X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, masz rację, dlatego ja nie porównuję. W ogóle jestem jakaś taka wyluzowana i spokojna w tej ciąży, w przeciwieństwie do pierwszej. Wtedy byłam bardzo nerwowa i wszystkim się zamartwiałam. Teraz wiem, że nie ma to najmniejszego sensu, będzie, co ma być, a ja i tak wierzę, że będzie dobrze i tego zamierzam się trzymać. ;)
    Ursa wrote:
    Cześc :)

A widzę, że wy nadal porównujecie USG :) Teraz Kochane to już bez sensu bo każde maleństwo ma już swoje cechy osobnicze :) Są dzieci dłuższe i lżejsze, krótksze i cięższe, z dłuższymi lub krótszymi nóżkami :) Mój Kornelek wszystkie pomiary miał idelanie w punkt (20 tydzień) a ważył 310g czyli malutko. Z resztą z tą wagą to róznie bywa, moją koleżankę skierowano na cesarkę bo jej synek miał ważyć prawie 5 kg według USG :P Wykonano cesarkę i okazało się, że mały ma 3,9kg tak więc spokojnie urodziła by go siłami natury ;)

Ja ostatnio czytałam, że już w 23 tygodniu udawało się uratować dzieci niestety zwykle w przyszłości miały one problemy ze wzrokiem i słuchem. Dlatego ja mam silne postanowienie dotrwac do terminu. W zasadzie mam silne przeczucie, że nie będe tu pierwszą mamą z noworodkiem na ręku :) Myślę, że urodzę w październiku... od początku takie miałam przeczucie :)

Miłego dnia. Ja mam dziś dzień prania :)

Ursa, IviQ, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ciążę, to każdy tydzień jest na wagę złota, więc ja też chciałabym ją donosić, czego i Wam życzę, dziewczynki. :-*

aanaa, Nynusia, IviQ, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, ja właśnie ze względu na upały nie wyjeżdżam już za granicę. Strasznie się tam męczę, a że nie mam możliwości wyjazdu poza lipcem i sierpniem, na dłużej darowałam sobie wyjazdy. Upały w Polsce też mnie męczą. Dzisiaj przecież nie jest tak gorąco, a ja już miałam dosyć. Fakt, ciąża na pewno to potęguje, ale też będę modlić się o lato z rozsądną temperaturą. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam we wtorek!

Dziś wizyta u gina więc proszę o kciuki :)

Linka ja juz trzymam za Twoją:)

Muszę Wam powiedzieć,że ostatnio rewelacyjnie mi się śpi,zasypiam ok 22,budzę się z mężem o 5 gdy wstaje do pracy,szybciutko znów zaadam w sen i o 10 z trudem otwieram oczy.. :) Muszę korzystac póki mogę a cooo! :)

Odnośnie apetytu to ciągle chce mi się pepsi!

Zastanawiałam się własnie jaki wybrac wózek i wiecie,że nie mam pojęcia?
    No i łózeczko.. koleżanka oferuje mi turystyczne,druga drewniane.. a Wy jakie preferujecie?

szczesliwa_mamusia21, estrella, Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane ! :) Lojka dziekuje ze pytasz , bol uciskujacy minal teraz tylko przy wdechu czuje jakbym miala cos w plucach ale o wiele lepiej niz wczoraj no i moge oddychac ! :)

Kochane jesli ktoras z was ma materacyk do lozeczka Gryka-Kokos nie nowy , tylko uzywany , to jak go rozpakujecie koniecznie sciagnijcie pokrowiec i zobaczccie czy nie ma w nim zadnych robakow ... wiem moze to brzmi niewiarygodnie ale w tych materacach lubia sobie chodzic takie doslownie maluutkie robaczki trzeba sie dobrze przyjrzec, oczywiscie nie mowie ze tak bedzie w kazdym ale podobno jak one tam sa dziecko nie spi w nocy bo mu one przeszkadzaja , a sprawdzic nie zaszkodzi :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, Ty jesteś od nas jednak parę ładnych lat młodsza, więc nie ma co się dziwić, że ciążę możesz znosić o wiele lepiej. Ja rodziłam córkę dziewięć lat temu i już teraz widzę ogromną różnicę, a w Twoim wieku w ogóle miałam na wszystko siłę i nic nie było w stanie mnie wykończyć. Oczywiście nie ma żadnej reguły, ale wiek na pewno działa u Ciebie na korzyść. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:09

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małe przebarwienia na skórze, także w tym roku będę uważać na opalanie, szczególnie na twarz. Po 30. zaczęły mi się pojawiać te plamki, wcześniej ich nie miałam. Starość nie radość. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, my mieliśmy przez jakiś czas łóżeczko turystyczne i na początku sprawdzało się świetnie, ale szybko zmieniliśmy na drewniane, bo gdy mała nabierała wagi, pod jej ciężarem robił się spory dołek. Z kolei było za małe na to, aby włożyć do niego materac, więc musieliśmy zmienić. Takie łóżeczka świetnie się sprawdzają na wyjazdach, ale na co dzień lepiej zainwestować w drewniane. Chyba że turystyczne jest na tyle duże, że można dokupić do niego materac.

Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tak ze czasami tak napina wam sie brzuch z jednej strony i uczucie jakby sue skora napinala z jednej strony..tak jakby dziecko sie wypinalo

Kasia82 lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Lexie, my mieliśmy przez jakiś czas łóżeczko turystyczne i na początku sprawdzało się świetnie, ale szybko zmieniliśmy na drewniane, bo gdy mała nabierała wagi, pod jej ciężarem robił się spory dołek. Z kolei było za małe na to, aby włożyć do niego materac, więc musieliśmy zmienić. Takie łóżeczka świetnie się sprawdzają na wyjazdach, ale na co dzień lepiej zainwestować w drewniane. Chyba że turystyczne jest na tyle duże, że można dokupić do niego materac.

Dzięki Kasiu :) :*

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa mamusiu,dobrze,że lepiej się czujesz ! :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, nie ma za co. ;) Materacyk jest bardzo ważny w łóżeczku, taki dołek jest niedopuszczalny, bo ma negatywny wpływ na kręgosłup maluszka. To tak, jakbyśmy sami spali ciągle w jakimś dołku, każdy kręgosłup by miał w końcu dość. ;) Co innego kilka dni na wyjeździe, ale nie na co dzień. Chyba, że tak jak napisałam, łóżeczko jest spore i można dokupić materac. Ja też nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to łóżeczko tak krótko nam posłuży. W sumie musieliśmy je wymienić już po jakichś dwóch miesiącach od urodzenia małej, bo pulpecik rósł jak na drożdżach i ważył coraz więcej. ;) Niby się mówi, że na piersi się dziecka nie utuczy, a moja mała przez niecały miesiąc przybrała na wadze 1,5 kg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:51

Lexie, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 - chyba miałaś śmietanę a nie mleko :P że aż tyle Mała przybrała :D

aanaa, BATTINKA, estrella, Kasia82, Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś rano byłam na badaniu krwi i oddać mocz bo kolejna wizyta już za tydzień :) Przez te badania dość wcześnie wstałam i teraz czuje się baardzo zmęczona ale niestety nie odpocznę bo muszę posprzątać mieszkanie. Dziś sprzątanie, a jutro gotowanie bo w czwartek przychodzą teściowie na moje zaległe urodziny... Wkurza mnie to bo u mnie w domu nie było zwyczaju organizowania urodzin co roku... wystarczył tort i życzenia... rozumiem, że można bardziej uroczyście świętować okrągłe urodziny... ale oni co roku domagają się wielkiej gościny z ciastem, kawą i kolacją, na której muszą znaleźć się dania ciepłe i zimne :/ jak dla mnie to wystarczyłaby kawa i ciasto... ale oni mają inne wymagania :/ Zresztą szwagierka na 30-te urodziny zrobiła imprezę w lokalu z tańcami więc czego ja się spodziewam...

Lexie i Linka trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

Kupiłam dziś 2 kg truskawek :D ale będę miała wyżerkę :D

szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość

• blondi123 Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Dziewczyny macie tak ze czasami tak napina wam sie brzuch z jednej strony i uczucie jakby sue skora napinala z jednej strony..tak jakby dziecko sie wypinalo

Też tak mam i spytałam o to na ostatniej wizycie i okazało się, że synek ułożony jest poprzecznie i z jednej strony ma całe ciało, a z drugiej tylko nóżki i jak się rusza i przeciąga to brzuch się napina :)

Kasia82, Bąbelek lubią tę wiadomość

2nn343r862rye0j7.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, Dziewczyny!
    Ja tez bede trzymac kciuki za umiarkowane lato

Lexie lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie i Linka - kciuki za Wasze wizyty, na pewno wszystko będzie ok :*

Ja właśnie wróciłam od endokrynologa, musiałam po drodze włączyć klimę w aucie, bo nie dało rady wytrzymać na słońcu! A u endo wszystko dobrze, tzn. TSH mocno zleciało w dół, ale podobno wahania TSH o 1 to się zdarzają nawet w ciągu doby :)

W ciągu ostatnich paru dni zaczełam spotykać się z miłymi przejawami uprzejmości ze strony innych ludzi - w ndz w sklepie pani przegoniła dzieci z ławki, żebym usiadła (akurat nie chciałam;), a dzisiaj pani mnie chciała przepuścić w kolejce do lekarza (ale raz, ze to tak nie działa, bo lekarz prosi po nazwisku, a dwa ze i tak pierwszą mnie poprosił). Bardzo miło :) ale co najlepsze - te przejawy uprzejmości są ze strony kobiet, a nie mężczyzn. Dzis co prawda w windzie Pan mnie przepuścił i w drzwiach też, ale zaraz potem zrobił slalom i wyprzedził mnie do rejestracji ;) Wy tez macie takie odczucia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:20

Lexie, Nynusia, estrella lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella no to faktycznie wyzwanie , tym bardziej ze to Twoje urodziny i Ty powinnas decydowac jak one maja wygladac i co sie na nich znajdzie , no ale moze t jakis plus ze tylko raz w roku a nie np co niedziele obiadki . No i spoznione najlepsze zyczenia :*

Lexie- dziękuje :* Dzis jeszcze nie odkurzam choc mieszkanie sie domaga ale nie ryzykuje u nas w czwartek znowu wolne !!! Tak sie załapał mój ze w pracy ma wolne bo to inny land a u nas w miescie wszystko otwarte i swieta nie ma bo juz inny land, takie kombinacje ... :)

Trzymam kciuki dziewczynki za wizyty :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:22

Lexie, estrella lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Kasia82 - chyba miałaś śmietanę a nie mleko :P że aż tyle Mała przybrała :D

Dobre! ;) Agania, z niej był po prostu niesamowity żarłok. Cycuś był najważniejszy... a pomyśleć, że na samym początku nie miałam w ogóle pokarmu i pielęgniarka mówiła, że będzie trzeba dokarmiać. Teraz wiem już swoje i nie będę słuchać takich "zaleceń", bo wiem, że mleko "siedzi" w głowie i wiele zależy od nas samych. ;)

Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Lexie, nie ma za co. ;) Materacyk jest bardzo ważny w łóżeczku, taki dołek jest niedopuszczalny, bo ma negatywny wpływ na kręgosłup maluszka. To tak, jakbyśmy sami spali ciągle w jakimś dołku, każdy kręgosłup by miał w końcu dość. ;) Co innego kilka dni na wyjeździe, ale nie na co dzień. Chyba, że tak jak napisałam, łóżeczko jest spore i można dokupić materac. Ja też nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to łóżeczko tak krótko nam posłuży. W sumie musieliśmy je wymienić już po jakichś dwóch miesiącach od urodzenia małej, bo pulpecik rósł jak na drożdżach i ważył coraz więcej. ;) Niby się mówi, że na piersi się dziecka nie utuczy, a moja mała przez niecały miesiąc przybrała na wadze 1,5 kg. :)

Człowiek się uczy całe życie..Łóżeczko turystyczne wezmę też-dostanę za free,więc grzechem było by nie brać,przyda się w razie wyjazdów :) ale przyznam,że tez bardziej byłam za drewnianym.. Wolę się jednak zawsze poradzić :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ