Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Battinka, ja robiłam dokładnie tak samo i też myślę, że jeden rożek wystarczy, tym bardziej, że krótko się z niego korzysta. Nie neguję jednak zakupów żadnej mamy, bo każda z nas ma inne wizje, a wiadomo jak takie zakupy dla maleństwa cieszą każdą z nas.
BATTINKA wrote:Dziewczyny ja pamiętam moją glukozę i wcale nie bylo to straszne wiec i teraz sie nie obawiam, jak czytam ze jakieś cytryny dodają co nie którzy to się dziwię no ale każdy jest inny.
Jesli chodzi o rożek to miałam jeden i z powodzeniem mi wystarczył. Natomiast do łóżeczka miałam dwa przebrania pościeli i tez było dobrze. Moja córa od początku spala w łóżeczku i ja przykrywałam.BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt ! :* Nasze zdjecia juz sie staja jak portreciki , kiedys tylko male fasoleczki a teraz super buzki i nozki !
Pieknie sie je oglada , a jak juz wklejamy to ja sie pochwale moim synkiem !
Pitolek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50c60cc0a063.jpg
buzka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5b31f9e48f7.jpg
ola.321, estrella, jacusianka, Little Frog, BATTINKA, onka, agu258, Lexie, Nynusia, jaroszka, paula1, annggela, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Jaroszka, kołderki dla takich maluchów nie są grube. Grubość mojej była jak kocyk i jeśli koc bym włożyła w poszewkę, wyszłoby na to samo. Poduszka też była całkiem płaska.
jaroszka wrote:Dziewczyny piszecie, o kolderkach i poduszkach dla niemowlaka - nie mozna takiego malucha przykrywać kołdra, przesyłam wiec ważna informacje:
Dobrze wiedzieć
Co to jest śmierć łóżeczkowa?
Zespół nagłej śmierci niemowląt (SIDS) dotyczy zaledwie 0,2 proc. zdrowych dzieci w wieku między 1. tygodniem a 1. rokiem życia. Dziecko umiera podczas snu, zwykle w nocy. Zjawisko to częściej występuje wśród wcześniaków i dzieci nałogowych palaczek. Maluchy te prawdopodobnie mają nieprawidłowo wykształcony układ oddechowy lub problemy z bezdechem, który, na szczęście, da się wykryć i leczyć. Warto też monitorować oddech maleństwa elektronicznym monitorem oddechu lub materacykiem z czujnikiem. SIDS można zapobiegać, dbając o zdrowy styl życia w ciąży i podczas karmienia. W obecności dziecka absolutnie nie wolno palić papierosów. Ryzyko zmniejsza także układanie dziecka do snu na plecach i nieprzegrzewanie go.
Dostosuj wysokość materacyka w łóżeczku do wieku dziecka. Noworodki można układać na najwyższym poziomie, starsze niemowlęta wymagają obniżenia materacyka, zanim zaczną się przekręcać i siadać.
Nie wkładaj do łóżeczka poduszek, miękkich ochraniaczy ani puchatych maskotek – malec może zarzucić je sobie na buzię.
Nie zakładaj dziecku do snu czapeczki, chyba że urodziłaś wcześniaka.
W pokoju, w którym śpi niemowlę, powinno być 20 st. C. Noworodki mogą czasem wymagać nieco wyższej temperatury, mniej więcej 21–22 st. C.
Do przykrycia nie używaj kołder ani grubych koców. Najlepszy będzie miękki śpiworek, niekrępujący ruchów dziecka, lub mały, lekki kocyk.
Na ścianie przy łóżeczku nie zawieszaj półek – mogą się oderwać i zranić malca.BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Ale śliczny Ignaś
super takie zdjęcia są
Mega pamiątka
Lexie ja też jutro mam wizytę u gin. Odliczamy
A wiecie, że u nas na badanie glukozy normalnie przyjmują do szpitala, mam skierowanie lecę na izbę przyjęć, dają mi łóżko, szlafrok muszę mieći pół dnia w szpitalu, jako pacjentka
Lexie lubi tę wiadomość
-
Olu, nie ma za co.
Rożek na pewno na początku nam się przyda. Już w szpitalu wygodnie się w nim układa maluszka.
Mam nadzieję, że drugi maluch nie będzie nam tak "strajkował" w związku ze śpiworkami, bo to naprawdę fajna rzecz.ola.321 lubi tę wiadomość
-
Jakie śliczne te Wasze chłopaki
A ja ostatnio mojego Kornelka widziałam prawie miesiąc temu. Teraz w piątek pewnie serducho będzie na celowniku ale może moja Gin we wtorek zrobi USG gdzie będę go mogła pooglądac.
Linka a powiem Ci, że to chyba wygodniejsza opcja. Przynajmniej łóżko dostaniesz. Ja będę na zydelku siedziała na korytarzu. Raj dla mojego kręgosłupaszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Battinka, ale po jednej też... Bo cukrzycę stwierdza się przy przekroczeniu jednego z 3 pomiarów. W tej chwili wygląda to tak...
Bilbonix:
Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:
1. stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
2. stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
3. stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 20:38
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
linka220 wrote:Ale śliczny Ignaś
super takie zdjęcia są
Mega pamiątka
Lexie ja też jutro mam wizytę u gin. Odliczamy
A wiecie, że u nas na badanie glukozy normalnie przyjmują do szpitala, mam skierowanie lecę na izbę przyjęć, dają mi łóżko, szlafrok muszę mieći pół dnia w szpitalu, jako pacjentka
Tak jest,odliczamy!
ciążą idziemy łeb w łeb i nawet wizyta tego samego dniasuuuper
Mam na 16.00 a Ty ?linka220 lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:No udalo sie uchwycic !
Moge patrzec i patrzec na to
Bedziemy mieli malych przystojniakow
Moj bol nadal nie mija ;/ cos okropnego ! mam nadzieje ze sie tego szybko pozbede ...
Współczuję szczesliwa mamusiu.. Oby jutro było lepiej!szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
ss wrote:Linka no co ty? Pierszy raz slysze, przeciez to tylko 2h
Noooo dosłowniecały dzień na oddziale ginekologicznym, po południu się wychodzi i normalnie wypis ze szpitala odbierasz, jak dzień w szpitalu. Moja gin tam pracuje i ona kieruje wszystkie swoje pacjentki... nie mam wyjścia.
plus jest taki, że tam będę rodzić i sobie trochę "pooglądam" i popatrzę, jak tam jestWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 20:43
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:pije herbatke i moze sie poprawi dziekuje Lexie :*
Dziewczyny myslicie ze 350 gram w 19+1 to jest duzo ??
Wklejam Ci średnie długości i masy płodu w poszczególnych tygodniach ciazy
http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 21:29
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość