X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak mówi polkosia , po prostu nie patrzeć jak się nie chce i juz :) a myślę ze jak dziecko jest głodne i płacze to mama malo zwraca uwagę co ktoś pomyśli najważniejsze jest dzieciątko :)

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zaszalalam i kupilam ciuszek dla dziewczynki mimo ze jeszcze 100 % nie mam :)...ale fajnie hi hi hi

polkosia, estrella, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, agu258 lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze temat karmienia :) szczerze to dla mnie to tez trochę krepujace. Oczywiście nie pisze, ze karmiące powinny się gdzieś zaszyc w kącie, gdzie nikt ich mię zauważy, ale rzeczywiście bardziej jestem zwolenniczka dyskrecji :) albo jakoś przyslonic pieluszka lub czymś, lub chociaż trochę się odwrócić. Myślę, ze każdy rozumie sytuacje, ale dla mnie to chyba tez taka trochę intymna sprawa...ze tak to nazwę. Poza tym mój maz to by chyba na zawał zszedł, ze ktoś może zobaczyć kawałek mojej piersi :D

Co do ubranek, to ja tez juz bym chciała cos kupić! :)

nenka2, agania, agu258 lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little frog tak ja też uważam, że to taka intymna sprawa ale każda robi jak uważa :)

Ja zaszalałam z ciuszkami i jestem przeszczęśliwa :D

Little Frog, estrella, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    estrella no to faktycznie wyzwanie , tym bardziej ze to Twoje urodziny i Ty powinnas decydowac jak one maja wygladac i co sie na nich znajdzie , no ale moze t jakis plus ze tylko raz w roku a nie np co niedziele obiadki . No i spoznione najlepsze zyczenia :*

Dziękuję za życzenia :*

ehhh gdyby to było raz w roku to bym zacisnęła zęby, zrobiła tę gościnę i spoko... tylko gościna musi być na moje urodziny, moje imieniny, urodziny męża, imieniny męża, naszą rocznicę ślubu (co mnie najbardziej wkurza bo ja uważam, że rocznica to nasz dzień i tylko my powinniśmy ją świętować no chyba, że to jakaś okrągła to ok mogę zaprosić gości dodatkowo...), no i poza takimi stałymi datami to powinniśmy robić gościny z takich okazji jak np. kupno samochodu, kupno szafy, kupno stołu i krzeseł itd. itp. każda okazja jest dobra, żeby coś opić... a że my ostatnio urządzaliśmy mieszkanie to już mnie te ich wizyty/gościny wykończyły... A co najlepsze są to ludzie, którzy otwarcie mówią przy stole, że to czy tamto im nie smakuje... Teść nie lubi np. kukurydzy, za to szwagierka zje kukurydze ale nie lubi groszku więc nie wiem z czym mam robić sałatkę żeby i jednemu i drugiemu dogodzić. Teść nie lubi sałatki gyros, uwielbia śledzie, których nikt poza nim nie lubi... Szwagierka nie lubi tuńczyka, a my z mężem bardzo lubimy sałatkę z tuńczykiem... Teść nie lubi szpinaku, a ja uwielbiam różne zapiekanki ze szpinakiem... A to dopiero początek ich upodobań kulinarnych, każde je co innego. Teściowa jak robi obiad na niedziele to często dla teścia co innego a dla szwagierki co innego... I tak było od zawsze, teściowa siedziała w domu więc miała czas i gotowała każdemu inne obiadki... dlatego ja miałam taki problem z mężem, który nie jadł wielu rzeczy bo mu się wydawało, że mu nie będą smakowały... Dopiero jak ja coś zrobiłam, zjadł i okazywało się że lubi daną rzecz... tak było np. ze szpinakiem. Niestety te gościny to utrapienie a nie przyjemność :/ Ale mąż powiedział, że jak tym razem ktoś zacznie marudzić, że coś mu nie pasuje to powie, żeby sobie pojechali na kebaba :P

szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili madlen gratuluje synka ;)

Amerie najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze :) a Ty odpoczywaj!

Co do karmienia piersią to mam nadzieję, że i mi to będzie dane bo bardzo bym chciała... Nynusia nas koleżanka przywitała z cycem na wierzchu kiedy poszliśmy do nich odwiedzić ich córeczkę... Mój mąż był mega zniesmaczony tym widokiem :D chyba do dziś się nie otrząsnął :P ja uważam, że to sprawa osobista i zawsze można wyjść do drugiego pokoju, a jeśli takiej możliwości nie ma to przykryć pierś i tyle :)

Little Frog, Amerie, Nynusia, lili_madlen, agu258 lubią tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

lili - gratuluję Nikodema!! :)

a co do karmienia - też widziałam wczoraj mamy w TV i ja jestem zdecydowanie za dyskrecją :).
    Jak gdzieś zauważyłam mamę karmiącą gdzie za dużo było widać czułam się bardzo skrępowana że się popatrzyłam :/, a ostatnio widziałam mamę z zasłoniętą piersią pieluszką i dała radę :).

Oczywiście dziecko jest najważniejsze ale wszystko da się zrobić tak żeby było ok dla dziecka i otoczenia :).

estrella - no to masz z tymi imprezami :). Ja bym robiła to co ja lubię a reszcie jak się nie podoba to mąż ma rację - wysłać ich na kebaba i po sprawie ;).

Kasia82, Little Frog, estrella, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, coś takiego i mnie nie przekonuje. Karmić można, ale zadbajmy też o innych. No kurczę, a tak przy gościach to już masakra. Ja jak miałam możliwość, wolałam iść do innego pokoju. Pamiętam jak się krępowałam u teścia, który ma jeden pokój. Zaszyłam się gdzieś i dyskretnie karmiłam.

Nynusia wrote:
    Agania właśnie chodzi mi o coś takiego... wiadomo, że nie będę szybko wracać do domu na JUŻ bo dzidzia głodna jak będę na spacerze...

Ja się zraziłam do tego w momencie gdy byłam z moim M u mojej koleżanki, właśnie u noworodka a ona beż skrępowania zdjęła jedną część bluzki podniosła stanik i zaczęła karmić małą siedząc na przeciw mojego... no i dla niego to nie było wygodne ani też powiem szczerze dla mnie... i ona mówi, że ona wszędzie tak robi jak dziecko głodne...no to na dworze ludzie mieliby widoki :)

Druga to moja kuzynka jak robiła przyjęcie z okazji chrztu...cała rodzina w komplecie a ona przy stole zdjęła bluzkę odpięła miseczkę i karmiła....no omg... przecież są inne pokoje i w ogóle... takie coś mnie nie przekonuje...

estrella lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za karmieniem wszedzie a nie tylko w kiblu--jakis zart ..ale rowniez za dyskrecja wiec u mnie byla zawsze pielucha na piersi a nie caly cyc na widoku..tymbardziej ze byl ogromny

Kasia82, Little Frog lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaaa, to by dopiero mieli co podziwiać. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będę Was nadrabiać, ale najpierw pochwalę się co mi dzisiaj przyszło dla malutkiej :)
    Lexie chyba Ty pytałaś: wszystko przyszło i jest takie jak chciałam :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f1caeb59863.jpg

I cały czas się zastanawiam nad wózkiem czy nie kupić używanego, ale lepszej firmy, czy nowy - nie chciałabym wydawać więcej niż 1000 zł. Co mi radzicie? Macie jakieś typy swoje?

Little Frog, onka, Kasia82, ola.321, estrella, lili_madlen, Lexie, agu258, annggela lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estella, to faktycznie wesoło. Nakladaj teściowi i szwagierce na jeden talerz skoro się tak uzupełniają :D
    U mnie mojemu mężowi tesciowa nawet rosół cedzila, żeby nic zielonego nie pływało!
    A i teraz mieszkamy za granica, ale hak maz mieszkał u mnie w domu i remontowalismy kuchnie, to tesciowa przyjechała nawet szafkę pod zlew oglądać! No i sobie fajkę zapaliła w świeżo wymalowanej kuchni - 3 dni się wietezylo z tego smrodu. Teraz sobie nie wyobrazam, żeby ktoś u mnie w mieszkaniu zapalił. Także dobrze Cie rozumiem z tymi imprezami ;)

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, spóźnione najlepsze życzenia! przede wszystkim zdrowego Maleństwa! kto wie, może urodzimy tego samego dnia?:)
    co do karmienia w miejscach publicznych też jestem za, ale dyskretnie. już pomijają pieluchę, sa teraz fajne "bluzkowe" rozwiązania, jeśli ktoś ma taą potrzebę:)
    głowa mi dziś pęka...;/brrr...

Kasia82, estrella lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a co Ty tam kupiłaś? :) widze rożek, chyba ręczniczek...:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Gonia81 Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Chcę to Was dołączyć jestem w 19 tyg. i 4 dni to moja pierwsza ciąża i spodziewam się córeczki. Jestem na L -4 taka grupa wsparcia to super sprawa.

Mam pytanie czy może jakieś doświadczone mamy mają doświadczenie z kołyskami wiklinowymi czy koszami mojżesza jak zwał tak zwał :) Myślę o tym rozwiązaniu na pierwsze miesiące, są niższe i można mogę mieć maluszka przy sobie w sypialni i mobilne i lekkie. Można używane kupić w bardzo rozsądnych cenach, dostawki do łóżka jak na kilka miesięcy używania są trochę za drogie.
    Po kilku miesiącach mam plan wyprowadzić małą z naszej sypialni :) i wtedy przesadzić do wyższego łóżeczka. Co o tym sądzicie?

Na jakim etapie zakupowym jesteście bo czasem ogarnia mnie panika :)

madu, Little Frog, estrella, paula1, lili_madlen, Lexie, IviQ, agu258, jaroszka, Lucy7, soraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Zaraz będę Was nadrabiać, ale najpierw pochwalę się co mi dzisiaj przyszło dla malutkiej :)
    Lexie chyba Ty pytałaś: wszystko przyszło i jest takie jak chciałam :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f1caeb59863.jpg

I cały czas się zastanawiam nad wózkiem czy nie kupić używanego, ale lepszej firmy, czy nowy - nie chciałabym wydawać więcej niż 1000 zł. Co mi radzicie? Macie jakieś typy swoje?

Paula ja kupuje nowy i dobry wozek za 1300zl. Jest dla mnie perfekcyjny, ma swietne kola lekko sie prowadzi jest do miasta i na wies :)

paula1 lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, ja jeszcze nie zaczęłam zakupów, odkładam je na lipiec i sierpień, a we wrześniu ostatnie, czyli wózek i łóżeczko. Może jak poznam płeć, łatwiej mi będzie wybrać wszystko kolorystycznie. ;) Kołyski przy córci nie miałam, bo posłużyłaby krótko. Od razu kupiliśmy łóżeczko, więc w tej kwestii niestety nie pomogę.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gonia :) - ja też nic jeszcze nie mam i też odkładam zakupy na lipiec i sierpień, ale dużo ciuszków i wózek dostanę od rodziny bo już krążą od kilku ciąż ;).

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, u mnie sytuacja mniej więcej jak powyżej - jeszcze nic nie kupilam, a część rzeczy dostalam :)

Nenka, co to za super wózek, pochwał się :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie :) U mnie zakupy juz ruszyly , jeszcze paru najwazniejszych rzeczy brakuje , tych wiekszych lozeczko wozek , ale smoczki butelki hustawki juz pomalu kupuje :)

Esterlla i dobrze na kebaba ich !!! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ