X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaa, ja też mam podobne odczucia. Może i u mnie maluszek jest ułożony poprzecznie? Dowiem się za tydzień na USG. ;)

blondi123 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ja z wielu rzeczy sobie nie zdawałam sprawy przez urodzeniem małej, a i teraz jeszcze "wiem, że nic nie wiem". Uczymy się całe życie i tak samo jest ze zdobywaniem doświadczenia. Przy drugim dziecku może pewne rzeczy robi się odruchowo, np. zmienia pieluszki czy karmi - to się pamięta nawet po wielu latach, ale każdy maluch jest inny, ma swoje upodobania, godziny snu, więc przy każdym może ta opieka wyglądać nieco inaczej. ;)

A łóżeczko weź, oczywiście! Na pewno Wam się przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:39

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...po wczorajszej wizycie nie miałam za bardzo jak napisać...za dużo się działo.

Zaczne od dobrych wiadomości. Na 90% dziewczynka, ale tak zaciskała nogi, że lekarz sam nie był przekonany. My co prawda jesteśmy już pewnie bo inny lekarz w 13 tyg powiedział ze dziewczynka na 100%:) Tak więc mała rozwija się prawidłowo, nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości, waży 450 g więc troche więcej niż na tym etapie powinna. Co do suplementów lekarz powiedział, że to bzdura, że tuczą dziecko i że lepiej brać ich wiecej niz mniej i martwić się później hipotrofią.

No i dobrych wiadomości na tyle...dostałam bezwzgledny nakaz leżenia na razie do poniedziałku, kiedy będę miała konmtrolę. Od jakiegoś czasu miałam dziwne parcie na dól brzucha szczególnie podczas chodzenia. Czasami aż musiałam się zatrzymać takie to było nieprzyjemne. Okazało się, że szyjka jest wewnętrznie rozwarta i zrobił się tak zwany objaw lejka. To polega na tym ze błona płodowa wpuka się do szyjki i na nią napiera.. Długośc szyjki nie jest na razie niepokojąca, ma 33mm. póki co dostałam luteine i za tydzień ozbaczymy czy to coś pomaga:/

Tak więc drogie panie nie bagatelizujmy żadnych objawów, bóli brzucha i wszystko konsultujmy z lekarzami.

lili_madlen, paula1, agu258, annggela lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa apropo oleju lnianego i błonnika witalnego...

Olej pije na czczo jedną łyżkę a następnie łyżeczkę błonnika zalewam małą ilością wody pije i popijam szklanką wody.

Co do oleju to poczytajcie o nim ma wiele własciwości i bardzo dobry wpływ na maluszka, jego inteligencje przede wsyztskim:)

relgh371rrya3inl.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie dobrze ze z mala wszystko okej , a teraz Ty odpoczywaj zeby do tego poniedzialku wszystko bylo juz bardzo dobrze ! :)

Amerie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :)

estrella gratuluje córeczki :)

super zdjęcia maluszków :)

jacusianka śliczny ten Twoj mały Ignaś :)

jaroszka ja właśnie ze wzgledu na cały rozdział w ksiązce poświecony własnie "nagłej śmierci łóżeczkowej" mam zamiar zrezygnowac z pościeli a postawic na śpiworek plus monitor oddechu A.C :)

nenka2 rewelacyjna cena za ładny kombinezonik :)

Gratuluje udanych wizyt :)

Lexie i Linka 3mam mocno kciuki za dzisiejsze Wasze :)

No i co najważniejsze :) :) :)

Jestem po wczorajszej wizycie i juz wiem kto mieszka u mnie pod serduszkiem :) Będziemy mieli synka Nikodema :) <3 <3 <3
    Niko wszystkie pomiary ma równiusieńkie na 20 tydzień i waży 390 g :) Pisałyście sporo o umiejscowieniu łozyska , wiec i ja zapytałam jak to wyglada u mnie i mam na tylniej sciance lekarz mówi ze to dobrze i że reszta także super :)

Pomiar glukozy z racji obciazenia genetycznego musze miec dwa razy .. tak że miałam wczoraj i kolejne miedzy 26-17 tyg :)

wyniki z wczoraj, przy 75g glukozy :

na czczo 97
    po 1 godzinie 112
    po 2 godzinach 101

*Usłyszałam że to super wyniki , chociaż nie wiem jak sie do nich odnieść bo kilka razy po całym dniu i mierzenia w domu miałam i po 170 .. :)

poniżej zdjęcie mojego synka Nikodema (oznaczenie długopisem - zaznaczył mój ginekolog) :) <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf39ffc07772.jpg

jaroszka, aanaa, Aleksandra90, szczesliwa_mamusia21, madu, onka, Nynusia, Magnosia, Little Frog, estrella, paula1, Ursa, IviQ, agu258, blondi123, Lexie lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie tak jak napisała szcześlwa_mamusia21 najważniejsze ze dzieciątko rośnie prawidłowo :) Nie ma co sie zamartwiać tylko zastosowac do polecen i wszystko będzie dobrze- wypoczywaj :) Zaciskam kciuki żeby był progres na plus do poniedziałku :)

szczesliwa_mamusia21, Amerie lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil Gratulacje ! Super imie :) Witamy kolejnego mężczyzne :)

lili_madlen lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen - gratuluję synka :)

amerie - oszczędzaj się teraz i wypoczywaj!

Amerie, lili_madlen lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lozeczka turystycznego, ja tak jak Kasia nir polecam dla takiego maluszka... prawdziwe drewniane lozeczko jest niezastapione i wysokie nie trzeba sie schylac..
    aco do lozeczek to u corki polozna polecila zeby koc zwiniety w rulon wsadzic pod materac zeby dzieckobylo na pol lezaco, lepiej mu oddychac i sie nie zachlysnie, takze jakas wazna wiedze dla drugiego dziecka mam :)

Kasia82, IviQ lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen gratuluję synka!! :) Jejku jak ja bym chciała już znać płeć bąbla. Jeszcze 10dni!

agania, estrella, lili_madlen lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tak jak piszecie stosuje się do zaleceń mimo, że leżenie bardziej męczy i wsyztsko boli:)Ale dam rade:)

Co dołóżeczka turystycznego to widziałam ostatnio super z 3 poziomami, czyli dziecko można też położyc tak jak w normalnym łóżeczku wysoko i o ile dobrze pamiętam miało materacyk:)Chciałabym takie na wyjazdy, bo tez często jeżdzimy do rodziców.

relgh371rrya3inl.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie z dwoma poziomami, ale niestety nie miało materacyka. Na wyjazdy to na pewno świetna sprawa. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratuluję synka !! :)

Amerie odpoczywaj duzo a na pewno będzie wszystko w porządku:)

Kasia82 jak ja bym chciała karmić piersią... mam nadzieje, że będzie mi to dane...

A właśnie odnośnie karmienia co uważacie na temat karmienia w miejscach publicznych ?

Edit: oczywiście chodzi mi o karmienie piersią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:17

Kasia82, aanaa, Amerie, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, będziesz karmić, zobaczysz. Ja też bardzo bym chciała. ;)

A jeśli chodzi o miejsca publiczne, mówili o tym wczoraj w Faktach, moich zdaniem to całkiem naturalna sprawa. Dla mnie było to na początku trochę krępujące i zazwyczaj szukałam odosobnionego miejsca, dla własnego komfortu. Ale przecież tak sprytnie można karmić, że nikogo nie powinno to razić. Nie wiem jak coś tak naturalnego i pięknego może razić innych. Mnie zawsze rozczulały kobiety karmiące, nawet gdy nie miałam jeszcze swojego dziecka.

Nynusia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że nie wolno wymagać od młodych mam żeby siedziały w domu, tylko po to, żeby unikać karmienia w miejscach publicznych ;)

Nynusia, Kasia82 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie piersią jest ok, pod warunkiem, że delikatnie zakryjemy cycucha pieluchą żeby tak nie było widać. Niektóre z kobiet to zero krępacji wywalą cyca na zewnątrz, jakoś mnie to nie przekonuje.

BATTINKA, Nynusia, nenka2, onka, Little Frog, estrella, jacusianka, lili_madlen, IviQ, agu258 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania właśnie chodzi mi o coś takiego... wiadomo, że nie będę szybko wracać do domu na JUŻ bo dzidzia głodna jak będę na spacerze...

Ja się zraziłam do tego w momencie gdy byłam z moim M u mojej koleżanki, właśnie u noworodka a ona beż skrępowania zdjęła jedną część bluzki podniosła stanik i zaczęła karmić małą siedząc na przeciw mojego... no i dla niego to nie było wygodne ani też powiem szczerze dla mnie... i ona mówi, że ona wszędzie tak robi jak dziecko głodne...no to na dworze ludzie mieliby widoki :)

Druga to moja kuzynka jak robiła przyjęcie z okazji chrztu...cała rodzina w komplecie a ona przy stole zdjęła bluzkę odpięła miseczkę i karmiła....no omg... przecież są inne pokoje i w ogóle... takie coś mnie nie przekonuje...

estrella, Kasia82 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim rodzinnym miasteczku chodzi kobieta(fakt jest troszke nieteges) chodzila calymi dniami z dzieciakiem przy cycku.. wszedzie! To dopiero byla masakra. Jakos specjalnie mnie to nie razilo ale bylo po prostu dziwaczne.

Ja karmilam w galeriach itp. W parku tez bym, nakarmila.
    W restauracji raczej nie bo to i mi by bylo nawet nie w smak :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie przeszkadza karmienie publiczne z żadnym wypadku... Nawet, jak którejś cycka trochę widać. Zawsze można odwrocić wzrok.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ