X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeetaa doczekasz się :*

Ewwiel tez wcinam ostatnio płatki ale te zwykłe kukurydziane :P

No i postanowione. Taki oto komplecik zieleń z maleńkimi kwiatuszkami zagości u nas na początku września
    http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-16-el-lozeczko-z-szuflada-materac-posciel-z-sercami-z-baldachimem-z-szyfonu.html jeszcze tylko nie wiem czy łóżeczko nowe czy znajdę takie sosnowe tańsze :D no i komoda hmm to potem :p

Nynusia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom :)

Co do śniadania - ja też już przeszłam faze jajek, jajecznic, twarożku, kanapek - i faktycznie niewiele zostaje. Mogę polecic musli z serii bio z Rossmanna z truskawkami, jest pyszne! U mnie za to chyba dziś będą parówki, bo mój m pracuje w domu a on jest parowkowym potworem ;)

Zrobilyscie mi ochotę na wizytę w Ikei, chyba dziś pojadę :)

Zeetaa, u mnie też młody znówwczoraj i dziś spokojniejszy, może mają takie fazy aktywności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:35

jaroszka lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja zmywam w dwóch miskach i wode z łazienki obok przynosze, bo do nieskończony był a musieliśmy się wprowadzić dlatego pozwoliłam sobie kupić nowe meble ale kuchnia tylko 2,2*1,5, wiec malutka a mimo to 3metry mebli gdzieś weszły :D co do facetów to w sumie masz racje a ja tak reaguje przez hormony ;)
    A jakie zdrobnienie do takiego imienia ? :D

jaroszka lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla śliczny komplet :-)

Ja od zawsze bylam zwolenniczka platkow tylko wcześniej jadlam te slodzone. Jednak od czasu mojej choroby nowotworowej ograniczam cukier jak tylko mogę i dlatego teraz te bezcukrowe wcinam. Ale lodów nie jestem w stanie sobie odmówić ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa jesteś piękna i brzuszek też piękny :)

No to ja Wam pokażę mój ale bez twarzy bo coś słabo ostatnio wyglądam, to ta pogoda w Szkocji chyba, totalny brak słońca ;/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa3d027d895a.jpg

ewwiel, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Lexie, jaroszka, agaton, IviQ, onka, lili_madlen, estrella, Misiowa, Ursa, agu258, Lucy7, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ursa jesteś piękna i brzuszek też piękny :)

No to ja Wam pokażę mój ale bez twarzy bo coś słabo ostatnio wyglądam, to ta pogoda w Szkocji chyba, totalny brak słońca ;/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa3d027d895a.jpg
    Jaki brzusio ładny:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych śniadankach aż się głodna zrobiłam a nie chce mi się wychodzić do sklepu... nic będe musiała poszperać co tam mam w lodówce i co się nadaje dla nas :)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja platki na sniadanie i teraz kalarepka mniam :)

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwale brzuszkiem:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c3172db69c8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:51

szczesliwa_mamusia21, Lexie, WiedźmaMaKota, ewwiel, Little Frog, jaroszka, agaton, onka, lili_madlen, estrella, annggela, Misiowa, Ursa, agu258, Lucy7, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Nynusia dzieki za strone :)
    Ja na sniadanie , codziennie jem owsianke z zurawina i orzechami migdalowymi , albo ze swiezymi owocami i pestkami ze slonecznika lub orzechy wloskie . Uwielbiam i nie mam problamow z zaparciami ;)
    Lukasz to piekne imie :)
    Zetaaa moj maluch tez dzisiaj ospaly i tylko ze dwa razy dal znac , ze jest.Napewno jeszcze nas skopia :)
    Ja dzisiaj duch wyzione u mnie juz 34°C
    Uciekam do pracy. Milego dnia !
    A to ja i porownanie 8kg na +
    Widac , ze poszlo w dupe , uda , brzuch i cycki ;)
    207c15c4052c759cm.jpg

ewwiel, Natka88, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, agaton, jaroszka, Nynusia, onka, estrella, annggela, Lexie, agu258, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jaka ty drobniutka jestes i brzuszek malutki :)
    WiedzmanaKota brzuszek piekny okraglutki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 10:54

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śliczne brzuszki, każdy ma swój urok.

Natka, ja taki brzuszek mualsm kolo 8 Tc :-)
    U mnie jak ba razie 2kg na + i wszystko w brzuch chyba poszlo.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Natka jaka ty drobniutka jestes i brzuszek malutki :)
    WiedzmanaKota brzuszek piekny okraglutki :)

To tylko zludzenie;) Fakt faktem na wadze mam +1kg (ale waga dziś klamala, bo wg niej przez noc przytyłam 0,5kg- czyt. ciezko mi sie z tym pogodzic:D) i wg malza schudly mi nogi, pośladki i buzia, ale mimo wszystko do drobnych nie naleze.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! :)

Dziewczynki no piekne te wasze brzuszki :) moge patrzec i patrzec !
    U mnie sie pojawilo sloneczko ! Az chce sie zyc po prostu ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu, cieszę się że wreszcie słoneczko zawitało i do Ciebie :)
    Ja dzis przymusowy urlop więc się opierdzielam :) na drugie śniadanie zjadłam pizzę z mikrofali i poprawiłam lodem. I ciągle bym coś zjadła, tylko nie wiem co. Czuje się jakbym nie miała dziś dna :) miłego dzionka :) ktoś dzis wizytuje?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez sie ciesze sloneczko na balkonie mam kolo 15 wiec moze pojde poopalac nóżki :D

Kurcze ale polaczenie , ja jeszcze tak nie mialam :D
    Najwazniejsze ze wam smakowalo hehe :)

aanaa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki tak się chwalicie brzuszkami, że i ja tak na szybko sobie pstryknęłam przed chwilką :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3b68e468a8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 11:36

WiedźmaMaKota, Nynusia, Little Frog, estrella, Lexie, Ursa, agu258, Lucy7, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie nie najadłam....:) zaraz zaatakuje lodówke!

szczesliwa mamusia tez bede opalac nogi, mam blade jak u kurczaka!

W czwartek po polówkowym jedziemy nad morze, ale sie ciesze....jedziemy na 5 dni, ale zawsze coś :)tylko coś trąbią w TV, że od poniedziałku ochłodzenie i deszcz...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrze sobie na te Wasze brzuszki wszystkie piękne, a Natka rzeczywiście drobinka z Ciebie, a brzuszek malusi taki słodziutki! Ja już wyglądam jak bombka, tyłek zaczyna mi się od pleców, uda giganty :)

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki!
    Ale macie super brzuchy :) Aż miło patrzeć. Ja teraz widzę dużo ciężarnych na ulicach i świetny to widok :) Mój brzuchol też już duży, już nie da rady zamaskować, więc chodzę w sukienkach i eksponuje ;) Cięzko tylko takie sukienki znaleźć, żebym do pracy mogła chodzić, bo większość za krótkie i na ramiączkach:)
    A za tydzień idę na wesele i już kupiłam świetną sukienkę. Chodziłam po sklepach i nic nie było i szłam sobie bazarem, a tu taka sukienka z marszczeniami na brzuchu, no bomba, przymierzyłam, genialna i kosztowała 35 zł ;) Za to zaszalałam z butami i kupiłam sobie świetne sandałki na koturnie, mega wygodne, żeby nie być skazaną na płaskie buty :)

Ursa, Twoje zdjęcie jest prześliczne, wyglądasz kwitnąco :)

Ja byłam w poniedziałek na połówkowym i prawdopodobnie będę miała dziewczynkę :) Bardzo się cieszę, tylko imienia nie mamy, ale jest jeszcze czas :)

NO i wreszcie czuję ruchy, teraz bardzo wyraźne kilka razy dziennie. Dla dziewczyn które się stresują, że nie czują, to poczułam dopiero w 22 tc, a jestem raczej szczupła. Cudowne uczucie :)

Ja z wyprawki nic jeszcze nie mam, najpierw musimy z mężem do IKei pojechać po szafę, a ciągle nie mamy czasu bo taka piękna pogoda i wyjeżdżamy na każdy weekend :)Ale do porodu jeszcze 4 m-ce więc damy radę :)

Wczoraj rozmawiałam ze znajomą położną i pytałam się o szpital w którym pracuje, czy poleca tam rodzić i powiedziała, że bardzo. To małe miasteczko i mało jest porodów, więc opieka jest super. Mają też salę do porodów rodzinnych z pokojem dla tatusia :)
    Pytałam ją też o nacinania i pękania, bo ten temat mnie najbardziej przeraża i powiedziała, że raczej u niej nie nacinają, zresztą ona z doświadczenia wie, że pęknięcia lepiej się goją. Powiem wam, że ten temat mnie najbardziej przeraża, ale trudno, jakoś to będzie :) Trzeba ten masaż krocza uskuteczniać;) Dużo roboty mamy, bo mięśnie kegla trzeba ćwiczyć, masaże robić hehe :)

Sorki, że tak się rozpisuję, ale czytam was, ale rzadko mam czas coś napisać, więc jak już się dorwę do klawiatury to szaleję :)

jaroszka, Little Frog, estrella, Misiowa, Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ