X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ja nie liczyłam w ogóle, bo moja córka miała ADHD, gdy siedziała w brzuchu i przekraczała normę w kopaniu. :) A teraz mamy jeszcze czas do liczenia.
    jaroszka wrote:
    o rany..Paulla tak mi przykro...nie dziwie sie wcale,że teraz ze wzmozona czujnoscia sluchasz brzuszka. Natomiast narazie to chyba te ruchy nie sa regularne dzidzia jest jeszcze malutka i czasami moze sie tak ulozyc, ze kopie, ale my tego nie czujemy :)
    Jeszcze na szczęście do liczenia ruchów w ciągu dnia mamy czas, prawda?
    Kiedy się zaczyna liczyć?

Dzięki za instrukcje do stronki, bo jak weszłam bezpośrednio w link, który podałaś to nic nie znalazłam :)

jaroszka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Kasiu, nie wiadomo dlaczego odeszła, ale poza paniką z ruchami nie chce pisać o tak przykrych sprawach :* Na Aniołkowych mamach byłam niemal od straty Córci, więc wszystko co złe, przykre i smutne dawno wylane z siebie :)

A jak mama moja własna powiedziała, że kupie wszystko po porodzie, w razie gdyby coś się stało to zaczęłm ją olewać troche...brak wsparcia u bliskich to najmniej przyjemna sytuacja :/ ale rodzina R wgl jakoś nie przejmuje się moją ciążą, a nawet wczoraj jego wujek dawał mi piwo, mimoże powiedziałam, że my nie pijemy

Dobra koniec żali , uciekam spać bo coś fatalnie sie czuje :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tez Ci bardzo wspolczuje ale tak jak mowisz , nie ma co rozdrapywac tego najwazniejsze ze wszystko z siebie wyrzucilas i masz wsparcie w swoim R.
    A rodzina sie nie przejmuj niestety tak to z nia bywa ...

Ja czekam na mojego kolacyjka i mam nadzieje na jakis horror . Zrobilam galaretki mam nadzieje ze go namowie na taki relax :P
    Dobranoc dziewuszki trzymajcie sie :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla i bardzo dobrze! faszeruj się lekami, ja uważam, że jeżeli to tylko nie szkodzi dziecku, a może pomóc to trzeba się poświęcić i łykać nawet jeśli to może mieć złe konsekwencje dla nas...chociażby ja codziennie się kłuje, a leki przeciwzakrzepowe brane przez rok na pewno nie są obojętne dla mojego organizmu, ale czego się nie robi dla dziecka!!!
    Jestem z Tobą!!! i tym razem będzie happy end jestem tego pewna!!!
    Dobrej nocki kochana :* dzięki za linka z pościelą, są piękne nie moge się zdecydować :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tak mi przykro! Moje kondolencje :(

Paula bidulko niie martw się teraz na pewno bedzie dobrze a córcia czuwa nad Tobą i maluszkiem :*

Estrella dzięki muszę wypróbować bo spód zawsze sama robie

A to dziś dorwał mój mąż w smyku dla Lenki :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d65d090bc388.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca565d7e644b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e135a2a53f78.jpg

szczesliwa_mamusia21, agu258, Misiowa, estrella, Blondik, Lexie lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też uciekam dziewuszki, będę jadła lody i oglądała film z mężem :)

Dobranoc :*

szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wyrazy współczucia. Mi 15 maja zmarła ukochana babcia, z którą mieszkałam całe życie.

Paula teraz już musi być dobrze. Aniołek w niebie czuwa nad Wami :-)

A u mnie bardzo pracowity dzień :-) Połowę okien w domu umyłam tak na tip top. Później sprzątanie domku, podlewanie włości i teraz dopiero czas na odpoczynek :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. U mnie dziś kiepskie samopoczucie, przez 2h bolał mnie brzuch jak na @... Takie lekkie skurcze. Miała któraś z Was coś takiego? Jutro mam USG połówkowe, więc mam nadzieję, że będzie OK. Teraz też takie dziwne rozpychanie w dole brzucha mam, jakbym się przejadła...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, trzymam kciuki za USG. Jeśli chodzi o te bóle brzucha to nie pomogę. Mnie tylko bolał dół brzucha i brzuch robił się twardy jak kamień po zbyt dużym wysiłku fizycznym.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Hej, dziewczyny. U mnie dziś kiepskie samopoczucie, przez 2h bolał mnie brzuch jak na @... Takie lekkie skurcze. Miała któraś z Was coś takiego? Jutro mam USG połówkowe, więc mam nadzieję, że będzie OK. Teraz też takie dziwne rozpychanie w dole brzucha mam, jakbym się przejadła...

Mam dziś to samo poza bólami jak na @. Zadźwoniłam do gin kazała mi wziąc espumisan, nospę i aspargin i oszczędzac się. Poleżec i poodpoczywac. Ja mam wizytę dopiero we wtorek więc wnioskuję, że nie są to objawy jakieś straszne... ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja miałam raz ale z przeforsowania polozylam się i przeszło.

idę spać Chociaż nie wiem czy córcia pozwoli bo się rozbrykala strasznie :)

Dobrej nocy ;**

Magnosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa będzie dobrze zobaczysz! Musi!

IviQ tak z babcią już oki. Tzn jako tako, bo przy niewydolności serca i tysiącu innych schorzeń już chyba lepiej nie będzie :(

PauLLa ja od wczoraj te zbym tylko jadła i jadła... i najeść się nie mogę :( a brzuchol tak mi wczoraj wyskoczył że już nie uda się zamaskować..

Co do spania to ja zawsze jak tylko głowę do poduszki przyłoże to zasypiam.. ale jest wyjątek.. jak za długo posiedzę i przechodze swoją godzinę to potem faktycznei ciężej zasnąć...

A co do Twojej córci.. nie da się pojąć tego bólu.. wspólczuję bardzo. Ja to pewnie w depresję bym wpadła, bo to już donoszona ciąża była... ech trzeba wierzyć, że córeczka z nieba opiekuje się Wami! Trzeba być dobrych myśli ;) Chociaz starty dziecka nikt ani nic nam nie zastąpi..

Polkosia w takim razie ztrymam kciuki za jutzrejsza wizytę.
    Mnie często brzuch pobolewa jak coś porobie lub dużo chodzę, albo się objem za bardzo.. tak jak teraz...
    Czuję takie ciągniecie w dole brzucha i przy kręgosłupie i nie mogę znaleźć sobie miejsca wygodnego..

Dobranoc mamusie i dzidziusie. Ja też zmykam bo jutro od rana sprzątanie chałupy i liczę, że mąż mi pomoże tzn obiecał to dzisiaj i już wieczorem nie kazał mi sprzątać... ale za to wodą z basenu podlałam całe truskawki, rabatki, kwiatki i mam już dośc ;)

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie, bo już trochę się martwiłam, ale właśnie wypiłam Coca-Colę i mała zaczęła brykać, więc chyba jest OK ;) A czy miałam twardy brzuch, to nie wiem, bo mam sporo tłuszczu na nim i tak czy siak jest miękki ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj widzę ze dziś ja pierwsza;)

Witajcie w ten piękny gorący sobotni dzień :)

Zaraz zbieram się na spacerek z psem :)

Miłej soboty mamusie;)

szczesliwa_mamusia21, estrella lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie <3
    Paula i Natalia - wyrazy wspolczucia.

My od 3 na nogach, juz jestesmy na promowisku o 8 odplywamy i tak nam zostalo 12-13 h podrozy.
    Milego dnia :)

agu258, lojkalojka, IviQ, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, estrella, agaton lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc !
    Ja juz tez wstalamo 6 :)
    Lubie wypic kawke w cichym ,uspanym jeszcze domu .
    Paula to jestes silna kobieta .Nawet niemoge sobie wyobrazic bolu jaki przeylas :(
    Natalia przyjmij moje kondolencje .

annggela udanego pobytu w Polsce i oby podrozy minela w mgnieniu oka :)
    Polkosia powodzenia na wizycie !
    Ursa , a ten Twoj synek to jak on sie ulozyl , ze do sreduszka dojscia nie bylo ;)
    Ja zaraz prygotuje obiad, moze poprasuje (przez duze MOZE ;) )i potem jade z bratowa na sklepy . Oj bedzie sie dzialo - dwie ciezarne i chec kupieia wszystkiego :)
    Pogodnej soboty kochane !

aanaa, szczesliwa_mamusia21, annggela lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

U mnie tez oczy szeroko otwarte od 6. Zrobilam mężowi śniadanie do lozka, bo dziś są jego urodzinki :)

Dziś w planach sprzątanie całego mieszkania, a wieczorem goście. Na nudę chyba nie będę narzekać.

Pogoda u mnie średnia, bo przed chwila przeszła ulewa. Ale teraz wygląda jakby się mialo rozpogadzac...

Przyjemnego weekendu :)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Jaroszka dzien przed terminem, poprostu przestala sie ruszać:(

A z ta stroną...jak wejdziesz na e-sklep to na pierwszej stronie są pościele:) wpisz w google" my sweet angel pościel"i wyskoczy ich stronka ;)
    Jezuuuu dzień przed terminem. Matko boska to chyba najgorsze:( To sie nie dziwie ze pteraz dmuchasz na zimne i chyba tez zaczne... nie bede mogla zajsc drugi raz w ciaze wiec to moja jedyna szansa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 08:51

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wszystkiego najlepszego dla męzusia:)
    ja dziś o 5 miałam przymusową pobudkę bo jakiś pajac(nie wiadomo kto) zadzwonił na telefon do mojego. Ja wyciszam własnie dlatego zawsze bo się kurna ktoś znajdzie kto nie spojrzy na zegarek albo ma to w d... a ze budzik mam na 6 ustawiony to już nie zasnelam:/ Zła jestem bo jedziemy po pracy na Camping do znajomych i cos czuje ze padne o 20 zamiast posiediec z nimi:(

Do tego jestem znów zaniepokojona. Najpierw tym ze drastycznei tyłam a teraz ze chudne???? No i dogódź tu kobiecie... ale to dziwne ze caly czas sukcesywnie przybieralam na wadze a teraz z dnia na dzien schudłam przez tydzien 0,5kg . Tez tak mialyscie?

jaroszka lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu, o 5 to niezbyt przyjemnie. Mi to nawet glupio dzwonić do kogoś o 7....i w sumie po 21. Oczywiście zależy jeszcze do kogo i w jakiej sprawie.
    Co do chudniecia i tycia, to ja w sumie od 2 tygodni przybieram na wadze. Ogólnie najniższa wagę miałam w 13-14 tygodniu i teraz w ciągu tych dwóch tygodni +1kg, ale ogólnie wciąż mam 1 kg zapasu wagi sprzed ciąży. Wydaje mi się, ze jak to w ciągu tygodnia 0,5 kg, to nie ma się czym martwić, ale jakby się powtarzało, to lepiej skonsultować :)

IviQ lubi tę wiadomość

‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ