X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa mnie wszyscy straszyli ze to obrzydliwe, zeby nie zwymiotowac, nie zemdlec itd, balam sie bo nie slodze nawet i ze tak wlasnie mozebyc, poszlam z mezem w razie czego a okazalo sie ze to wcale straszne nie jest, nie jeden antybiotyk byl dla mnie do wypicia 1000razy gorszy niz to, wiec spokojnie;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja mowila ze miedzy 24 a 27t.c, ale ja mialam juz na poczatku ciazy bo mi glukoza wyszla podwyzszona no i pewnie teraz bede miec drugi raz.

Kasia82 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też to badanie nie jest złe. Nie wiem dlaczego tak straszą. ;)
    No tak, nie pomyślałam, że niektóre z Was robią dwa razy. Ja chyba umrę z głodu przez tyle czasu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:29

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał przyjść z wynikami na wizytę, którą mam w przyszłym tyg. Biorąc pod uwagę długi weekend uznałam że zrobię w środę. Też się trochę dziwiłam, że wcześnie każe mi to badanie robić, ale z drugiej strony jaki wpływ może mieć tydzień w tą czy w tamtą? Lekarz każe, ana robi :D
    Edit: mnie straszyła i babka w laboratorium, i położna, która mówiła, że nie zrobiła tego badania, bo za każdą próbą wymiotowała. I poradziła dolać do roztworu sok z całej cytryny. Dlatego pytam Was o odczucia :)
    Kasia, ja NA PEWNO umrę z głodu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:30

Kasia82 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa , tak mieszałam z cytryną cała połówka na jeden kubeczek i jeszcze dałam innej cięzarnej Pani 2 połówkę bo przyniosła sobie ale wode z cytryną w buteleczce i powiedzieli jej że bron Boże :) Pewnie babka słyszała ze gdzies o tej cytrynie dzwoniło ale nie wiedziala w którym kościele :) :P Mi o cytrynie powiedział ginekolog ze mam zabrać potem jak tak sobie pomyślałam to to nawet logiczne :) zapytałam Pani w laboratorium : " czy moge ?" i pokazałam ze mam ze soba ta cytryne i powiedziała że oczywiście :)

Czy sie komuś zrobi słabo czy niedobrze zalezy chyba od wrazliwości czy np robiło sie niedobrze albo zemdliło kogoś po dużej ilości słodyczy niekonieczenie w ciązy ale przed :) mojej kolezance 3 razy wykonyali badanie bo zymiotowała glukoze i odruchy wymiotne juz pojawiały sie przy samym jej piciu :P Mnie po słodkim nie mdliło nigdy a miałam jeden moment kryzysu dzisiaj ale to myśle ze dlatego ze to jest na pusty żołądek :) :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka dla mnie fotelik to sprawa bardzo ważna, nie zawahałabym się odmówić. Jeśli nie chcesz sprawic siostrze przykrości to może nie mów, że kupujesz inny? Przy dobrym wietrze może się nie zorientuje. My z Przemkiem od początku wiedzieliśmy, że fotelik to akurat artykuł (obok bucików i materacyka do łóżeczka), które trzeba kupic nowe.

Jacusianka ciesze się, że wszystko ok.

Co do kremów mam palmers i oliwkę hipp fur mama, oliwkę chyba komuś sprezentuję a palmersa używa mąż zamiast kremu do rąk. Tak mnie drażnią te zapachy, że szok. Nie wiem kto wpadł na pomysł tak intensywnych, cięzkich, kadzidłowych zapachów w kosmetykach dla ciężarnych. U mnie wygrywa zwykła ziajka mama mia :) Minusem ziaji jest to, że się długo wchłania ale i tak ją kocham bo nawilża mega i pachnie troszkę jak puder dla niemowląt.

Lil Madlen też mnie czeka do końca tygodnia to badanie :/ Trzymam kciuki za wizytkę!

Kasia mam dokładnie to samo. Czasem już o 6 boli mnie żołądek z głodu. A razem z krzywą cukrzycową będę miała też morfologię więc podobno nie powinnam już od 20 nic jeśc. U nas laboratorium od 8 czynne a potem tyle godzin jeszcze bez jedzenia? A można chociaż pic wodę? Czy to może zaburzyc wynik?

onka, lili_madlen lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego pustego żołądka się boję, ja o 8 zazwyczaj jem już drugie śniadanko, a tu trzeba wlać sobie do tańczącego z głodu żołądka coś słodko-kwaśnego :) i jeszcze wytrzymać 2 godziny...

iv09hdge6yql001e.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, witaj wreszcie :)
    zakładam, że dwa łyki można się napić, ale pół litra może chyba rozrzedzić krew i zaburzyć wynik :( Nie oszukamy żołądka wodą :(

iv09hdge6yql001e.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    np.:
    http://www.samiboo.com/pl/p/Kocyk-Kolderka-Rozowe-Ptaszki-na-Tiffany-minky-by-Samiboo-75cm-x-75cm/760

to jest akurat kocyk ale w wyszukiwarce można wpisać rożek minky i wyskoczy ich troszkę bo jest dość dużo tych stron :), ja wkleiłam pierwszą lepszą ale szukam takiej na której faktycznie zamówię :)

Ja zamawiam na https://www.facebook.com/zawbar?fref=ts&__nodl, za kocyk placilam chyba 70, za rozek 80 ( choc nie wiem czy nie 10 drozej:) a ostatnio kupowalam dla nowonarodzonj Dorotki:) trafilam na aukcje na fb i zaplavilam 25:) minusem licytacji jest to, ze nie mozna dobrać sobie kolorow ;) licytuje sie juz uszyte:)

ola.321 lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest w przypadku badania krzywej cukrowej, ale przed zwykłą morfologią jest wręcz zalecane picie wody. Tak mi mówiły pielęgniarki w laboratorium.
    Dziewczyny, a ile razy miałyście pobieraną krew po tej glukozie - raz czy dwa razy? Z tego co pamiętam, w pierwszej ciąży miałam tylko raz i dzięki temu już po godzinie mogłam jeść. To chyba zależy od zaleceń lekarza, bo można wypić 50 lub 75. Przy 75 ma się chyba dwukrotne badanie, po godzinie i dwóch. Dobrze myślę?
    Doczytałam, zazwyczaj badanie kończy się po dwóch godzinach, czyli po wypiciu glukozy jeszcze są to dwa kłucia. W niektórych przypadkach lekarz nakazuje jeszcze jedno, czyli w najgorszym przypadku trzy godziny czekania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 15:02

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ze tak zmienie temat... czuje jakby cos mi "stalo" w mostku/dolku jakbym polknela pestke i by mi tam zostala pije ciagle ale nic nie pomaga ... mialyscie tak moze ? Wiecie co to ? jeszcze tak promieniuje do prawej piersi to juz kompletnie nie moge sie zdiagnozowac ;( a troche ciezko z tym oddychac

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka - dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:51

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamuśki:)Bardzo długo nie udzielałam się na forum, ale czytam Was regularnie:)Ostatnio nawet podjęłam próbę napisania do Was i tak się naprodukowałam, aż mi się internet zamknął i wszystko skasowało:)

Ja za chwile jadę na połówkowę:)Mam już mega stresa, ale trzymam się mysli, że z maleństwem wszystsko w porządku:) Trzymajcie za Nas kciuki:)

Co do zaparć to polecam olej lniany oraz błonnik witalny. Oba produkty mozna zakupić w zielarskim. Od kiedy stosuję zapomniałam o zaparciach, wzdęciach, gazach itp. :)

linka220, Little Frog, Bąbelek, Lexie, jaroszka, estrella, IviQ, agu258, Lucy7, lili_madlen lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola 321 Ja mialam 2 posciele .2 przescieradla..1 spiworek 2 kocyki z dziorkami zeby mialy wentylacje.to wszystko do spania..rozka nigdy nie uzywalam do spania tylko na poczatku jak dawalam goscia dziecko w rozku zeby glowy dziecku nie urwali :)

ola.321, estrella lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wlasnie zjadlam paczka 5 ogorkow kiszonych krupnik 2 talerze no i drozdzowke z serem...o matko!

IviQ, agu258, annggela lubią tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tego co mi mówiła moja Ginekolog to badanie trwa 2 godziny a krew jest pobierana trzykrotnie. Przed podaniem glukozy, po podaniu glukozy i 2 godziny po jej przyjęciu. Ale ostatnio mam problemy ze skupieniem więc może to ja coś pomyliłam. Oby to trwało tylko godzinkę.

Amerie trzyyyymam mocno kciuki za Połówkowe. Już niedługo będziesz miała z głowy :)
    Muszę spróbowac twojej porady. Tylko u nas o zielarski trudno. Jak będziemy w Szczecinie na konsultacji z serduszkiem Kornelka to może do jakiegoś zajadę. A w jaki sposób te specyfiki przyjmujesz?

Szczęśliwa Mamusia nie mam pojęcia co to może byc :( Mam nadzieję, że przedzie szybko!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które są bardziej doświadczone niż ja. Jak to jest z tą pościelą Minky? Zawsze myślałam, że kupię poduszkę (taką specjalną zapoiegającą SIDS) i kołderkę, a do tego ze dwie zmiany pościeli. Przecież taki maluszek też brudzi pościel, poci się, sika itp. :)
    Co z praniem tych kocyków? Dobrze się piorą?

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po obiedzie pomimo przeżarcia musiałam zjeść jeszcze ziemniaki polane śmietaną...mniaaaam
    Szczęsliwa mamusiu, nie wiem co Ci poradzić, na pewno nie leż na plecach bo to utrudnia w ciąży oddychanie. A co to może być to nie wiem :(

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa mamusia ja tam miałam pare razy ale po dłuższej chwili samo przeszło.

Ja mam dwa kocyki i dwa rożki z czego jeden grubszy drugi cieńki tak mi szwagierka poleciła bo podobno te grube rożki są mega ciepłe i dzidzi może być za ciepło w nim.
    A kocyk jeden mam polarowy a drugi z takiego misia i zastanawiam się czy nie kupić takie najzwyklejszego bo w tym z misia nie wiem czy się nie udusi bo jak ja go dotykam to mi duszno a taki milusi jest..

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące mamusie dziś !!!

l22nhdgeccid541p.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piscieli to dziecko az tak nie brudzi bo jest w spiochach i spiworku a ja rizkladalam pieluche na poduszke zeby byla jesli sie uleje..wiadomo czasami sie uleje na poduszke...pozatym dziecko ma pampersa ja zm8enialam co godzine prawie

Magnosia, BATTINKA lubią tę wiadomość

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ