Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nenka2 wrote:http://zapodaj.net/94f74f72492ca.jpg.html
moj brzucholek, jej niespodziewalam sie ze on taki wielki
przez ostatnie pare dni tak go wypchalo ze hej!
Najlepiej widać na zdjęciach jak rośnie... warto uwieczniać te chwile -
nick nieaktualny
-
Wiedźma, ja też uwielbiam koperek, w ogóle wszelką zieleninę
Mam nadzieje, że skoro zawsze jadłam to mogę jeść, a przypomniało mi się, moja mama jak była ze mną w ciąży to leżała w szpitalu na podtrzymaniu i mój tato do niej codziennie z pracy przyjeżdzał i zawoził pęczek pietruszki i mama wcinała codzienie z apetytemNic jej nie było i chyba dlatego ja tak uwielbiam ją
Na jednego pewnie może działać, na innego nie,
tak czy siak, dzięki za ostrzeżenie, bardzo fajnie, że mamy tutaj taki przepływ informacji
Nenka, szczupła z Ciebie dziewczyna i Twój brzuch się mega odznaczaŚwietnie wyglądasz
-
nick nieaktualny
-
Nenka ale ty szczypiorek jesteś
brzuszek jaki kształtny, mi sie zawsze wydawało ze kobiety z synem w ciąży mają inny kształt brzuszka...na dziewczynkę to raczej sie rozlewa
Kurde dziewczyny pierwsze słyszę o tej pietruszce...a ja codziennie zajadam z pół pęczka bo ma w sobie zalazo którego mi brakuje i badz człowieku mądry:/ na jedno szkodzi na drugie pomaga...
Chciałam sie pochwalić że i u mnie zawitało słoneczko w koncuuuu
Dziewczyny brzuszki macie super,ciężarówki jak się patrzy...a Ursa spryciula jeszcze sobie scenerię świetną dobrała...super!
ach i mnie dopiero wychodzi aj ostatnio byłam u ortodonty to myślała ze jestem w 3 mcu a nie w 6ale juz widzę ze mnie wypycha powoli bo powoli ale do przodu
mam to samo co z pierwsza córcią
Wczoraj caluteńki dzień przeryczałam oczywiście później z mężem sie poklocilam ale o co to nie pytajcie bo sama niewiem...na dodatek mąż zaczął remont pokoju w którym będzie,,fasola,, i ajjj wszędzie kurzu i bałaganu bo w sumie mąż remontuję późnym popołudniem jak wraca z pracy wiec za wiele czasu nie ma...mąż oczywiście mojej burzy hormonów nie zrozumiał bo sie obrazil na amen...i teraz o taka robota
Dobrze ze mam Was choć sie wyżalę trochę...
A wy co dziś na obiad bo mi sie nie chce gotować chyba placki ziemniaczane zrobię...zaraz lecę po córkę do szkoły.
jaroszka, Nynusia, Misiowa lubią tę wiadomość
-
nenka super brzusio !
Bąbelku no to fajnie Twoj mąz wymyslilDarmowy zabieg a ile przyjemnosci z tego , do konca zycia !
Batinka nie martw sie , przyjda lepsze dni , niestety faceci nie zawsze potrafia zrozumiec nasza burze hormonowIviQ lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
U mnie tez słoneczko od rana, chociaż z krótką przerwa. Temperatura odpowiednia, wiec jak dla mnie idealnie
Widzę, ze dziś jakiś brzuszkowy dzień na forumkażdy inny, ale wszystkie piękne
Ja tez się zastanawiam co sobie na obiad zrobić....ehhh, nie chce mi się gotować dla siebie samej.szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Wiedzma wpadam do Ciebie na obiadek !
U mnie az takie slonce ze musialam uciekac z balkonu bo nie bylo wgl cienia i jakos zle mi sie robilo na takim sloncu , ale teraz lece na spacer i lody musze jakos korzystac z takiej pogody !
estrella lubi tę wiadomość
-
Ja też nic nie mam jeszcze ;p haha ale moje kochanie pojedzie po pracy na zakupy i wszystko przywiezie
A na obiadek zapraszam
A i robię jeszcze dzisiaj tartę z serkiem mascarpone i truskawkami z galaretką... mam taką ochotę na słodkie owocoweWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 14:27
estrella, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Ursa cudownie wyglądasz, piękne zdjęcie
Ewwiel i Agaton gratuluje córeczek
Dziewczyny śliczne te Wasze brzuszki, widać, że dzidzie ładnie rosną
Zetaaa IviQ ma rację, doczekasz się jeszcze kopniakówMoja mała czasem jak mnie kopnie w pęcherz to aż podskakuje
U mnie dziś baaardzo gorąco dlatego już zaliczyłam wypad na lody
Rano byłam odebrać wyniki krwi i moczu, niestety czerwone krwinki już są poniżej normy, hematokryt także więc domyślam się, że będę musiała zacząć brać jakieś tabletki. Na szczęście mocz ok. Poza tym zrobiłam sobie badania na toksoplazmozę i cytomegalię.
Gościna wczoraj się udała, każdy z gości znalazł coś co zjadł więc głodni nie wychodzili... Tylko teść pogardził moim ciastem ale dzięki temu więcej zostało dla mnie
A dziś popołudniu wpadają do nas znajomi, z 7 m-cznym synkiemzrobiliśmy z mężem nasze popisowe danie - pizzę
już nie mogę się jej doczekać
Z uwagi na moją miłość do truskawek, z okazji Dnia dziecka kupiłam mojej małej kluseczce taki oto prezent:
Miłego dnia
nenka2, aanaa, Nynusia, Little Frog, annggela, Blondik, Kasia82, Misiowa, szczesliwa_mamusia21, Lexie, dodinka, IviQ, agu258, Lucy7, lili_madlen, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka. Malo sie odzywam, calymi dniami jestem poza domem, dzis pozalatwialam wszystkie papiery zwiazane ze zwolnieniem i nad razem wyjezdzamy do Polski !!! Jeee...
W koncu, juz bym chiala tam byc. Teleportacja i juz. Niestety tak pieknie byc nie moze i czeka nas 18 h podrozy.
Piekne wasze brzuszki, wszystkie
Ursa- promiennie wygladasz, przepieknie, tylko dzieci robićhih
Moj brzusio nabiera ksztaltow w koncu sie odroznia i ludzie zauwazaja, dzis zauwazylam jak pare osob spogladalo na niego. Cudowne uczucie ! Wciagnelam obiadek i spogladam na falujacy brzusiomaly sie wygina z rana budze sie i czuje mega napiecie i czuje jagbym kamien polknela, pod pepkiem twardy brzunio jest, posmyram raczka i zaraz ucieka
moj misiulinem kochany
Milego dzionka i duzoooooo kopniakowLittle Frog, Misiowa, szczesliwa_mamusia21, IviQ, agu258, Nynusia lubią tę wiadomość
-
witam, po długiej nieobecności (pogrzeb w rodzinie mojego J i inne zawirowania).
u Was chyba wszystko dobrze? nawet nie wiem od której strony nadrabiać
jestem mega śpiąca...pospalam trochę, popijam mała kawkę, ale ledwo co widze na oczy...
ogladam sobie łózeczka do pokoju dziecięcego...chciałabym takie 2w1, z regulacją dla noworodka i takie które potem zamienia się w tapczanik np. takie
http://allegro.pl/lozeczko-tapczan-klups-kompakt-3w1-bielsko-i5368601214.html
lub takie
http://allegro.pl/lozeczko-klups-140x70-z-szuflada-zyrafka-i5183200970.html
sama nie wiem, osttanio mam problem zpodejmowaniem decyzji, hehe -
Jaroszka no właśnie pomimo tych minusów to ja i tak bym domu nei zamieniła na nic innego
My mieszkamy 4 lata a już w tym roku tzreba na nowo malować kuchnię przynajmniej
My ogrzewamy kominkiem z płaszczem wodnym i w salonie miewam nawet 25-26 stopni, a w sypialni lubię mieć koło 20 -21. Nad ranem zazwyczaj i tak spada do 19... i wtedy mi zimno
Szkoda, że ja ananasa nie lubię... ale przypomniałaś mi że kiedyś robiłam filet z piersi kurczaka obsmazony delikatnie z każdej strony, na to pomidor, ketchup, majonez, plasterek żóltego sera, pod niego można właśnie ananasa (tylko ja nie daję bo nie lubię) i zapiekałam to w piekarniku.. tak myslę, że na grillu może też by szło
Szczęsliwa mamusiu wybierz takie, które Ci się spodobają i będa pasowały a długośc albo sama skróć albo do krawcowej daj. Czasami nawet w sklepie, w którym kupujesz możesz skrócić... gdybyś bliżej mieszkała to bym Ci skróciłachociaz krawcowa ze mnie żadna
Bąbelek normalnie aż zazdroszczę takiej wygody
Zakrecona to prawda zimą tzreba bardzo uważać, zeby się nie poślizgnąć na sniegu a i tak uważając się możesz przewrócic i urodzić jak ja miesiąc przed czasem.. ech.. pod samym domem.... Do tego pod koniec listopada przestałam dopinać sie w swoją kurtkę a nowej żal mi było kupować he he
Jaroszka ja na śniadnko to chleb z pomidorem i cebul,ą bo tylko to mi wchodzi... jak jestem w domu to czasami kaszkę manną na mleku gotuje sobie taką błyskawiczną
Paulla Śliczna ta zieleń z kwiatuszkami
WiedźmaMaKota śliczny brzuszek - taki zgrabniutki
WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Agaton, ja już noszę dwa staniki do karmienia. Są świetnie dopasowane i super się układają. W internecie są pewnie tańsze, ale warto je wcześniej przymierzyć. Jeden kupiłam w Okame, drugi w Triumphie. Jeden i drugi Alles Mama. Polecam!
Kwasu foliowego nie biorę od drugiego trymestru.
agaton wrote:Jaroszka, podzielam Twój strach :
Jak się będę szykować to zrobię sobie zdjęcieTeraz sukienka jest w praniu
Dziewczyny, a kupiłyście sobie jakieś staniki? Bo cycki mamy większe, ale mam akurat dwa w któe się mieszczę, ale planuję kupić jakiś większy od razu do karmieniaMacie jakieś typy? Podobno na necie są dwa razy tańsze niż w sklepach, ale ciężko przez net kupić
Bierzecie jeszcze kwas foliowy? Ja już zaniechałam, bo jem z pół główki kapusty dziennie i natkę pietruszki i zieleninę, jaka mi w ręce wpadnie i jakoś mam nadzieje, że starczy mi kwasu z tego co jem