X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno można też robić gołąbki z kapusty pekińskiej :P ale osobiście nigdy nie robiłam.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa to u nas w lab pielegniarki mowia ze wchodzic do gabinetu dokladnie po godzinie i nikogo o nic nie pytac i nie prosic, bo na tym polega badsnie i koniec;)
    Oj golabki tak super, ja ostatnio robilam ale z poeczarkami i sosem pieczarkowym do tego;)

aanaa, Kasia82 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Magnosia - ja w swoim mieście w ogóle nie jestem postrzegana wyjątkowo wręcz przeciwnie ludzie jakby mogli to jeszcze by mnie opierdzielili za to ze np siedze albo ich nie przepuszczam w kolejce! No szok. Stalam ostatnio na pasach z koleżanką a ona mówi do mnie : wypnij brzuch może w końcu się zatrzymaja. I myślicieli ze ktoś się zatrzymał? W życiu! Wpierdzielilysmy się wiec prawie pod kola bo nie przeszlybysmy. Na szczęście tam auta wolno jeżdżą dlatego tez moglysmy sobie na to pozwolić :-P

No właśnie... Smutne to. Pamiętam, jak moja siostra była w ciąży. Stała czasem w długiej kolejce i nikt nigdy jej nie przepuścił, pomimo, że robiło jej się słabo.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-adas2-120-60-ID175

to nasze łóżeczko:)
    kupimy po powrocie z wakacji:)

estrella, ss lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia ja mdlalam w sklepie i nawet nikt nie podszedł. Kucalam na środku, głową w dol a każdy wręcz omijał i pewnie sobie myśleli, ze tarasuje im drogę... Strasznie to przykre, podejrzewam, ze jakbym zasłabła to bym obudziła się wciąż leżąc na posadzce w sklepie :-\

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-adas2-120-60-ID175

to nasze łóżeczko:)
    kupimy po powrocie z wakacji:)

Bardzo ciekawe to lozeczko :)

• agu258 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece na miasto! Miłego dnia kobietki! Jak zrobię wszystkie zamierzone potrawy to się odezwę i narobie smaka zdjęciami :-P

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa ja tylko w internecie taka wyszczekana :P Na żywo się nie odezwę. Chociaż dzisiaj byłam bliska łez. Mam pytanie czy Twoja córcia też taka żywa po tym badaniu? Kornel nadal fika koziołki, ma dosłownie kilkunastominutowe przerwy. Bo już się zastanawiam czy może faktycznie czegoś z wynikiem nie będę miała jak on tak strasznie wariuje.

Lil Madlen bez problemu ale z drugiej strony czego sie spodziewac po osobie, która w dwie minuty zjada tubkę mleczka w tubce :P Jedna z moich wielkich ciążowych namiętności :P Toteż z glukozą problemu nie było. Tylko potem ta zgaga. Blee

Ss no własnie tylko jest jedna kolejka do gabinetu i ciężko by mi było po prostu wcisnąc się bez słowa. Z resztą ja bym chyba nie potrafiła tak po prostu wejśc bez słowa przed kimś.

Kasia82, lili_madlen lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, u mnie mała ciągle właśnie wojuje. Położyłabym się z ciekawości, żeby sobie brzuch poobserwować ale w pracy ciężko :D
    Mi też łatwo mówić co bym zrobiła, a w życiu różnie się postępuje. Choć ja się powoli uczę walczyć o swoje ;)

Ursa lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że płeć nie ma znaczenia. Zobacz jaką zmienną pogodę mamy ostatnio. Przez to łatwo coś złapać, a w ciąży organizm jest trochę osłabiony i bardziej podatny na infekcje. Zdrówka życzę! Teraz już powinno być ciepło, więc mam nadzieję, że się na dobre wykurujesz i żadna franca Cię już do porodu nie dopadnie.
    nenka2 wrote:
    Tak wogole dziewczyny, wiecie ze ja cala ciaze jestem chora? Masakra jakas.. w 5 tyg ostra grypa, to bylo niebezpieczne dla maluszka ale dobrze sie rozwija, potem ciagle katar i kaszel, zapalenie krtani.. i terazw 5 miesiacy kaszle az sie dusze, nie moge sie wyleczyc.
    co ciekawe moja siostra z synem w ciazy tez ciagle chora byla, a ja z corka zdrowa jak rybka nawet jak wszyscy wokol kichali.
    A teraz oczekuje synka i same widzicie, ciekawe czy to ma cos wspolnego hm..

aanaa, nenka2 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie jakbym swoją słyszała. ;) Moja mama to przykład klasycznej babci, ślepo wpatrzonej w swoją wnuczkę. Aż strach pomyśleć ile się nasłucham przy drugim dziecku. ;)
    nenka2 wrote:
    Ja uwazam ze tak, ale moja mama mi zawsze tylek trula, ze na podlodze to zimno :P hehe

nenka2 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie jakbym swoją słyszała. ;) Moja mama to przykład klasycznej babci, ślepo wpatrzonej w swoją wnuczkę. Aż strach pomyśleć ile się nasłucham przy drugim dziecku. ;)
    nenka2 wrote:
    Ja uwazam ze tak, ale moja mama mi zawsze tylek trula, ze na podlodze to zimno :P hehe

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, ręce i nogi opadają! Brak mi słów! :( Nigdy w życiu nie pchałabym się z moją dziewięciolatką przed kobietę w ciąży. Mało tego, ja od zawsze byłam wyczulona na ciężarne i zwracałam uwagę ludziom w kolejkach i autobusach. Mówiłam takim tonem, że jeszcze nikt się nie sprzeciwił, raczej ludziom robiło się głupio. I dlaczego musiałaś tyle stać? Co za masakra i znieczulica! Bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że często nie będą Cię spotykać takie sytuacje. To naprawdę bardzo przykre i dla mnie wręcz niewyobrażalne!
    Ursa wrote:
    Dzień dobry :) Ja właśnie wróciłam z krzywej cukrowej i świetnie mogę się wypowiedziec apropos wczorajszego tematu przepuszcza kobiet w ciąża. Raz, że nikt mnie nie przepuścił w kolejce to jeszcze nawet miejsca siedzącego nikt nie użyczył. Masakra przez godzinę stałam zanim mnie przyjęli. Kobiety w ciąży nie mają pierwszeństwa ale za to kobiety z dzieckiem mają, mają również osoby ze służby zdrowia. I tym sposobem przede mnie wepchnęły się jeszcze 3 osoby: jeden pan (chłop jak dąb) ze słuzby zdrowia i dwie panie z „dzieckiem”. Jedno z tych dzieci mialo spokojnie 10 lat, drugie miało mocniejszy makijaż niż ja :P No i to jest sprawiedliwośc.

Potem było jeszcze gorzej bo kolejne pomiary muszą być w punkt robione. Na drugie kłucie weszłam 7 minut po czasie bo Pani powiedziała, że w żadnym razie mnie przed siebie nie wpuści ;) A Pan który był za nią również przytaknął z oburzeniem, że z jakiej paki mam wchodzic przed nimi :P

Koszmar, dziewczyny. Sama glukoza nie jest zła, zapach mnie troszkę drażnił. Gorzej, że mały dostał torpedy od takiej dawki glukozy i tak szalał, że cały brzuch mi skakał. Co oczywiście odbiło się na moim biednym żołądku, zaczęło mi się odbijac i ulewac, zgaga straszna :P

Ostatnie kłucie miałam o 10:40 i na szczęście mąż już czekał z bułką z sałatą, serem, pomidorem, szynką i ogóreczkiem oraz z drożdżówką z makiem <3 :D

Dobra wyzaliłam sie to moge teraz ponadrabiac co tam od rana naskrobałyście ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialam zachcianke na bób i teraz zajadam o boze jakie to dobre...

onka lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, a ja od zawsze popadałam w skrajności. Mam dni, kiedy się boję odezwać, a są i takie, że ktoś mnie wkurzy i mu wygarnę. Specyficzny charakter, bo na co dzień niby spokojna, a jednocześnie wybuchowa. Trudniej mi się odezwać, gdy mam wokół siebie spokojnych i pokornych ludzi, ale gdy wyczuję kłótnię w powietrzu, to się burzę i muszę powiedzieć (często wykrzyczeć) swoje zdanie. Tym sposobem ustawiłam sobie dzieci i rodziców w szkole. Dzieci wiedzą, że pani jest miła i partnerska, ale na niektóre zachowania uczulona. Rodzice też się nauczyli i wiedzą, że ze mną można współpracować, ale tylko dobrocią. ;)

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że dobre materace to gryka-pianka-kokos, tylko nie pamietam co powinno być na górze:) Co do łóżeczka to zamierzam kupić od razu z pościelom. Znalazłam na kilku ciekawych stronach takie zestawy:)

relgh371rrya3inl.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, kusisz tym bobem. Dawno go nie jadłam i niemalże zapomniałam o jego istnieniu, a bardzo lubię i chyba będę musiała kupić. ;)
    Ja ostatnio jem truskawki w ilościach hurtowych. Moja mama znalazła dobre źródło i często dostarcza mi do domu, a są naprawdę słodkie i pyszne. Mogłabym zastąpić nimi wszystkie posiłki. Dzisiaj jeszcze pochłonęłam sorbet truskawkowy Grycana. Pychotka! W ogóle ostatnio mam duże zapotrzebowanie na owoce, nawet moje ukochane lody zastąpiłam sorbetami.

szczesliwa_mamusia21, nenka2, estrella, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu super sposob na te golabki , szkoda ze moj nie lubi :(
    I jestem w szoku po tej wytuacji w sklepie ... masakra ja sobie wgl nie wyobraza tego co musialas czuc :(

Nenka o tak te baseny sa swietne ! A wiecie ze u nie chyba tez nie ma tej glukozy nic mi o tym nie wiadomo , zobaczymy na nast wizycie co powie .

A jak juz jestesmy przy lozeczkach ja pokaze swoje :) Bedzie tylko inna posciel ale zdjecie mam takie :)
    No i wasze lozeczka dziewczyny super ! Zreszta chyba kazde male cudo jest wspaniałe ! <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db5053021d6a.jpg

Magnosia, lili_madlen, estrella, BATTINKA, Kasia82, onka, agu258, linka220, Lexie, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu, mi też się podobają łóżeczka z Darland i chyba też tam zamówimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 13:41

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są ekstra , mi od razu wpadly w oko i tylko czekam do sierpnia zeby kliknac i zamowic ! :)

Magnosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ