WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie używałam kapsułek, tylko płyn do płukania i tradycyjny proszek, zamiennie z płynem do prania.
    estrella wrote:
    A używałaś może kapsułek do prania Jelp? Bo ja generalnie wszystko piorę w kapsułkach, tak jest mi najwygodniej :) ale zastanawiam się czy te Jelp są coś warte czy lepiej kupić klasyczny proszek :)

estrella, BATTINKA lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie ciesze sie ze bedziecie na swoim super !!! :)

My juz po wizycie , zjadlam kawalek maxi kinga przed wizyta , wszyscy sie patrzyli a ja z torebki wyjadalam no i maly sie ruszal jak szalony az ciezko bylo zdjecie pstryknac , ale widzialam go calego , jest śliczny ! :)
    No i mam tylko zdjecie potwierdzajace chlopaka na 100000 % :)

Na plusie 3,5 kg :)
    Oto jedna nozka i maly gadzet :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0dcad6ab9ff.jpg

Dziekuje wszystkim za kciukasy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:02

estrella, Kasia82, BATTINKA, ola.321, jaroszka, lojkalojka, linka220, aanaa, Little Frog, nat_alia, IviQ, Bąbelek, Misiowa, agania, madu, agu258, Nynusia, onka, Lucy7, annggela, agaton, lili_madlen lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Nie używałam kapsułek, tylko płyn do płukania i tradycyjny proszek, zamiennie z płynem do prania.

Dzięki za odp :) w takim razie popytam koleżanki albo zaryzykuje i kupie pudełko... sama wypróbuje :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam paczke z bebi programu.tez mialyscie w srodku tylko plytebz kolysankami?myslalam ze chociaz probki jakies beda;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co. :) Na początek możesz kupić niewielkie pudełko, a jeśli Wam podpasuje, są też duże torby.
    Tutaj możesz poczytać o ich produktach:
    http://jelp.pl/produkty/
    U nas naprawdę się sprawdziły. Córka nie była alergiczką, ale inne proszki podrażniały jej skórę. Najlepiej samemu spróbować, bo każde dziecko jest inne. :)
    estrella wrote:
    Dzięki za odp :) w takim razie popytam koleżanki albo zaryzykuje i kupie pudełko... sama wypróbuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:25

estrella lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja po 4rech miesiacach czekania dostalam właśnie płytkę i pudelko czy koperte na książeczkę i wyniki badań ;)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęsliwa mamusiu - gratuluję synka!!! :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Lexie ciesze sie ze bedziecie na swoim super !!! :)

My juz po wizycie , zjadlam kawalek maxi kinga przed wizyta , wszyscy sie patrzyli a ja z torebki wyjadalam no i maly sie ruszal jak szalony az ciezko bylo zdjecie pstryknac , ale widzialam go calego , jest śliczny ! :)
    No i mam tylko zdjecie potwierdzajace chlopaka na 100000 % :)

Na plusie 3,5 kg :)
    Oto jedna nozka i maly gadzet :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0dcad6ab9ff.jpg

Dziekuje wszystkim za kciukasy <3

Tak się cieszę,że u Was wszystko w porządku :) Synuś jak"byk" :) :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu super że na wizycie wszystko ok :)) !!!

Odnośnie kremu do pupy to dla mnie super kremem jest właśnie Sudocrem. Jest już sprawdzony i na pewno będę go stosować i tym razem :)

A jesli chodzi o łóżeczko to ja miałam zwykłe łóżeczko bez wyciąganych szczebelków ( i jakos sie przezylo,one sa po to co by dziecko moglo wyjsc samo)ale miałam regulowane 3 stopniowo (co akurat sie bardzo przydało bo nie trzeba było sie schylać ) i pod tym względem jest wygodne.

Musze zamówić do łóżeczka materac. Czy jakieś polecicie??

ola.321, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa-mamusia to nie taki maly gadzet ;) Calkiem pokazny hihi
    estrella niunia juz przekroczyla 0.5kg -super :)
    Lexie nareszcie nikt Wam z lodowki nie bedzie wyjadal ;) To odliczamy do lipca. Szybko zleci .

A u mnie przeszla burza z gradem i teraz znowu duchota :(
    Lepie sie jak lepiec na muchy .
    Dziewczyny kupilam swojej bratowej prezent na urodziny - detektor tetna dziecka :) Chyba sie ucieszy ? To jej pierwsza ciaza bardzo dlugo wyczekiwana i po czwartym in-vitro . Mam nadzieje , ze bedzie zadowolona .
    A to ja i moj nadbagaz :
    c1ed725a63cc7325m.jpg
    6184f6e24e9f9909m.jpg
    332b567a23fbc9e7m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:27

ola.321, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, aanaa, ZakręconaOna, Little Frog, nat_alia, BATTINKA, Blondik, Misiowa, madu, soraya, agu258, Nynusia, onka, Magnosia, Lucy7, annggela, estrella, lili_madlen lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zastanawiałam się na ile te wyciągane szczebelki są istotne :), ja widziałam materace w Ikei i jest ich chyba z 6 do wyboru o różnej grubości i strukturze ale jeszcze nie interesowałam się za bardzo.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilkę żeby do Was zajrzeć ;) sprzątanie i malowanie pokoi na gorze trwa....jeden z tych pokoi bedzie dla małego :D
    Nie mogę sie doczekać jak juz bedą go przygotowywać. Narazie malujemy na biało, bo ściana w tragicznym stanie, ale planuje kolorystykę zieleń taka limonka, granat i czerwień :) łóżeczko białe i zobaczymy co dalej.

Szczęśliwa mamusia gratuluje udanej wizyty, ja jak zwykle nic na tym zdjęciu nie widzę :p

Łojka fajny brzuchol

Widzę, ze temat o kremach, proszkach etc. dobrze, ze o tym rozmawiacie to będę miała pod ręka informacje jak juz zacznę kolekcjonowac. Narazie nawet o tym nie myśle, pewnie zostawię to na ostatnia chwile, jak to ze mną często bywa ;)

Wczoraj cały dzien mały fikal od rana do nocy....a dzisiaj chyba odsypia....taka niepokojąca cisza jest...jak myślicie?

relgh371crdcdbv2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusi gratuluję synka :-)

Moja córa ma już prawie 8 lat, ale z tego co pamiętam, to nam najlepiej służył właśnie sudokrem. Mała była pulchniutka, pośladeczki miała bardzo połączone i często się odparzała.

Do mnie dziś dotarło nasze łóżeczko. Kupiłam używane Gluck. Ma 3 poziomy układania dziecka do nu i wyjmowane szczebelki (przy Nadii nie miałam wyjmowanych szczebelków).
    Materac mam kokos-gryka.

Lojkalojka, ty to chudzinka jesteś :-) A brzusio bardzo ładniutki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:45

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lajkalojka super brzusio :) pięknie widać w tej sukience :)

lexie, ale super wieści, nie ma to jak na swoim na pewno :)

szczesliwa mamusia - piękny fifolek hihi :) cieszę się że wszystko ok na wizycie :)

IvQ ale pięknie się prezentuje Twój brzuszek w tej sukience, kolor nieziemski

ola dzięki za info, że w Ikei są materace, mamy łóżeczko po mojej chrześniaczce, ale materac chcę nowy :)

nata_lia biedactwo Ty nasze, bardzo przykre, ale starsi ludzie już tam mają, a z tym Stasiem to szok, po co te wszystkie badania w takim razie :/ Nie smuć się, pocieszę Cię, że za ok 3 miesiące i 26 dni będziesz miała u boku swoje maleństwo :)

Ps. też mam sklerozę hehe lecę do męża żeby mu coś powiedzieć i zapominam co ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:47

ola.321, IviQ lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane ! <3 oj tak , tatus sie cieszy ze synek ma taki sprzet hehe :)

Jeszcze raz dziekuje za kciukasy , wszystko dzieki wam ! O nastepne bede prosic 14 lipca :)

Lojka na pewno prezent sie spodoba i to bardzo ! A brzusio przepiekny ! <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:52

linka220, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie jaki miałam dziś przypadek, już drugi raz w zasadzie, pojechałam do pracy do dziewczyn na kawkę i przyjechał jakiś klient, którego nie znam i one mówią, że ja wcześniej się tym zajmowałam, ale teraz w ciąży ble bla bla, a on patrzy ma mnie (widzi mnie po raz pierwszy) i mówi - O WIDZĘ ŻE SYN BĘDZIE - ja wielkie oczy i mówię syn, a on mówi że widać :-O szok. Tak samo 3 miesiące temu przyjechał taki kolega, z którym widzę się raz na rok i mówi, o w ciąży, gratuluję, będzie synuś....ja sama jeszcze nie wiedziałam...a on mówi, że to widać...Szok, a mój mąż i mama od początku wiedzieli i mówili syn syn, a ja się wykłócałam, że nie, bo mała Tosia ;)

Misiowa, Lexie, estrella lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka super, ze się sprawdzilo, no chyba, ze wołałaś córcie...

Mi wszyscy tez mówili, ze będzie syn, bo tak ładnie wyglądam, bo kształt brzucha na synka, a juz 2 usg pokazywaly dziewczynke.

linka220 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizytach ;) Będzie druga córeczka ;)

Za to ja z wizyty nie jestem zadowolona.. tzn dziecko zbadała i wszystko oki ale lekarka jakaś taka średnio miła, dostałam płytę z nagraniem a tam prawie nic nie ma! Serio! A 250 zł płaciłam! Najwazniejsze, że dziecko zdrowe ;)
    no i potwierdziła że mniejsze i juz zaczęłą wymyslać przyczyny zwalając na mój tłuszczyk, nawet nie pomogło tłumaczenie, że ja owu miałam tydzień później bo robiłam testy, no to stwierdziła, że będę musiała sobie to ze swoim ginem zweryfikować.. ech

a potem mój gin mnie uspokoił powiedział, że jemu się wszystko zgadza, jeszcze raz mnie zbadał, pomierzył i mówił, że jemu się wszystko zgadza i on nie kieruje się terminem z OM tylko OWU skoro wiem na 100% że owu była później.

Wkurzyłam się na tą głupią babę bo jezscze przed wyjściem z gabunetu pytałam o zdjęcia dzidzi a ona do mnie, że na płycie wszystko mam, całe badanie.. no cóż całe nie jest! kilkanaście sekund nagrania... w kilku plikach...

Robiła któraś z Was badania w MedPolonia na Obornickiej w Poznaniu?
    Jakie Wy macie nagrania z tego badania?

Ech już nie zanudzam idę poczytać co u Was i innych wizytujących dzisiaj mamuś ;)

jaroszka, Kasia82, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, agania, paula1, ola.321, Nynusia, onka, Magnosia, Lucy7, Lexie, estrella lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa gratulacje, to mamy parke :)

Nie masz wydrukowanych zdjeć ???? Cipa z niej straszna ! A pomyśleć, ze to kobieta i powinna mieć więcej empatii....po za tym 250 pln i taka rura Ci sie trafiła? Ehhhh przykro mi laseczko, ale teraz to juz i tak po ptokach....

Misiowa lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tak mi przykroale tak jak dziewczyny piszą po każdej burzy przychodzi słońce.
    Przykra sprawa ze Stasiem, ale jak rodzice obdarzą go ogromną miłością to Staś z pewnościa im się odwdzięczy tym samym.

Amerie super wieści ;)

Mononukleoza jest groźna ale tez czesto spotykana ostatnio... moja 18 letnia kuzynka to miała, potem kilka m-cy później męża chrześniak, u córki w przedszkolu wisi kartka o panującej mono... jak widać panuje..

Onka najwazniejsze, że nie zwymiotowałaś ani nie zemdlałaś ;) Badanie masz już za sobą ;)

Ja mam łożysko na przedniej ścianie a ruchy czuję od ok 17 tyg...

Amerie ja biorę witaminki od 12 tyg. Moje dzicię jest młodsze i mniejsze zarazem, więc wit na pewno nie przekładają się w moim przypadku na wielkość dziecka. W pierwszej ciąży też brałam te same wit i córka ur 2250 w 36 tyg ciąży.
    Mój gin mówi, żeby brać wit plus kwasy omega, które wpływają pozytywnie na rozwój wzroku i mózgu i czegoś tam jeszcze...

malgo86 zabierz męża do sklepu z wózkami - jak zobaczy ile kosztują nóki to mu się oczy otworzą..

Amerie, onka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ