X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to sa srednie.tego nie nalezy sie trzymac kurczowo.moj bodajze w 20t1d mial chyba 450...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Agacie;) mloda zdolna.szkoda jej...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy to faktycznie az tak duzo , teraz szybko sie dowiem wagi bo moj lekarz tutaj go nie wazy , przynajmniej do tej pory tego nie robił .
    A niech sobie wazy duzo wazne zeby zdrowy , ale dziekuje za tabelke bede do niej zagladac jak sie dowiem wagi i zobaczymy co tam wyjdzie :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to chyba będę ostatnią, która pozna płeć dziecka :( i pójdzie na połówkowe. Mam je dopiero 29 czerwca.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, lepiej późno niż za wcześnie. Ja niby w 21 tc, a okazało się, że mała ciut za mała i trzeba powtórzyć...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania , ale za to moze ladnie sie obroci i bedzie dobrze i wyraznie widac :) Bedzie juz dobrze rozwiniety wiec bedziesz miala pewnosc ! A ja u Ciebie wyczuwam dziewuszke :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt <3

Estrella nie martw się moja też ma troszkę większą główkę i kość udową a gin stwierdził, że ok

Jacusianka cudowne cuuuudooowne zdjęcie Ignasia <3

Skoro u Ciebie jest podobnie i gin rowniez nic o tym nie mowil to znaczy ze nie ma sie czym martwic :-) zamykam temat i teraz bede sie cieszyc ze wszystko jest dobrze :-)

szkoda tylko ze mala byla obrocona twarza do kregoslupa i nie udalo sie zrobic foteczki :-( oby za tydzien ulozyla sie inaczej...

Nynusia lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wtedy będzie 22t4d :)
    szczesliwa mamusia - u mnie wszyscy przeczuwają dziewczynkę, więc pewnie się sprawdzi :)

polkosia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    You Can Dance!!!! :) oglądam juz z przyzwyczajenia, ale nie przeżywam, bo Michał odpadł....a kibicowałam mu...ehhh

Michał tez był moim faworytem!!

jaroszka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    ja tylko na minutę weszlam a tu czytam, że krzywa cukrzycowa po 24 tyg a mi już kazał zrobić i przynieść wyniki na kolejną wizytę, którą mam 9 czerwca czyli robiłam przed 24 tyg????

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ja w pierwszej ciąży też musiałam badania połówkowe powtórzyć za 2 tyg bo jak poszłam to córcia była za malutka, żeby ją pomierzyć, ale wtedy dopiero też dowiedziałam się kto u mnie mieszkał w brzuszku..
    teraz tez liczę, że w końcu usłyszę ;)

Dobrej nocy pa pa

aaa i od dzisiaj kilka dni w domu jestem, więc może jutro uda mi się Was nadrobić ;)

Przyjemności życze

polkosia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu też zostawiam namiar :) https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lista-obecnych-ciezarowek,26,243.html?sd=1

• annggela Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzien mnie nie bylo a wy się tak rozpisałyście :)
    Piękne dzieciaczki !
    Powodzenia na badaniach, ja procz krwi i moczu co miesiac nic innego miec nie bede tutaj, coz zrobic w dupie wszystko maja.
    Mialam isc wczoraj dowiedziec sie jak to bedzie gdy pojde na żwolnienie a tu o 9 dzwonia po mnie z pracy ze powinnam byc w robocie(zle sprawdzilam grafik :/ )
    Trudno jutro pojde a tymczasem szykuje sie do pracy, cala noc nie spalam bo wichura u mnie jest :/ to choc wam zycze pieknego wtorku i duzo kopniakow , buzka :*

szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie !
    Gratuluje udaanych wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)
    Jacusianka Ignac przeuroczy :)
    estella mysle , ze jak pojdziesz na kolejne usg to wymiary sie wyrownaja .Przeciez to tylko sprzet i on moze sie mylic ,albo lekarz mogl zle zanaczyc miejsce pomiaru . Zreszta nie ma sie czym martwic , wazne , ze malenstwo zdrowe :)
    szczesliwa-mamusia mam nadzieje , ze bolesci przeszy i czujesz sie juz dobrze :)
    Co do badania cukru to ja tez nie wiem kiedylekarz zaleci mi to badanie . Dowiem sie 11.06 .
    Ja wczoraj mialam kiepski dzien . Kolezanka z pracy poinformowala mnie , ze prawdopodobnie w zeszlym tygodniu przeszla rozyczke . Miala wysypke i goraczke, a ja mialam z nia kontakt codziennie . Polecialam zaraz na badanie , ale zrobili mi tylko IgG i wyszlo , ze mam przeciwciala . Teraz czekam na kolejna wizyte i pewnie zleca mi powtorke badan za trzy tygodnie.Dzwonilam do mamy zapytac sie czy chorowalam na to cholerstwo , ale ona za bardzo nie pamieta ,ale mowila , ze bylismy szczepieni.Chyba nie mam sie czym martwic ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 07:57

estrella, Little Frog, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

czytam właśnie, że po skończonym 24 tyg mija granica przeżywalności płodu :D

annggela, nie przejmuj się pracą, myślę że oni sobie zdają sprawę, że w każdej chwili kładziesz L4 i Cię nie ma, powinni uszanować, że tak długo pracujesz cały czas :)

Miłego dnia laseczki :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, z tego co kojarzę, to granica przeżywalności w 25 tyg wynosi 50% i z każdym kolejnym tygodniem wzrasta o 10 %. Wszystko zależy od placówki, w której się urodzi. Moja koleżanka urodziła w 25 tyg i u mnie w mieście lekarze nie dali szans dla maluszka, ona się uparła, przewieźli dziecko do warszawy, i jest wszystko ok. Mała rośnie jak na drożdżach. Wszystko zależy od cholernych chęci...

linka220, agu258, nenka2 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak, jest napisane, że wszystko zależy od tego jak silne jest maleństwo.... ale też oczywiście od lekarzy, więc niestety, jesteśmy skazani :(

W każdym razie po 24 tyg jest już napisane przedwczesny poród, a nie poronienie...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc :)

A widzę, że wy nadal porównujecie USG :) Teraz Kochane to już bez sensu bo każde maleństwo ma już swoje cechy osobnicze :) Są dzieci dłuższe i lżejsze, krótksze i cięższe, z dłuższymi lub krótszymi nóżkami :) Mój Kornelek wszystkie pomiary miał idelanie w punkt (20 tydzień) a ważył 310g czyli malutko. Z resztą z tą wagą to róznie bywa, moją koleżankę skierowano na cesarkę bo jej synek miał ważyć prawie 5 kg według USG :P Wykonano cesarkę i okazało się, że mały ma 3,9kg tak więc spokojnie urodziła by go siłami natury ;)

Ja ostatnio czytałam, że już w 23 tygodniu udawało się uratować dzieci niestety zwykle w przyszłości miały one problemy ze wzrokiem i słuchem. Dlatego ja mam silne postanowienie dotrwac do terminu. W zasadzie mam silne przeczucie, że nie będe tu pierwszą mamą z noworodkiem na ręku :) Myślę, że urodzę w październiku... od początku takie miałam przeczucie :)

Miłego dnia. Ja mam dziś dzień prania :)

Nynusia, onka, Kasia82, IviQ lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ursa ma rację, nasze dzieciątka mogą urodzić się z wagą 3000g, 2500g, albo i 4000g, więc już na tym etapie ciąży mogą być spore różnice. To samo z cm.

onka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

A ja znalazłam informację, że "współczesna medycyna potrafi czasem uratować dziecko urodzone już w dwudziestym trzecim tygodniu ciąży" (https://parenting.pl/portal/23-tydzien-ciazy). Z tego co wiem, najmłodsza na świecie dziewczynka uratowana była w 21t5d.

U nas wczoraj wieczorem i w nocy strasznie padało, dzisiaj patelnia, więc zaraz zrobią się tropiki :) Mam pole przed oknami, więc wiosna i lato to najpiękniejsze okresy do obserwowania pięknych widoków mgieł :)

Za to mamy rozgrzebany ogród (pracownicy wczoraj zaczeli i dzisiaj pusto...). No ale mam nadzieję, że nas z tym nie zostawią w takiej wersji w środę popołudniu...

Miłego dnia :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ