Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też w pierwszej ciąży nie odżywiałam się tak zdrowo jak teraz. Rodziłam w kwietniu, a zimą nie było owoców, które lubię. Nie chciałam jeść w kółko cytrusów. A z moich niezdrowych przekąsek to miałam taki czas, kiedy codziennie musiałam zjeść kisiel "Słodki kubek". Organizm się upominał, więc może czegoś mu brakowało.
Każda z nas pewnie je czasami coś niezdrowego, ale nie wszystkie się do tego przyznają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:01
Misiowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaagatkaa1984 wrote:Dziewczyny czy to możliwe, ze czuje juz maleństwo przy pępku? A mam do Was pytanie, jak ułożone sa wasze dzieciaki, moja mala jest poprzecznie, sprawdzalam jak miałam z pierwsza córką i w tym etapie juz byla glowkowo, ciekawe czy sie odwróci.
PS. Wy zapominacie o kluczach, a ja mam 2tygodnie aby ogarnac materiał, żeby zalicza I stopień specjazlizacji
Jak najbardziej mozliwe -
Agatka, może się tak maluszek ułożył? Myślę, że to jest możliwe, ale jestem laikiem, więc mnie nie słuchaj.
Najlepiej zapytaj lekarza.
Na tym etapie dzidzia może się jeszcze kręcić. Kilka dni temu byłam przekonana, że mój maluszek jest ułożony poprzecznie ze względu na wybrzuszenia. Później miałam wrażenie, że się przekręcił. U nas maluch kręci takie piruety, że pewnie nie raz zmienił pozycję od tej pory.Niezależnie od tego jak dzieciaczki są teraz ułożone, na pewno zdążą się jeszcze przekręcić główką w dół.
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny czy to możliwe, ze czuje juz maleństwo przy pępku? A mam do Was pytanie, jak ułożone sa wasze dzieciaki, moja mala jest poprzecznie, sprawdzalam jak miałam z pierwsza córką i w tym etapie juz byla glowkowo, ciekawe czy sie odwróci.
PS. Wy zapominacie o kluczach, a ja mam 2tygodnie aby ogarnac materiał, żeby zalicza I stopień specjazlizacji -
Kasia, ale na usg mi tak powiedziano, ze jest ulozonony poprzecznie, czytałam, ze przy zrostach macicy tak jest ja jestem po cc i lyzeczkowaniu w listopadzie. W sumie to mi to nie przeszkadza, bo i tak będę miec cc, tylko czy takie ulozenie nie bedzie w czymś przeszkadzalo
-
nick nieaktualny
-
Ja również czuje przy pępku, z każdej strony, a ruchy jak dotąd sa dla mnie samą przyjemnością
czasem kopnie za mnocno ale mnie to cieszy
Co do witamin, hmm ja urodziłam Córe 3770. A brałam zwykłe witaminy dla ciężarnych. Odzywialam sie w miare, i obalam mit że na chłopca kwaśne, ostatnio wcinam czekolade i już są efektyale na zachcianke nic nie poradze
jak nie zjem czego chhce tylko cos innego to potem mdli:(
Aaaa i moja Córka od 17Yc była ułożona na kazdym usg była ułożona główką w dół i tak do porodu. Teraz przy połówkowych synek cuda nie widy wyprawial ale gin pomiary zrobiła, wiecie ja nie chciałabym cc. Poród to ciężka sprawa ale....wiem że płacz dziecka wynagradza ból, szycie jest beznadziejnym wspomnieniem ale żyje sie raztym razem nie dostanę znieczulenia, bo Dziecko ważniejsze a gdyby były jakieś problemy obwinialabym sie, że może przez te znieczulenie....za 3miesiące zaczniemy sie powoli rozpakowywac trzeba myśleć jak to będzie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:06
-
Ja ruchy czuję najczęściej z lewej strony nisko, chociaż zdarza się i koło pępka (ale to raczej kopnięcia). Więc mam wrażenie jakby leżała skośnie od lewej do prawej. Natomiast detektor od dwóch dni wyszukuje tętno tuż nad spojeniem lekko z lewej.
Tak sobie piszę i piszę i właśnie dostałam kopa w pęcherz -
nick nieaktualnyMi nie chpdzi o to ze jest mi nieprzyjmie bo za mocno kopie, tylko on tak bardzo mocno podskakuje w gore a przy tym za cos ciagnie, jakby byl owiniety pepowina czy cos
albo jakbym miala cos z macica, to jest tskie szarpanie o, jakby ktos szarpal tylnia sciane macicy do przodu
-
Paulla, rozumiem, po Twoich przeżyciach dziecko jest najważniejsze!
Ja sobie nie wyobrażam porodu bez znieczulenia. Gdy byłam podłączona do KTG, ledwo wytrzymywałam skurcze w skali 30, a później z tego co pamiętam, miałam ok. 90-120. Tylko już wtedy tego nie czułam, bo było po znieczuleniu. Ogólnie mam tak, że kiepsko znoszę bóle w okolicy brzucha, ale już z zębami jest zupełnie inaczej - mogę mieć leczone kanałowo bez znieczulenia.Też czasami sobie myślę, że z cc byłoby łatwiej. Może dłużej się później dochodzi do siebie, ale z drugiej strony nie boisz się o inne rzeczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:13
-
Witajcie dziewczyny troszkę się nie odzywałam ale czytam was cały czas.
Co do wózka zamówiliśmy już Riko Nano w kolorze Grey Fox gondola jest duża więc będzie idealna na zimę a spacerówkę sprawdzimy jeśli się nie sprawdzi to tak jak Kasia82 sprzedamy go i kupimy nową spacerówkę. Nie powinniśmy dużo stracić..
Co do ruchów maleństwa to ja czuję wszędzie chyba tak się kręci i macha nogami i rękami że czuję i przy pępku czasem bardzo nisko
Wczoraj pierwszy raz widziałam jak mi się brzuch rusza niesamowite
Ursa co u Ciebie mam nadzieje że już wszystko dobrze i Cię wypisali z tego szpitala..
Dziewczyny słuchajcie potrzebuje waszej porady zaczynam robić zamówienie w aptece gemini rzeczy które będą potrzebne.. tylko mam problem bo nie mam pojęcia jakiej firmy kupować.. eh doświadczone mamusie podpowiedzcie mi poniżej napisze liste a wy może zasugerujcie firme jaką wybrać
maść na odparzenia? Nie wiem jaka..
sól fizjologiczna
płyn albo balsam do kąpieli
oliwka
szczoteczka z miękkim włosiem
chusteczki nawilżone
gruszka lub aspirator do nosa
nożyczki i obcinaczki dla niemowląt
patyczki higieniczne z ogranicznikiem
wyjałowione gaziki i waciki
coś do pępka
proszek do prania dla niemowląt
płyn do płukania dla niemowląt
pieluszki pampers new born białe
wkładki laktacyjne
laktator
podkłady poporodowe
majtki poporodowe
podpaski duże
tantum rossa do higieny po porodzie
jakiś krem do pupy zasypka
smoczek
maść na brodawki
krem do twarzy dla niemowląt
coś na kolki
Z góry dziękuję za pomoc :*Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Ewalika, gdy moja córa była mała, mamy często stosowały Linomag. Mnie średnio podpasował. Byłam za to zachwycona Bephantenem. Fakt, jest o wiele droższy, ale u nas świetnie się sprawdził i córcia nie miała żadnych odparzeń. Tak więc pozostanę wierna Bephantenowi, ale najlepiej jak sama przetestujesz kilka i wybierzesz ten, który Ci najbardziej odpowiada.
Mój ulubiony proszek i płyn do płukania to Jelp, ale Lovela też jest popularna. Przy Jelpie pewnie pozostanę.
Laktator i sterylizator mieliśmy Aventu, smoczki różne, ale moja córa w ogóle z nich nie korzystała. Zasypki nie stosowałam w ogóle, bo Bephanten wystarczył, był idealny! Maści na brodawki nie musiałam kupować, bo nie były popękane ani pogryzione.Misiowa lubi tę wiadomość
-
maść na odparzenia -sudocrem ale Male opakowanie najlepiej poproś o próbki w aptece
sól fizjologiczna -izotoniczna marimer
płyn albo balsam do kąpieli -mustella, bardzo wydajna
oliwka -nieprzydatna
szczoteczka z miękkim włosiem
chusteczki nawilżone
gruszka lub aspirator do nosa - frida
nożyczki i obcinaczki dla niemowląt
patyczki higieniczne z ogranicznikiem - nie używałam, wycieralam lekko recznikiem
wyjałowione gaziki i waciki
coś do pępka octenisept
proszek do prania dla niemowląt
płyn do płukania dla niemowląt
pieluszki pampers new born białe
wkładki laktacyjne
laktator - madela
podkłady poporodowe - duże podpaski bella
majtki poporodowe zwykle majtki bawelniane, te z siatka to jakas porazka
podpaski duże
tantum rossa do higieny po porodzie
jakiś krem do pupy zasypka - linomag różowy
smoczek
maść na brodawki - tylko i wyłącznie maść malatan
krem do twarzy dla niemowląt
coś na kolki - boboticEwalika, Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki!
Amerie,ciesze się,że na wizycie w porządku
Natalia,bardzo mi przykro.. takie wieści ale trzeba być dobrej myśli!!
Pochwalę się,że znalezliśmy fajne mieszkanko,wpłacilismy kaucje i od lipca już będziemy mieszkać sami!! Nawet nie wiecie jak sie cieszęwreszcie bedziemy w spokoju oczekiwać na narodziny naszego Bubusia
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!onka, Lucy7, Little Frog, Amerie, BATTINKA, ola.321, estrella, linka220, szczesliwa_mamusia21, agu258, agaton, Nynusia, Magnosia, annggela lubią tę wiadomość
-
aagatkaa bardzo Ci dziękuję za pomoc :* zastanawiam się jeszcze nad emulsją do kąpieli EMOLIUM czy któraś z was używała?
Lexie to cudownie że będziecie już na swoim to najlepsze co może być później tylko będziecie czekać na narodziny synka :*Lexie lubi tę wiadomość
-
Lexie wrote:Witajcie dziewczynki!
Amerie,ciesze się,że na wizycie w porządku
Natalia,bardzo mi przykro.. takie wieści ale trzeba być dobrej myśli!!
Pochwalę się,że znalezliśmy fajne mieszkanko,wpłacilismy kaucje i od lipca już będziemy mieszkać sami!! Nawet nie wiecie jak sie cieszęwreszcie bedziemy w spokoju oczekiwać na narodziny naszego Bubusia
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!Lexie lubi tę wiadomość