WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia - trzymaj się, w końcu się poukłada. A z siostrzeńcem męża to przykre bardzo :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_alia duzo sily Ci zycze . Trzymaj sie moja droga !
    Mam nadzieje , ze juz sie rozwialy te czarne chmury nad Twoja rodzina .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 10:40

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, az mnie ciarki przeszły jak czytalam Twojego posta. Jak to mówią: nieszczęścia chodzą parami, a jak widać i całymi grupami. Trzymaj się. Mam nadzieje, ze limit został wyczerpany na długi czas i ze teraz przyjdzie fala szczęścia.

• ola.321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia - no to faktycznie smutno u Ciebie :(. Mam nadzieję że koniec już złych wiadomości i teraz będzie tylko lepiej!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wczorajszej wizycie odetchnełam trochę:) Nieprawidłowości się trochę cofnęły i teraz zamiast leżeć 24h mogę co jakiś czas pokrzątać się po domu a nawet wyjść na pol godzinki na spacer:)Za dwa tyg kolejna wizyta i wtedy mam nadzieję, że będę już mogła pozbyć się kanapy z domu:D

Trzymam kciuki za wsyztskie wizytujące dzisiaj:)

aanaa, Lucy7, ola.321, Lexie, lili_madlen, Misiowa, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bardzo wspolczuje, myśl pozytywnie i przepedz te czarne chmury. Trzymaj sie kochana :*

16uddqk3x9bbni2d.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie - super, oby za 2 tygodnie okazało się, że jest już całkiem dobrze :)

Amerie lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Dziewczyny ja po wczorajszej wizycie odetchnełam trochę:) Nieprawidłowości się trochę cofnęły i teraz zamiast leżeć 24h mogę co jakiś czas pokrzątać się po domu a nawet wyjść na pol godzinki na spacer:)Za dwa tyg kolejna wizyta i wtedy mam nadzieję, że będę już mogła pozbyć się kanapy z domu:D
    Amerie Ty pewnie juz poza domem ;)
    Super , ze jest poprawa :)
    Czyli lezakowanie na kanapie sie oplacilo .

Amerie lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma ma kota nie porownuj zwierzecia do czlowieka.sa rzeczy wazne i wazniejsze.a jesli maz by mnie mial zarazic to idzie do izolatki heh...to moje zdanie.pozdrawiam

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do toxo, to ginekolog powiedzial mi, ze zarazenie jest rzadkością, bardziej martwilabym sie chorobami typowo dziececymi, ja na szczęście cytomegalie przechodziłam, ale monoklueza, jest bardzo zarazliwa i niebezpieczna w ciąży i tu trzeba uważać, jak się przestrzega zasad higieny to toxo nie grozi

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_alia bardzo współczuję i wirtualnie przytulam, mam nadzieję, że to już koniec zmartwień.

Ola, u mnie pierwsze zajęcia były ciekawe - o rozwoju ruchowym niemowlęcia, drugie słabsze - o ciąży. Nie jest to wszystko rocket science, ale może się rozkręci. Na razie jest ok.

Co do mojego dzisiejszego badania - no coż, nie mam się czym chwalić. Po 40 minutach oblał mnie pot i zrobiło się słabo, resztę czasu okupowałam kozetkę u pielęgniarki... Ale doszłam do siebie :)

ola.321 lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bardzo mi przykro ... wierze mocno ze to juz koniec zlych rzeczy i teraz wszystko sie ulozy , duzo zdrowka dla Stasia <3

Onka oj wiem co musialas czuc ... najwazniejsze ze juz wszystko dobrze :*

onka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_alia bardzo współczuję, ale pamiętaj zawsze po czarnych chmurach wychodzi słońce.
    aagatkaa1984 w takim razie jestem wyjątkiem skoro chorowałam na toxo :) i mam przeciwciała :)

Dziewczyny jakich wózków szukacie dla siebie? Bo ja się zupełnie nie znam, ale podobaja mi się x-landery, Musty, Maxi-cosi, Quinny

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    obiecałam fotkę z przyjęcia w zeszła nd..
    http://zmniejszacz.pl/zdjecie/268/2619990__DSC2991.JPG

IviQ, pięknie wyglądasz! Jaki brzuszek już masz duży i ślicznie zaokrąglony, a sukienka - bomba!

IviQ lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o szkoły rodzenie to jeżeli ktoś nie chce chodzić na zajęcia grupowe a często jeszcze za to płacić, to polecam ze skorzystania z darmowych spotkań edukacyjnych z położną już od 21 tc:) Tutaj macie mapkę i spis położnych, które takie zajęcia prowadzą:

http://poprostupolozna.pl/polozne.html

Ja będę korzystać z takich spotkań i jak to moja położna powiedziała, to jest taka domowa szkoła rodzenia:)

relgh371rrya3inl.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ty mieszkasz nad morzem prawda? To może gory? Zakopane, badz moje okolice szczyrk, ustroń, wisła.albo bylismy kilka razy w szczawnicy i chyba sie nie znudzi nam;) pieknie a przy tym atrakcje splyw dunajcem, ruiny zamkow w poblizu, wyciagi narciarskie na pobliskie gory z kad widok obłedny, jeziorko czorsztynskie...

nenka2 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    dokladnie tak jest - na przedniej ścianie = później ruchy.

Ja mam na przedniej ścianie a ruchy już czułam od 19tc

polkosia lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Natalia strasznie współczuję, to przykre ale miejmy nadzieje, że ten pech już odszedł:*

IviQ cudny brzusio :*

Amerie super, że opłaciło się leżeć:) teraz będzie tylko lepiej :*

Onka współczuje, ale na ciążę nic nie poradzisz :D a jej objawy tym bardziej ;)

Lucy, i pozostałe wizytujace dziś, mocne kciuki i dużo zdjęć. Hi ;)

My dzisiaj pobudka o 4rano, mój do pracy sie szykował od 4:30 i o 5 znowu budził, prosząc ładnie o zrobienie kanapek :D wygramoliliśmy się a synuś już kopał mamusie i jakoś przyjemniej sie siedziało w kuchni :)
    Zasnelismy i godzinke wcześniej wstalismy a moje Maleństwo znowu dokazuje, to zjadłam kanapeczke z nutella i malusi szaleje od godziny w brzuszku <3 ahh kocham takie poranki :)

My wczoraj położyliśmy trochę płytek w łazience a dziś ciąg dalszy, teściówka przyszła nadal sie do nas nie odzywa a mi tak dobrze :)

A co do pamięci to ja wezmę długopis w rękę i położe obok siebie no i już problem, bo ginie....mój już uświadomił sobie, ze teraz on musi być bardziej ogarnięty:)

Ok wstajemy juz bo znowu nic nie zrobię:P

Amerie, Lucy7, IviQ lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgo, my sie chyba zdecydujemy na x-landera x cite , jedyny gdze spacerowka mi sie podoba i nie bede musiala kupowac nowej po pol roku :) ALe to jeszcze nic pewnego , pewnie mi sie zmieni z 10 razy jeszcze... juz mialam tyle wozkow ze hoho :D To jest temat bez konca :)

Nenka to zalezy co was ciągnie , ja tam mieszkam na dole wiec do gor to mnie nie za bardzo za to morze ... fakt ze bylam tylko 2 razy ale wspomnienia pakowania jechania tyle godzin zeby zobaczyc fale i morze , dla mnie bezcenne ( i to bylo za dzieciaka) wiec moze zabierz core tam gdzie tez bedzie dla niej jakas nowosc :) Wszystko zalezy od tego co lubcie :)

nenka2 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Dziewczyny jeżeli chodzi o szkoły rodzenie to jeżeli ktoś nie chce chodzić na zajęcia grupowe a często jeszcze za to płacić, to polecam ze skorzystania z darmowych spotkań edukacyjnych z położną już od 21 tc:) Tutaj macie mapkę i spis położnych, które takie zajęcia prowadzą:

http://poprostupolozna.pl/polozne.html

Ja będę korzystać z takich spotkań i jak to moja położna powiedziała, to jest taka domowa szkoła rodzenia:)

Ta położna to do domu przychodzi?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ