X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    witajcie ;)

ja jak zwykle nie mam czasu na pisanie, ale chociaz na minutę chciałam tu zajrzeć..

widzę, że nad kolorami i ogólnie wózkami myslicie. Ja nie kupuję wózka, bo mam po starszej córce, ale z takich podpowiedzi to wydaje mi się, że cały czarny wózek to latem może parzyć dziecko, bo będzie się bardzo nagrzewał i będzie dzidzi gorąco.. to tak jak nam w czarnym ubraniu latem. no tak sobie myslę ;)

co do kół to chyba też lepiej duże i pompowane - mniej wstrząsów ma dziecko.

nenka chyba Twój wózeczek bardzo mi się spodobał. Skojarzył mi się z wielorybem, ale takim fajnym tego słowa znaczeniu, nie że wielki tylko ten dół w takim kształcie. no fajny w kazdym bądź razie ;)

haha no wlasnie mi sie tez podoba ten ksztalt a'la orka heheh

Misiowa lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa, są regulowane turystyczne. Model, który mieliśmy jest stary, sprzed dziewięciu lat, a górę miał tak wysoko jak drewniane łóżeczko.
    Misiowa wrote:
    Lexie jak dla mnie turystyczne są ok ale trochę później, bo po porodzie ciężko się tak schylać żeby położyć czy podnieść dziecko. W zwykłym możesz dziecko ułożyć na samej górze a w turystycznym tylko na samym dole.. no chyba, że już są nowsze modele i też można w nich wyżej kłaść dziecko...

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa pradziwe ubrankowo-zabawkowe szaleństwo :) Jednak taki widoczek bardzo nastraja na pojawienie sie nowego lokatora ;)

Jak byłam wczoraj w szpitalu na badaniu tego cukru to widziałam jedna mame z wózkiem ale 3 kołowym przy czym przednie pojedyncze koło było całkowicie nieruchome i nieskretne a dwa tylnie przekrzywione celowo do środka ( tak z ukosa)- także nieruchome . I ta biedna mama musiała za kazdym razem kiedy chciała zrobic tym wózkiem chociażby mały zakręt musiała unieść cały przód wózka i nakręcać ze tak powiem "na sztywno " widac było ze sprawia to problem i z punktu widzenia obserwatora wydało sie to całkowicie niepraktyczne , a przyznam ze wozek wyglądał na b.drogi :)

Kasia82, Ursa, IviQ lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, u mnie w zeszłym tygodniu jakoś znowu brzuch bardziej wyrzuciło, teraz absolutnie nie da się już ukryć. Wcześniej też nie bardzo było widać.

Btw Dziewczyny, może będziecie zainteresowane - do tabletek z kwasami omega 3 - Omega Med Pregna - dołączają karnet na audiobooki. Można ściągnąć dwa audiobooki z jednego karnetu - m.in. Fronczewskiego czytającego wiersze Tuwima, Mikołajka czytanego chyba przez Stuhra albo Paddingtona, Pana Kleksa, Karolcię, Dzieci z Bullerbyn. Poza tymi pozycjami nie ma wyboru, ale może będziecie zainteresowane - dla mnie szczególnie Tuwim atrakcyjny na tę chwilę :)

Ursa lubi tę wiadomość

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie kola maja wozki do biegania, moze to byl wlasnie taki:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, cudne zakupy i już tyle tego macie! Gdybym mieszkała w domu, to pewnie bym nie wytrzymała i też już kupowała na potęgę, ale że ilość miejsca jest ograniczona, póki co się wstrzymuję z zakupami. No i łatwiej będzie mi wybierać niektóre rzeczy, gdy w końcu poznam płeć. :)

Ursa, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka dzięki za cynk :) Właśnie mi się kończą omega więc kupię te. Zawsze to lepie z gratisem :)

onka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Onka dzięki za cynk :) Właśnie mi się kończą omega więc kupię te. Zawsze to lepie z gratisem :)

Tylko zwróć uwagę - musi być napisane, ze z audiobookiem :)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa ! Wspaniałe zapasy :) Kornelek to tam w brzuszku szlaeje ze szczescia pewnie :)

Misiowa, Ursa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa też mam w spadku taki spioszek z jezykiem i chyba w tym samym kolorze nawet ;) Ja mam sporo ciuszków po chłopakach mojej bratowej i zakłądałam je córce bo były uniwersalne. A teraz tak bym chciała pokupowac jakies ciuszki no ale bez sensu skoro mam ich tyle... może jakby okazał się synuś byłaby okazja ;) ale częściowo Wam zazdroszczę tego kupowania, no bo ja nie bardzo będe kupowała skoro prawie wsztytsko mam... cała radość zakupów mi ucieka :(

Karuzele mam identyczną i byłam z ni0je mega zadowolona. Jeszcze dokupiłam wersję różową dla dziewczynki z FP ale ta różowa już nie miała takich fajnych melodyjek jak ta niebieska..

Kasia ja właśnie widziałam tylko takie turystyczne co miały na dole ale za to nie miały miękkiego dna tylko twarde.. ale co rok to nowe nowinki w tym zakresie ;)

lili madlen moja kumpela kupiła sobie wózek 3-kołowy i mówiła, że był tragiczny przy podjazdach na chodnik itp. ona miała skrętne koło akurat ale nikomu wózka nie dawała bo się bała że ktoś jej wywróci, więc zanim się taki kupi trzeba go przetestowac chociaż w sklepie patrząc jak będzie się na podjazdach sprawował...

Ursa, lili_madlen lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Wracam trochę z innego (książkowego) świata :-P Jestem już po egzaminie i nareszcie mogę się cieszyć na spokojnie dniem powszednim (przynajmniej do grudnia :-) ). Nie pytajcie, czy zdałam, bo wyniki dopiero za 2 miesiące, a egzamin był bardzo trudny, ale teraz już staram się o tym nie myśleć.

W zeszłym tygodniu byliśmy na badaniu połówkowym. Potwierdziło się to, co nam lekarka powiedziała już w 12t6d, a mianowicie, że czekamy na Synka! :-D Nasz Maluszek rośnie zdrowo i waży 350 gram. Jest śliczny i już Go kocham nad życie <3 <3 <3 <3 <3

Muszę się przyznać, że w międzyczasie często czytałam forum w przerwach lub, żeby się zrelaksować :-D Trudno nie czytać, kiedy można się od Was dowiedzieć tylu cennych rzeczy! Naprawdę, wspaniale, że jest to forum i Wy na nim.

Gratuluję serdecznie wszystkich synków, córeczek i bliźniaków (z tego co pamiętam dwie dziewczynki), oraz wstydzioszków :-) Tych ostatnich pozostało już chyba niewiele ;-)

Jutro śmigam do pracy a na długi weekend zgadnijcie gdzie?! :-D Do Rewy!!! Moje ukochane miejsce w Polsce (no może jedno z kilku ukochanych ;-) ).

Pozdrawiam cieplutko i życzę słodkich snów Wam i Waszym maluszkom (mój <3 Synek <3 podobnie jak wiele Waszych pociech w nocy najbardziej harcuje :-D ).

Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 21:10

Misiowa, ola.321, Ursa, IviQ, Nynusia, agu258, Natka88, Magnosia, jaroszka, Lucy7, lili_madlen, Lexie lubią tę wiadomość

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 używane wózki nie znaczy, że będą gorsze.. ja mój używałam długo i dużo.. teraz córka ma 3 lata i 5 miesiecy i jeszcze niekiedy jak jedziemy na długie trasy to biorę wózek lub rowerek biegowy.
    A wózek jest w stanie prawie jak nowy.. trochę budka wyblaknięta w niektórych miejscach bo zimą np dużo na słońcu stał, bo moja spała na mrozie po kilka godzin ;)
    a wózek mam w kolorze czekolady więc od słońca w niektórych miejscach jest trochę bledszy ;)
    ale nic nie odpada, nic nie skrzypi... mieszkam na wsi i drogi tutaj różne od chodników pozbrukowych, dróg asfaltowych poprzez drogi dziurawe i piaszczyste... na działce mamy drogi leśne z korzeniami, które też przetrwał ;) nad jeziorem (bo akurat mieszkamy) drogi też od pozbruku po łąkę...
    o i duże pompowane koła sprawdzają się na plaży ;)

za to mój wóżek ma taką wadę, że dziecko początkowo zjeżdża ze spacerówki... dopiero jak większe to stabilnie juz siedzi... więc spacerówka JEDO średnio się sprawdza

Wszystko zalezy jak kto dbał o wózek. Mojego męża bratowa w sierpniu rodzi drugiego synka i tez będzie miała ten sam wózek co po pierwszym synku...

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam coś napisać, ale pochrzaniło mi się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 21:25

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na wizycie wszystko w porządku,synuś rosnie <3 Jutro zdam relacje,wkleję zdjecie i Was poczytam bo dzis juz tylko mysle aby przyłozyc głowke do podusi ;) buziaki,dziekuje za kciuki ;-)

estrella, ola.321, Ursa, szczesliwa_mamusia21, agania, Nynusia, agu258, Magnosia, paula1, jacusianka, linka220, Little Frog, onka, lili_madlen, dodinka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Dziewczynki na wizycie wszystko w porządku,synuś rosnie <3 Jutro zdam relacje,wkleję zdjecie i Was poczytam bo dzis juz tylko mysle aby przyłozyc głowke do podusi ;) buziaki,dziekuje za kciuki ;-)

Super :) bardzo się cieszę i czekam na szczegółową relację ;)

Lexie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    nenka2 używane wózki nie znaczy, że będą gorsze.. ja mój używałam długo i dużo.. teraz córka ma 3 lata i 5 miesiecy i jeszcze niekiedy jak jedziemy na długie trasy to biorę wózek lub rowerek biegowy.
    A wózek jest w stanie prawie jak nowy.. trochę budka wyblaknięta w niektórych miejscach bo zimą np dużo na słońcu stał, bo moja spała na mrozie po kilka godzin ;)
    a wózek mam w kolorze czekolady więc od słońca w niektórych miejscach jest trochę bledszy ;)
    ale nic nie odpada, nic nie skrzypi... mieszkam na wsi i drogi tutaj różne od chodników pozbrukowych, dróg asfaltowych poprzez drogi dziurawe i piaszczyste... na działce mamy drogi leśne z korzeniami, które też przetrwał ;) nad jeziorem (bo akurat mieszkamy) drogi też od pozbruku po łąkę...
    o i duże pompowane koła sprawdzają się na plaży ;)

za to mój wóżek ma taką wadę, że dziecko początkowo zjeżdża ze spacerówki... dopiero jak większe to stabilnie juz siedzi... więc spacerówka JEDO średnio się sprawdza

Wszystko zalezy jak kto dbał o wózek. Mojego męża bratowa w sierpniu rodzi drugiego synka i tez będzie miała ten sam wózek co po pierwszym synku...

Akurat ten moj wozek ma teraz siostra wyglada jak nowka, byl czarny a mimo to nie wyblakl,
    chodzi o to, ze nowy ma gwarancje, uzywany nigdy nie wiesz od kogo trafisz, niby dorwiesz okazje, a kup dentki dodatkowe sruby do budki itp itd. Ale mimo to bylam z grandera bardzo zadowolona swietmy wozek. Jak kogos stac i moze kupic nowy, to szczerze radze nowy, a jak nie stac to uzywany tez jest dobry :) wazne ze wygodny i ladny! :)

Misiowa lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie super ! :) Oczywiscie czekamy na szczegoly i zdjecia przystojniaczka ! :) Tez uciekam spac , milej nocki :*

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rany cieżko Was nadgonić po całym dniu pracy...
    jużnie pamiętam kto co ale gratuluje synjów córek, zakupów, prześliczne to wszystko i mata mi sie podobała:))))
    Gonia81 witaj wśtód nas. Ja niestety też przed zakupami
    co do karmienia cyckiem to powiem tak nie przeszkadza mi na ulicach czy w parku ale tak w towarzystwie zamknietym czy kawiarni juz tak. Choc widzialam ze czasmi potrafią sie zagryc kocykiem i wtedy ok. Ale najgorsze jakby kolezanka wywalila cyca przy mnie i moim facecie kurka przeciez my sie z nia spotykamy czesciej. to nei jest przypadkowa osoba i wszyscy oprocz niej czuja zazenowanie. Rozumiem jak nie ma gdzie i jak ale tez mozna tak centralnie cyca nie wywalac tylko sie odwrocic czy przykruc czyms i wtedy spoko samo karmienie mnie nie razi tylko wywalanie tego cyca centralnie i mysle ze najbardozej to rpzeszkadza facetom choc teoretycznei powinno sie im podobac nie wiedza jak sie zachowac itd

no to sie wygadalam, cos tam jeszcze chciałam zwlaszcza estrelli i Ursie powiedizec ale zgubilam watek......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 21:50

estrella, Ursa lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-przygotowanie-do-porodu

hahaah co to jest? I te opinie

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przełom... Na kolację wciągnęłam pączka i słodzone kakao i... Klementysia właśnie mnie ostro skopuje :D Już wczoraj i przedwczoraj czułam cos podobnego po jedzeniu, ale myślałam, że to jelita, a dziś jestem pewna, że to to! :D

onka, Misiowa, Nynusia, estrella, paula1, madu, agu258, ola.321, Natka88, Amerie, Magnosia, jaroszka, annggela, jacusianka, Bąbelek, blondi123, lili_madlen, meeegi1771, agaton, ~Rewianka~, Lexie lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ