Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
my chyba kupimy ten , choc bardziej podoba mi sie cos w stylu tutka lub riko nano , ale ten to jedyny gdzie sacerowka "jakos " wyglada a w tamtych nawet bym sacerowki nie uzyla
http://allegro.pl/wozek-x-lander-x-cite-3w1-pebble-spiworek-torba-i4892607586.html
Nenka pokaz swoj ! -
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/showitem/description/5241846971.html
juz wstawialam linka do was, rozumiem, ze nie kazdemu musi sie podobac.
Ten wozek jako jedyny ma dobra spacerowke dla starszego dziecka,
bardzo obszerna gondole,
Masywne, ale lekkie rurki(stelaz)
Dobra torbe pod wozkiem i mnostwo dodatkow, a cena najnizsza jaka udalo mi ske znalezc za taki wozek.
Jak dla mnie kandydat idealnyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:24
-
jacusianka wrote:Paula, a co Ty tam kupiłaś?
widze rożek, chyba ręczniczek...
nenka2, estrella lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
nenka2 wrote:Paula ja kupuje nowy i dobry wozek za 1300zl. Jest dla mnie perfekcyjny, ma swietne kola lekko sie prowadzi jest do miasta i na wies
EDIT: już zobaczyłam i powiem Ci, że mi też się ten podoba i może się skuszę na takiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:28
nenka2 lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
nick nieaktualnyOla ja właśnie też zaczęłam tak do tego podchodzić, będę robiła to co my lubimy i tyle... a oni jak chcą to niech jedzą, a jak nie to nie... więcej zostanie dla nas
Najgorsze, że mąż chciałby im mimo wszystko dogodzić więc wymyśla dania neutralne, które każdemu podpasują
Paula co do wózka to ja kupuję nowy camarelo carmela z fotelikiem maxi cosi cabriofixznajoma rodziła w listopadzie i kupiła camarelo seville i jest bardzo zadowolona głównie z uwagi na gondolę bo jest bardzo duża i cieplutka. Teraz miała się już przerzucić na spacerówkę, która też robi bardzo dobre wrażenie bo jest większa niż w innych wózkach 3w1. Ostatnio byliśmy u nich, obejrzeliśmy ten wózek i bardzo się nam spodobał, tylko kolory sevilli mi nie pasują dlatego mi raczej kupimy carmelę granatowo białą
Little Frog hahaha potrafisz poprawić humorjuż to widzę, jak nakładam im na jeden talerz
każdy będzie jadł to co lubi
A z tym cedzeniem rosołu to mnie rozwaliłaśnormalnie leżę
U mnie teść pali papierosy i niby wychodzi na balkon czy to u nich czy u nas... no ale to i tak wszystko leci do pokoju bo balkon zostawia otwartya ja smrodu papierosów nie trawię... od razu mnie głowa boli... teraz jak jestem w ciąży zwróciłam mu uwagę, że mi to przeszkadza ale podziałało tylko na chwilę, przy kolejnej wizycie było to samo...
Jacusianka dziękuję za życzenia :* może i tak się zdarzyć, że urodzimy tego samego dniabyłoby fajnie
Gonia81 witamJeśli chodzi o zakupy to ja na razie robię rozpoznanie... niedawno dostałam od koleżanki listę rzeczy potrzebnych dla maluszka i dla mnie do szpitala... rozpisałam sobie co kiedy kupić i od lipca ruszę z zakupami
a na razie czytam opinie o różnych rzeczach w internecie, oglądam sobie w sklepach, porównuje ceny...
Little Frog, paula1, ola.321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaula1 wrote:nenka a mogłabyś dać mi linka to sobie podpatrzę?
EDIT: już zobaczyłam i powiem Ci, że mi też się ten podoba i może się skuszę na taki
Bardzo milo
i te kolorki sa swietne, i wstawki ze skory.
Mozesz poczytac tez komentarze tego uzytkownika, zasypuja go komplementamipaula1 lubi tę wiadomość
-
Dziekujee
ale jeszcze sie nie zdecydowalam , moze znajdziemy tez cos tanszego i poszukamy tez w sklepach bo allegro juz chyba cale przejechalam , tylko mi zeby sie cos spodobalo to ... ciezka jestem w tych sprawach , ale jeszcze mamy czas
Little Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGonia81 wrote:Cześć dziewczyny,
Chcę to Was dołączyć jestem w 19 tyg. i 4 dni to moja pierwsza ciąża i spodziewam się córeczki. Jestem na L -4 taka grupa wsparcia to super sprawa.
Mam pytanie czy może jakieś doświadczone mamy mają doświadczenie z kołyskami wiklinowymi czy koszami mojżesza jak zwał tak zwałMyślę o tym rozwiązaniu na pierwsze miesiące, są niższe i można mogę mieć maluszka przy sobie w sypialni i mobilne i lekkie. Można używane kupić w bardzo rozsądnych cenach, dostawki do łóżka jak na kilka miesięcy używania są trochę za drogie.
Po kilku miesiącach mam plan wyprowadzić małą z naszej sypialnii wtedy przesadzić do wyższego łóżeczka. Co o tym sądzicie?
Na jakim etapie zakupowym jesteście bo czasem ogarnia mnie panika
Te koszyczki mojżesza to fajna sprawau mnie taka funkcje zawsze pelnila gondola od wozka, bo zazwycaaj sa bujane hehe
-
paula1 gratuluje udanych zakupów
jeśli chodzi o wózek to ja bym bardzo chciała nowy a moj K. twierdzi ze lepeij dać np 1200 zł za używany
nie ma jeszcze zgody pomiedzy nami w tej akurat kwestii
nenka2 własnie podobny wózek ogladałam w poznaniu właśnie za podobna cenę za 3w1bardzo ładny z tym że ja jestem uparta na kolor czarny
paula1 lubi tę wiadomość
-
Estrella, ja właśnie tez myslalam na tym camarelo carera lub sevilia
bardzo mi się podoba ich wygląd, a z kolorami w sumie szalec nie będę, bo chce czarny lub szary (muszę sie dostosować do otoczenia). Tylko nie wiem czy są jakieś znaczace różnice pomiędzy tymi modelami...
Hehe, jak pierwszy raz czytalam na temat tych wózków, to nie miałam pojęcia, ze się tak operuje markami i modelaminiczym jak przy kupnie samochodu
no ale teraz to juz jest dla mnie normalne
estrella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy z mezem kupilismy uzywanego grandera tutka za 700zl.
z wygladu byl idealny i bylam z niego zadowolona ale po jakims czasie zaczal sie sypac...
srubki od budy wypadaly, z kol schodzilo powietrze, kapka na nozki sie odpinala, takze nie polecam uzywanych wozkow z wlasnego doswiadczenia. -
Jeśli jesteście pewne, że będziecie wiosną zmieniać gondolę na tradycyjną spacerówkę, to spokojnie można kupić używany. My tak zrobiliśmy i sporo oszczędziliśmy tym sposobem, mogąc kupić porządną spacerówkę. Jeśli jednak chcecie kupić wózek docelowy, to popieram Nenkę - nie polecałabym.
W gondoli moja córa jeździła tylko 4,5 miesiąca. Drugi maluch pewnie będzie jeździł nieco dłużej, bo cała zima przed nami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:55
-
nick nieaktualnyLittle Frog masz rację rozmowa o wózkach to jak rozmowa o samochodach
Marki i modele... też nie miałam o tym pojęcia
Mi się początkowo podobał riko nano tyle, że tam spacerówka jest malutka, a ja jeśli mam już kupić nowy wózek to wolałabym trochę tej spacerówki poużywaćwięc zainteresowałam się wózkami camarelo... później okazało się, że znajomi bardzo zadowoleni więc już jestem zdecydowana
Co do poszczególnych modeli to ja widziałam carere i carmele w sklepie, a seville tak jak wspomniałam u znajomych
Pytaliśmy Panią w sklepie czym różnią się poszczególne modele i tak na prawdę są to szczegóły... Wszystkie mają takie same wymiary i wagę, zarówno jeśli chodzi o gondolę i o spacerówkę. Różnica jest np. w materiałach bo carmela ma dodatek ekoskóry i można wybrać tkaninę żakardową, seville są jednokolorowe, a carera ma świecące kryształki na materiale... Poza tym mają inne torby mocowane do rączki, w innych kształtach i wymiarach
Jest jeszcze różnica w pokrowcu na nóżki, który się zakłada na gondolę... w carmeli jest przezroczyste okienko, przez które widać dziecko, a w tamtych wózkach takiego okienka nie ma
Little Frog lubi tę wiadomość
-
witajcie
ja jak zwykle nie mam czasu na pisanie, ale chociaz na minutę chciałam tu zajrzeć..
widzę, że nad kolorami i ogólnie wózkami myslicie. Ja nie kupuję wózka, bo mam po starszej córce, ale z takich podpowiedzi to wydaje mi się, że cały czarny wózek to latem może parzyć dziecko, bo będzie się bardzo nagrzewał i będzie dzidzi gorąco.. to tak jak nam w czarnym ubraniu latem. no tak sobie myslę
co do kół to chyba też lepiej duże i pompowane - mniej wstrząsów ma dziecko.
nenka chyba Twój wózeczek bardzo mi się spodobał. Skojarzył mi się z wielorybem, ale takim fajnym tego słowa znaczeniu, nie że wielki tylko ten dół w takim kształcie. no fajny w kazdym bądź razie
nenka2, BATTINKA lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Lexie wrote:Witam we wtorek!
Dziś wizyta u gina więc proszę o kciuki
Linka ja juz trzymam za Twoją
Muszę Wam powiedzieć,że ostatnio rewelacyjnie mi się śpi,zasypiam ok 22,budzę się z mężem o 5 gdy wstaje do pracy,szybciutko znów zaadam w sen i o 10 z trudem otwieram oczy..Muszę korzystac póki mogę a cooo!
Odnośnie apetytu to ciągle chce mi się pepsi!
Zastanawiałam się własnie jaki wybrac wózek i wiecie,że nie mam pojęcia?
No i łózeczko.. koleżanka oferuje mi turystyczne,druga drewniane.. a Wy jakie preferujecie?
Lexie jak dla mnie turystyczne są ok ale trochę później, bo po porodzie ciężko się tak schylać żeby położyć czy podnieść dziecko. W zwykłym możesz dziecko ułożyć na samej górze a w turystycznym tylko na samym dole.. no chyba, że już są nowsze modele i też można w nich wyżej kłaść dziecko...https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
A ja uwazam, ze czasami lepiej kupić uzywany wozek dobrej markimniz nowe 'no name'- jak z autem, lepszy uzywany mercedes niz nowy ford;) Przede wszystkim wozek uzywany trzeba obejrzec przed zakupem, najlepiej z doswiadczona mamusia:)
Szczesliwa mamusiu, ostatmio w toys r'us bul graco symbio baaardzo mocno przeceniony wraz z fotelikiem. Kiedyś nam sie ten wozek bardzo podobal;)
A jezeli chodzi o kola, to nie koniecznie musza byc wielkie i pompowane. Sa wozki, ktore maja swietna amortyzacje ustawiana wraz z waga dziecka, a przy tym nie wygladaja jak czolg, no ale to juz nie sa tanie wozki.szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Lexie, nie ma za co.
Materacyk jest bardzo ważny w łóżeczku, taki dołek jest niedopuszczalny, bo ma negatywny wpływ na kręgosłup maluszka. To tak, jakbyśmy sami spali ciągle w jakimś dołku, każdy kręgosłup by miał w końcu dość.
Co innego kilka dni na wyjeździe, ale nie na co dzień. Chyba, że tak jak napisałam, łóżeczko jest spore i można dokupić materac. Ja też nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to łóżeczko tak krótko nam posłuży. W sumie musieliśmy je wymienić już po jakichś dwóch miesiącach od urodzenia małej, bo pulpecik rósł jak na drożdżach i ważył coraz więcej.
Niby się mówi, że na piersi się dziecka nie utuczy, a moja mała przez niecały miesiąc przybrała na wadze 1,5 kg.
Kasia o właśnie moj wcześniaczek też na samej piersi w pierwszym miesiącu ponad kilogram przytyła... dziennie po 50-60 gramcycoholik mały to był
Kasia82 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Nie było mnie tylko kilka godzin a tu znowu tyyyyle napisane
Kasiu, umiarkowane lato TAK ale nie taka zimnica jak terazJuż się nie mogę doczekac aż zamienię te wszystkie niewygodne spodnie i zwijające się na brzuszku i piersiach koszulki na swiewne sukienki
Onka zazdroszczę Ci. Mi nikt nie wierzy, że na wrzesień mam termin. Wyglądam jakbym sobie po prostu przytyła niecoNikt mi miejsca nie ustępuje, nikt mnie nie przepuszcza w kolejce. Troszkę szkoda ale z drugiej strony dobrze się czuję więc nie ma potrzeby być uprzywilejowanym
Szczęśliwa Mamusiu, cieszę się, że już Ci lepiej. Nie brzmiało to najlepiej...
Amerie trochę mnie zmartwiłaś bo ja mam bardzo podobne uczucie... jakby parcia na dół brzucha. Zwłaszcza po długim spacerze. Trochę zganiam na ostatnie zaparcia. Mam nadzieję, że luteina pomoże.
Dzięki za poradę związaną z olejem i błonnikiem. Zajedziemy w piątek do zielarskiego w Szczecinie i kupimy:*
Lili Madlen gratuluję chłopczykaNikoś to przepiękne imię
I oczywiście najbardziej gratuluję tego, że synuś jest zdrowy!
Nynusia karmienie piersią to i moje malutkie marzenieBędzie dobrze, tak jak Kasia mówi, karmienie w dużej mierze jest w głowie a odpowiednio stymulując laktacje damy radę wykarmic nasze małe głodomorki
Paula śliczne rzeczy. Z wózeczkiem nie bardzo Ci poradzę. My kupiliśmy nasz od znajomych u któych sprawdzał się w tych samych ciężkich warunkach. Raczej od początku planowaliśmy kupic używany ale nie wiem czy ostatecznie bym się zdecydowała.
Witaj GoniaJa też planuję dopiero po kilku miesiącach przeprowadzic Kornela do jego pokoiku
Co do kołyski to ja nie rozważam zakupu ze względu na dwa wścibskie samoyedy w domu
Bałabym się, że przewrócą. Ale trzeba przyznac, że takie kosze wyglądają pięknie
Ja ciuszki dostałam od znajomej mojego męża, jak pisałam już wczoraj, kilka sztuk kupiłam a część mam od kuzynki, której przyjaciółka wszystkie ciuszki z odrzutu (np. przybrudzone) odkłada dla Kornela.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3ce1de15848.jpg
Dostaliśmy też karuzelę do łóżeczka i matę edukacyjną
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f179a656fe5e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2077cb47a24.jpg
I to sobie wszystko grzecznie czeka na wrzesień w pokoiku Kornelka:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/717e6dd10d47.jpgola.321, Little Frog, lili_madlen, Kasia82, onka, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, Misiowa, paula1, agu258, Amerie, Lexie, dodinka lubią tę wiadomość