Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ech wszystkie macie piękne brzuszki!!!
agaton ja jakoś od 13-14 tygodnia nie biorę kwasu foliowego,ale łykam witaminki i w nich kwas tez jest.
nenka śliczny brzusio! Przepiękny! Taki bardzo ciążowy
Battinka mi w pierwszej ciąży sie rozlał i była córa, teraz też taki jakiś rozlazły i pewnie będzie druga córa...
Na synka niby taki jak piłka jest a na córkę jak dynia...
Estrella u mnie tez dzisiaj byłą pizza mojej roboty, potem lody...
A ubranko sliczne!
Nic ja się zbieram robiźć sernik, ale nic mi się nie chce dzisiaj..
Dzisiaj o 9 zajrzałam do domu obok do babci, a ona spała, poszłam o 12 a ta dalej spała.. przed 14 jak zajrzałam to nadal spała... więc zaczęłam ją budzić i nie mogłam obudzić, zawołąłam męża, zbadalismy cukier a tam 40 cukru. Szybko po pogotowie i już doszła do siebie.. ale co mi stracha napędziła to moje...
Tez mnie gardło od kilku dni boli plus jeszcze katar gęsty mam... no ale u mnie to norma, że jak mam wolne to jestem chora... co roku latem w urlop jestem chora...
Córa siedzi pół dnia dzisiaj w baseniku i czas ją chyba już do domu zabrać...
Miłego wieczoru a ja sie biorę za pieczenie sernika, a potem tiramisu chce zrobic
estrella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Milej i przyjemniej podrozy do Polski w takim razie ! Oj wiem co to za ekscytacja hehe
A jak juz jestesmy przy obiadku ja mialam zrobic jakies warzywa ale jak zobaczylam pomidory od razu pomyslalam o spagettti na pomidorkach mniam i wlasnie szykujeMam nadzieje ze sie najeeem bo juz jestem bardzo glodna !
Kochane u mnie tak goraco pierwszy raz ! Do sklepu szlam to siadalam z 5 razy na pobliskich ławkachMasakraaaaaaa , ale sie ciesze bardzo bardzo z takiej pogody
annggela lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny... dawno mnie nie było - przeszło tydzien i nie dam rady nadrobić wybaczcie...
u mnie niestety ostatnio nie za wesoło... w nocy z niedzieli na poniedziałek zmarł mój kochany dziadek z którym caly czas miałam b.dobry kontakt... cięzko mi było... ale musiałam dac rady powstrzymywać te najwieksze emocje bo Maluszek tez to czuł... przez te dni mało co się ruszał i miałam twardy brzuch... ale dałam rady... juz po pogrzebie... co było strasznym przeżyciem bo trumna była otwarta ....;(
teraz wracam do siebie... z tym upalem kiepsko bo nogi i kregoslup bolą ...
koniec użalania..
z milych rzeczy - kupiliśmy z mężem dzisiaj basen o srednicy 244cm i właśnie na balkonie/tarasie jest nalewana do niego wodajutro pewnie jeszcze bedzie zimna woda więc nie wejde ale w niedziele - kto wie
IviQ lubi tę wiadomość
-
nat_alia tak mi przykro! Trzymaj się Kochana!
A co do basenu to my podłączamy wąż ogrodowy przez okno od łazienki do prysznica i puszczamy iod razu gorącą wodęresztę leje juz ogrodowej zimnej
i tym sposobem nie musze czekać na ciepłą wodę, bo mam ją od razu ani nie muszę nosić gorącej wiadrami z domu
Ważne przy dziecku, które gdybym napuściła zimnej wody to wskoczyłoby do tej zimnej bo kto by czekał aż się nagrzeje?
Słuchajcie sernik siedzi w piekarniku a ja przed chwilą szukałam przepis na tiramisu, ale naczytałam się, że grozi salmonellą, bo surowe jajka.. no i odechciało mi się tiramisu.. co w takim razie mam zrobić z 1 kg serka mascarpone?
Upiec zwykły biszkopt, na to serek mascarpone, truskawki i galaretka?
Macie jakiś pomysł????https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Cześc dziewczyny! Ja dzisiaj witam się nieco wieczorową porą. Obejrzałam Wasze wszystkie przepiękne brzunie. Każdy inny i wyjątkowy
Kornelek podobnie jak Wasze maluszki dzisiaj bardzo leniwy. Wyserwował mi kilka kopniaczków po soczku wiśniowym i teraz się wierci a tak to jak nie on.
Byliśmy dzisiaj w Szczecinie na kontroli serca. I klops bo Kornelek ułożył się tak, że nie można było dotrzec do serducha. Trzy razy Doktor wypuszczał nas na spacer, zjadłam snikersa double i popiłam shweppes'em i nic. Wyobrażacie sobie? Już przy trzecim USG powiedziałam, że dziecko jest leniwe i moim zdaniem się jeszcze długo nie przekręci więc doszliśmy do wniosku, że badanie trzeba przełożyc. Powtórka w przyszły czwartek o 13Tyle stresu i wszystko na nic. Nic się nie dowiedzieliśmy czy grudki z serduszka zniknęły czy nie
A jeszcze dzisiaj coś nas tknęło i przed odbiorem komody kąpielowej, o której wspominałam wczoraj, zadźwoniliśmy jeszcze raz by potwierdzic odbiór. Co się okazało owa Pani sprzedała tą komodę dzień wcześniejMogła nas chociaż powiadomić
Mówię Wam tak mi było przykro. No ale od czego mam mojego kochanego męża. Powiedział mi, że musi napisac maila do jakiejś nauczycielki a tymczasem szybciutko przejrzał olx i okazało się, że kilka godzin wcześniej ktoś wstawił do sprzedaży inną komodę kąpielową. Nie powiem zdziwiło mnie to czemu wyszedł gadac na zewnątrzZwykle prowadzi rozmowy przy mnie ale bardziej zajmowałam się kontemplowaniem jak bardzo beznadziejny jest ten dzień.
Niespodzianka była super bo komoda jest ślicznaByła trochę droższa bo zapłaciliśmy 100 zł ale jest w świetnym stanie i bardzo łądnym delikatno błękitnym kolorze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda2fb71f574.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce3be5604e0a.jpgnenka2, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Little Frog, estrella, agu258, Nynusia, Misiowa, lili_madlen, soraya, agaton lubią tę wiadomość
-
Bąbelek Ty masz malutki brzuszek, zazdroszczę Ci
WiedźmaMaKota tez nie słyszałam o pietruszce a jem….
Misiowa mam nadzieje ze u babci już ok.
‘
nat_alia wyrazy współczucia z powodu dziadka…..
co do obiadku to ja dzis smazony makaron Nudle z papryką, indykiem i porem
bylismy w sklepie dzis i zakupila 4 l lodow:D zaraz 1l wpalaszujemyestrella lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualny
-
Czy macie tak, że w dzień totalny brak siły i checi a w nocy zastrzyk energii? No ja wczoraj a raczej dzisiaj czytałam książkę do 3!!! Jak ja mam w dzien po pobudce o 7być w pełni sił? Bo sie tesciowka cos na swoja mloda core darla
Ursa mąż cudowny a komoda świetna
Natalia tule mocno, przykro czytac takie rzeczymi zostal tylko dziadek a mojemu R tylko babcia...smutne tracic bliskich...
A jeszcze jedno , czy też macie taki ogromny apetyt? Ja co chwile cos bym jadla, a wczoraj Synka do ruchów zmusilam po nutelli, bo tylko rano go czułam a tak codziennie szaleje....wiecie u mnie to po części trauma, bo Córkę straciłam i zauważyłam to przez brak ruchów:( -
Paulla nie widze na tej stronie poscieli tylko same meble...pomożesz?
ja raczej funkcjonuje ze spaniem jak przed ciaza, nawet szybciej zasypiam.
jak widac ciaza ciazy nie rowna
apetyt mam, ale tez nie jakies szalenstwo, chociaz zdarza mi sie buzki nie zamykac w ciagu dnia
Z tymi ruchami to roznie, raz czuje, a raz nie...glownie jak siedze dluzej na kanapie lub leze juz w lozku wieczorem, bo rano to on spi...leniuszek po tatusiu
Paulla, w któym tygodniu córcie straciłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:02
-
nick nieaktualnyZnajomi juz poszli wiec teraz moge odpoczac
maly przeslodki, ciagle mnie zaczepial wiec sie smialismy ze wyczuwa kolezanke w brzuszku
Nynusia my pizze robimy na spodzie z carrefoura bo jest idealny, nigdy sama takiego nie zrobilam... To jest kula z ciasta drozdzowego, wystarczy rozwalkowac, pozniej smarujemy ketchupem, na to pieczarki uprzednio lekko podsmazone zeby puscily wode, ukladamy skladniki na ktore mamy ochote, na to ser, 20 minut w piekarniku i pyszna pizza gotowapowiem Ci ze nie ma osoby, ktorej by nie smakowala
Battinka stroj truskawy znalazlam w Smyku ale zamowilam w sklepie internetowym bo o wiele tabiej wyszloNynusia lubi tę wiadomość
-
o rany..Paulla tak mi przykro...nie dziwie sie wcale,że teraz ze wzmozona czujnoscia sluchasz brzuszka. Natomiast narazie to chyba te ruchy nie sa regularne dzidzia jest jeszcze malutka i czasami moze sie tak ulozyc, ze kopie, ale my tego nie czujemy
Jeszcze na szczęście do liczenia ruchów w ciągu dnia mamy czas, prawda?
Kiedy się zaczyna liczyć?
Dzięki za instrukcje do stronki, bo jak weszłam bezpośrednio w link, który podałaś to nic nie znalazłam
-
Paulla, nie dziwię się, że teraz dmuchasz na zimne. Bardzo współczuję! Kurczę, dzień przed terminem to już nic złego nie powinno się dziać.
Lekarze stwierdzili dlaczego tak się stało? Jeśli nie chcesz, nie pisz. Może lepiej nie rozdrapywać ran.
Ja od dnia terminu leżałam w szpitalu, bo mała się rzadko ruszała. Lekarze woleli mieć to pod kontrolą. Mówili, że może po prostu spać, ale woleli mnie zostawić na patologii. Urodziłam trzy dni po terminie. -
Jaroszka ciesze sie że odnalazłaś
Co do liczenia to jest dużo czasu, ale ciesze sie, że rozumiesz co przechodze...ja samą lutkę mam skończyć brać koło 28tc, w pierwszej ciąży bo młoda byłam to tylko witaminy i magnez a teraz leków, że głowa mała no i oszczędzać sie mam dużo to nie musze lenia tłumaczyć :pjaroszka lubi tę wiadomość