X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to sa srednie.tego nie nalezy sie trzymac kurczowo.moj bodajze w 20t1d mial chyba 450...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Agacie;) mloda zdolna.szkoda jej...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy to faktycznie az tak duzo , teraz szybko sie dowiem wagi bo moj lekarz tutaj go nie wazy , przynajmniej do tej pory tego nie robił .
    A niech sobie wazy duzo wazne zeby zdrowy , ale dziekuje za tabelke bede do niej zagladac jak sie dowiem wagi i zobaczymy co tam wyjdzie :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to chyba będę ostatnią, która pozna płeć dziecka :( i pójdzie na połówkowe. Mam je dopiero 29 czerwca.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, lepiej późno niż za wcześnie. Ja niby w 21 tc, a okazało się, że mała ciut za mała i trzeba powtórzyć...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania , ale za to moze ladnie sie obroci i bedzie dobrze i wyraznie widac :) Bedzie juz dobrze rozwiniety wiec bedziesz miala pewnosc ! A ja u Ciebie wyczuwam dziewuszke :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt <3

Estrella nie martw się moja też ma troszkę większą główkę i kość udową a gin stwierdził, że ok

Jacusianka cudowne cuuuudooowne zdjęcie Ignasia <3

Skoro u Ciebie jest podobnie i gin rowniez nic o tym nie mowil to znaczy ze nie ma sie czym martwic :-) zamykam temat i teraz bede sie cieszyc ze wszystko jest dobrze :-)

szkoda tylko ze mala byla obrocona twarza do kregoslupa i nie udalo sie zrobic foteczki :-( oby za tydzien ulozyla sie inaczej...

Nynusia lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wtedy będzie 22t4d :)
    szczesliwa mamusia - u mnie wszyscy przeczuwają dziewczynkę, więc pewnie się sprawdzi :)

polkosia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    You Can Dance!!!! :) oglądam juz z przyzwyczajenia, ale nie przeżywam, bo Michał odpadł....a kibicowałam mu...ehhh

Michał tez był moim faworytem!!

jaroszka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    ja tylko na minutę weszlam a tu czytam, że krzywa cukrzycowa po 24 tyg a mi już kazał zrobić i przynieść wyniki na kolejną wizytę, którą mam 9 czerwca czyli robiłam przed 24 tyg????

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ja w pierwszej ciąży też musiałam badania połówkowe powtórzyć za 2 tyg bo jak poszłam to córcia była za malutka, żeby ją pomierzyć, ale wtedy dopiero też dowiedziałam się kto u mnie mieszkał w brzuszku..
    teraz tez liczę, że w końcu usłyszę ;)

Dobrej nocy pa pa

aaa i od dzisiaj kilka dni w domu jestem, więc może jutro uda mi się Was nadrobić ;)

Przyjemności życze

polkosia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu też zostawiam namiar :) https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lista-obecnych-ciezarowek,26,243.html?sd=1

• annggela Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzien mnie nie bylo a wy się tak rozpisałyście :)
    Piękne dzieciaczki !
    Powodzenia na badaniach, ja procz krwi i moczu co miesiac nic innego miec nie bede tutaj, coz zrobic w dupie wszystko maja.
    Mialam isc wczoraj dowiedziec sie jak to bedzie gdy pojde na żwolnienie a tu o 9 dzwonia po mnie z pracy ze powinnam byc w robocie(zle sprawdzilam grafik :/ )
    Trudno jutro pojde a tymczasem szykuje sie do pracy, cala noc nie spalam bo wichura u mnie jest :/ to choc wam zycze pieknego wtorku i duzo kopniakow , buzka :*

szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie !
    Gratuluje udaanych wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)
    Jacusianka Ignac przeuroczy :)
    estella mysle , ze jak pojdziesz na kolejne usg to wymiary sie wyrownaja .Przeciez to tylko sprzet i on moze sie mylic ,albo lekarz mogl zle zanaczyc miejsce pomiaru . Zreszta nie ma sie czym martwic , wazne , ze malenstwo zdrowe :)
    szczesliwa-mamusia mam nadzieje , ze bolesci przeszy i czujesz sie juz dobrze :)
    Co do badania cukru to ja tez nie wiem kiedylekarz zaleci mi to badanie . Dowiem sie 11.06 .
    Ja wczoraj mialam kiepski dzien . Kolezanka z pracy poinformowala mnie , ze prawdopodobnie w zeszlym tygodniu przeszla rozyczke . Miala wysypke i goraczke, a ja mialam z nia kontakt codziennie . Polecialam zaraz na badanie , ale zrobili mi tylko IgG i wyszlo , ze mam przeciwciala . Teraz czekam na kolejna wizyte i pewnie zleca mi powtorke badan za trzy tygodnie.Dzwonilam do mamy zapytac sie czy chorowalam na to cholerstwo , ale ona za bardzo nie pamieta ,ale mowila , ze bylismy szczepieni.Chyba nie mam sie czym martwic ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 07:57

estrella, Little Frog, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

czytam właśnie, że po skończonym 24 tyg mija granica przeżywalności płodu :D

annggela, nie przejmuj się pracą, myślę że oni sobie zdają sprawę, że w każdej chwili kładziesz L4 i Cię nie ma, powinni uszanować, że tak długo pracujesz cały czas :)

Miłego dnia laseczki :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, z tego co kojarzę, to granica przeżywalności w 25 tyg wynosi 50% i z każdym kolejnym tygodniem wzrasta o 10 %. Wszystko zależy od placówki, w której się urodzi. Moja koleżanka urodziła w 25 tyg i u mnie w mieście lekarze nie dali szans dla maluszka, ona się uparła, przewieźli dziecko do warszawy, i jest wszystko ok. Mała rośnie jak na drożdżach. Wszystko zależy od cholernych chęci...

linka220, agu258, nenka2 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak, jest napisane, że wszystko zależy od tego jak silne jest maleństwo.... ale też oczywiście od lekarzy, więc niestety, jesteśmy skazani :(

W każdym razie po 24 tyg jest już napisane przedwczesny poród, a nie poronienie...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc :)

A widzę, że wy nadal porównujecie USG :) Teraz Kochane to już bez sensu bo każde maleństwo ma już swoje cechy osobnicze :) Są dzieci dłuższe i lżejsze, krótksze i cięższe, z dłuższymi lub krótszymi nóżkami :) Mój Kornelek wszystkie pomiary miał idelanie w punkt (20 tydzień) a ważył 310g czyli malutko. Z resztą z tą wagą to róznie bywa, moją koleżankę skierowano na cesarkę bo jej synek miał ważyć prawie 5 kg według USG :P Wykonano cesarkę i okazało się, że mały ma 3,9kg tak więc spokojnie urodziła by go siłami natury ;)

Ja ostatnio czytałam, że już w 23 tygodniu udawało się uratować dzieci niestety zwykle w przyszłości miały one problemy ze wzrokiem i słuchem. Dlatego ja mam silne postanowienie dotrwac do terminu. W zasadzie mam silne przeczucie, że nie będe tu pierwszą mamą z noworodkiem na ręku :) Myślę, że urodzę w październiku... od początku takie miałam przeczucie :)

Miłego dnia. Ja mam dziś dzień prania :)

Nynusia, onka, Kasia82, IviQ lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ursa ma rację, nasze dzieciątka mogą urodzić się z wagą 3000g, 2500g, albo i 4000g, więc już na tym etapie ciąży mogą być spore różnice. To samo z cm.

onka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

A ja znalazłam informację, że "współczesna medycyna potrafi czasem uratować dziecko urodzone już w dwudziestym trzecim tygodniu ciąży" (https://parenting.pl/portal/23-tydzien-ciazy). Z tego co wiem, najmłodsza na świecie dziewczynka uratowana była w 21t5d.

U nas wczoraj wieczorem i w nocy strasznie padało, dzisiaj patelnia, więc zaraz zrobią się tropiki :) Mam pole przed oknami, więc wiosna i lato to najpiękniejsze okresy do obserwowania pięknych widoków mgieł :)

Za to mamy rozgrzebany ogród (pracownicy wczoraj zaczeli i dzisiaj pusto...). No ale mam nadzieję, że nas z tym nie zostawią w takiej wersji w środę popołudniu...

Miłego dnia :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ