X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka to pewnie teraz jesz wszystko co popadnie , kurcze tyle nie jesc to podziwiam ! :)
    U mnie chyba nie ma takiego badania... a moze po prostu o nim nie slyszlaam :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi absolutniebw laboratorium nie pozwolili pic wody, moglam jedynie zaraz po wypiciu wypic pol kubecxka wody zeby wyplukac w ustach po tym slodkim, nie wolno chodzic tylko siedziec na d...cytryny nie mialam bo bylo tyle ciezarnych wtedy i ta co ja sobie prsynoslam pomylkowo wcisnely innej dziewczynie:) ale naprawde nie bylo zle.aha i nie zakladsly wenflona tylko kuly z jednej zyly 3 razy.ale tak fajnie ze nawet malego siniaka nie mialam.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chciałam Wam przedstawić Ignasia:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09df42525907.jpg

Bąbelek, ss, onka, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Little Frog, jaroszka, polkosia, ola.321, Ursa, estrella, Magnosia, IviQ, Kasia82, linka220, Natka88, agu258, Aleksandra90, Nynusia, paula1, agania, nenka2, soraya, annggela, Lucy7, lili_madlen lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest dużo przydatnych filmików.

masaz krocza - http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

estrella lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka - Śliczny synuś:)

atdc6iyehd9qphks.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    No i chciałam Wam przedstawić Ignasia:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09df42525907.jpg
    Jejku jakie sliczne zdjecie masz:) super!!!

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka cudowny Ignaś ! <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, genialne zdjęcie :) przystojniak! :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, ja wodę mogłam pić, ale rzeczywiście chodzić nic (wysiłek obniża poziom glukozy we krwi).

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widzisz ja mialam wode ze soba bo slyszalam ze mozna a powiedzialy ze absolutnie, ze woda rozciencza , czesciej chodzi sie do wc, przez co wyplukuje sie glukoze i falszuje wyniki:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie, o kolderkach i poduszkach dla niemowlaka - nie mozna takiego malucha przykrywać kołdra, przesyłam wiec ważna informacje:

Dobrze wiedzieć
    Co to jest śmierć łóżeczkowa?
    Zespół nagłej śmierci niemowląt (SIDS) dotyczy zaledwie 0,2 proc. zdrowych dzieci w wieku między 1. tygodniem a 1. rokiem życia. Dziecko umiera podczas snu, zwykle w nocy. Zjawisko to częściej występuje wśród wcześniaków i dzieci nałogowych palaczek. Maluchy te prawdopodobnie mają nieprawidłowo wykształcony układ oddechowy lub problemy z bezdechem, który, na szczęście, da się wykryć i leczyć. Warto też monitorować oddech maleństwa elektronicznym monitorem oddechu lub materacykiem z czujnikiem. SIDS można zapobiegać, dbając o zdrowy styl życia w ciąży i podczas karmienia. W obecności dziecka absolutnie nie wolno palić papierosów. Ryzyko zmniejsza także układanie dziecka do snu na plecach i nieprzegrzewanie go.
    Dostosuj wysokość materacyka w łóżeczku do wieku dziecka. Noworodki można układać na najwyższym poziomie, starsze niemowlęta wymagają obniżenia materacyka, zanim zaczną się przekręcać i siadać.
    Nie wkładaj do łóżeczka poduszek, miękkich ochraniaczy ani puchatych maskotek – malec może zarzucić je sobie na buzię.
    Nie zakładaj dziecku do snu czapeczki, chyba że urodziłaś wcześniaka.
    W pokoju, w którym śpi niemowlę, powinno być 20 st. C. Noworodki mogą czasem wymagać nieco wyższej temperatury, mniej więcej 21–22 st. C.
    Do przykrycia nie używaj kołder ani grubych koców. Najlepszy będzie miękki śpiworek, niekrępujący ruchów dziecka, lub mały, lekki kocyk.
    Na ścianie przy łóżeczku nie zawieszaj półek – mogą się oderwać i zranić malca.

polkosia, estrella, Magnosia, IviQ, Kasia82, agu258, Nynusia, annggela, lili_madlen lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dlatego chciałabym spróbować otulacza :) Tylko czy nie za zimno będzie dziecku? W końcu rodzimy na jesieni...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie :)

Jestem już po wizycie... wg lekarza wszystko jest w normie, wymiary mojego szczęścia to:

BPD 55 mm
    HC 194 mm
    AC 159 mm
    FL 38 mm
    i waga całe 449 g :)

Ten lekarz również potwierdza, że będzie CÓRECZKA <3 <3 <3

Ogólnie średnio jestem zadowolona z badania bo lekarz nie był zbyt wylewny, większość rzeczy zobaczyłam na opisie z badania... No i zaczęłam się trochę martwić.... bo BPD odpowiada 23t0d i jest to największy wymiar... zaczęłam się martwić, że główka jest zbyt duża w stosunku do reszty ciała... no ale lekarz mówił, że nie ma nic niepokojącego więc chyba pozostaje mu wierzyć... zresztą to specjalista z tej listy, która tu była wielokrotnie wklejana więc chyba zna się na rzeczy prawda?

IviQ dziękuję, za informacje nt szpitala... ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad porodem w Bydgoszczy... bo toruńska porodówka ma baaardzo słabe opinie... no ale jeszcze jest trochę czasu do zastanowienia więc zobaczymy....

Widziałam, że pojawił się temat imion... teraz kiedy już raczej pewne jest, że będzie córeczka to musimy z mężem coś ustalić, a nie będzie to łatwe :) Podoba mi się Olga ale nie wiem jak mogłabym mówić do niej zdrobniale, myślałam też o Izie ale kojarzy mi się negatywnie z pewną dziewczyną :P ostatnio coraz bardziej skłaniam się ku Kindze ale mężowi się nie podoba... On proponuje Igę :) Ojj będzie ciężko :)

Ja chyba też zapiszę się na ćwiczenia dla ciężarnych, przed ciążą ćwiczyłam i trochę mi tego teraz brakuje. Poza tym widziałam, że w tym miejscu gdzie są ćwiczenia dla ciężarnych, raz na dwa tygodnie odbywają się zajęcia na rowerkach stacjonarnych podczas, których położna prowadzi pogadanki na temat porodu, oddychania, opieki nad noworodkiem i połogu... Ciężarne ćwiczą, a dodatkowo mogą posłuchać ciekawych rzeczy więc wydaje mi się, że dobra opcja. W przyszły wtorek mam wizytę u mojej ginekolog i zapytam czy nie widzi przeciwwskazań...

Jacusianka super, że z Ignasiem wszystko dobrze :) Śliczny jest :)

Co do glukozy to ginekolog ma mi dać skierowanie dopiero za tydzień. Moja koleżanka zasłabła po jej wypiciu więc jak widać różnie kobiety reagują... dlatego ja wybiorę się z mężem (tak na wszelki wypadek) :)

Dzięki dziewczyny za kciuki! :*

ola.321, jacusianka, Lexie, onka, IviQ, szczesliwa_mamusia21, agu258, Nynusia, paula1, annggela, lili_madlen lubią tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja właśnie dlatego chciałabym spróbować otulacza :) Tylko czy nie za zimno będzie dziecku? W końcu rodzimy na jesieni...

Ja na początek zdecydowałam się na kupno rożka :), no i pewnie będzie cieplejszy a potem może być kocykiem :).

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, gratuluję dobrych wiadomości :) fajnie tak popatrzeć na swoje Sczęście:)

estrella lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka-śliczna buźka Bobisia :) <3 ja swojego Bubusia zobaczę jutro :):):)

Estrella-cieszę sie,że na wizycie wszystko w porządku :)

estrella, linka220, lili_madlen lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, o rożku jeszcze nie myślałam. Cieńszy i grubszy mają swoje plusy, muszę przemyśleć. Na pewno nie chciałabym maluszka przegrzać, więc nie wiem czy na ten cieńszy się nie zdecydować. Jakby było maleństwu za zimno, można dodatkowo okryć kocykiem lub cieplej ubrać. Później będę układać pod pościelą, tak jak córcię. Przy młodej miałam dwa komplety. Kochana, my często mamy swoje cudowne wizje, z których niekoniecznie będą zadowolone nasze dzieciaczki. U nas na przykład się nie sprawdziły śpiworki, bo córcia nie lubiła takiego ograniczenia i rozkopywała się nawet z takich, które miała na ramionach. Do tej pory nie wiem, jak ona to robiła. :)
    ola.321 wrote:
    Kasia - a grubszy czy cieńszy kupisz ten rożek?
    a później stosowałaś koc czy pościel?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:27

ola.321 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka cudowny synuś! <3

Co do krzywej cukrzycowej ja jestem przerazona, mnie mdli bo slodzonym jogurcie lub jak zjem wiecej niz 2 kostki czekolady a tu mam wypic 75g:/ mi lekarka tez mowila ze 2h i na czczo. Nic nie mowila o tygodniach ale ze mam przyniesc na wizyte 21 go chcialam isc teraz ale czytajac ze od 24 tyg jak ktoras napisala poczekam bo jestem dopiero w 21

baaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję za info na temat śmierci łóżeczkowej. cenne informacje.
    lece na kebaba bo mi sie dzis gotowac nie chcialo i do kina buziaki

jaroszka lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - no tak wszystko wyjdzie w praniu :) ale dziękuję za inf :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam glukozę dopiero po 24 tc. Najczęściej cukrzyca pojawia się dopiero w drugiej połowie ciąży, dlatego wcześniej nie ma sensu się obciążać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ