Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ursa, cudnie wygladasz! Tak kwitnaco
a zakupy faktycznie udane. Ze tez ja nie mam szczęścia do takich super okazji
Misiowa, my póki co jesteśmy na etapie praktycznie surowym. Tzn sypialnie mamy zrobiona (ale bez mebli) i tak co jakiś czas cos kupujemy i wykanczamy, a raczej zatrudniamy szwagra...tez powolutku, ale tak jak Wy chcieliśmy uniknąć kredytów. Mieszkać gdzie mamy, wiec nie spieszy nam się aż tak bardzo
Sama w sobotę szykuje urodziny mężowi i jakoś brak mi koncepcji, wiec tez chętnie skorzystał z radja to kompletnie nie potrafię robić takich pysznych sałatek, a uwielbiam je jeść
Nynusia, super ze humorem juz lepszyno i wozeczek juz zamówiony
to pewnie jedna ze składowych lepszego humoru
Onka, ja to tez cenie sobie prywatność. A co do strojów i basenu ku, to przecież trzeba sobie jakoś radzić latemmoże chciała się przyłączyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 20:05
szczesliwa_mamusia21, onka, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Czesc Mamisie
Malo mnie, ostatnio ciezki okres u mnie, bo najpierw ciezka choroba babci, z ktora mieszkałam cale życie (taka moja druga mama), 2 tygodnie wizyt w szpitalu a później jej odejście, pogrzeb i chwila na pogodzenie się z sytuacja i opanowanie tęsknoty. Ale podczytuję Was często
Chcialam zapytać, czy pojawiła się już u Was siara? Przy pierwszej ciąży pojawiła mi się dopiero po porodzie a teraz jest już od tygodnia. Najpierw wzięlo mnie zdziwko, ale poczytałam troche, ze to normalne juz w połowie ciąży.
Poza tym we wtorek po raz drugi okazalo się, ze moim lokatorem jest kolejna córcia:-) teraz waży 305g, wiec chyba klocuszek z niej jest.
Pierwsze zakupy mam juz za sobą, bo wózek stoi w sypialni. Kilka dni temu przejrzalam worki z wyprawka po Nadii i przynajmniej wiem, co muszę dokupić.
Czekamy też na łóżeczko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 20:12
estrella, agu258 lubią tę wiadomość
-
Ursa no własnie coś w tym stylu oglądałam w Bobomarkecie
A nie pamiętam czy ona nie jest maleńka? Wtedy wybralismy taką za 24 zł bodajże zwykłą ale troszkę większą, no i też była fajna bo długo z niej korzystalismy bo zamiast lać wodę do dużej wanny laliśmy tylko do małej wanienki...
Ja to bym chciała wszystko naraz.. najlepiej najpierw żeby była malutka, a potem się rozciągała wraz z wiekiem dziecka he he Chociaż tak teraz sobie myslę, że tym razem jak już trochę podrośnie i będzie już pewnie siedzieć dzidziuś (nadal nie wiemy kto u mnie mieszka czy to piłkarz czy koszykarka) to będa dzieci razem mogły się kapać w dużej wannie bo to większa frajda
Ursa w takim razie fantastycznie hobbistycznie rejestruje to piękno Twój mąż
Onka widzisz za blisko mam do jeziora by nad nie iść.. tzn mnie tam do niego nie ciągnie... Tak to prawda plaża u nas fajna,ale brak zupełny cienia już tak fajny nie jest...
Onka super musieliście wyglądać w dziecięcym basenikutzn zależy jaki jeszcze duży he he
Little Frog ja też właśnie nie potrafię pysznych sałatek robić. Tradycyjnie zawsze jarzynową robi mi mama, a ja robię gyrosa.
A macie jakiś dobry przepis na sosik do tej pomidor, ogórek, sałata, rzodkiewka?
Little Frog, agu258 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
No własnie Little Frog fajnie tak się urządzać.. każda rzecz tak bardzo cieszy.. nawet głupie lampy jak kupilismy 2 lata po tym jak się wprowadziliśmy to cieszyły nas jak głupiego zapalniczka... he he
Dużo nam jeszcze brakuje, nawet wypoczynku w salonie nie mamy nadal, ale przynajmniej mam na co pracowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 20:22
Little Frog, agu258 lubią tę wiadomość
Dziękuję za tyle miłych słów
Onka ja to uważam, że nie będzie dobrych relacji z sąsiadami dopóki tuje oddzielające posesje nie urosną na wysokośc czlowiekaKażdy musi sobie spokojnie mieszkac. Ja bym sąsiadce szczerze powiedziała, że do rozwiązania chcesz miec wszystkie rzeczy remontowo-ogrodowe pozałatwiane i niestety nie możesz czekac na to rok.
Misiowa, onka lubią tę wiadomość
-
ewwiel tak mi przykro z powodu Twojej babci. Przyjmij moje najszczersze kondolencje.
Trzymaj się!
Ja jeszcze siary nie mam. W pierwszej ciąży pojawiła się po porodzie ale za to 2 lata po zakończeniu karmienia się z tym dziadostwem tzn pokarmem męczyłam.. jak zaszłam w ciąże to dopiero się skończył pokarm całkowicie więc może znów pojawi się dopiero po porodzie.. obyhttps://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Misiowa ja robie takie połączenie z feta i wszystkim bardzo smakuje;)
Albo warstwowa seler konserwowy szynka konserwowa w kostkę jajko kukurydza groszek ser w kostkę i majonez i powtórzyć to jeszcze raz i na to posypać u góry orzechami włoskimi tez prosta szybka i dobraMisiowa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Misiowa. Dlugo się meczylas z tym po odstawieniu. Mi szybko zanikl pokarm, ale ja tez bardzo krótko karmiłam. Zaledwie miesiąc. Urodziłam córkę w trakcie studiów i ciężko bylo mi pogodzić kp z zajeciami na uczelni. Teraz planuje dużej karmić, ale zobaczymy jak to wyjdzie.
-
Picie szałwi nic u mnie nie pomagało.. tzn później to już nie było tak, że musiałam nosić wkładki lub, że moczył mi się stanik, ale jak nacisnęłam pierś to odrobina płynu wylatywała.. podobno to przez hormony, które u mnie szalały w ogóle jak karmiłam piersią i wtedy też tyłam niestety zamiast chudnąc jak każda inna matka karmiąca.
Ewwiel tak naprawdę czy to karmione piersią czy butelką to ważne, żeby było kochane przez swoich rodziców i żeby zdrowo rosłoNie mam parcia na kp.
Nynusia jeśli chodzi o feta to ja robię tak, że kroję pomidory w platerki, układam na talerzu, kroję w kostkę feta, wrzucam na pomidora, posypuję dośc grubo pokrojoną bazylią świeżą i to skrapiam też dośc mocno sosem, który robię tak: najlpeiej w słoiczku po musztarcie sarepskiej jak zostanie, ale można w świeżym czystym słoiku i dodać łyżeczkę musztardy. Dodaję trochę oliwy i trochę octu i mieszam aż wszystko się wymiesza ze sobą. Wkładam do lodówki i tuż przed podaniem pomidorów właśnie skrapiam tym sosem i każdemu smakuje takie połączenie. Potem ten sos dodaję do sałatki z pomidorem i ogórkiem, ale to nie jest tak do końca taki prawdziwy sosik vinegree czy inny który ludzie dają do pysznych sałatek...Nynusia lubi tę wiadomość
Ewwiel, bardzo mi przykro z powodu Twojej babci. Co do siary to u mnie juz 3 razy zostawiła ślady ma pizamie, a pierwszy raz chyba ze 2 tygodnie temu
..tez nie przypuszczalam, ze może się tak wcześnie pojawić, ale poczytalam i pisza, ze normalne
Onka, albo powiedz jej, ze rottweilera kupujecie i chcesz zadbać o jej bezpieczeństwo
Misiowa, my to nawet ze sztućców się cieszylismybo wszystko sami
onka, Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki!
Ursa piękne zdjęcie i piękny brzunio! Widać na tym zdjęciu, że jesteś szczęśliwa.
Ja jak zwykle wiecznie zagoniona między domem a pracą.
Aurelia kopie dziś jak szalona, dziś pierwszy raz zobaczyłam jak wypycha mi brzuch do góry od kopniaczkówOczywiście po jej ulubionych truskawkach, bo po niczym innym tak nie reaguje
Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Ja ostatnio dużo kupowałam do małej, dużo rzeczy też w aptekach online, mam nadzieję, że już powoli apteczkę do niej zebrałam. Wiem, że niby jeszcze czas, ale posyłają mi rodzice wózek z Polski i okazało się, że muszę go wpakować do dwóch paczek... a więc musiałam uzupełnić tą drugą paczkę 20 kg
Wrzucam mój brzusio w 24 tygodniu ciąży, rośnie jak na drożdżach
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0406dada4f6.jpgjaroszka, Little Frog, onka, paula1, FreshMm, Nynusia, lili_madlen, estrella, agu258 lubią tę wiadomość
-
Ursa wygladasz bosko
Nynusia to pewnie dzieki dobremu zakupowi humor Ci sie poprawilMam nadzieje , ze zly nastroj Cie juz nie dopadnie !
onka wspolczuje takiej sasiadki . Mnie strasznie draznia takie wscipskie baby.A co do plotu to i tak zrobisz jak bedziesz chciala i ja o zdanie pytac nie bedziesz . Tylko nie zrozumialam - ona Wam zwroci za polowe?
Ewwiel bardzo mi przykro z powodu straty tak bliskiej Ci osoby
Co do siary to ja niestety sie nie wypowie bo mi leci juz od 8 lat
Little Frog i misiowa bardzo prosta przekaska jest np. liscie cykori nadziewane makaronem ryzowym pomieszanym z paluszkami krabowymi( surami) , kukurydza,pietruszka, majonez , jogurt .
Smaczne tez sa roladki z tortilli na rozne sposoby : https://www.google.fr/search?q=roladki+z+tortilli&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=B51wVauZHcHbU7C3gYgG&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=629#tbm=isch&q=roladki+z+tortilli+
I moja ulubiona salatka z brokulow : http://mojepasjekrakow.blogspot.fr/2011/10/brokuy-z-kukurydza-feta-sosem.html
Co do sosu do salatek wiosennych to mozna zmiksowac oliwe z oliwek , ocet balsamiczny i musztarde ostro . Pyszny vinegrette
Ja dzisiaj niestety przegralam aukcjeAle moze to idobrze . Bede miala wiecej czasu na podjecie decyzji czeka ja tak naprawde oczekuje od tego pojazdu . Troche niezdecydowana jestem
Nynusia lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Uffff goście pojechali , a ja padam.....
ursa wyglądasz ekstra !!!! Jaka ładna dziewczyna z Ciebie
Dla dziewczyn, które griluja mam trzy propozycje:
Przystawka (hit każdej imprezy):
Plaster ananasa na to plaster mozarelli sypiemy papryka słodka i ostra oraz trochę vegety lub jakaś ziołowa przyprawa i zawijamy wszystko wędzonym plasterkiem boczku następnie kładziemy na tacce na grilla tyle zawijaskow ile chcemy-pychota !!!!
Sałatki:
1.ziemniaki, pomidory, cebula czerwona, fasola czerwona , sypiemy bazylia i mieszamy z majonezem
2. Mix sałat, pomidor, ogórek, feta, żurawina i koniecznie prażone na patelni pestki słonecznika, oliwa, sól, pieprz, przyprawy jakie chcecie
W kwestii remontów to my mieszkamy w domu i ciagle jest coś do roboty....dom wcześniej był wynajmowany, przed ślubem tata mi go przepisał i od tamtej pory ciagle walczymy, a to okna, drzwi, dach, ogród etc...dom jest tez kiepsko ocieplony, grzejemy gazem, ale i tak gdzieś ucieka ciepło....w sypialni mamy w zimę 17 stopni....juz dwie martwię co my zrobimy jak dzidzia sie urodzi będziemy dogrzewac farelka...ehhh uroki życia w domu, ake mimo wszystko więcej plusów niż minusówszczesliwa_mamusia21, Little Frog, IviQ, estrella, Misiowa lubią tę wiadomość
-
A to chyba mąż Lexie jest fotografem , no w kazdym razie cos kojarze
ewwiel przykro mi z powodu babci trzymaj sie !
A moje zakupy w połowie udane , wpadlam na promocje i z 15 euro na 5 kupilam przeceniona lampke dla małego do pokoju no i wanienkeAle firanki koszmar ... same na długość 300cm
kto ma takie okna ! Ja mam niziutkie mieszkanko i ani jednej nie bylo
Poplakalam sobie i juz mi lepiej
to chyba hormony , bo juz wszystko czeka na nowy wystrój a firanki brak
jaroszka, estrella, Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość
-
Jaroszka, ojoj jakie to musi być pyszne z tymi ananasami. Chyba jutro zrobię
Szczęśliwa Mamusiu, szklanka jest do połowy pełna, nie pusta. Pomyśl, że parę spraw do przoduAle rozumiem, hormony czasami są bezlitosne.
A firanki znajdziesz, pewnie już za niedługo -
Muffinka1019 wrote:Jaroszka, ojoj jakie to musi być pyszne z tymi ananasami. Chyba jutro zrobię
Szczęśliwa Mamusiu, szklanka jest do połowy pełna, nie pusta. Pomyśl, że parę spraw do przoduAle rozumiem, hormony czasami są bezlitosne.
A firanki znajdziesz, pewnie już za niedługo
Muffinka gwarantuje, ze bedzie smakować