X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już wyniki :) Morfologia i mocz super. A Krzywa cukrowa układa się następująco:

Na czczo: 82,4
    Glukoza 1h: 160
    Glukoza 2h: 129

czyli według tego co mówi wujek Google wszystko na miejscu :)

dodinka, jacusianka, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, ola.321, agu258, aanaa, estrella, onka lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq ja w poniedziałek byłam u lekarki bo też jestem podziębiona. Powiedziała, że teraz w drugim trymestrze można i paracetamol i ibuprofen więc spokojnie, od jednej tabletki nic nie będzie ;)

Bursztynowa lady w takim razie musisz się sama upominac o swoje ;) powiedz grzecznie, że chciałabyś skorzystac z prawa pierwszeństwa, gdyż jesteś w ciąży i kiepsko się czujesz... zdrowie ważniejsze!
    Ja na Pasterce stałam całą mszę bo nikt mi miejsca nie ustapił, a 28 grudnia urodziłam, więc nikt mi nie powie, że nie było widać ciąży... ech

U nas w przychodni wisi na dzrwiach karteczka ze zdjęciem ciężarnej i drugie z małym dzieckiem, a obok napis, jeśli możesz przepuść w kolejce.

Jaroszka bo gondola z funkcją kołyski to tak naprawdę maleńka kołyska... delikatnie ale delikatnie idzie nią bująć, bo na dnie nie jest prosta tylko ma takie wygięte pręty ;) możesz kołysac przód-tył z tego co kojarzę.. w naszej gondoli jest ta funkcja, ale szczerze mówiąc nigdy z niej nie korzystałam. Podobnie jak fotelik też ma niby taka funkcję ale tez nie korzystalismy.

Co do czytania to ja dzidzi w brzuszku nie czytam,a le czytam starszej córce która ma 3,5 roku i siłą rzeczy dzidzia też słyszy ;) ale żeby specjalnie dla niej to nie ;)
    Ale jak już przy nauce dzieci jesteśmy to ja mojej kupiłam nauka czytania metodą Domana jak miała ponad rok no i z braku czasu zaprzestalismy czytania a może i mojego braku ciągłości.. w każdym bądź razie ja widziałam efekty bo pokazywałm dziecku tabliczkę z napisem a ona umiała już to przeczytac...
    Przy drugim będę bardziej regularna ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dzień dobry :)

Ale gorąca noc była....a widzę, ze dzień zapowiada sie jeszcźe gorszy temprtaturowo od wczorajszego, a jak w pozostałej części PL i na wyspach ?

Dziewczyny dzisiaj zaczęłam 20 tydzień !!! To juz półmetek, ale ten czas leci .... W najbliższa sobotę mam wizytę u gina, pewnie da mi skierowanie na glukozę....wiec dzięki za info o tej cytrynie :)
    Natomiast 11.06 mam POLOWKOWE!!!! Czy któraś z Was tez ma tego dnia?

Mam potworny katar z rana ostatnio, potem w ciagu dnia przechodzi.....któraś tez ma podobnie? Zaczynam to traktować jako jeden z wielu efektow ubocznych ciazy :)

Długi weekend przed nami jakie plany ?

Jaroszka ja też mam 11.06 połówkowe :)

jaroszka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:

Dziewczyny czy są tu jakieś "maniaczki" Ikei ? Che kupić firanki i obrus i chce jutro jechać tylko się zastanawiam czy znajdę tam cos fajnegoo , a szczerze nigdy w pl nie byłam w Ikei wiec tym bardziej nie mam pojęcia :D

Kochana, jutro to wszystko będzie zamknięte;) Firanki dostaniesz, a na obrus to najwyzej materiał kupisz.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka ja mam połówkowe w 23 t i 3 d,lekarz mówił,że robi się do ok 24 t więc spokojnie :)

Co do wczorajszej wizyty to oczywiście pół godziny opóźnienia ale sie doczekaliśmy,bardzo juz chciałam zobaczyć naszego Bubusia.. A On wkładał sobie paluszki do buzio a lekarz powiedział,że nawet się usmiechał :) Wymiary miał wszystkie prawidłowe,główkę idealna co do dnia.. oby tak dalej bo 11.06 połówkowe. Sprawdził jeszcze płeć bo stwierdził,ze pani doktor na połówkowym by Go jeszcze wysmiała jesli by się pomylił :)
    A tu zdjęcie naszego synka:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2a802c262f9.jpg

Lili Madlen gratuluję synka Nikodema,uwielbiam to imię,nosiłby je nasz synek gdyby moja siostra nas nie ubiegła :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

ola.321, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, agu258, Misiowa, Bąbelek, linka220, estrella, annggela, jaroszka, Magnosia, Lucy7, agaton, dodinka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózyczek pięknyyy ale jaki kolor wybrać? Jejku

A ja podesłałabym Wam link do ppścieli gdzie komplet 15el z moskotiera są za 312 :) wg mnie cena ok , a strona to poscieldladzieci.pl odnajdziecie się :* ale i tu z kolorem problem wrrr

nenka2 lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka u mnie otwarte , dlatego korzystam i wybieram sie jutro na zakupki :)

Lexie ale super zdjecie ! Przystojniaczek <3
    Juz nie moge sie doczekac az pojde na 4d , wasze malenstwa takie malutkie a juz je tak pieknie widac , niesamowite <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 19:04

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie ja tym imieniem miałam olśnienie kiedy spózniał mi się okres i juz cos czułam że chyba jestem w ciąży :) Moja rodzina (tesciowie/rodzice i troche mąż) nie są tak entuzjastycznie nastawieni ale mi sie podoba i juz .Zresztą od początku go po cichu tak nazywałam.. :)

I Ty Lexie i inne dziewczny zrobiły mi mega ochote na zobaczenie mojego Niko w wersji jaką jest 3D/4D dlatego zapisałam się na dodatkowe USG :) Lexie - ślicznie widoczny synuś :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio pisałyście, że glukoza powinna być po 24 tyg, ale widzę, że nie tylko ja robiłam ją wcześniej.. a już się stresowac zaczęłąm, że lekarzowi coś się pomyliło i będzie kazał mi jeszcze raz drinka pić, który dla mnie nie był najgorszy, bo wcisnęłam pół cytrynki i wypiłam prawie jednym duszkiem ;) tak mi się pić chciało ;)

aanaa a mi jakoś jeść się nie chciało po wypiciu glukozy.. byłam syta na prawie cały dzień ;)

Jaroszka ja połówkowe mam 9.06.

Bąbelek nie można nic pić ani jeść. jednego lub dwa łyczki wody można, ale lepiej nie pić, bo chodzi o to by nie rozcieńczać roztworu glukozy.

Magnosia mi póki co upały nie przeszkadzają, ale zawsze je kochałam ;)

Agania ale mi smaka na pierogi zrobiłaś.. pomimo, że jestem najedzona ziemniakami z gzikiem ;)

Battinka pod Poznaniem niby gorąco,a le wieje jak nei wiem.. teraz się troszkę uspokaja wiatr.. ale i tak nijako jest
    Pranie jedynie szybko schnie.. ;)

Baldachim miałam przy pierwszym to i przy drugim będe miała ;) ten sam rzecz jasna ;) U mnie się super sprawdził. Zwłaszcza, że nie mam zasłon woknach i zawsze ten baldachim robił zasłonę do latarni ulicznych i przyciemniał nad łóżeczkiem ;) a co do kurzu.. nie było tak źle, serio. Firan też nie piore codziennie a to podobnie w sumie.

Co do moskitiery to mnie się wydaje że pod nią jest mega gorąco i duszno.. nawet na dworze w upał albo zwłąszcza tam ;)

agu niezły patent na gotowanie kapusty ;) potrzeba matka wynalazku ;)
    a ja gotuję golonki w siateczkach ;)
    Aż zazdroszczę chęci na sex. Chociaz w pierwszej ciązy też stale miałam ochotę to teraz jestem ciągle jakaś zmęczona i nie chce mi się..

Onka Ty się kochana troszkę oszczędzaj a jak woda się powtórzy to marsz do gina!

dodinka nieprawda, że do 22 tyg. Ja w pierwszej ciąży byłam w 21 tyg i musiałam przyjść za 2-3 tyg żeby zrobić ponownie bo dzidzia była za mała... więc głowa do góry

Lexie śliczny maluszek, w ogóle wszystkie są śliczne!

agu258, Bąbelek, Lexie, onka, jaroszka, dodinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka ja mam mieć połówkowe dokładnie w 22t+4d. Połówkowe trzeba zrobić do końca 22 tygodnia, a lekarze liczą skończone tygodnie. 22t4d to nie jest dla nich 23 tydzień tylko 22 tydzień.

dodinka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Wózyczek pięknyyy ale jaki kolor wybrać? Jejku

A ja podesłałabym Wam link do ppścieli gdzie komplet 15el z moskotiera są za 312 :) wg mnie cena ok , a strona to poscieldladzieci.pl odnajdziecie się :* ale i tu z kolorem problem wrrr

Tez mam ten broblem :P i mi sie jeszcze maz wtraca, a jak zwykle podoba nam sie co innego

PauLLa lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka Ja za swoje kupuje, więc mój niewiele ma do powiedzenia:p

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki prosze sie tu przyznac kto dzis mowil o nalesnikach ! No tak za mna chodza ze musze isc sobie je zrobic na kolacje :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie mogę usiąść i odpocząć... wszystko na jutro gotowe, jedzenie przygotowane, mieszkanie posprzątane... szkoda tylko, że kręgosłup tak boli, że ledwo chodzę :/ teraz czas obejrzeć Na Wspólnej i poczytać o czym pisałyście :)

A tu małe co nieco na wieczór ;)

e5201ee53f98ac58med.jpg

polkosia, Lexie, linka220, Misiowa, ola.321, szczesliwa_mamusia21, onka, jaroszka, BATTINKA, Magnosia, madu, agu258 lubią tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Nareszcie mogę usiąść i odpocząć... wszystko na jutro gotowe, jedzenie przygotowane, mieszkanie posprzątane... szkoda tylko, że kręgosłup tak boli, że ledwo chodzę :/ teraz czas obejrzeć Na Wspólnej i poczytać o czym pisałyście :)

A tu małe co nieco na wieczór ;)

e5201ee53f98ac58med.jpg

Uwiwlbiam truskawki! Dobrze,ze mam w lodówce bo jesliby nie bylo mąż musialby leciec do sklepu..a wszystko przez to zdjecie :-P

estrella lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się bardzo baldachimy podobają ale postanowiłam, że nie będę go kupowała... niestety mam alergię więc nie chcę żeby kurz mi się dodatkowo na czymś osadzał... w sypialni nie mam firanki tylko rolety "dzień i" noc więc dzięki nim będę mogła odpowiednio regulować dopływ światła ;)

Ja bób też bardzo lubię :) moja mama co roku sadzi bób na działce, teraz czekam aż urośnie i będę miała zdrowy, bez nawozów i konserwantów :D

Agu zazdroszczę takiego faceta... mój niestety z utrzymaniem czystości w domu jest na bakier :P i kiedy ja sprzątam i się wkurzam, że coś co przed chwilą sprzątnęłam On już zdążył zabrudzić to powtarza mi, że "dom to nie muzeum" ehh nie jest łatwo :P

Magnosia ja też bardzo często siedzę sama w domu... mój mąż pracuje na zmiany, często w weekendy... ale wolę siedzieć sama niż u teściów, którzy mieszkają 4 km od nas, zawsze jakieś zajęcie się znajdzie i czas leci ;)

Wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt, ale te nasze fasolki rosną <3

Magnosia, agu258 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Uwiwlbiam truskawki! Dobrze,ze mam w lodówce bo jesliby nie bylo mąż musialby leciec do sklepu..a wszystko przez to zdjecie :-P

Upss :D w takim razie dobrze, że jednak masz truskaweczki ;) smacznego!

• Lexie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen wrote:
    Lexie ja tym imieniem miałam olśnienie kiedy spózniał mi się okres i juz cos czułam że chyba jestem w ciąży :) Moja rodzina (tesciowie/rodzice i troche mąż) nie są tak entuzjastycznie nastawieni ale mi sie podoba i juz .Zresztą od początku go po cichu tak nazywałam.. :)

I Ty Lexie i inne dziewczny zrobiły mi mega ochote na zobaczenie mojego Niko w wersji jaką jest 3D/4D dlatego zapisałam się na dodatkowe USG :) Lexie - ślicznie widoczny synuś :)

No coś Ty,rodzinka chyba nie wie co mówi ;-) Nikodem to piękne imię ;-) Od zawsze mi się podobało i podpowiedzialam siostrze aby tak synka nazwała i teraz żałuje bo sama chciałabym tak naszego nazwac.. Ale trudno,trzeba innego szukac ;-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wow dzięki, ja właśnie studzę galaretkę na sernik i dałaś mi pomysł jak poukładać truskaweczki :D Dziękuję bardzo :)

pauLLa dziękuję za linka, dużo tańsze niż ja sobie wybrałam i nawet podobne SUPER :D

lexie extra zdjęcie, super, że Twój gin ma 3D, moja niestety ma gorszy sprzęt :(

dzisiaj się napracowałam i w ogrodzie i sprzątanie w domu i placek, trochę mam wyrzuty sumienia, że się tak przemęczyłam ehhh :(

Lexie, estrella, PauLLa lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Upss :D w takim razie dobrze, że jednak masz truskaweczki ;) smacznego!

Dziękuję i wzajemnie ;-) Mniaaammm... ;-)

estrella lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ