X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/682-bola-wisiorek-dla-przyszej-mamy

Hej slyszalyscie o czyms takim jak "meksykanskie dzwoneczki bola" ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 13:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Agatka cieszę się, że maleństwo ma zdrowe serduszko :)

IviQ tak jak pisała jedna z dziewczyn w 2 trymestrze organy są już ukształtowane więc największe niebezpieczeństwo minęło - tak mi też ostatnio ginekolog mówiła. Dlatego nie stresuj się tą tabletką bo jedna nie zaszkodzi... gdybyś brała kilka dziennie regularnie przez kilka dni to co innego... Twój synek jest bezpieczny i nic mu nie będzie :)

Co do uprzejmości w stosunku do ciężarnych to mnie raz Pani w Rossmannie przepuściła do kasy... i nie powiem miło mi się zrobiło :) A w przychodni, kiedy u mnie jeszcze nie było brzuszka widać więc stałam normalnie w kolejce do pobrania krwi, ludzie bardzo miło zachowali się w stosunku do ciężarnej, która przyszła ze sporym brzuszkiem. Wszyscy stwierdzili, że przecież jest w ciąży i to jest oczywiste, że ma wejść bez kolejki akurat byłam pierwsza do wejścia ale ją przepuściłam... to oczywiste :)

Bursztynowa ja wieczorami czytam mojej małej bajki, a w czasie dnia mówię do niej jak jesteśmy same w domu :P np. jak gotuję to jej opowiadam co robię, wczoraj przy sprzątaniu też jej opowiadałam ;)

Ja też nigdzie się na długi weekend nie wybieram bo mąż pracuje w sobotę i niedzielę... tak więc będziemy same z córunią odpoczywać :)

Zetaa gratuluje kopniaczków ;)

Agu u mnie dziś też w planach ciasto z truskawkami, dokładnie tarta truskawkowa z mascarpone i truskawkami... chyba dodam też borówki :D

Byłam dziś rano na zakupach i myślałam, że spłynę... dobrze, że wieje wiatr bo inaczej bym się ugotowała... upał jak w lato... na szczęście w mieszkaniu mam chłodno więc jest baaardzo przyjemnie... Szkoda tylko, że zapowiada się dzień przy garach więc będzie gorąco :/

Ja planuje zakup łóżeczka drewnianego, początkowo będzie stało u nas w sypialni, a po jakimś czasie przeniesiemy malutką do jej pokoiku :)
    Jacusianka właśnie łóżeczka tej firmy, z której kupiłaś nam się podobają. W Toruniu jest salon firmowy więc mamy w planach niedługo pojechać i pooglądać, żeby wybrać konkretny model :)

Battinka ja zamierzam kupić camarelo carmela ;) fajne są te wózki :)

No nic odpoczęłam po zakupach i przesadzaniu kwiatów więc teraz uciekam posprzątać łazienkę... a później zaczynam wielkie gotowanie!

Miłego popołudnia!

BATTINKA, Ursa, agu258 lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy będziecie miały baldachim w łóżeczku? Tak sie właśnie zastanawiam...w sumie jestem alergikiem i sama niewiem. Ponieważ łóżeczko będzie stało u mnie w pokoju...ale generalnie bardzo mi się podobają te baldachimy:)

szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja na pewno bede miala , ale tak jak mowisz to kwestia indywidualna , jesli alergia ma Cie w jakis sposob meczyc to nie ma co ryzykowac , to zalezy od sytuacji :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, ja alergii nie mam, ale ze względów praktycznych rezygnuję z baldachimu. Ogólnie nie mam nic przeciwko, bo wygląda to bardzo ładnie, ale u mnie się raczej nie sprawdzi.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z baldachimu rezygnuję, zbierający się kurz to jedna sprawa, inna to mniej powietrza dla dziecka. Mówiła o tym położna na warsztatach Mamo to ja. Ale nie powiem, wygląda może ładnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 14:38

Kasia82 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu no właśnie przykro mi było ale najważniejsze, że mam to za sobą :) Karma jest sprawiedliwa ;) Kiedyś wszystko do nas wróci.

Ja planuję kupic stelaż do baldachimu ale dopiero w okolicy wiosny lata, zeby zawiesic moskitierę przeciw owadom. Na jesień i zimę nie będzie nam potrzebny bo mamy tylko uchylne okno dachowe w sypialni a na to bedziemy zakładac roletę więc światło nie będzie Kornelkowi przeszkadzac.

Rezygnuję z baldachimu bo mieszkamy w starym domu z drogą szutrową przed domem i polami. W zasadzie jakby Małgosia Rożenek odwiedziłą mój dom z białą rękawiczką dzień po wielkim sprzątaniu znalazłaby duuuuużo kurzu :D U nas kurz jest na okrągło. Nie wyobrażam sobie baladachimu po miesiącu stania w pokoju ;)

Kasia82, agu258, estrella lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ten kurz odstrasza. Poza tym trzeba uważnie obserwować maluszka i jeśli zacznie zbyt często kichać, to może warto się zastanowić czy to nie z tego powodu. Moja koleżanka z pracy tak miała przy córce - mała kichała i kichała, nie wiadomo od czego. Przestała, gdy przypadkowo zrezygnowali z baldachimu. Jeśli już ktoś się na niego decyduje, to na pewno trzeba często go odświeżać, szczególnie przy takim maluszku.

estrella lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam baldachimu, nawet teraz dla poltorarocznej coreczki, bo wieje nam po prostu od okna, a to zawsse jakas ochrona, a co do kurzu to bez przesady przeciez to sie pierze...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne te łóżeczka! Szkoda, że nie ma mebli do kompletu ;(

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu ja tez chce takie lozeczko! :-) jest piękne :-) no i ma szuflade i w ogóle bardzo ładnie wygląda :-) ja baldachim chyba będę mieć bo bardzo mi się podoba :-) ide zaraz piec ciasto :-) gołąbki zjadlam na mieście i juz mi przeszła ochota - ale były pyszne :-) muszę pomyśleć o komodzie na ciuszki dla maluszka bo juz się nie mieszcze w szafie a mam dopiero dwa rozmiary w pełni i to tych malutkich bo 50,56 i juz zbieram 62 a wiadomo ze tamtych małych rozmiarów to się mniej kupuje wiec koniecznie potrzebuje komode!

szczesliwa_mamusia21, estrella lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz kończę pracę i zaczynam dłuuugi weekend :) A zaczynam miło i przyjemnie bo idziemy ze znajomymi z pracy na piwko (kto na piwko ten na piwko ;)) Może będą mieli w barze jakieś bezalkoholowe o smaku piwa, bo w taki gorąc mam ochotę :) Miłego popołudnia mamusie :)

agu258 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kurzu to na pewno się zbiera ale mam przyszłego męża pedanta, który podejrzewam będzie sam ściągał i prał ze 3 razy w tyg :-P

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze sobie zamówić jakąś komodę co by postawić koło łóżeczka żeby mieć wszystko pod ręką. Musze poszukać na allegro ale jeszcze sie nie zebrałam...

3i49tgf6plfmlliy.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka zanim zapomne chciałabym wiedzieć cenę tego wózka bo ja mam opis tylko a śliczne kolory sa <3

Polkosia, zeeta super, że czujecie ruchy :*

Po połówkowym jesteśmy i będzie Synek <3 na te chwile Dawid <3
    Moje Maleństwo wszystko ma w wymiarach bardzo blisko 20tc czyli aktualnego no i ten brzuszek równo 20tc :D noo jestem szczesliwa :) aaa co do glukpzy ja już mam na przyszły tydzień zapisane badanie, szybko ale wola gin :) no i teraz już co dwa tyg wizyta, tak na wszelki wypadek :)

szczesliwa_mamusia21, agu258, linka220, ola.321, Amerie, dodinka, Misiowa, estrella, Lexie, paula1, Lucy7 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie podoba i nie zrezygnuje z niego z powodu kurzu az tak duzo go nie mam , a po cos je produkuja , ale no obserwowac malenstwo na pewno bede! :)

Paulla gratuluje synka :*

a co do komody my wlasnie kupilismy na allegro i stoi i czeka do sierpnia zeby ja zlozyc :) Ale trafilam super okazje wiec nawet sie nie zastanawialam :)

nenka2 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno bez baldachimu wybiorę łóżeczko - może coś z Ikei. Mam alergię na roztocza i w związku z tym astmę, więc w ogóle nie ma opcji. Mam tylko nadzieję, że Synek nie odziedziczy alergii :/

Bób! Bób to moja kolejna miłość spożywcza :) choć niestety mój M ma pewne obiekcje co do jedzenia przeze mnie bobu, no ale nie o tym, nie o tym... ;) ostatnio widziałam w sklepie bób, ale kosztował chyba ze 30 zł, myślałam, że jeszcze nie ma polskiego sezonowego bobu?

w ogóle powiem Wam, że trochę dzisiaj się nalatałam - ograniałam dom, jeszcze fachowcy od ogrodu są i ze dwa razy ze mnie jakaś woda poleciała... nie jakoś bardzo dużo, ale zdążyłam się wystraszyć...

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    A co do kurzu to na pewno się zbiera ale mam przyszłego męża pedanta, który podejrzewam będzie sam ściągał i prał ze 3 razy w tyg :-P
    Pozazdrościć :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, jaka woda?

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Onka, jaka woda?

no taka wodnista wydzielina, ale mam nadzieje, ze to nic powaznego. tylko dwa razy i nie duzo, wiec mam nadzieje, ze to jakas fizjologiczna wydzielina.

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ