X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, masz rację, dlatego ja nie porównuję. W ogóle jestem jakaś taka wyluzowana i spokojna w tej ciąży, w przeciwieństwie do pierwszej. Wtedy byłam bardzo nerwowa i wszystkim się zamartwiałam. Teraz wiem, że nie ma to najmniejszego sensu, będzie, co ma być, a ja i tak wierzę, że będzie dobrze i tego zamierzam się trzymać. ;)
    Ursa wrote:
    Cześc :)

A widzę, że wy nadal porównujecie USG :) Teraz Kochane to już bez sensu bo każde maleństwo ma już swoje cechy osobnicze :) Są dzieci dłuższe i lżejsze, krótksze i cięższe, z dłuższymi lub krótszymi nóżkami :) Mój Kornelek wszystkie pomiary miał idelanie w punkt (20 tydzień) a ważył 310g czyli malutko. Z resztą z tą wagą to róznie bywa, moją koleżankę skierowano na cesarkę bo jej synek miał ważyć prawie 5 kg według USG :P Wykonano cesarkę i okazało się, że mały ma 3,9kg tak więc spokojnie urodziła by go siłami natury ;)

Ja ostatnio czytałam, że już w 23 tygodniu udawało się uratować dzieci niestety zwykle w przyszłości miały one problemy ze wzrokiem i słuchem. Dlatego ja mam silne postanowienie dotrwac do terminu. W zasadzie mam silne przeczucie, że nie będe tu pierwszą mamą z noworodkiem na ręku :) Myślę, że urodzę w październiku... od początku takie miałam przeczucie :)

Miłego dnia. Ja mam dziś dzień prania :)

Ursa, IviQ, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ciążę, to każdy tydzień jest na wagę złota, więc ja też chciałabym ją donosić, czego i Wam życzę, dziewczynki. :-*

aanaa, Nynusia, IviQ, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, ja właśnie ze względu na upały nie wyjeżdżam już za granicę. Strasznie się tam męczę, a że nie mam możliwości wyjazdu poza lipcem i sierpniem, na dłużej darowałam sobie wyjazdy. Upały w Polsce też mnie męczą. Dzisiaj przecież nie jest tak gorąco, a ja już miałam dosyć. Fakt, ciąża na pewno to potęguje, ale też będę modlić się o lato z rozsądną temperaturą. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam we wtorek!

Dziś wizyta u gina więc proszę o kciuki :)

Linka ja juz trzymam za Twoją:)

Muszę Wam powiedzieć,że ostatnio rewelacyjnie mi się śpi,zasypiam ok 22,budzę się z mężem o 5 gdy wstaje do pracy,szybciutko znów zaadam w sen i o 10 z trudem otwieram oczy.. :) Muszę korzystac póki mogę a cooo! :)

Odnośnie apetytu to ciągle chce mi się pepsi!

Zastanawiałam się własnie jaki wybrac wózek i wiecie,że nie mam pojęcia?
    No i łózeczko.. koleżanka oferuje mi turystyczne,druga drewniane.. a Wy jakie preferujecie?

szczesliwa_mamusia21, estrella, Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane ! :) Lojka dziekuje ze pytasz , bol uciskujacy minal teraz tylko przy wdechu czuje jakbym miala cos w plucach ale o wiele lepiej niz wczoraj no i moge oddychac ! :)

Kochane jesli ktoras z was ma materacyk do lozeczka Gryka-Kokos nie nowy , tylko uzywany , to jak go rozpakujecie koniecznie sciagnijcie pokrowiec i zobaczccie czy nie ma w nim zadnych robakow ... wiem moze to brzmi niewiarygodnie ale w tych materacach lubia sobie chodzic takie doslownie maluutkie robaczki trzeba sie dobrze przyjrzec, oczywiscie nie mowie ze tak bedzie w kazdym ale podobno jak one tam sa dziecko nie spi w nocy bo mu one przeszkadzaja , a sprawdzic nie zaszkodzi :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, Ty jesteś od nas jednak parę ładnych lat młodsza, więc nie ma co się dziwić, że ciążę możesz znosić o wiele lepiej. Ja rodziłam córkę dziewięć lat temu i już teraz widzę ogromną różnicę, a w Twoim wieku w ogóle miałam na wszystko siłę i nic nie było w stanie mnie wykończyć. Oczywiście nie ma żadnej reguły, ale wiek na pewno działa u Ciebie na korzyść. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:09

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małe przebarwienia na skórze, także w tym roku będę uważać na opalanie, szczególnie na twarz. Po 30. zaczęły mi się pojawiać te plamki, wcześniej ich nie miałam. Starość nie radość. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, my mieliśmy przez jakiś czas łóżeczko turystyczne i na początku sprawdzało się świetnie, ale szybko zmieniliśmy na drewniane, bo gdy mała nabierała wagi, pod jej ciężarem robił się spory dołek. Z kolei było za małe na to, aby włożyć do niego materac, więc musieliśmy zmienić. Takie łóżeczka świetnie się sprawdzają na wyjazdach, ale na co dzień lepiej zainwestować w drewniane. Chyba że turystyczne jest na tyle duże, że można dokupić do niego materac.

Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tak ze czasami tak napina wam sie brzuch z jednej strony i uczucie jakby sue skora napinala z jednej strony..tak jakby dziecko sie wypinalo

Kasia82 lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Lexie, my mieliśmy przez jakiś czas łóżeczko turystyczne i na początku sprawdzało się świetnie, ale szybko zmieniliśmy na drewniane, bo gdy mała nabierała wagi, pod jej ciężarem robił się spory dołek. Z kolei było za małe na to, aby włożyć do niego materac, więc musieliśmy zmienić. Takie łóżeczka świetnie się sprawdzają na wyjazdach, ale na co dzień lepiej zainwestować w drewniane. Chyba że turystyczne jest na tyle duże, że można dokupić do niego materac.

Dzięki Kasiu :) :*

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa mamusiu,dobrze,że lepiej się czujesz ! :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, nie ma za co. ;) Materacyk jest bardzo ważny w łóżeczku, taki dołek jest niedopuszczalny, bo ma negatywny wpływ na kręgosłup maluszka. To tak, jakbyśmy sami spali ciągle w jakimś dołku, każdy kręgosłup by miał w końcu dość. ;) Co innego kilka dni na wyjeździe, ale nie na co dzień. Chyba, że tak jak napisałam, łóżeczko jest spore i można dokupić materac. Ja też nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to łóżeczko tak krótko nam posłuży. W sumie musieliśmy je wymienić już po jakichś dwóch miesiącach od urodzenia małej, bo pulpecik rósł jak na drożdżach i ważył coraz więcej. ;) Niby się mówi, że na piersi się dziecka nie utuczy, a moja mała przez niecały miesiąc przybrała na wadze 1,5 kg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:51

Lexie, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 - chyba miałaś śmietanę a nie mleko :P że aż tyle Mała przybrała :D

aanaa, BATTINKA, estrella, Kasia82, Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś rano byłam na badaniu krwi i oddać mocz bo kolejna wizyta już za tydzień :) Przez te badania dość wcześnie wstałam i teraz czuje się baardzo zmęczona ale niestety nie odpocznę bo muszę posprzątać mieszkanie. Dziś sprzątanie, a jutro gotowanie bo w czwartek przychodzą teściowie na moje zaległe urodziny... Wkurza mnie to bo u mnie w domu nie było zwyczaju organizowania urodzin co roku... wystarczył tort i życzenia... rozumiem, że można bardziej uroczyście świętować okrągłe urodziny... ale oni co roku domagają się wielkiej gościny z ciastem, kawą i kolacją, na której muszą znaleźć się dania ciepłe i zimne :/ jak dla mnie to wystarczyłaby kawa i ciasto... ale oni mają inne wymagania :/ Zresztą szwagierka na 30-te urodziny zrobiła imprezę w lokalu z tańcami więc czego ja się spodziewam...

Lexie i Linka trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

Kupiłam dziś 2 kg truskawek :D ale będę miała wyżerkę :D

szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość

• blondi123 Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Dziewczyny macie tak ze czasami tak napina wam sie brzuch z jednej strony i uczucie jakby sue skora napinala z jednej strony..tak jakby dziecko sie wypinalo

Też tak mam i spytałam o to na ostatniej wizycie i okazało się, że synek ułożony jest poprzecznie i z jednej strony ma całe ciało, a z drugiej tylko nóżki i jak się rusza i przeciąga to brzuch się napina :)

Kasia82, Bąbelek lubią tę wiadomość

2nn343r862rye0j7.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, Dziewczyny!
    Ja tez bede trzymac kciuki za umiarkowane lato

Lexie lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie i Linka - kciuki za Wasze wizyty, na pewno wszystko będzie ok :*

Ja właśnie wróciłam od endokrynologa, musiałam po drodze włączyć klimę w aucie, bo nie dało rady wytrzymać na słońcu! A u endo wszystko dobrze, tzn. TSH mocno zleciało w dół, ale podobno wahania TSH o 1 to się zdarzają nawet w ciągu doby :)

W ciągu ostatnich paru dni zaczełam spotykać się z miłymi przejawami uprzejmości ze strony innych ludzi - w ndz w sklepie pani przegoniła dzieci z ławki, żebym usiadła (akurat nie chciałam;), a dzisiaj pani mnie chciała przepuścić w kolejce do lekarza (ale raz, ze to tak nie działa, bo lekarz prosi po nazwisku, a dwa ze i tak pierwszą mnie poprosił). Bardzo miło :) ale co najlepsze - te przejawy uprzejmości są ze strony kobiet, a nie mężczyzn. Dzis co prawda w windzie Pan mnie przepuścił i w drzwiach też, ale zaraz potem zrobił slalom i wyprzedził mnie do rejestracji ;) Wy tez macie takie odczucia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:20

Lexie, Nynusia, estrella lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella no to faktycznie wyzwanie , tym bardziej ze to Twoje urodziny i Ty powinnas decydowac jak one maja wygladac i co sie na nich znajdzie , no ale moze t jakis plus ze tylko raz w roku a nie np co niedziele obiadki . No i spoznione najlepsze zyczenia :*

Lexie- dziękuje :* Dzis jeszcze nie odkurzam choc mieszkanie sie domaga ale nie ryzykuje u nas w czwartek znowu wolne !!! Tak sie załapał mój ze w pracy ma wolne bo to inny land a u nas w miescie wszystko otwarte i swieta nie ma bo juz inny land, takie kombinacje ... :)

Trzymam kciuki dziewczynki za wizyty :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:22

Lexie, estrella lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Kasia82 - chyba miałaś śmietanę a nie mleko :P że aż tyle Mała przybrała :D

Dobre! ;) Agania, z niej był po prostu niesamowity żarłok. Cycuś był najważniejszy... a pomyśleć, że na samym początku nie miałam w ogóle pokarmu i pielęgniarka mówiła, że będzie trzeba dokarmiać. Teraz wiem już swoje i nie będę słuchać takich "zaleceń", bo wiem, że mleko "siedzi" w głowie i wiele zależy od nas samych. ;)

Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Lexie, nie ma za co. ;) Materacyk jest bardzo ważny w łóżeczku, taki dołek jest niedopuszczalny, bo ma negatywny wpływ na kręgosłup maluszka. To tak, jakbyśmy sami spali ciągle w jakimś dołku, każdy kręgosłup by miał w końcu dość. ;) Co innego kilka dni na wyjeździe, ale nie na co dzień. Chyba, że tak jak napisałam, łóżeczko jest spore i można dokupić materac. Ja też nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to łóżeczko tak krótko nam posłuży. W sumie musieliśmy je wymienić już po jakichś dwóch miesiącach od urodzenia małej, bo pulpecik rósł jak na drożdżach i ważył coraz więcej. ;) Niby się mówi, że na piersi się dziecka nie utuczy, a moja mała przez niecały miesiąc przybrała na wadze 1,5 kg. :)

Człowiek się uczy całe życie..Łóżeczko turystyczne wezmę też-dostanę za free,więc grzechem było by nie brać,przyda się w razie wyjazdów :) ale przyznam,że tez bardziej byłam za drewnianym.. Wolę się jednak zawsze poradzić :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ