X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy coś w tym szpitalu rzeczywiście pomagają czy tylko przetrzymują?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zauważyłam, że w lutóweczkach jest nasza Tomania :)
    Cieszę się, że się jej udało i oby wszystko było dobrze tym razem!

estrella, paula1, Nynusia, Ursa, agu258, aanaa, IviQ lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-)

Polkosia gratuluje udanejwizyty.

Ursa, trzymaj się i czekamy na dalsze info. Mam nadzieje, ze cos zaradza w tym szpitalu.

U nas upal i sobotnie sprzątanko :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa trzymam kciuki za szybki powrót do domu!!!

Ja juz mam dość tego leżenia:/ Tak Wam zazdroszczę tych spacerków i wylegiwania na świeżym powietrzu:( Jeszcze mnie wszyscy strasza, że jak juz teraz musze leżeć, to będę do końca ciąży musiała:/Martwie sie kto mi wszytskie zakupy zrobi, poporządkuje wszystko, ach same rozterki. Cóż, dzidzia jest teraz najważniejsza i jak bedzie trzeba leżeć to i do października poleże. Zakupy zrobie przez neta. Męża mi tylko szkoda, bo nie dość, że w tyg całymi dniami pracuje to jeszcze po powrocie musi cały dom ogarnąć i przy mnie skakać:( Będę musiała mu to wynagrodzić:)

relgh371rrya3inl.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia i jaroszka nie mam jakiś wskazań. Mój gin ma w przychodni akurat jakiś program i mówił żebym skorzystała, jeśli jest taka możliwość i to jest na fundusz. A że robią to w sobotę to mi pasuje, bo nie musze brać wolnego.
    Ursa trzymaj się Kochana, będzie dobrze.

polkosia lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ale czy coś w tym szpitalu rzeczywiście pomagają czy tylko przetrzymują?

Ciężko powiedziec, w zasadzie poza zastrzykiem rozkurczowym nic nowego mi nie dali. Nospa, aspargin i luteina. Z resztą to nie bardzo skutkuje... macica jak była tak jest twarda i boleśnie napięta. Najważniejsze, żeby szyjka trzymała.

Dzięki za kciuki. Przydadzą się, miejmy nadzieję, że się uspokoi wszystko. Ech takie żarty Kornelka wcale nie są śmieszne.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Kornelek chcial zeby mama odpoczela, ale wszystko bedzie dobrze , na pewno lepiej w szpitalu niz w domu nawet jak nie za duzo "robia" ale zawsze bezpieczniej ! :)

a My wcinamy czeresnie nie moglam sie powstrzmac i kupilam , a Bubusiowi chyba smakuje bo az sie poruszył <3

Nynusia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa odpoczywaj kochana i wracaj szybciutko do domku bez bóli trzymaj się;*

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka tak podejrzewalam bo pisała o badaniach krwi na fb i super teraz na pewno będzie wszystko dobrze;) Tomania jeśli Nas czytasz życzymy Ci z całego serca wszystkiego dobrego rosnijcie zdrowo!!! ;*

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, trzymaj się tam, a Kornelek niech się juz nie wyglupia ;)

Mi zaraz nogi do tylka wejdą. Mieszkanie prawie ogarnięte, jedzenie prawie przygotowane....no ale prawie to nie skończone, a u mnie chęci brak. Oczywiście moje przygotowania wyglądają tak, ze co chwilę siadam lub się kladę, żeby odpocząć. Nie chce zbytnio szalec ;) no nic. Kolejna przerwa się kończy. Idę cos porobić, a później szybciutko pod prysznic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 15:54

estrella, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten upalny dzień:)

Kurde Ursa kochana trzymaj się ciepło:) wiesz co jak ja wcześniej leżałam w szpitalu to tez dawali mi te środki rozkurczowe ale dopiero poczułam ulgę na następny dzień i to powoli powoli...także może i u ciebie to zadziała później.
    Dobrze ze jesteś pod obserwacją! To najważniejsze ani ważne tez że szyjka jest ok bo to jest przecież ważna sprawa...a badali ci może przepływy pępowinowe??

Mi tez tak twardnieje brzuch ale nie boli...juz sie do tego przyzwyczaiłam bo trwa to zaledwie kilka chwil.

A moja córcia dziś dostała temp.39 i sie modlę co by mnie nie zaraziła...aj. Kto to widział żeby w czerwcu chorować? Tak na nią dmucham i chucham o i proszę!

O a ja dzis miałam wenę i zrobiłam pyszne oponki z pudrem no i sałatkę z brokułami,fetą,sosem czosnkowym i słonecznikiem mniam....i jak tu nie tyć się pytam:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa trzymam kciuki żeby leki poskutkowały i żebyś szybko wróciła do domu :)

Little frog mam taki sam system jak Ty... porobię coś i odpoczywam. Tylko w środę zapomniałam o odpoczynku i miałam nauczkę, kręgosłup tak bolał, że chodzić ledwo mogłam...

Battinka trzymam kciuki żeby córce szybko przeszło i żebyś się nie zaraziła!

My sobie dziś z córeczką dogadzamy, bo na obiad były czekoladowe naleśniki z bitą śmietaną i truskawkami :) po nich mnie skopała więc chyba smakowało :)

polkosia, BATTINKA, Little Frog lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frogi ja tez mam taki system , u mnie tez bylo generalne sprzatanie dzis ! Doslownie , ale mój bardzo mi pomogl wiec nie odczulam tego za bardzo :)

Battinka uwielbiam ta salatke ! <3

Wiecie co ? Tak w skrocie , dzis sie zle poczulam w sklepie usiadlam na polke pomiedzy owocami w lidlu nagle cala mokra czarno przed oczami , ludzi duzo a nikt nawet nie zwrocil uwagi ! Brali sobie banany winogrono a ja sie trzymalam za brzuch i ledwo oddychalam .. moj szybko pobiegl po wode odpoczelam i bylo ok , ale dziwi mnie ta lekkosc wsrod tych ludzi ... Ja juz mialam szpital przed oczami i powtarzalam sobie " tylko nie zemdlej ..."
    wiadomo ze jakby ktos zapytal powiedzialabym ze juz lepiej i bardzo bym podziekowala ale tu NIC A NIC ! Jestem w szoku ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:16

Little Frog lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu to straszne jaka znieczulica panuje wśród ludzi... zero empatii... brak mi słów :/ Dobrze, że był z Tobą mąż i po chwili Ci przeszło!

Pochwalę Wam się, że od znajomych, którzy wczoraj nas odwiedzili dostaliśmy trochę pieluszek, pudełko wkładek laktacyjnych oraz taki oto leżaczek bujaczek :)

7b15c699d420206amed.jpg

Edit: Podajcie proszę link do naszej grupy na fb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:34

szczesliwa_mamusia21, Ursa, Nynusia, Lexie, Muffinka1019, agu258, Little Frog, Misiowa, agaton lubią tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

a ja dopiero teraz się odzywam bo wcześniej miałam za dużo zajęć :)

Ursa - to Ty odpoczywaj z tym szpitalu, mam nadzieję że będzie już tylko lepiej!! :)

Swoją drogą mi też czasem twardnieje brzuch, tak na kilka sekund i puszcza. Czasem kilka razy w ciągu dnia a czasem ani razu. Nie wiem od czego to zależy.

Ja idę w poniedziałek do mojej gin na wizytę, zastanawiam się czy zrobi mi USG czy znów mnie zbada "przez brzuch". Nie widzę żebyście pisały że miałyście takie badanie więc jestem ciekawa jak to będzie na wizycie.

Pozdrawiam :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella , dokladnie znieczulica ... jeszcze nie mąż ale najważniejsze ze był obok ! ;)
    A hustawka przepiekna , sami taka kupilismy hehe , maluszek na pewno bedzie zadowolony , ale swoja droga to ekstra miec takich znajomych , ja sobie uswiadomilam ze nie dostane nawet ubranka po nikim ( chociaz u mnie same dziewczyny moze to dlatego )
    , ale mozna pozazdroscic takich znajomych :D

estrella lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella uroczy ten bujaczek - moje kolorki :)

ursa 3mam kciuki żeby szybko minęło i żebyś niedługo już była w domku :) najważniejsze(tak jak dziewczyny wcześniej pisały) ze jesteś pod kontrolą :)

szczesliwa_mamusiu szczeście w nieszczesciu ze nie byłaś sama :( :)

Dziś w stolicy wlkp. żar leje się z nieba, wiec w gre wchodzi wieczorny spacer :) chciałam jechać na działkę ale 33 stopnie i zero chmur na niebie zniecheciły mnie do tego pomysłu ..:)

estrella, szczesliwa_mamusia21, Misiowa lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dziewczynki tak się chwalicie brzuszkami, że i ja tak na szybko sobie pstryknęłam przed chwilką :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3b68e468a8.jpg

Witam! Piszę na forum pierwszy raz, ale czytam Was już dość długo :)
    My zaczęliśmy 20 tydzień, ale nie wiemy jeszcze czy z dziewczynką czy z chłopcem:)
    Kiedyś był tu chyba temat o kremach jakich używacie żeby nie pojawiły się rozsępy i tak patrzę i widzę, że używam chyba tego samego co Jaroszka?:)
    Masło do ciała Perfecta Mama zwiększające elastyczność skóry w ciąży.
    Ze swojej strony bardzo polecam dziewczyny! Ma delikatny piękny zapach, fajnie się rozsmarowuje, jaki będzie efekt to zobaczymy później, ale póki co nic się nie pojawiło :) A do tego CENA! Ja zapłaciłam niecałe 12 zł w drogerii hebe a ma 225 ml, i wydaje się megawydajne.
    Kiedyś kupiłam bio oil i jeszcze trochę mi go zostało, ale tak myślę, czy nie jest trochę przereklamowany. Widzę, ze w ostatnim czasie i tak staniał, ale skład to tylko witaminy A i E i olejki, więc nic szczególnego czego nie byłoby w innych tańszych kremach... Nie mówię, że nie działa, ale czy to nie jest zasługa samej formy - olejku - który sam w sobie bardzo uelastycznia skórę.

estrella, szczesliwa_mamusia21, Lexie, jaroszka, Nynusia, IviQ, agu258 lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu Palmers, ale nie specjalnie mi przypadł do gustu:/Zapach mnie drażni a do tego skóra się klei po nałożeniu:/ Zamieniłam ten produkt na olej ze słodkich migdałów, który kupuje w zielarskim. Nie jest może najtańszy ale czytałam wiele dobrych opinii. Ja mam tendencje do rozstępów, moja mama je ma a do tego mam suchą skórę przez Hashimoto, więc pewnie i tak będę je miała, ale póki co staram się często smarować. Zobaczymy co z tego bedzie:)

relgh371rrya3inl.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz patrze, że ten olej można kupić w necie dużo taniej:)

relgh371rrya3inl.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ