Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam już wyniki
Morfologia i mocz super. A Krzywa cukrowa układa się następująco:
Na czczo: 82,4
Glukoza 1h: 160
Glukoza 2h: 129
czyli według tego co mówi wujek Google wszystko na miejscudodinka, jacusianka, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, ola.321, agu258, aanaa, estrella, onka lubią tę wiadomość
-
Iviq ja w poniedziałek byłam u lekarki bo też jestem podziębiona. Powiedziała, że teraz w drugim trymestrze można i paracetamol i ibuprofen więc spokojnie, od jednej tabletki nic nie będzie
Bursztynowa lady w takim razie musisz się sama upominac o swojepowiedz grzecznie, że chciałabyś skorzystac z prawa pierwszeństwa, gdyż jesteś w ciąży i kiepsko się czujesz... zdrowie ważniejsze!
Ja na Pasterce stałam całą mszę bo nikt mi miejsca nie ustapił, a 28 grudnia urodziłam, więc nikt mi nie powie, że nie było widać ciąży... ech
U nas w przychodni wisi na dzrwiach karteczka ze zdjęciem ciężarnej i drugie z małym dzieckiem, a obok napis, jeśli możesz przepuść w kolejce.
Jaroszka bo gondola z funkcją kołyski to tak naprawdę maleńka kołyska... delikatnie ale delikatnie idzie nią bująć, bo na dnie nie jest prosta tylko ma takie wygięte prętymożesz kołysac przód-tył z tego co kojarzę.. w naszej gondoli jest ta funkcja, ale szczerze mówiąc nigdy z niej nie korzystałam. Podobnie jak fotelik też ma niby taka funkcję ale tez nie korzystalismy.
Co do czytania to ja dzidzi w brzuszku nie czytam,a le czytam starszej córce która ma 3,5 roku i siłą rzeczy dzidzia też słyszyale żeby specjalnie dla niej to nie
Ale jak już przy nauce dzieci jesteśmy to ja mojej kupiłam nauka czytania metodą Domana jak miała ponad rok no i z braku czasu zaprzestalismy czytania a może i mojego braku ciągłości.. w każdym bądź razie ja widziałam efekty bo pokazywałm dziecku tabliczkę z napisem a ona umiała już to przeczytac...
Przy drugim będę bardziej regularna
jaroszka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
jaroszka wrote:Dzień dobry
Ale gorąca noc była....a widzę, ze dzień zapowiada sie jeszcźe gorszy temprtaturowo od wczorajszego, a jak w pozostałej części PL i na wyspach ?
Dziewczyny dzisiaj zaczęłam 20 tydzień !!! To juz półmetek, ale ten czas leci .... W najbliższa sobotę mam wizytę u gina, pewnie da mi skierowanie na glukozę....wiec dzięki za info o tej cytrynie
Natomiast 11.06 mam POLOWKOWE!!!! Czy któraś z Was tez ma tego dnia?
Mam potworny katar z rana ostatnio, potem w ciagu dnia przechodzi.....któraś tez ma podobnie? Zaczynam to traktować jako jeden z wielu efektow ubocznych ciazy
Długi weekend przed nami jakie plany ?
Jaroszka ja też mam 11.06 połówkowe
jaroszka lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:
Dziewczyny czy są tu jakieś "maniaczki" Ikei ? Che kupić firanki i obrus i chce jutro jechać tylko się zastanawiam czy znajdę tam cos fajnegoo , a szczerze nigdy w pl nie byłam w Ikei wiec tym bardziej nie mam pojęcia
Kochana, jutro to wszystko będzie zamknięte;) Firanki dostaniesz, a na obrus to najwyzej materiał kupisz.szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Dodinka ja mam połówkowe w 23 t i 3 d,lekarz mówił,że robi się do ok 24 t więc spokojnie
Co do wczorajszej wizyty to oczywiście pół godziny opóźnienia ale sie doczekaliśmy,bardzo juz chciałam zobaczyć naszego Bubusia.. A On wkładał sobie paluszki do buzio a lekarz powiedział,że nawet się usmiechałWymiary miał wszystkie prawidłowe,główkę idealna co do dnia.. oby tak dalej bo 11.06 połówkowe. Sprawdził jeszcze płeć bo stwierdził,ze pani doktor na połówkowym by Go jeszcze wysmiała jesli by się pomylił
A tu zdjęcie naszego synka:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2a802c262f9.jpg
Lili Madlen gratuluję synka Nikodema,uwielbiam to imię,nosiłby je nasz synek gdyby moja siostra nas nie ubiegła
Gratuluję wszystkim udanych wizytola.321, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, agu258, Misiowa, Bąbelek, linka220, estrella, annggela, jaroszka, Magnosia, Lucy7, agaton, dodinka lubią tę wiadomość
-
Wózyczek pięknyyy ale jaki kolor wybrać? Jejku
A ja podesłałabym Wam link do ppścieli gdzie komplet 15el z moskotiera są za 312wg mnie cena ok , a strona to poscieldladzieci.pl odnajdziecie się :* ale i tu z kolorem problem wrrr
nenka2 lubi tę wiadomość
-
Natka u mnie otwarte , dlatego korzystam i wybieram sie jutro na zakupki
Lexie ale super zdjecie ! Przystojniaczek
Juz nie moge sie doczekac az pojde na 4d , wasze malenstwa takie malutkie a juz je tak pieknie widac , niesamowiteWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 19:04
Lexie lubi tę wiadomość
-
Lexie ja tym imieniem miałam olśnienie kiedy spózniał mi się okres i juz cos czułam że chyba jestem w ciąży
Moja rodzina (tesciowie/rodzice i troche mąż) nie są tak entuzjastycznie nastawieni ale mi sie podoba i juz .Zresztą od początku go po cichu tak nazywałam..
I Ty Lexie i inne dziewczny zrobiły mi mega ochote na zobaczenie mojego Niko w wersji jaką jest 3D/4D dlatego zapisałam się na dodatkowe USGLexie - ślicznie widoczny synuś
-
Dziewczyny ostatnio pisałyście, że glukoza powinna być po 24 tyg, ale widzę, że nie tylko ja robiłam ją wcześniej.. a już się stresowac zaczęłąm, że lekarzowi coś się pomyliło i będzie kazał mi jeszcze raz drinka pić, który dla mnie nie był najgorszy, bo wcisnęłam pół cytrynki i wypiłam prawie jednym duszkiem
tak mi się pić chciało
aanaa a mi jakoś jeść się nie chciało po wypiciu glukozy.. byłam syta na prawie cały dzień
Jaroszka ja połówkowe mam 9.06.
Bąbelek nie można nic pić ani jeść. jednego lub dwa łyczki wody można, ale lepiej nie pić, bo chodzi o to by nie rozcieńczać roztworu glukozy.
Magnosia mi póki co upały nie przeszkadzają, ale zawsze je kochałam
Agania ale mi smaka na pierogi zrobiłaś.. pomimo, że jestem najedzona ziemniakami z gzikiem
Battinka pod Poznaniem niby gorąco,a le wieje jak nei wiem.. teraz się troszkę uspokaja wiatr.. ale i tak nijako jest
Pranie jedynie szybko schnie..
Baldachim miałam przy pierwszym to i przy drugim będe miałaten sam rzecz jasna
U mnie się super sprawdził. Zwłaszcza, że nie mam zasłon woknach i zawsze ten baldachim robił zasłonę do latarni ulicznych i przyciemniał nad łóżeczkiem
a co do kurzu.. nie było tak źle, serio. Firan też nie piore codziennie a to podobnie w sumie.
Co do moskitiery to mnie się wydaje że pod nią jest mega gorąco i duszno.. nawet na dworze w upał albo zwłąszcza tam
agu niezły patent na gotowanie kapustypotrzeba matka wynalazku
a ja gotuję golonki w siateczkach
Aż zazdroszczę chęci na sex. Chociaz w pierwszej ciązy też stale miałam ochotę to teraz jestem ciągle jakaś zmęczona i nie chce mi się..
Onka Ty się kochana troszkę oszczędzaj a jak woda się powtórzy to marsz do gina!
dodinka nieprawda, że do 22 tyg. Ja w pierwszej ciąży byłam w 21 tyg i musiałam przyjść za 2-3 tyg żeby zrobić ponownie bo dzidzia była za mała... więc głowa do góry
Lexie śliczny maluszek, w ogóle wszystkie są śliczne!
agu258, Bąbelek, Lexie, onka, jaroszka, dodinka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
nick nieaktualnyPauLLa wrote:Wózyczek pięknyyy ale jaki kolor wybrać? Jejku
A ja podesłałabym Wam link do ppścieli gdzie komplet 15el z moskotiera są za 312wg mnie cena ok , a strona to poscieldladzieci.pl odnajdziecie się :* ale i tu z kolorem problem wrrr
Tez mam ten broblemi mi sie jeszcze maz wtraca, a jak zwykle podoba nam sie co innego
PauLLa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNareszcie mogę usiąść i odpocząć... wszystko na jutro gotowe, jedzenie przygotowane, mieszkanie posprzątane... szkoda tylko, że kręgosłup tak boli, że ledwo chodzę
teraz czas obejrzeć Na Wspólnej i poczytać o czym pisałyście
A tu małe co nieco na wieczór
polkosia, Lexie, linka220, Misiowa, ola.321, szczesliwa_mamusia21, onka, jaroszka, BATTINKA, Magnosia, madu, agu258 lubią tę wiadomość
-
estrella wrote:
Uwiwlbiam truskawki! Dobrze,ze mam w lodówce bo jesliby nie bylo mąż musialby leciec do sklepu..a wszystko przez to zdjecieestrella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż mi się bardzo baldachimy podobają ale postanowiłam, że nie będę go kupowała... niestety mam alergię więc nie chcę żeby kurz mi się dodatkowo na czymś osadzał... w sypialni nie mam firanki tylko rolety "dzień i" noc więc dzięki nim będę mogła odpowiednio regulować dopływ światła
Ja bób też bardzo lubięmoja mama co roku sadzi bób na działce, teraz czekam aż urośnie i będę miała zdrowy, bez nawozów i konserwantów
Agu zazdroszczę takiego faceta... mój niestety z utrzymaniem czystości w domu jest na bakieri kiedy ja sprzątam i się wkurzam, że coś co przed chwilą sprzątnęłam On już zdążył zabrudzić to powtarza mi, że "dom to nie muzeum" ehh nie jest łatwo
Magnosia ja też bardzo często siedzę sama w domu... mój mąż pracuje na zmiany, często w weekendy... ale wolę siedzieć sama niż u teściów, którzy mieszkają 4 km od nas, zawsze jakieś zajęcie się znajdzie i czas leci
Wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt, ale te nasze fasolki rosną
Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lili_madlen wrote:Lexie ja tym imieniem miałam olśnienie kiedy spózniał mi się okres i juz cos czułam że chyba jestem w ciąży
Moja rodzina (tesciowie/rodzice i troche mąż) nie są tak entuzjastycznie nastawieni ale mi sie podoba i juz .Zresztą od początku go po cichu tak nazywałam..
I Ty Lexie i inne dziewczny zrobiły mi mega ochote na zobaczenie mojego Niko w wersji jaką jest 3D/4D dlatego zapisałam się na dodatkowe USGLexie - ślicznie widoczny synuś
No coś Ty,rodzinka chyba nie wie co mówiNikodem to piękne imię
Od zawsze mi się podobało i podpowiedzialam siostrze aby tak synka nazwała i teraz żałuje bo sama chciałabym tak naszego nazwac.. Ale trudno,trzeba innego szukac
-
estrella wow dzięki, ja właśnie studzę galaretkę na sernik i dałaś mi pomysł jak poukładać truskaweczki
Dziękuję bardzo
pauLLa dziękuję za linka, dużo tańsze niż ja sobie wybrałam i nawet podobne SUPER
lexie extra zdjęcie, super, że Twój gin ma 3D, moja niestety ma gorszy sprzęt
dzisiaj się napracowałam i w ogrodzie i sprzątanie w domu i placek, trochę mam wyrzuty sumienia, że się tak przemęczyłam ehhhLexie, estrella, PauLLa lubią tę wiadomość