oba produkty mozna zakupić w zielarskim. Od kiedy stosuję zapomniałam o zaparciach, wzdęciach, gazach itp.
linka220, Little Frog, Bąbelek, Lexie, jaroszka, estrella, IviQ, agu258, Lucy7, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Ola 321 Ja mialam 2 posciele .2 przescieradla..1 spiworek 2 kocyki z dziorkami zeby mialy wentylacje.to wszystko do spania..rozka nigdy nie uzywalam do spania tylko na poczatku jak dawalam goscia dziecko w rozku zeby glowy dziecku nie urwali
ola.321, estrella lubią tę wiadomość
[/url]
-
No właśnie z tego co mi mówiła moja Ginekolog to badanie trwa 2 godziny a krew jest pobierana trzykrotnie. Przed podaniem glukozy, po podaniu glukozy i 2 godziny po jej przyjęciu. Ale ostatnio mam problemy ze skupieniem więc może to ja coś pomyliłam. Oby to trwało tylko godzinkę.
Amerie trzyyyymam mocno kciuki za Połówkowe. Już niedługo będziesz miała z głowy
Muszę spróbowac twojej porady. Tylko u nas o zielarski trudno. Jak będziemy w Szczecinie na konsultacji z serduszkiem Kornelka to może do jakiegoś zajadę. A w jaki sposób te specyfiki przyjmujesz?
Szczęśliwa Mamusia nie mam pojęcia co to może bycMam nadzieję, że przedzie szybko!
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn, które są bardziej doświadczone niż ja. Jak to jest z tą pościelą Minky? Zawsze myślałam, że kupię poduszkę (taką specjalną zapoiegającą SIDS) i kołderkę, a do tego ze dwie zmiany pościeli. Przecież taki maluszek też brudzi pościel, poci się, sika itp.
Co z praniem tych kocyków? Dobrze się piorą?Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Ja wczoraj po obiedzie pomimo przeżarcia musiałam zjeść jeszcze ziemniaki polane śmietaną...mniaaaam
Szczęsliwa mamusiu, nie wiem co Ci poradzić, na pewno nie leż na plecach bo to utrudnia w ciąży oddychanie. A co to może być to nie wiemszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Szcześliwa mamusia ja tam miałam pare razy ale po dłuższej chwili samo przeszło.
Ja mam dwa kocyki i dwa rożki z czego jeden grubszy drugi cieńki tak mi szwagierka poleciła bo podobno te grube rożki są mega ciepłe i dzidzi może być za ciepło w nim.
A kocyk jeden mam polarowy a drugi z takiego misia i zastanawiam się czy nie kupić takie najzwyklejszego bo w tym z misia nie wiem czy się nie udusi bo jak ja go dotykam to mi duszno a taki milusi jest..
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące mamusie dziś !!!szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Piscieli to dziecko az tak nie brudzi bo jest w spiochach i spiworku a ja rizkladalam pieluche na poduszke zeby byla jesli sie uleje..wiadomo czasami sie uleje na poduszke...pozatym dziecko ma pampersa ja zm8enialam co godzine prawie
Magnosia, BATTINKA lubią tę wiadomość
[/url]