X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    http://zapodaj.net/94f74f72492ca.jpg.html

moj brzucholek, jej niespodziewalam sie ze on taki wielki :O
    przez ostatnie pare dni tak go wypchalo ze hej!
    Alee Ty szczuplutka jesteś !! :o brzusio cud malina :D
    Najlepiej widać na zdjęciach jak rośnie... warto uwieczniać te chwile <3

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Alee Ty szczuplutka jesteś !! :o brzusio cud malina :D
    Najlepiej widać na zdjęciach jak rośnie... warto uwieczniać te chwile <3

Dziekuje :) w bluzki 34 jeszcze wchodze, ale to soe szybko zmieni hehe

• agaton Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, ja też uwielbiam koperek, w ogóle wszelką zieleninę ;)
    Mam nadzieje, że skoro zawsze jadłam to mogę jeść, a przypomniało mi się, moja mama jak była ze mną w ciąży to leżała w szpitalu na podtrzymaniu i mój tato do niej codziennie z pracy przyjeżdzał i zawoził pęczek pietruszki i mama wcinała codzienie z apetytem ;) Nic jej nie było i chyba dlatego ja tak uwielbiam ją ;)
    Na jednego pewnie może działać, na innego nie,
    tak czy siak, dzięki za ostrzeżenie, bardzo fajnie, że mamy tutaj taki przepływ informacji :)

Nenka, szczupła z Ciebie dziewczyna i Twój brzuch się mega odznacza :) Świetnie wyglądasz :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewcyzny :)

Moja mama bedac ze mna w ciazy jadla ciagle kasze na sucho! A ja kocham krupnik teraz mmmm :)

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ale ty szczypiorek jesteś:) brzuszek jaki kształtny, mi sie zawsze wydawało ze kobiety z synem w ciąży mają inny kształt brzuszka...na dziewczynkę to raczej sie rozlewa :P

Kurde dziewczyny pierwsze słyszę o tej pietruszce...a ja codziennie zajadam z pół pęczka bo ma w sobie zalazo którego mi brakuje i badz człowieku mądry:/ na jedno szkodzi na drugie pomaga...

Chciałam sie pochwalić że i u mnie zawitało słoneczko w koncuuuu :)

Dziewczyny brzuszki macie super,ciężarówki jak się patrzy...a Ursa spryciula jeszcze sobie scenerię świetną dobrała...super!

ach i mnie dopiero wychodzi aj ostatnio byłam u ortodonty to myślała ze jestem w 3 mcu a nie w 6 :O ale juz widzę ze mnie wypycha powoli bo powoli ale do przodu :) mam to samo co z pierwsza córcią:)

Wczoraj caluteńki dzień przeryczałam oczywiście później z mężem sie poklocilam ale o co to nie pytajcie bo sama niewiem...:( na dodatek mąż zaczął remont pokoju w którym będzie,,fasola,, i ajjj wszędzie kurzu i bałaganu bo w sumie mąż remontuję późnym popołudniem jak wraca z pracy wiec za wiele czasu nie ma...mąż oczywiście mojej burzy hormonów nie zrozumiał bo sie obrazil na amen...i teraz o taka robota
    Dobrze ze mam Was choć sie wyżalę trochę...

A wy co dziś na obiad bo mi sie nie chce gotować chyba placki ziemniaczane zrobię...zaraz lecę po córkę do szkoły.

jaroszka, Nynusia, Misiowa lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka super brzusio ! :)

Bąbelku no to fajnie Twoj mąz wymyslil :D Darmowy zabieg a ile przyjemnosci z tego , do konca zycia ! :D

Batinka nie martw sie , przyjda lepsze dni , niestety faceci nie zawsze potrafia zrozumiec nasza burze hormonow :(

IviQ lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie tez słoneczko od rana, chociaż z krótką przerwa. Temperatura odpowiednia, wiec jak dla mnie idealnie :)

Widzę, ze dziś jakiś brzuszkowy dzień na forum :) każdy inny, ale wszystkie piękne :)

Ja tez się zastanawiam co sobie na obiad zrobić....ehhh, nie chce mi się gotować dla siebie samej.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ryba, z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty :)

szczesliwa_mamusia21, Little Frog, agu258 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma wpadam do Ciebie na obiadek ! :)
    U mnie az takie slonce ze musialam uciekac z balkonu bo nie bylo wgl cienia i jakos zle mi sie robilo na takim sloncu , ale teraz lece na spacer i lody musze jakos korzystac z takiej pogody ! :)

estrella lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:

mniam mniam!!! :)

ja mam nalesniki z serem i moze sobie dorzuce truskawki :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Przygarnij mnie! Uwielbiam! Ale nie mam ani ryby ani kapusty...

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie mam jeszcze ;p haha ale moje kochanie pojedzie po pracy na zakupy i wszystko przywiezie :) A na obiadek zapraszam :)

A i robię jeszcze dzisiaj tartę z serkiem mascarpone i truskawkami z galaretką... mam taką ochotę na słodkie owocowe <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 14:27

estrella, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ursa cudownie wyglądasz, piękne zdjęcie :)

Ewwiel i Agaton gratuluje córeczek :)

Dziewczyny śliczne te Wasze brzuszki, widać, że dzidzie ładnie rosną :)

Zetaaa IviQ ma rację, doczekasz się jeszcze kopniaków ;) Moja mała czasem jak mnie kopnie w pęcherz to aż podskakuje :P

U mnie dziś baaardzo gorąco dlatego już zaliczyłam wypad na lody :)
    Rano byłam odebrać wyniki krwi i moczu, niestety czerwone krwinki już są poniżej normy, hematokryt także więc domyślam się, że będę musiała zacząć brać jakieś tabletki. Na szczęście mocz ok. Poza tym zrobiłam sobie badania na toksoplazmozę i cytomegalię.

Gościna wczoraj się udała, każdy z gości znalazł coś co zjadł więc głodni nie wychodzili... Tylko teść pogardził moim ciastem ale dzięki temu więcej zostało dla mnie :P

A dziś popołudniu wpadają do nas znajomi, z 7 m-cznym synkiem :) zrobiliśmy z mężem nasze popisowe danie - pizzę :D już nie mogę się jej doczekać :)

Z uwagi na moją miłość do truskawek, z okazji Dnia dziecka kupiłam mojej małej kluseczce taki oto prezent:

7b3dffe857866d0fmed.jpg

Miłego dnia :)

nenka2, aanaa, Nynusia, Little Frog, annggela, Blondik, Kasia82, Misiowa, szczesliwa_mamusia21, Lexie, dodinka, IviQ, agu258, Lucy7, lili_madlen, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczneubranko :) :) :)

Ja mam na obiad kotleciki mielone nadziewane zoltym serem.. ziemniaczki z koperkie i do tego groszek z marchewka

Lexie, estrella lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ubranko słodkie! Gdzie takie wyrwałaś? :) piękne.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella uwielbiam pizze domowej roboty zapodaj proszę przepis może coś uda mi się jeszcze ulepszyć :) ubranko śliczne ! Ja mam dodatkową kaskę i planuje właśnie co tu jeszcze Lenci kupić hmm...

Nenka śliczny brzusio <3

l22nhdgeccid541p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Malo sie odzywam, calymi dniami jestem poza domem, dzis pozalatwialam wszystkie papiery zwiazane ze zwolnieniem i nad razem wyjezdzamy do Polski !!! Jeee...
    W koncu, juz bym chiala tam byc. Teleportacja i juz. Niestety tak pieknie byc nie moze i czeka nas 18 h podrozy.

Piekne wasze brzuszki, wszystkie <3
    Ursa- promiennie wygladasz, przepieknie, tylko dzieci robić ;) hih

Moj brzusio nabiera ksztaltow w koncu sie odroznia i ludzie zauwazaja, dzis zauwazylam jak pare osob spogladalo na niego. Cudowne uczucie ! Wciagnelam obiadek i spogladam na falujacy brzusio ;) maly sie wygina z rana budze sie i czuje mega napiecie i czuje jagbym kamien polknela, pod pepkiem twardy brzunio jest, posmyram raczka i zaraz ucieka ;) moj misiulinem kochany <3
    Milego dzionka i duzoooooo kopniakow ;)

Little Frog, Misiowa, szczesliwa_mamusia21, IviQ, agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, po długiej nieobecności (pogrzeb w rodzinie mojego J i inne zawirowania).
    u Was chyba wszystko dobrze? nawet nie wiem od której strony nadrabiać

jestem mega śpiąca...pospalam trochę, popijam mała kawkę, ale ledwo co widze na oczy...

ogladam sobie łózeczka do pokoju dziecięcego...chciałabym takie 2w1, z regulacją dla noworodka i takie które potem zamienia się w tapczanik np. takie

http://allegro.pl/lozeczko-tapczan-klups-kompakt-3w1-bielsko-i5368601214.html

lub takie
    http://allegro.pl/lozeczko-klups-140x70-z-szuflada-zyrafka-i5183200970.html
    sama nie wiem, osttanio mam problem zpodejmowaniem decyzji, hehe

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no właśnie pomimo tych minusów to ja i tak bym domu nei zamieniła na nic innego ;) My mieszkamy 4 lata a już w tym roku tzreba na nowo malować kuchnię przynajmniej ;)

My ogrzewamy kominkiem z płaszczem wodnym i w salonie miewam nawet 25-26 stopni, a w sypialni lubię mieć koło 20 -21. Nad ranem zazwyczaj i tak spada do 19... i wtedy mi zimno ;)

Szkoda, że ja ananasa nie lubię... ale przypomniałaś mi że kiedyś robiłam filet z piersi kurczaka obsmazony delikatnie z każdej strony, na to pomidor, ketchup, majonez, plasterek żóltego sera, pod niego można właśnie ananasa (tylko ja nie daję bo nie lubię) i zapiekałam to w piekarniku.. tak myslę, że na grillu może też by szło ;)

Szczęsliwa mamusiu wybierz takie, które Ci się spodobają i będa pasowały a długośc albo sama skróć albo do krawcowej daj. Czasami nawet w sklepie, w którym kupujesz możesz skrócić... gdybyś bliżej mieszkała to bym Ci skróciła ;) chociaz krawcowa ze mnie żadna ;)

Bąbelek normalnie aż zazdroszczę takiej wygody ;)

Zakrecona to prawda zimą tzreba bardzo uważać, zeby się nie poślizgnąć na sniegu a i tak uważając się możesz przewrócic i urodzić jak ja miesiąc przed czasem.. ech.. pod samym domem.... Do tego pod koniec listopada przestałam dopinać sie w swoją kurtkę a nowej żal mi było kupować he he

Jaroszka ja na śniadnko to chleb z pomidorem i cebul,ą bo tylko to mi wchodzi... jak jestem w domu to czasami kaszkę manną na mleku gotuje sobie taką błyskawiczną ;)

Paulla Śliczna ta zieleń z kwiatuszkami ;)

WiedźmaMaKota śliczny brzuszek - taki zgrabniutki

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja już noszę dwa staniki do karmienia. Są świetnie dopasowane i super się układają. W internecie są pewnie tańsze, ale warto je wcześniej przymierzyć. Jeden kupiłam w Okame, drugi w Triumphie. Jeden i drugi Alles Mama. Polecam! :)
    Kwasu foliowego nie biorę od drugiego trymestru.
    agaton wrote:
    Jaroszka, podzielam Twój strach :
    Jak się będę szykować to zrobię sobie zdjęcie :) Teraz sukienka jest w praniu :)
    Dziewczyny, a kupiłyście sobie jakieś staniki? Bo cycki mamy większe, ale mam akurat dwa w któe się mieszczę, ale planuję kupić jakiś większy od razu do karmienia :) Macie jakieś typy? Podobno na necie są dwa razy tańsze niż w sklepach, ale ciężko przez net kupić :)

Bierzecie jeszcze kwas foliowy? Ja już zaniechałam, bo jem z pół główki kapusty dziennie i natkę pietruszki i zieleninę, jaka mi w ręce wpadnie i jakoś mam nadzieje, że starczy mi kwasu z tego co jem :)

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ