X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się przebierałam na letnio w ostatniej chwili, i dobrze zrobiłam :) Bałam się, że trochę za wcześnie na japonki, ale teraz moje stopki czują się idealnie, mają chłodniutko :) Ciekawe co będzie potem, bo ja kiepsko znoszę upały...
    Miłego dzionka :)

iv09hdge6yql001e.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki macie piekne piekne dzieciaczki - ja jak patrzę na jakość mojego USG, na fakt ze place a wszystko mam na NFZ to aż mi się płakać chce ze do tego kutasa chodze....
    Ja zaraz się zbieram i jade do koleżanki na wieś - bedzemy relaxowac się :-)

Moje dziecię tak mnie rano skopalo ze się obudzilam i w ogóle zauważyłam, ze mam dużo większy apetyt. Jestem juz tak głodna, ze zjadlabym konia z kopytami! Zaraz ide zrobić sobie sniadanko :-)

Dziewczyny ja się tak wczoraj naczytalam o masażu krocza, rozcinaniu, pekaniu, ze boje się porodu!

Co do zakupów dla dzidzi to po ślubie wpadam w wir! :-) bardzo podoba mi się wózek tako dalga, ale ma duże kola i przy spacerowce kiepsko wyglądają.

Lece, buziaki miłego dnia :-*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście to? :)
    http://demotywatory.pl/4508496/100-plus-1

podobno najmniejsze uratowane dzieciątko na Żelaznej w zeszłym roku miało 450 gr...:)

aanaa, onka, Lexie, Kasia82 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos sniadanka - bede podla, bo moze zrobie ktorejs smaka - dzis otworzylam ogorki malosolne, ktore zrobilam w niedziele. mialam zjesc dwa, ale przy trzecim trudno sie bylo opanowac by nie jesc dalej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:15

lojkalojka, Lexie lubią tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak upaly to kiepska pora roku dla ciezarnych .
    Ciekawe jak zniosa to nasze organizmy .
    My po poludniu jedziemy kupic basen , zebym mogla dupsko moczyc w upalne popoludnia ;)

Tez slyszalam, ze po 23 tygodniu zwieksza sie szansa przezywalnosci polodu .Tylko pytanie jakie konsekwencje tego poniesie dzieciatko . Mam nadzieje , ze My donosimy nasze dzieciaczki do pazdziernika :)

aanaa, agu258, agania, onka, Little Frog, Kasia82, Nynusia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka zazdroszczę basenu, u nas jest miejsce tylko na podjeździe do garażu, bo na reszcie teściowa hoduje istną dżunglę. Ja będę musiała dupsko moczyć w wannie :)
    Parę lat temu zainwestowaliśmy w klimę, która pomaga nam spać w upalne noce, ale żeby działała też w dzień to chyba byśmy z torbami po miesiącu poszli :) No ale nie przesądzam, zobaczymy co będzie, najwyżej nie pójdę na l4, w pracy mam klimę za darmo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:20

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mieszkanie w bloku to już całkiem odpada jakikolwiek basen :( najwyżej muszę zainwestować w ciemne rolety, żeby się jakoś chronić przed słońcem...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa tez mielismy klime , ale troche to ciagnie po kieszeni . Teraz sie przeprowadzilismy i mam ogrodek , wiec moge poszalec. Co prawda to nie bedzie duzy basen ,ale nasza trojka sie zmiesci;) Wanny niestety nie mam :( A w oknach mam okiennice , ktore skutecznie chronia przed sloncem .Ale wydaje mi sie , ze i tak skuchne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:36

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja miałam pobudkę o 6, bo maz wstawał do pracy i o 8 poszlam znów spać. Balam się popatrzeć na zegarek, bo wydawało mi się, ze pewnie będzie ok 14-15 bo tak fajnie mi się spalo i chyba odespalam 3 kiepskie noce ;) ale na szczęście okazało się, ze była 10 :)
    Teraz czas się zabrać do życia, bo przecież nic się samo nie zrobi...

Co do ogórków, to uwielbiam! Ale odkąd zaszlam w ciążę to pomimo, ze mam na nie ochotę, to kompletnie mi nie smakuja. Mam nadzieje, ze mi tak nie zostanie...

Tez mnie przerażające upały...cieszę się tylko, ze nie przypadają na końcówkę ciąży...chociaż wrzesień tez może być ciepły... Chyba będę się modlić o kiepskie lato :D

Kasia82 lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat , bo wozek , ktory wybaralam nie zmiesci sie do bagaznika ( no chyba , ze bez kolek go bede wkladac ) . I teraz myslimy czy nie zmienic auta ?

Chyba , ze zdecyduje sie na taki : bebe confort Loola up
    https://www.google.fr/search?q=bebe+confort+loola+up&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=y2ttVay8CqTY7AamxoHwBA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=629
    i zostaniemy przy starym samochodzie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:40

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja poprzednia ciaze konczylam we wrzesniu i pod zadnym wzgledem upaly mi nie przeszkadzaly, biegalam po miescie wysiadywalam na plazy... naprawde takie straszne to nie jest. No i poruszalam sie tylko pociagami i autobusami, a przezylam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:45

• Ursa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Chyba , ze zdecyduje sie na taki : bebe confort Loola up
    https://www.google.fr/search?q=bebe+confort+loola+up&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=y2ttVay8CqTY7AamxoHwBA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=629
    i zostaniemy przy starym samochodzie .

:D Myślę, że będzie to rozwiązanie o wiele bardziej ekonomiczne ;) :D

lojkalojka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/d64ad2d5915b6.jpg.html

Kupilam w tesco kombinezonik rozmiar 56cm ale wypada wiekszy, i wyobrazcie sobie kosztowal 26zl!

lojkalojka, jacusianka, Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja tez ladne tanie kurteczki i sweterki, :) polecam sie przejsc jak ktos ma niedaleko :)

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa tylko czy kola wytrzymaja nasze spacery ? Ale z drugiej strony to solidna firma . Juz sama nie wiem . A moj mezunio wszystkie decyzje odnosnie zakupow dla malego zwalil na mnie rrr...

Ursa lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a my jako ciężarne mamy bezwzględny zakaz opalania się? Bo wiadomo nie można przegrzewać brzucha no i pojawiają się plamy, ale naprawdę nie można nawet nóg opalać ani nic takiego?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie , ze opalac sie mozna tylko z umiarem i oczywiscie z kremem z filtrem .
    Ja nogi mam juz troche opalone i poki co nic sie nie dzieje . Niestety twarz jest w gorszym stanie , bo juz mam plamy na czole .

No nic zmykam do pracy :)
    Milego dnia i do wieczora !

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie opalam zakrywalam tylko brzuch recznikiem, zadnych plam nie mialam, ale to wiadomo se kazdy reaguje inaczej :)

Misiowa lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tego problemu :D ogólnie jestem blada jak ściana i nie lubię się opalac :D ale myślę, ze tak właśnie z osłoniętym brzuszkiem można trochę witaminek złapać ;)

• madu Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też się opalam tak jak zwykle tylko zzaslonietym brzucham, robię co jakiś czas przerwę i więcej pije:-)

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ