WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, Kasia, Misiowa i inne doświadczone mamy, bardzo Wam dziękuję za informacje o kosmetykach i "przyborach" dla dzieci. Skorzystam z Waszych rad również na pewno ;)

Też proszę o przyjęcie do grupy na fb ;)

Misiowa, Kasia82 lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Misiowa, Paklanki widziałam ostatnio w kilku miejscach. Zazwyczaj leżą w marketach obok chusteczek do pupy, może po prostu nie zwróciłaś uwagi. Opakowanie świetnie pochłania brzydkie zapachy, a wygląda tak:
    https://www.google.pl/search?q=paklanki&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3lJ3VZPPHOTVygP3j4CoDQ&ved=0CAgQ_AUoAg&biw=640&bih=251#imgrc=0_ldEQg9Rf7CKM%253A%3B2CbERdgDxxsCeM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bangla.pl%252Ffoto%252Fprod%252F%252F0006%252Fd%252F095_01_3416.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bangla.pl%252Fopinie%252Fp6095%252Fpaclan-paklanki-woreczki%3B450%3B409

My też korzystamy z chusteczek nawilżanych. W miejscach publicznych sprawdzają się idealnie. :)

Witam się z rana tym razem;)
    Ale się wyspałam.. chcoiaż miałam już kilka telefonów służbowych,.. ech co zrobić że nawet na zwolnieniu ścigają?

He he a ja myślałam, że te paklanki to chusteczki ;) ale woreczki też bardzo przydatna rzecz ;)

Pozdrawiam ;)

Kasia82 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 zdrówka życzę!

annggela o super, że już tyle pozałatwiane ;) a obrączki dobrze, że zrobią na czas. Tylko mnie zastanawia jak zamawialiście to nie brali rozmiaru palca? Dziwne to trochę, że zrobili za małą.. a może palce delikatnie Ci juz spuchły i przez to co?

Ja miło wspominam przygotowania do ślubu.. zaszłam w ciąże tuż przed slubem a sukienkę miałam szytą i jak byłam przymierzyć to już ciut ciasnawa się w biuście zrobiła a pani tak na mnie i mówi ojj coś tutaj źle wymierzyłam.. a ja do niej mówie, że chyba dobrze wymierzone było, tylko jestem w pierwszym miesiącu ciąży i biust juz mi się zwiekszył... a ona to gratuluję iże zrobię większa zakładkę na biust w razie czego jakby jeszcze się powiększył ;) Takie miałam przeboje z kiecką ;)

Wszystkim wizytującym życze udanych wizyt, pieknych fotek ;) aby dzieci były zdrowe ;)

Pozostałym zdrówka i udanego dnia ;)

Ja dzisiaj idę jak tylko się ubiorę bo jezscze w piżamie jestem ;) po dziecko do babci (spała dzisiaj u babci) a potem na chwilę do pracy i do ogrodu botanicznego..

A propo spania u babci.. dopiero co się urodziła a już zwiewa na noc z chaty...
    aż strach myśleć co będzie później ha ha

Przyjemności ;)

onka, annggela lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Gonia81 Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski,

Wiecie co mnie ogarnia jakiś diabeł wieczorny tzn. wieczorem mam taki zły humor wczoraj aż się pokłóciłam z mężem nie wiem o co totalna huśtawka.

ameria ja biorę falvit mama i też mam wątpliwości czy powinnam brać, ale lekarz mi kazał, na ostatnim usg powiedział że super rośnie bo na początku była o kilka dni do tyłu, tez jem mnóstwo owoców i warzyw na kolejnej wizycie zgłębie temat i jak coś dam znać

malgo nie martw się faceci już tak mają najlepiej to wydawaliby kasę na swoje gadżety, wczoraj moja przyjaciółka mówiła mi że ona dla córci kupiła gówniane łóżeczko i się rozpierdzieliło i tak musiała kupić porządne sosnowe więc czasem te oszczędności są tylko pozorne. A ty chcesz kupić nowy czy używane?

Ewalika Mam pytanie odnośnie apteki Gemini czy tam są rzeczywiście jakieś atrakcyjne ceny bo już na innym forum dziewczyny pisały, że tam robią zamówienia. Wiem że w necie krąży lista hity i kity dla dziecka tam dziewczyny wskazują konkretne marki :)

Moja mała kopie codziennie rano jak pije kawę gorzką bez mleka, albo lubi jej gorzki smak jak mamusia, albo daje mi znaki, że nie :)

Miłego dnia :)

Amerie lubi tę wiadomość

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, gratuluję udanych wizyt :)
    Ja z innej beczki: wiecie jaką macie długość szyjki? Macie mierzoną na każdej wizycie? Bo ja po wczorajszej muszę iść założyć pessar, mam 2,6cm ..:/, skróciła się ok pół cm. przez 3 tygodnie.
    A i dzięki za informacje o wyprzedaży w Tesco:) Ja mogę jechać dopiero w niedzielę, ale może coś jeszcze się uchowa :)
    Pozdrawiam!

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, dzidzia ma 347g, jestem w 20+5 tyg. A jak Wasze Maluchy?

Magnosia, Lexie, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, estrella, lili_madlen, Blondik lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Witam z rana.
    Angella co do tych skurczy to mam je nadal i teraz na najbliższe wizycie jak będę to się podpytam dr. Ale z tego co tu czytałam wcześniej co dziewczyny pisały to co dr to inne zdanie ...ach jak ze wszystkim:P

A moja fasolka wczoraj wieczorem kopnęła mnie może ze 3razy delikatnie dziś rano też leciutko, sama niewiem co myśleć. Poczekam zobaczę :(

Battinka u mnie tez baaardzooo sporadyczne ruchy...ale sa :) jak jesteś juz po śniadaniu to odpręż sie na kanapie, połóż rękę na brzuchu , możesz pogadać do brzucha i czekaj. Ja tak zaraz zrobię :)

relgh371crdcdbv2.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Ja mysle , ze nasze dzieciatka to poprostu czasem sa zmneczone i dlatego gorzej je czujemy . Moj ostatnio mial dni leniwe i tylko kilka razy mnie posmyraal i tyle , a wczoraj to normalnie ADHD . Dzisiaj znowu cisza .To tak jak z nami czasem mamy przyplyw energii , a czasem lenia ;)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach i czekamy na relacje !
    Ja wizytuje jutro :)
    Stokrotka to kiepsko z tym pessarem .A czy to wiaze sie z tym , ze pedziesz musiala lezec do konca ciazy ?
    Wazne , ze dzidzia zdrowa :)

estrella lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 tydzień stuknął!!!!!! :):):):):):):)

Jutro polowkowe i śmigamy nad morze !

Dziewczyny w ogóle w opisach nie piszecie o tym ile mierzy wasze dziecko, czy lekarze Wam nie podają, czy poprostu waga jest dla Was istotniejsza? Tylko Angela kilka postów wyżej napisała o centymetrach.

Stokrotka, mi lekarz tylko bada ręka szyjke co miesiąc i mówi, ze jest ok.

Misiowa pamietam jak na początku zwolnienia, a jestem od lutego, telefon służbowy ciagle dzwonił....ja jeszcze musiałam korzystać z laptopa służbowego....ale juz teraz jest cisza :)

Lexie, szczesliwa_mamusia21, estrella, Misiowa, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Witam!
    Ja mysle , ze nasze dzieciatka to poprostu czasem sa zmneczone i dlatego gorzej je czujemy . Moj ostatnio mial dni leniwe i tylko kilka razy mnie posmyraal i tyle , a wczoraj to normalnie ADHD . Dzisiaj znowu cisza .To tak jak z nami czasem mamy przyplyw energii , a czasem lenia ;)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach i czekamy na relacje !
    Ja wizytuje jutro :)
    Stokrotka to kiepsko z tym pessarem .A czy to wiaze sie z tym , ze pedziesz musiala lezec do konca ciazy ?
    Wazne , ze dzidzia zdrowa :)

Jolka ja tez jutro wizytuje :) polowkowe masz ???

relgh371crdcdbv2.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka dziewczyny nie podaja wymiarow , bo lekarze teraz wyliczaja mase . Coraz ciezej jest zmierzyc babla :)

Tak , tak - polowkowe i moj luby zabiera kamere i nagramy naszego malucha . U nas nie nagrywaja plytki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:02

jaroszka, estrella lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja gin powiedziała ze na tym etapie długosci dziecka sie juz nie podaje, bo jest to niediagnostyczne, poza tym mozna łatwo sie pomylic bo dziecko jest skulone :)

Zauwazyłyście, że oprócz lubię pojawila się opcja nie lubię ?:)

jaroszka, lili_madlen lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ale laik ze mnie :) no cóż pierwsze dziecko!

Dzięki za info !
    Ciekawy pomysł z ta kamera! Trzeba sobie w końcu jakoś radzić :) no to Lojka odliczamy godziny :D

lojkalojka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

u mnie ruchy dzidzi się rozkręciły, od wczoraj szaleje :) - ale jeszcze w weekend martwiłam się że za mało czuję więc chyba tak różnie musi być :).

Stokrotka - ja szyjkę w 19t1d miałam jakoś lekko ponad 4cm, a w poniedziałek na badaniu moja gin zmierzyła i lekko ponad 5 cm więc mam długaśną ;). Nie wiem czy mogła się zwiększyć ;).

Co do twardnienia brzucha na kilka sekund to właśnie moja gin twierdzi że do 10xdziennie jest ok. Warto jednak wszystko skonsultować dla własnej pewności.

Kciuki za dzisiejsze wizyty :).
    Aagatka - kciuki za połówkowe :)

estrella lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo rzeczywiście ! Ale to bedzie przykre jak ktoś znielubi Waszego posta :( nie korzystajmy z tego ;p

Magnosia, agania, Misiowa lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • stokrotka25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jeszcze, czy będę musiała cały czas leżeć, ale chyba lepiej jak najwięcej bo teraz też nie szaleję, nie wysilam się a jednak się skraca, więc chyba lepiej dla dobra Małego leżeć. Mi ręką też bada, ale to bada czy jest rozwarcie, czy zamknięta, a USG dopochwowym bada jeszcze długość. A dzidzia ma 15 cm, troszkę mniejsza niż wskazuje tydzień ciąży.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu faktycznie, jezeli nacidne nie lubię, to z góry przepraszam, ale często pisze z telefonu i mogę to zrobić przypadkiem

agu258 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Witam z rana.
    Angella co do tych skurczy to mam je nadal i teraz na najbliższe wizycie jak będę to się podpytam dr. Ale z tego co tu czytałam wcześniej co dziewczyny pisały to co dr to inne zdanie ...ach jak ze wszystkim:P

A moja fasolka wczoraj wieczorem kopnęła mnie może ze 3razy delikatnie dziś rano też leciutko, sama niewiem co myśleć. Poczekam zobaczę :(
    Zgadzam ze ze każdy co innego powie ale warto sprawdzić czy szyjka cała i żadnych zmian nie ma bedziesz spokojniejsza, ja jeszcze odczuwam skurcze bo dopiero co zaczęłam kuracje ale juz sie nie stresuje ;)
    Misiowa co do obrączek to wszystko było mierzone kilkakrotnie tylko pan z Apartu nie przewidział ze przez ten wzór obrączki bedzie o rozmiar zanizona :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:15

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Nie wiem jeszcze, czy będę musiała cały czas leżeć, ale chyba lepiej jak najwięcej bo teraz też nie szaleję, nie wysilam się a jednak się skraca, więc chyba lepiej dla dobra Małego leżeć. Mi ręką też bada, ale to bada czy jest rozwarcie, czy zamknięta, a USG dopochwowym bada jeszcze długość. A dzidzia ma 15 cm, troszkę mniejsza niż wskazuje tydzień ciąży.

O kurczę to ja w ogóle nie mam usg dopochwowego....

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka bo dopochwowe robi sie tylko kiedy lekarz, ze tak określę manualnie zauważy nieprawidłowości. Na usg zwykłym lekarz tez ocenia szyjke

jaroszka lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ