Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Agatka cieszę się, że maleństwo ma zdrowe serduszko
IviQ tak jak pisała jedna z dziewczyn w 2 trymestrze organy są już ukształtowane więc największe niebezpieczeństwo minęło - tak mi też ostatnio ginekolog mówiła. Dlatego nie stresuj się tą tabletką bo jedna nie zaszkodzi... gdybyś brała kilka dziennie regularnie przez kilka dni to co innego... Twój synek jest bezpieczny i nic mu nie będzie
Co do uprzejmości w stosunku do ciężarnych to mnie raz Pani w Rossmannie przepuściła do kasy... i nie powiem miło mi się zrobiłoA w przychodni, kiedy u mnie jeszcze nie było brzuszka widać więc stałam normalnie w kolejce do pobrania krwi, ludzie bardzo miło zachowali się w stosunku do ciężarnej, która przyszła ze sporym brzuszkiem. Wszyscy stwierdzili, że przecież jest w ciąży i to jest oczywiste, że ma wejść bez kolejki akurat byłam pierwsza do wejścia ale ją przepuściłam... to oczywiste
Bursztynowa ja wieczorami czytam mojej małej bajki, a w czasie dnia mówię do niej jak jesteśmy same w domunp. jak gotuję to jej opowiadam co robię, wczoraj przy sprzątaniu też jej opowiadałam
Ja też nigdzie się na długi weekend nie wybieram bo mąż pracuje w sobotę i niedzielę... tak więc będziemy same z córunią odpoczywać
Zetaa gratuluje kopniaczków
Agu u mnie dziś też w planach ciasto z truskawkami, dokładnie tarta truskawkowa z mascarpone i truskawkami... chyba dodam też borówki
Byłam dziś rano na zakupach i myślałam, że spłynę... dobrze, że wieje wiatr bo inaczej bym się ugotowała... upał jak w lato... na szczęście w mieszkaniu mam chłodno więc jest baaardzo przyjemnie... Szkoda tylko, że zapowiada się dzień przy garach więc będzie gorąco
Ja planuje zakup łóżeczka drewnianego, początkowo będzie stało u nas w sypialni, a po jakimś czasie przeniesiemy malutką do jej pokoiku
Jacusianka właśnie łóżeczka tej firmy, z której kupiłaś nam się podobają. W Toruniu jest salon firmowy więc mamy w planach niedługo pojechać i pooglądać, żeby wybrać konkretny model
Battinka ja zamierzam kupić camarelo carmelafajne są te wózki
No nic odpoczęłam po zakupach i przesadzaniu kwiatów więc teraz uciekam posprzątać łazienkę... a później zaczynam wielkie gotowanie!
Miłego popołudnia!
BATTINKA, Ursa, agu258 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a wy będziecie miały baldachim w łóżeczku? Tak sie właśnie zastanawiam...w sumie jestem alergikiem i sama niewiem. Ponieważ łóżeczko będzie stało u mnie w pokoju...ale generalnie bardzo mi się podobają te baldachimy:)
szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość
-
Ja z baldachimu rezygnuję, zbierający się kurz to jedna sprawa, inna to mniej powietrza dla dziecka. Mówiła o tym położna na warsztatach Mamo to ja. Ale nie powiem, wygląda może ładnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 14:38
Kasia82 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Kasiu no właśnie przykro mi było ale najważniejsze, że mam to za sobą
Karma jest sprawiedliwa
Kiedyś wszystko do nas wróci.
Ja planuję kupic stelaż do baldachimu ale dopiero w okolicy wiosny lata, zeby zawiesic moskitierę przeciw owadom. Na jesień i zimę nie będzie nam potrzebny bo mamy tylko uchylne okno dachowe w sypialni a na to bedziemy zakładac roletę więc światło nie będzie Kornelkowi przeszkadzac.
Rezygnuję z baldachimu bo mieszkamy w starym domu z drogą szutrową przed domem i polami. W zasadzie jakby Małgosia Rożenek odwiedziłą mój dom z białą rękawiczką dzień po wielkim sprzątaniu znalazłaby duuuuużo kurzuU nas kurz jest na okrągło. Nie wyobrażam sobie baladachimu po miesiącu stania w pokoju
Kasia82, agu258, estrella lubią tę wiadomość
-
Mnie też ten kurz odstrasza. Poza tym trzeba uważnie obserwować maluszka i jeśli zacznie zbyt często kichać, to może warto się zastanowić czy to nie z tego powodu. Moja koleżanka z pracy tak miała przy córce - mała kichała i kichała, nie wiadomo od czego. Przestała, gdy przypadkowo zrezygnowali z baldachimu. Jeśli już ktoś się na niego decyduje, to na pewno trzeba często go odświeżać, szczególnie przy takim maluszku.
estrella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa mamusiu ja tez chce takie lozeczko!
jest piękne
no i ma szuflade i w ogóle bardzo ładnie wygląda
ja baldachim chyba będę mieć bo bardzo mi się podoba
ide zaraz piec ciasto
gołąbki zjadlam na mieście i juz mi przeszła ochota - ale były pyszne
muszę pomyśleć o komodzie na ciuszki dla maluszka bo juz się nie mieszcze w szafie a mam dopiero dwa rozmiary w pełni i to tych malutkich bo 50,56 i juz zbieram 62 a wiadomo ze tamtych małych rozmiarów to się mniej kupuje wiec koniecznie potrzebuje komode!
szczesliwa_mamusia21, estrella lubią tę wiadomość
-
Ja zaraz kończę pracę i zaczynam dłuuugi weekend
A zaczynam miło i przyjemnie bo idziemy ze znajomymi z pracy na piwko (kto na piwko ten na piwko
) Może będą mieli w barze jakieś bezalkoholowe o smaku piwa, bo w taki gorąc mam ochotę
Miłego popołudnia mamusie
agu258 lubi tę wiadomość
-
Nenka zanim zapomne chciałabym wiedzieć cenę tego wózka bo ja mam opis tylko a śliczne kolory sa
Polkosia, zeeta super, że czujecie ruchy :*
Po połówkowym jesteśmy i będzie Synekna te chwile Dawid
Moje Maleństwo wszystko ma w wymiarach bardzo blisko 20tc czyli aktualnego no i ten brzuszek równo 20tcnoo jestem szczesliwa
aaa co do glukpzy ja już mam na przyszły tydzień zapisane badanie, szybko ale wola gin
no i teraz już co dwa tyg wizyta, tak na wszelki wypadek
szczesliwa_mamusia21, agu258, linka220, ola.321, Amerie, dodinka, Misiowa, estrella, Lexie, paula1, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
Mi tez sie podoba i nie zrezygnuje z niego z powodu kurzu az tak duzo go nie mam , a po cos je produkuja , ale no obserwowac malenstwo na pewno bede!
Paulla gratuluje synka :*
a co do komody my wlasnie kupilismy na allegro i stoi i czeka do sierpnia zeby ja zlozycAle trafilam super okazje wiec nawet sie nie zastanawialam
nenka2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na pewno bez baldachimu wybiorę łóżeczko - może coś z Ikei. Mam alergię na roztocza i w związku z tym astmę, więc w ogóle nie ma opcji. Mam tylko nadzieję, że Synek nie odziedziczy alergii
Bób! Bób to moja kolejna miłość spożywczachoć niestety mój M ma pewne obiekcje co do jedzenia przeze mnie bobu, no ale nie o tym, nie o tym...
ostatnio widziałam w sklepie bób, ale kosztował chyba ze 30 zł, myślałam, że jeszcze nie ma polskiego sezonowego bobu?
w ogóle powiem Wam, że trochę dzisiaj się nalatałam - ograniałam dom, jeszcze fachowcy od ogrodu są i ze dwa razy ze mnie jakaś woda poleciała... nie jakoś bardzo dużo, ale zdążyłam się wystraszyć... -
nick nieaktualny