Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka, Kasia, Misiowa i inne doświadczone mamy, bardzo Wam dziękuję za informacje o kosmetykach i "przyborach" dla dzieci. Skorzystam z Waszych rad również na pewno
Też proszę o przyjęcie do grupy na fb
Misiowa, Kasia82 lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Kasia82 wrote:Misiowa, Paklanki widziałam ostatnio w kilku miejscach. Zazwyczaj leżą w marketach obok chusteczek do pupy, może po prostu nie zwróciłaś uwagi. Opakowanie świetnie pochłania brzydkie zapachy, a wygląda tak:
https://www.google.pl/search?q=paklanki&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3lJ3VZPPHOTVygP3j4CoDQ&ved=0CAgQ_AUoAg&biw=640&bih=251#imgrc=0_ldEQg9Rf7CKM%253A%3B2CbERdgDxxsCeM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bangla.pl%252Ffoto%252Fprod%252F%252F0006%252Fd%252F095_01_3416.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bangla.pl%252Fopinie%252Fp6095%252Fpaclan-paklanki-woreczki%3B450%3B409
My też korzystamy z chusteczek nawilżanych. W miejscach publicznych sprawdzają się idealnie.
Witam się z rana tym razem;)
Ale się wyspałam.. chcoiaż miałam już kilka telefonów służbowych,.. ech co zrobić że nawet na zwolnieniu ścigają?
He he a ja myślałam, że te paklanki to chusteczkiale woreczki też bardzo przydatna rzecz
PozdrawiamKasia82 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Asieńka_86 zdrówka życzę!
annggela o super, że już tyle pozałatwianea obrączki dobrze, że zrobią na czas. Tylko mnie zastanawia jak zamawialiście to nie brali rozmiaru palca? Dziwne to trochę, że zrobili za małą.. a może palce delikatnie Ci juz spuchły i przez to co?
Ja miło wspominam przygotowania do ślubu.. zaszłam w ciąże tuż przed slubem a sukienkę miałam szytą i jak byłam przymierzyć to już ciut ciasnawa się w biuście zrobiła a pani tak na mnie i mówi ojj coś tutaj źle wymierzyłam.. a ja do niej mówie, że chyba dobrze wymierzone było, tylko jestem w pierwszym miesiącu ciąży i biust juz mi się zwiekszył... a ona to gratuluję iże zrobię większa zakładkę na biust w razie czego jakby jeszcze się powiększyłTakie miałam przeboje z kiecką
Wszystkim wizytującym życze udanych wizyt, pieknych fotekaby dzieci były zdrowe
Pozostałym zdrówka i udanego dnia
Ja dzisiaj idę jak tylko się ubiorę bo jezscze w piżamie jestempo dziecko do babci (spała dzisiaj u babci) a potem na chwilę do pracy i do ogrodu botanicznego..
A propo spania u babci.. dopiero co się urodziła a już zwiewa na noc z chaty...
aż strach myśleć co będzie później ha ha
Przyjemności
onka, annggela lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Cześć laski,
Wiecie co mnie ogarnia jakiś diabeł wieczorny tzn. wieczorem mam taki zły humor wczoraj aż się pokłóciłam z mężem nie wiem o co totalna huśtawka.
ameria ja biorę falvit mama i też mam wątpliwości czy powinnam brać, ale lekarz mi kazał, na ostatnim usg powiedział że super rośnie bo na początku była o kilka dni do tyłu, tez jem mnóstwo owoców i warzyw na kolejnej wizycie zgłębie temat i jak coś dam znać
malgo nie martw się faceci już tak mają najlepiej to wydawaliby kasę na swoje gadżety, wczoraj moja przyjaciółka mówiła mi że ona dla córci kupiła gówniane łóżeczko i się rozpierdzieliło i tak musiała kupić porządne sosnowe więc czasem te oszczędności są tylko pozorne. A ty chcesz kupić nowy czy używane?
Ewalika Mam pytanie odnośnie apteki Gemini czy tam są rzeczywiście jakieś atrakcyjne ceny bo już na innym forum dziewczyny pisały, że tam robią zamówienia. Wiem że w necie krąży lista hity i kity dla dziecka tam dziewczyny wskazują konkretne marki
Moja mała kopie codziennie rano jak pije kawę gorzką bez mleka, albo lubi jej gorzki smak jak mamusia, albo daje mi znaki, że nie
Miłego dnia
Amerie lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny, gratuluję udanych wizyt
Ja z innej beczki: wiecie jaką macie długość szyjki? Macie mierzoną na każdej wizycie? Bo ja po wczorajszej muszę iść założyć pessar, mam 2,6cm .., skróciła się ok pół cm. przez 3 tygodnie.
A i dzięki za informacje o wyprzedaży w Tesco:) Ja mogę jechać dopiero w niedzielę, ale może coś jeszcze się uchowa
Pozdrawiam! -
BATTINKA wrote:Witam z rana.
Angella co do tych skurczy to mam je nadal i teraz na najbliższe wizycie jak będę to się podpytam dr. Ale z tego co tu czytałam wcześniej co dziewczyny pisały to co dr to inne zdanie ...ach jak ze wszystkim:P
A moja fasolka wczoraj wieczorem kopnęła mnie może ze 3razy delikatnie dziś rano też leciutko, sama niewiem co myśleć. Poczekam zobaczę
Battinka u mnie tez baaardzooo sporadyczne ruchy...ale sajak jesteś juz po śniadaniu to odpręż sie na kanapie, połóż rękę na brzuchu , możesz pogadać do brzucha i czekaj. Ja tak zaraz zrobię
-
Witam!
Ja mysle , ze nasze dzieciatka to poprostu czasem sa zmneczone i dlatego gorzej je czujemy . Moj ostatnio mial dni leniwe i tylko kilka razy mnie posmyraal i tyle , a wczoraj to normalnie ADHD . Dzisiaj znowu cisza .To tak jak z nami czasem mamy przyplyw energii , a czasem lenia
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i czekamy na relacje !
Ja wizytuje jutro
Stokrotka to kiepsko z tym pessarem .A czy to wiaze sie z tym , ze pedziesz musiala lezec do konca ciazy ?
Wazne , ze dzidzia zdrowaestrella lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
20 tydzień stuknął!!!!!!
Jutro polowkowe i śmigamy nad morze !
Dziewczyny w ogóle w opisach nie piszecie o tym ile mierzy wasze dziecko, czy lekarze Wam nie podają, czy poprostu waga jest dla Was istotniejsza? Tylko Angela kilka postów wyżej napisała o centymetrach.
Stokrotka, mi lekarz tylko bada ręka szyjke co miesiąc i mówi, ze jest ok.
Misiowa pamietam jak na początku zwolnienia, a jestem od lutego, telefon służbowy ciagle dzwonił....ja jeszcze musiałam korzystać z laptopa służbowego....ale juz teraz jest ciszaLexie, szczesliwa_mamusia21, estrella, Misiowa, Nynusia lubią tę wiadomość
-
lojkalojka wrote:Witam!
Ja mysle , ze nasze dzieciatka to poprostu czasem sa zmneczone i dlatego gorzej je czujemy . Moj ostatnio mial dni leniwe i tylko kilka razy mnie posmyraal i tyle , a wczoraj to normalnie ADHD . Dzisiaj znowu cisza .To tak jak z nami czasem mamy przyplyw energii , a czasem lenia
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i czekamy na relacje !
Ja wizytuje jutro
Stokrotka to kiepsko z tym pessarem .A czy to wiaze sie z tym , ze pedziesz musiala lezec do konca ciazy ?
Wazne , ze dzidzia zdrowa
Jolka ja tez jutro wizytujepolowkowe masz ???
-
jaroszka dziewczyny nie podaja wymiarow , bo lekarze teraz wyliczaja mase . Coraz ciezej jest zmierzyc babla
Tak , tak - polowkowe i moj luby zabiera kamere i nagramy naszego malucha . U nas nie nagrywaja plytki .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:02
jaroszka, estrella lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
moja gin powiedziała ze na tym etapie długosci dziecka sie juz nie podaje, bo jest to niediagnostyczne, poza tym mozna łatwo sie pomylic bo dziecko jest skulone
Zauwazyłyście, że oprócz lubię pojawila się opcja nie lubię ?jaroszka, lili_madlen lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Cześć Dziewczyny
u mnie ruchy dzidzi się rozkręciły, od wczoraj szaleje- ale jeszcze w weekend martwiłam się że za mało czuję więc chyba tak różnie musi być
.
Stokrotka - ja szyjkę w 19t1d miałam jakoś lekko ponad 4cm, a w poniedziałek na badaniu moja gin zmierzyła i lekko ponad 5 cm więc mam długaśną. Nie wiem czy mogła się zwiększyć
.
Co do twardnienia brzucha na kilka sekund to właśnie moja gin twierdzi że do 10xdziennie jest ok. Warto jednak wszystko skonsultować dla własnej pewności.
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Aagatka - kciuki za połówkoweestrella lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jeszcze, czy będę musiała cały czas leżeć, ale chyba lepiej jak najwięcej bo teraz też nie szaleję, nie wysilam się a jednak się skraca, więc chyba lepiej dla dobra Małego leżeć. Mi ręką też bada, ale to bada czy jest rozwarcie, czy zamknięta, a USG dopochwowym bada jeszcze długość. A dzidzia ma 15 cm, troszkę mniejsza niż wskazuje tydzień ciąży.
-
BATTINKA wrote:Witam z rana.
Angella co do tych skurczy to mam je nadal i teraz na najbliższe wizycie jak będę to się podpytam dr. Ale z tego co tu czytałam wcześniej co dziewczyny pisały to co dr to inne zdanie ...ach jak ze wszystkim:P
A moja fasolka wczoraj wieczorem kopnęła mnie może ze 3razy delikatnie dziś rano też leciutko, sama niewiem co myśleć. Poczekam zobaczę
Misiowa co do obrączek to wszystko było mierzone kilkakrotnie tylko pan z Apartu nie przewidział ze przez ten wzór obrączki bedzie o rozmiar zanizonaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:15
-
stokrotka25 wrote:Nie wiem jeszcze, czy będę musiała cały czas leżeć, ale chyba lepiej jak najwięcej bo teraz też nie szaleję, nie wysilam się a jednak się skraca, więc chyba lepiej dla dobra Małego leżeć. Mi ręką też bada, ale to bada czy jest rozwarcie, czy zamknięta, a USG dopochwowym bada jeszcze długość. A dzidzia ma 15 cm, troszkę mniejsza niż wskazuje tydzień ciąży.
O kurczę to ja w ogóle nie mam usg dopochwowego....