X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, ja biorę Aspargin 3*2. Magnez i potas we krwi po poltora miesiaca brania nadal w dołach norm.

Bursztynowa, strasznie mi przykro, że takie zdarzenia Cię spotykają :/ może ja po prostu dobrze trafiam... Ja nie czytam dzidzi, ale to na pewno fajny pomysł :)

• aanaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie wypilam glukozę z sokiem z calej cytryny i przyznam bez bicia że żyję :) smakowało jak slodka lemoniada. Teraz mi troche słabo ale przeżyje :) pewnie z głodu ;)
    Nadrobilam właśnie wczorajsze nowości i już nie pamiętam co czytałam :) na pewno cieszę się z Polkosią z ruchów ;)
    Ano i trzymam kciuki za wizytujące :) Ursa żyjesz po glukozie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 07:54

jaroszka, polkosia, Ursa, estrella lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, trzymaj się po tym napoju wyskokowym!

aanaa, jaroszka lubią tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeesc! :) mala kopie jak szalona, zreszta nie dziwie się po takiej ilości cukru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 08:22

jaroszka, onka, Nynusia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale gorąca noc była....a widzę, ze dzień zapowiada sie jeszcźe gorszy temprtaturowo od wczorajszego, a jak w pozostałej części PL i na wyspach ?

Dziewczyny dzisiaj zaczęłam 20 tydzień !!! To juz półmetek, ale ten czas leci .... W najbliższa sobotę mam wizytę u gina, pewnie da mi skierowanie na glukozę....wiec dzięki za info o tej cytrynie :)
    Natomiast 11.06 mam POLOWKOWE!!!! Czy któraś z Was tez ma tego dnia?

Mam potworny katar z rana ostatnio, potem w ciagu dnia przechodzi.....któraś tez ma podobnie? Zaczynam to traktować jako jeden z wielu efektow ubocznych ciazy :)

Długi weekend przed nami jakie plany ?

aanaa lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja nadal mam problem z wózkiem... Byłam przekonana do Quinny, ale jak na żywo pojezdziłam spacerówką, to wzięły mnie wątpliwości. Trzeba szukać dalej...

Nie wiecie może czy kontrola z ZUS może przyjść w święto (np.: takie, jak jutro)?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja wizytuję z Tobą, ale mam zwykłą wizytę :) co do długiego weekendu to my nigdzie nie jedziemy bo mój pracuje w piątek :(

jaroszka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:)

Polkosiu, gratuluję kopniaczków a co do kontroli? To urzędnicy, a jutro jest święto, więc dam sobie rękę uciąć, że nie pracują i na kontrolę nie przyjdą :)

U mnie tez zapowiada się goracy dzień, na szczęscie dziś wyjeżdzamy na wieś do rodziców.

polkosia lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Gonia81 Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za miłe przyjęcie :)

Mnie po prostu czasem ogarnia lekka panika, że jeszcze tyle rzeczy a nie mam nic. Czekam do usg połówkowego i wtedy ruszę pełną para :) Mam to szczęście, że siostra urodziła w listopadzie w zeszłym roku też dziewczynkę i cała wyprawka czekam na mnie do zabrania, choć mieszka daleko będę miała w niej ogromne wsparcie.

szczesliwa_mamusia21 : Ja jak ty będę miała x-landera tylko inny model. Moja młodsza siostra ma dwie córki kupiła x-landera x-a
    z allegro za 1200 zł w stanie idealnym ja będę miała od niej fotelik i gondolę i dokupię tylko spacerówkę bo wszystko jest w stanie bardzo dobrym. Ona bardzo poleca tą firmę wózki są wytrzymałe, materiały dobrej jakości. Szczęśliwa mamusiu model x-a ma chyba większy pojemnik na zakupy i nie wiem czy nie ma głębszego fotela spacerówki sprawdz sobie :)

A co sądzicie na temat łóżeczka turystycznego zamiast normalnego. Teraz te łóżeczka nie przypominają zwykłych kojców tylko są super. Znów odwołam się do mojej siostry bo ona namawia mnie do tego rozwiązania. Ze względu na bezpieczeństwo i mobilność, ona w ogóle nie korzysta z drewnianego bo boi się o małą, tak dla przyładu
    http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-daily-plus-cam-italy-bonus-i5393151357.html

Jestem ciekawa Waszych przemyśleń? Odezwę się w poniedziałek bo jadę nad morze troszkę złapać witmainki D i jodu :)

jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

polkosia -gratuluje ruchów małej :)

Dziś coś średnio spałam, często się budziłam do wc :/ 6:45 byłam już na szpitalu pobrać krew i byłam 5.w kolejce do rejestracji. Było 5 miejsc siedzących przed rej. w tym jedno wolne więc usiadłam, tym bardziej że wczoraj miałam niskie ciśnienie 105/60 a jeszcze nic nie jadłam rano. Przyszła starsza babka, która stała i patrzyła się na mnie jakbym jej rodzinę wymordowała, bo siedzę :) Później przeszłam na poczekalnie do pobrania krwi, usiadłam a ta babka za mną idzie i chce żebym się przesiadła bo ona akurat tutaj chce usiać mimo tego że było hmm spokojnie z 10 miejsc wolnych :) Każdy się na nią spojrzał jak na idiotkę.

Badanie glukozy mam po 24tygodniu i pytałam się wczoraj mojego gin, cała procedura trwa 2godz, pobranie na czczo, po 1h i po 2h. Boje się, że mnie zemdli z głodu :/ Jak to jest wtedy z piciem wody między pobieraniem krwi? można pić?

jaroszka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Gonia81 Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa w którym jesteś tygodniu? bo ja 18 i 5 dni i na ostatniej wizycie lekarz nie kazał mi robić żadnych badań a kolejna wizyta dopiero 25 czerwca, chyba dopiero wtedy będę musiała wykonać ten test

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nigdzie nie wyjeżdżamy, bo wypada mi wizyta, a muszę iść by zachować ciągłość zwolnienia.
    Pokłosie zgadzam sie z madu, nikt Cię jutro nie zaskoczy to by było bezczelne !

Gonia ja tez rozważam kupno łóżeczka turystycznego jak wrócisz to możemy na ten temat podyskutować :)
    Tymczasem miłego wypoczynku!

relgh371crdcdbv2.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku, mi pozwolili wypić 1 kubek wody, nie więcej w czasie 2 godzin. popijałam sobie, by zniwelować odruch wymiotny, ale nie pomogło. Wymiotowałam glukozą i żółcią z tego pustego żołądka ;/

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja dzis tez wyraznie poczulam kopniaczki :) o 3. I 7.30 :))))

onka, Bąbelek, madu, ola.321, lili_madlen, estrella lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek, ale mnie rozbawiłaś :) jak mnie wkurzają starzy ludzie!!! To okropne wiem, ale moja mama pracuje na rejestracji w przychodni i Ci ludzie są niemożliwi....chodzą tam byli wojskowi i ich rodziny.....dziewczyny z Wawy powinny znać CEPELEK ....to jak oni sie zachowują to przechodzi ludzkie pojęcie, jakby wszystko im sie należało....wiem są starzy i schorowani, ale trzeba zachować przy tym trochę godności. Moja biedna mama nabawiła sie przez tych zgredow nerwicy!

Dobra idę jeść :)

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 23 tyg, co do głodu to spodziewałam się że będzie gorzej, jednak glukoza w końcu jakies kalorie ma wiec da radę wytrzymać. Co do picia to niestety po wypiciu glukozy można sie napic wody żeby przeplukac usta a potem przez 2 godziny jest zakaz. I to mnie najbardziej meczy, aż mnie w gardle drapie, ale jeszcze pół godziny wytrzymam :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Gonia81 Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie kopniaków to pierwsze wyraźne poczułam w 18 tyg. i 6 dniu i tak już czuje codziennie. Najbardziej jak coś zjem i spokojnie siedzę lub leżę i wieczorem w łóżku już. Zaczyna się dla nas super okres bo wiemy, że z maluszkiem jest wszystko okej. Choć na pierwsze ruchy jest jeszcze czas, więc niech się nie denerwują te mamusie które jeszcze nic nie czują. Ja praktycznie nie mam brzuszka tzn, jest ale raczej przypomina wzdęcie niż ciąże :)

jaroszka super to poszukamy coś razem zawsze co dwie głowy to nie jedna :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja dziś ze złym humorem postaram się Was nadrobić potem... na razie muszę samą siebie wziąć na przemyślenia...

Kasia82 oczywiście, że pamiętam :) a ja tym razem mam wizytę w dzień ojca czyli 23 :)

Miłego dnia...

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Polkosia w końcu poczułaś ruchy :) pewnie czujesz się uspokojona i szczęśliwa :)

Ja coś tam czuję, ale nadal nie umiem rozróżnić czy to Maluch czy jelita :P ale spoko, mam jeszcze czas jakby co :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Bąbelku, mi pozwolili wypić 1 kubek wody, nie więcej w czasie 2 godzin. popijałam sobie, by zniwelować odruch wymiotny, ale nie pomogło. Wymiotowałam glukozą i żółcią z tego pustego żołądka ;/
    O kurczę to nieźle... mam nadzieję, że mój organizm da mi trochę spokoju :D

jaroszka - no niestety tak to wyglądało. A mówią, że to młodzi są niewychowani i bezczelni. Smacznego :P
    Ja już po śniadaniu, płatki z żurawinką:
    b71f0aa3a55ffdb8med.jpg

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ