X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeetaa doczekasz się :*

Ewwiel tez wcinam ostatnio płatki ale te zwykłe kukurydziane :P

No i postanowione. Taki oto komplecik zieleń z maleńkimi kwiatuszkami zagości u nas na początku września
    http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-16-el-lozeczko-z-szuflada-materac-posciel-z-sercami-z-baldachimem-z-szyfonu.html jeszcze tylko nie wiem czy łóżeczko nowe czy znajdę takie sosnowe tańsze :D no i komoda hmm to potem :p

Nynusia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom :)

Co do śniadania - ja też już przeszłam faze jajek, jajecznic, twarożku, kanapek - i faktycznie niewiele zostaje. Mogę polecic musli z serii bio z Rossmanna z truskawkami, jest pyszne! U mnie za to chyba dziś będą parówki, bo mój m pracuje w domu a on jest parowkowym potworem ;)

Zrobilyscie mi ochotę na wizytę w Ikei, chyba dziś pojadę :)

Zeetaa, u mnie też młody znówwczoraj i dziś spokojniejszy, może mają takie fazy aktywności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:35

jaroszka lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja zmywam w dwóch miskach i wode z łazienki obok przynosze, bo do nieskończony był a musieliśmy się wprowadzić dlatego pozwoliłam sobie kupić nowe meble ale kuchnia tylko 2,2*1,5, wiec malutka a mimo to 3metry mebli gdzieś weszły :D co do facetów to w sumie masz racje a ja tak reaguje przez hormony ;)
    A jakie zdrobnienie do takiego imienia ? :D

jaroszka lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla śliczny komplet :-)

Ja od zawsze bylam zwolenniczka platkow tylko wcześniej jadlam te slodzone. Jednak od czasu mojej choroby nowotworowej ograniczam cukier jak tylko mogę i dlatego teraz te bezcukrowe wcinam. Ale lodów nie jestem w stanie sobie odmówić ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa jesteś piękna i brzuszek też piękny :)

No to ja Wam pokażę mój ale bez twarzy bo coś słabo ostatnio wyglądam, to ta pogoda w Szkocji chyba, totalny brak słońca ;/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa3d027d895a.jpg

ewwiel, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Lexie, jaroszka, agaton, IviQ, onka, lili_madlen, estrella, Misiowa, Ursa, agu258, Lucy7, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ursa jesteś piękna i brzuszek też piękny :)

No to ja Wam pokażę mój ale bez twarzy bo coś słabo ostatnio wyglądam, to ta pogoda w Szkocji chyba, totalny brak słońca ;/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa3d027d895a.jpg
    Jaki brzusio ładny:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych śniadankach aż się głodna zrobiłam a nie chce mi się wychodzić do sklepu... nic będe musiała poszperać co tam mam w lodówce i co się nadaje dla nas :)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja platki na sniadanie i teraz kalarepka mniam :)

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwale brzuszkiem:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c3172db69c8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:51

szczesliwa_mamusia21, Lexie, WiedźmaMaKota, ewwiel, Little Frog, jaroszka, agaton, onka, lili_madlen, estrella, annggela, Misiowa, Ursa, agu258, Lucy7, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Nynusia dzieki za strone :)
    Ja na sniadanie , codziennie jem owsianke z zurawina i orzechami migdalowymi , albo ze swiezymi owocami i pestkami ze slonecznika lub orzechy wloskie . Uwielbiam i nie mam problamow z zaparciami ;)
    Lukasz to piekne imie :)
    Zetaaa moj maluch tez dzisiaj ospaly i tylko ze dwa razy dal znac , ze jest.Napewno jeszcze nas skopia :)
    Ja dzisiaj duch wyzione u mnie juz 34°C
    Uciekam do pracy. Milego dnia !
    A to ja i porownanie 8kg na +
    Widac , ze poszlo w dupe , uda , brzuch i cycki ;)
    207c15c4052c759cm.jpg

ewwiel, Natka88, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, agaton, jaroszka, Nynusia, onka, estrella, annggela, Lexie, agu258, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jaka ty drobniutka jestes i brzuszek malutki :)
    WiedzmanaKota brzuszek piekny okraglutki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 10:54

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śliczne brzuszki, każdy ma swój urok.

Natka, ja taki brzuszek mualsm kolo 8 Tc :-)
    U mnie jak ba razie 2kg na + i wszystko w brzuch chyba poszlo.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Natka jaka ty drobniutka jestes i brzuszek malutki :)
    WiedzmanaKota brzuszek piekny okraglutki :)

To tylko zludzenie;) Fakt faktem na wadze mam +1kg (ale waga dziś klamala, bo wg niej przez noc przytyłam 0,5kg- czyt. ciezko mi sie z tym pogodzic:D) i wg malza schudly mi nogi, pośladki i buzia, ale mimo wszystko do drobnych nie naleze.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! :)

Dziewczynki no piekne te wasze brzuszki :) moge patrzec i patrzec !
    U mnie sie pojawilo sloneczko ! Az chce sie zyc po prostu ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu, cieszę się że wreszcie słoneczko zawitało i do Ciebie :)
    Ja dzis przymusowy urlop więc się opierdzielam :) na drugie śniadanie zjadłam pizzę z mikrofali i poprawiłam lodem. I ciągle bym coś zjadła, tylko nie wiem co. Czuje się jakbym nie miała dziś dna :) miłego dzionka :) ktoś dzis wizytuje?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez sie ciesze sloneczko na balkonie mam kolo 15 wiec moze pojde poopalac nóżki :D

Kurcze ale polaczenie , ja jeszcze tak nie mialam :D
    Najwazniejsze ze wam smakowalo hehe :)

aanaa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki tak się chwalicie brzuszkami, że i ja tak na szybko sobie pstryknęłam przed chwilką :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3b68e468a8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 11:36

WiedźmaMaKota, Nynusia, Little Frog, estrella, Lexie, Ursa, agu258, Lucy7, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie nie najadłam....:) zaraz zaatakuje lodówke!

szczesliwa mamusia tez bede opalac nogi, mam blade jak u kurczaka!

W czwartek po polówkowym jedziemy nad morze, ale sie ciesze....jedziemy na 5 dni, ale zawsze coś :)tylko coś trąbią w TV, że od poniedziałku ochłodzenie i deszcz...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrze sobie na te Wasze brzuszki wszystkie piękne, a Natka rzeczywiście drobinka z Ciebie, a brzuszek malusi taki słodziutki! Ja już wyglądam jak bombka, tyłek zaczyna mi się od pleców, uda giganty :)

relgh371crdcdbv2.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki!
    Ale macie super brzuchy :) Aż miło patrzeć. Ja teraz widzę dużo ciężarnych na ulicach i świetny to widok :) Mój brzuchol też już duży, już nie da rady zamaskować, więc chodzę w sukienkach i eksponuje ;) Cięzko tylko takie sukienki znaleźć, żebym do pracy mogła chodzić, bo większość za krótkie i na ramiączkach:)
    A za tydzień idę na wesele i już kupiłam świetną sukienkę. Chodziłam po sklepach i nic nie było i szłam sobie bazarem, a tu taka sukienka z marszczeniami na brzuchu, no bomba, przymierzyłam, genialna i kosztowała 35 zł ;) Za to zaszalałam z butami i kupiłam sobie świetne sandałki na koturnie, mega wygodne, żeby nie być skazaną na płaskie buty :)

Ursa, Twoje zdjęcie jest prześliczne, wyglądasz kwitnąco :)

Ja byłam w poniedziałek na połówkowym i prawdopodobnie będę miała dziewczynkę :) Bardzo się cieszę, tylko imienia nie mamy, ale jest jeszcze czas :)

NO i wreszcie czuję ruchy, teraz bardzo wyraźne kilka razy dziennie. Dla dziewczyn które się stresują, że nie czują, to poczułam dopiero w 22 tc, a jestem raczej szczupła. Cudowne uczucie :)

Ja z wyprawki nic jeszcze nie mam, najpierw musimy z mężem do IKei pojechać po szafę, a ciągle nie mamy czasu bo taka piękna pogoda i wyjeżdżamy na każdy weekend :)Ale do porodu jeszcze 4 m-ce więc damy radę :)

Wczoraj rozmawiałam ze znajomą położną i pytałam się o szpital w którym pracuje, czy poleca tam rodzić i powiedziała, że bardzo. To małe miasteczko i mało jest porodów, więc opieka jest super. Mają też salę do porodów rodzinnych z pokojem dla tatusia :)
    Pytałam ją też o nacinania i pękania, bo ten temat mnie najbardziej przeraża i powiedziała, że raczej u niej nie nacinają, zresztą ona z doświadczenia wie, że pęknięcia lepiej się goją. Powiem wam, że ten temat mnie najbardziej przeraża, ale trudno, jakoś to będzie :) Trzeba ten masaż krocza uskuteczniać;) Dużo roboty mamy, bo mięśnie kegla trzeba ćwiczyć, masaże robić hehe :)

Sorki, że tak się rozpisuję, ale czytam was, ale rzadko mam czas coś napisać, więc jak już się dorwę do klawiatury to szaleję :)

jaroszka, Little Frog, estrella, Misiowa, Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ