X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, ubranko przesłodkie! :)

estrella lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy można śmiało brać, przedwakować go się nie da, bo nadmiar wysikasz :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech wszystkie macie piękne brzuszki!!!

agaton ja jakoś od 13-14 tygodnia nie biorę kwasu foliowego,ale łykam witaminki i w nich kwas tez jest.

nenka śliczny brzusio! Przepiękny! Taki bardzo ciążowy ;)

Battinka mi w pierwszej ciąży sie rozlał i była córa, teraz też taki jakiś rozlazły i pewnie będzie druga córa...
    Na synka niby taki jak piłka jest a na córkę jak dynia... ;)

Estrella u mnie tez dzisiaj byłą pizza mojej roboty, potem lody...
    A ubranko sliczne!

Nic ja się zbieram robiźć sernik, ale nic mi się nie chce dzisiaj..

Dzisiaj o 9 zajrzałam do domu obok do babci, a ona spała, poszłam o 12 a ta dalej spała.. przed 14 jak zajrzałam to nadal spała... więc zaczęłam ją budzić i nie mogłam obudzić, zawołąłam męża, zbadalismy cukier a tam 40 cukru. Szybko po pogotowie i już doszła do siebie.. ale co mi stracha napędziła to moje...

Tez mnie gardło od kilku dni boli plus jeszcze katar gęsty mam... no ale u mnie to norma, że jak mam wolne to jestem chora... co roku latem w urlop jestem chora...

Córa siedzi pół dnia dzisiaj w baseniku i czas ją chyba już do domu zabrać...

Miłego wieczoru a ja sie biorę za pieczenie sernika, a potem tiramisu chce zrobic ;)

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej i przyjemniej podrozy do Polski w takim razie ! Oj wiem co to za ekscytacja hehe :)

A jak juz jestesmy przy obiadku ja mialam zrobic jakies warzywa ale jak zobaczylam pomidory od razu pomyslalam o spagettti na pomidorkach mniam i wlasnie szykuje :D Mam nadzieje ze sie najeeem bo juz jestem bardzo glodna !

Kochane u mnie tak goraco pierwszy raz ! Do sklepu szlam to siadalam z 5 razy na pobliskich ławkach :P Masakraaaaaaa , ale sie ciesze bardzo bardzo z takiej pogody :)

annggela lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, upały za którymi tak tęskniłyśmy :) pies chodzi z językiem wywalonym do kolan tak mu ciepło :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany a ja już miałam wybór pościeli i wgl a tu znalazłam taką stronkę sklep.my-sweet-angel.pl a tam same komplety łóżek z pościelą i to wg mnie tańszą, nosz kurcze :(

Teraz leżę i patrze na tv i jak Okruszek kopie ppd brzusiem <3

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny... dawno mnie nie było - przeszło tydzien i nie dam rady nadrobić wybaczcie...

u mnie niestety ostatnio nie za wesoło... w nocy z niedzieli na poniedziałek zmarł mój kochany dziadek z którym caly czas miałam b.dobry kontakt... cięzko mi było... ale musiałam dac rady powstrzymywać te najwieksze emocje bo Maluszek tez to czuł... przez te dni mało co się ruszał i miałam twardy brzuch... ale dałam rady... juz po pogrzebie... co było strasznym przeżyciem bo trumna była otwarta .... :/ ;(

teraz wracam do siebie... z tym upalem kiepsko bo nogi i kregoslup bolą ...

koniec użalania..

z milych rzeczy - kupiliśmy z mężem dzisiaj basen o srednicy 244cm i właśnie na balkonie/tarasie jest nalewana do niego woda :) jutro pewnie jeszcze bedzie zimna woda więc nie wejde ale w niedziele - kto wie :)

IviQ lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia tak mi przykro! Trzymaj się Kochana!

A co do basenu to my podłączamy wąż ogrodowy przez okno od łazienki do prysznica i puszczamy iod razu gorącą wodę ;) resztę leje juz ogrodowej zimnej ;) i tym sposobem nie musze czekać na ciepłą wodę, bo mam ją od razu ani nie muszę nosić gorącej wiadrami z domu ;)
    Ważne przy dziecku, które gdybym napuściła zimnej wody to wskoczyłoby do tej zimnej bo kto by czekał aż się nagrzeje? ;)

Słuchajcie sernik siedzi w piekarniku a ja przed chwilą szukałam przepis na tiramisu, ale naczytałam się, że grozi salmonellą, bo surowe jajka.. no i odechciało mi się tiramisu.. co w takim razie mam zrobić z 1 kg serka mascarpone?
    Upiec zwykły biszkopt, na to serek mascarpone, truskawki i galaretka?

Macie jakiś pomysł????

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny! Ja dzisiaj witam się nieco wieczorową porą. Obejrzałam Wasze wszystkie przepiękne brzunie. Każdy inny i wyjątkowy :)
    Kornelek podobnie jak Wasze maluszki dzisiaj bardzo leniwy. Wyserwował mi kilka kopniaczków po soczku wiśniowym i teraz się wierci a tak to jak nie on.

Byliśmy dzisiaj w Szczecinie na kontroli serca. I klops bo Kornelek ułożył się tak, że nie można było dotrzec do serducha. Trzy razy Doktor wypuszczał nas na spacer, zjadłam snikersa double i popiłam shweppes'em i nic. Wyobrażacie sobie? Już przy trzecim USG powiedziałam, że dziecko jest leniwe i moim zdaniem się jeszcze długo nie przekręci więc doszliśmy do wniosku, że badanie trzeba przełożyc. Powtórka w przyszły czwartek o 13 :/ Tyle stresu i wszystko na nic. Nic się nie dowiedzieliśmy czy grudki z serduszka zniknęły czy nie :(

A jeszcze dzisiaj coś nas tknęło i przed odbiorem komody kąpielowej, o której wspominałam wczoraj, zadźwoniliśmy jeszcze raz by potwierdzic odbiór. Co się okazało owa Pani sprzedała tą komodę dzień wcześniej :( Mogła nas chociaż powiadomić :(

Mówię Wam tak mi było przykro. No ale od czego mam mojego kochanego męża. Powiedział mi, że musi napisac maila do jakiejś nauczycielki a tymczasem szybciutko przejrzał olx i okazało się, że kilka godzin wcześniej ktoś wstawił do sprzedaży inną komodę kąpielową. Nie powiem zdziwiło mnie to czemu wyszedł gadac na zewnątrz :P Zwykle prowadzi rozmowy przy mnie ale bardziej zajmowałam się kontemplowaniem jak bardzo beznadziejny jest ten dzień.

Niespodzianka była super bo komoda jest śliczna :) Była trochę droższa bo zapłaciliśmy 100 zł ale jest w świetnym stanie i bardzo łądnym delikatno błękitnym kolorze :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda2fb71f574.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce3be5604e0a.jpg

nenka2, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Little Frog, estrella, agu258, Nynusia, Misiowa, lili_madlen, soraya, agaton lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia strasznie mi przykro :(

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek Ty masz malutki brzuszek, zazdroszczę Ci

WiedźmaMaKota tez nie słyszałam o pietruszce a jem….

Misiowa mam nadzieje ze u babci już ok.

nat_alia wyrazy współczucia z powodu dziadka…..

co do obiadku to ja dzis smazony makaron Nudle z papryką, indykiem i porem
    bylismy w sklepie dzis i zakupila 4 l lodow:D zaraz 1l wpalaszujemy :D

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa.. slodki maz :)

tezpoluje na taka komode

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia przykro mi, trzymaj sie kochana ! :)

Ursa wow jaki kochany mąż ! :) Super zakup :P A na nastepnym badaniu na pewno sie obroci i wszystko wyjdzie super zobaczysz :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie tak, że w dzień totalny brak siły i checi a w nocy zastrzyk energii? No ja wczoraj a raczej dzisiaj czytałam książkę do 3!!! Jak ja mam w dzien po pobudce o 7być w pełni sił? Bo sie tesciowka cos na swoja mloda core darla :(

Ursa mąż cudowny a komoda świetna :)

Natalia tule mocno, przykro czytac takie rzeczy :( mi zostal tylko dziadek a mojemu R tylko babcia...smutne tracic bliskich...

A jeszcze jedno , czy też macie taki ogromny apetyt? Ja co chwile cos bym jadla, a wczoraj Synka do ruchów zmusilam po nutelli, bo tylko rano go czułam a tak codziennie szaleje....wiecie u mnie to po części trauma, bo Córkę straciłam i zauważyłam to przez brak ruchów:(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla nie widze na tej stronie poscieli tylko same meble...pomożesz?

ja raczej funkcjonuje ze spaniem jak przed ciaza, nawet szybciej zasypiam.
    jak widac ciaza ciazy nie rowna :)

apetyt mam, ale tez nie jakies szalenstwo, chociaz zdarza mi sie buzki nie zamykac w ciagu dnia :)

Z tymi ruchami to roznie, raz czuje, a raz nie...glownie jak siedze dluzej na kanapie lub leze juz w lozku wieczorem, bo rano to on spi...leniuszek po tatusiu :D

Paulla, w któym tygodniu córcie straciłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:02

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomi juz poszli wiec teraz moge odpoczac :-) maly przeslodki, ciagle mnie zaczepial wiec sie smialismy ze wyczuwa kolezanke w brzuszku :-)

Nynusia my pizze robimy na spodzie z carrefoura bo jest idealny, nigdy sama takiego nie zrobilam... To jest kula z ciasta drozdzowego, wystarczy rozwalkowac, pozniej smarujemy ketchupem, na to pieczarki uprzednio lekko podsmazone zeby puscily wode, ukladamy skladniki na ktore mamy ochote, na to ser, 20 minut w piekarniku i pyszna pizza gotowa :-) powiem Ci ze nie ma osoby, ktorej by nie smakowala :-)

Battinka stroj truskawy znalazlam w Smyku ale zamowilam w sklepie internetowym bo o wiele tabiej wyszlo :-)

Nynusia lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dzien przed terminem, poprostu przestala sie ruszać:(

A z ta stroną...jak wejdziesz na e-sklep to na pierwszej stronie są pościele:) wpisz w google" my sweet angel pościel"i wyskoczy ich stronka ;)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany..Paulla tak mi przykro...nie dziwie sie wcale,że teraz ze wzmozona czujnoscia sluchasz brzuszka. Natomiast narazie to chyba te ruchy nie sa regularne dzidzia jest jeszcze malutka i czasami moze sie tak ulozyc, ze kopie, ale my tego nie czujemy :)
    Jeszcze na szczęście do liczenia ruchów w ciągu dnia mamy czas, prawda?
    Kiedy się zaczyna liczyć?

Dzięki za instrukcje do stronki, bo jak weszłam bezpośrednio w link, który podałaś to nic nie znalazłam :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, nie dziwię się, że teraz dmuchasz na zimne. Bardzo współczuję! Kurczę, dzień przed terminem to już nic złego nie powinno się dziać. :( Lekarze stwierdzili dlaczego tak się stało? Jeśli nie chcesz, nie pisz. Może lepiej nie rozdrapywać ran. :(
    Ja od dnia terminu leżałam w szpitalu, bo mała się rzadko ruszała. Lekarze woleli mieć to pod kontrolą. Mówili, że może po prostu spać, ale woleli mnie zostawić na patologii. Urodziłam trzy dni po terminie.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ciesze sie że odnalazłaś :)
    Co do liczenia to jest dużo czasu, ale ciesze sie, że rozumiesz co przechodze...ja samą lutkę mam skończyć brać koło 28tc, w pierwszej ciąży bo młoda byłam to tylko witaminy i magnez a teraz leków, że głowa mała no i oszczędzać sie mam dużo to nie musze lenia tłumaczyć :p

jaroszka lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ