X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, ja robiłam dokładnie tak samo i też myślę, że jeden rożek wystarczy, tym bardziej, że krótko się z niego korzysta. Nie neguję jednak zakupów żadnej mamy, bo każda z nas ma inne wizje, a wiadomo jak takie zakupy dla maleństwa cieszą każdą z nas. :)
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny ja pamiętam moją glukozę i wcale nie bylo to straszne wiec i teraz sie nie obawiam, jak czytam ze jakieś cytryny dodają co nie którzy to się dziwię no ale każdy jest inny.

Jesli chodzi o rożek to miałam jeden i z powodzeniem mi wystarczył. Natomiast do łóżeczka miałam dwa przebrania pościeli i tez było dobrze. Moja córa od początku spala w łóżeczku i ja przykrywałam.

BATTINKA lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt ! :* Nasze zdjecia juz sie staja jak portreciki , kiedys tylko male fasoleczki a teraz super buzki i nozki ! :) Pieknie sie je oglada , a jak juz wklejamy to ja sie pochwale moim synkiem ! :)

Pitolek
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50c60cc0a063.jpg

buzka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5b31f9e48f7.jpg

ola.321, estrella, jacusianka, Little Frog, BATTINKA, onka, agu258, Lexie, Nynusia, jaroszka, paula1, annggela, lili_madlen lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, kołderki dla takich maluchów nie są grube. Grubość mojej była jak kocyk i jeśli koc bym włożyła w poszewkę, wyszłoby na to samo. Poduszka też była całkiem płaska.
    jaroszka wrote:
    Dziewczyny piszecie, o kolderkach i poduszkach dla niemowlaka - nie mozna takiego malucha przykrywać kołdra, przesyłam wiec ważna informacje:

Dobrze wiedzieć
    Co to jest śmierć łóżeczkowa?
    Zespół nagłej śmierci niemowląt (SIDS) dotyczy zaledwie 0,2 proc. zdrowych dzieci w wieku między 1. tygodniem a 1. rokiem życia. Dziecko umiera podczas snu, zwykle w nocy. Zjawisko to częściej występuje wśród wcześniaków i dzieci nałogowych palaczek. Maluchy te prawdopodobnie mają nieprawidłowo wykształcony układ oddechowy lub problemy z bezdechem, który, na szczęście, da się wykryć i leczyć. Warto też monitorować oddech maleństwa elektronicznym monitorem oddechu lub materacykiem z czujnikiem. SIDS można zapobiegać, dbając o zdrowy styl życia w ciąży i podczas karmienia. W obecności dziecka absolutnie nie wolno palić papierosów. Ryzyko zmniejsza także układanie dziecka do snu na plecach i nieprzegrzewanie go.
    Dostosuj wysokość materacyka w łóżeczku do wieku dziecka. Noworodki można układać na najwyższym poziomie, starsze niemowlęta wymagają obniżenia materacyka, zanim zaczną się przekręcać i siadać.
    Nie wkładaj do łóżeczka poduszek, miękkich ochraniaczy ani puchatych maskotek – malec może zarzucić je sobie na buzię.
    Nie zakładaj dziecku do snu czapeczki, chyba że urodziłaś wcześniaka.
    W pokoju, w którym śpi niemowlę, powinno być 20 st. C. Noworodki mogą czasem wymagać nieco wyższej temperatury, mniej więcej 21–22 st. C.
    Do przykrycia nie używaj kołder ani grubych koców. Najlepszy będzie miękki śpiworek, niekrępujący ruchów dziecka, lub mały, lekki kocyk.
    Na ścianie przy łóżeczku nie zawieszaj półek – mogą się oderwać i zranić malca.

BATTINKA lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczny Ignaś :) super takie zdjęcia są :) Mega pamiątka

Lexie ja też jutro mam wizytę u gin. Odliczamy :D

A wiecie, że u nas na badanie glukozy normalnie przyjmują do szpitala, mam skierowanie lecę na izbę przyjęć, dają mi łóżko, szlafrok muszę mieć :/ i pół dnia w szpitalu, jako pacjentka :/

Lexie lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, nie ma za co. :) Rożek na pewno na początku nam się przyda. Już w szpitalu wygodnie się w nim układa maluszka.
    Mam nadzieję, że drugi maluch nie będzie nam tak "strajkował" w związku ze śpiworkami, bo to naprawdę fajna rzecz. :)

ola.321 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka no co ty? Pierszy raz slysze, przeciez to tylko 2h

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa mamusia, jaka buzia! i nosek <3 CUDO! :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No udalo sie uchwycic ! :) Moge patrzec i patrzec na to <3 Bedziemy mieli malych przystojniakow :P

Moj bol nadal nie mija ;/ cos okropnego ! mam nadzieje ze sie tego szybko pozbede ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie śliczne te Wasze chłopaki :) A ja ostatnio mojego Kornelka widziałam prawie miesiąc temu. Teraz w piątek pewnie serducho będzie na celowniku ale może moja Gin we wtorek zrobi USG gdzie będę go mogła pooglądac.

Linka a powiem Ci, że to chyba wygodniejsza opcja. Przynajmniej łóżko dostaniesz. Ja będę na zydelku siedziała na korytarzu. Raj dla mojego kręgosłupa :P

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w przychodni jest tak ze można iść sobie ,,spokojnie,, z przychodni. Posiedzieć na ławeczce na świeżym powietrzu bądź...tak ja ja pewnie będę siedzieć w jakimś lumpku przy okazji :)
    I po dwóch godzinach pobierają krew.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to juz wogole spalisz caly ten cukier i wynik bedziesz miec rewelacyjny;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, ale po jednej też... Bo cukrzycę stwierdza się przy przekroczeniu jednego z 3 pomiarów. W tej chwili wygląda to tak...

Bilbonix:
    Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:
    1. stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
    2. stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    3. stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 20:38

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Ale śliczny Ignaś :) super takie zdjęcia są :) Mega pamiątka

Lexie ja też jutro mam wizytę u gin. Odliczamy :D

A wiecie, że u nas na badanie glukozy normalnie przyjmują do szpitala, mam skierowanie lecę na izbę przyjęć, dają mi łóżko, szlafrok muszę mieć :/ i pół dnia w szpitalu, jako pacjentka :/

Tak jest,odliczamy! :)
    ciążą idziemy łeb w łeb i nawet wizyta tego samego dnia :) suuuper :)
    Mam na 16.00 a Ty ?

linka220 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    No udalo sie uchwycic ! :) Moge patrzec i patrzec na to <3 Bedziemy mieli malych przystojniakow :P

Moj bol nadal nie mija ;/ cos okropnego ! mam nadzieje ze sie tego szybko pozbede ...

Współczuję szczesliwa mamusiu.. Oby jutro było lepiej! <3

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Linka no co ty? Pierszy raz slysze, przeciez to tylko 2h

Noooo dosłownie :( cały dzień na oddziale ginekologicznym, po południu się wychodzi i normalnie wypis ze szpitala odbierasz, jak dzień w szpitalu. Moja gin tam pracuje i ona kieruje wszystkie swoje pacjentki... nie mam wyjścia.

plus jest taki, że tam będę rodzić i sobie trochę "pooglądam" i popatrzę, jak tam jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 20:43

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Tak jest,odliczamy! :)
    ciążą idziemy łeb w łeb i nawet wizyta tego samego dnia :) suuuper :)
    Mam na 16.00 a Ty ?

ja na 14 :) Trzymam kciuki Lexie :) Daj znać po wizycie :)

Lexie lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt <3

Estrella nie martw się moja też ma troszkę większą główkę i kość udową a gin stwierdził, że ok

Jacusianka cudowne cuuuudooowne zdjęcie Ignasia <3

estrella lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pije herbatke i moze sie poprawi dziekuje Lexie :*

Dziewczyny myslicie ze 350 gram w 19+1 to jest duzo ??

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    pije herbatke i moze sie poprawi dziekuje Lexie :*

Dziewczyny myslicie ze 350 gram w 19+1 to jest duzo ??

Wklejam Ci średnie długości i masy płodu w poszczególnych tygodniach ciazy :)
    http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 21:29

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    You Can Dance!!!! :) oglądam juz z przyzwyczajenia, ale nie przeżywam, bo Michał odpadł....a kibicowałam mu...ehhh

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ