Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja usg dopochwowe mam tylko jak wyladuje na IP . Ostatnio jak mi robili to szyjka miala 3cm .
Ciekawe czy jutro bedzie mi sprawdzal .
Ja mam jutro usg o 10:40 u mojego gina , a o 16:15 wizyte tez u niego . Pojezdze sobie jutro w to i z powrotemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:17
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Ja mam ale to dlatego, że już przed ciążą miałam zabieg na szyjce, który mi ją skrócił i już na start miałam krótszą. Dlatego teraz lekarz na każdej wizycie kontroluje, ale wiem, że standardowo też tego nie robi tylko zwykłe USG. Przez zwykłe przezbrzuszne też niby można zmierzyć jej długość, ale mniej dokładnie.
-
a moja lekarka, na kazdej wizycie, robi dopochwowe, wtedy sprawdza szyjkę, i od jakiegos czasu przez brzuch patrzy tylko czy serduszko bije. trwa to może minutę. A na fotelu na razie tylko raz byłam, i to nie u mojej lekarki tylko u połoznej, która pobierała cytologię i wymaz.21.10.2015 Leon
-
Ufff..byłam dziewczyny w mojej przychodni u położnej...nie darowałam. Sprawdziła serduszko i wszystko ok. Mówi ze maluchy tez maja leniwe dni i nieraz może kopać bardziej w nocy jak śpimy i wtedy nie czujemy albo jak jest bardziej ruchliwy dzień dla nas to też nie zauważymy kopniaków:)
Kazała sie wyciszyć poleżeć dłuższą chwilę i zobaczyć...no teraz leżę zjadłam drożdżówkę i mała sie odzywa)))
Aj to bym musiała chyba caaly dzień leżeć i nic nie robićMagnosia, madu, agu258, Lexie, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, estrella, Blondik lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry mamusie
wszystkie osoby zostaly zaakceptowane na fb
wybaczcie ze dopiero teraz ale moja dzidzia nie daje mi spac w nocy tak kopie i wierzga ze czasem mam juz nerwa
a chyba bedzie gorzej? W dzien tak bardzo nie daje o sobie znac za to w nocy szaleje.. tez tak macie?
Jestem na l4 wiec czesto w dzien leze wtedy tez cos tam kopnie.. i mam wrazenie ze reaguje na moj glos i naciskanie na brzuchkiedy ona zaczyna kopac mowie do niej po imieniu i naciskam w tym miejscu a ona zaraz kopie hehe czytalam na necie ze mozna dziecko nauczyc w brzuchu takiej zabawy
Mnie lekarz bada szyjke co 2 miesiace dopochwowo ostatnio miala 44mm wiec jest dluga.. ale za to nie podal mi wagi dzieckaza tydzień ide na wizyte to sie go zapytam ile ma chyba ze zapomne
Trzymam kciuki za wizyty chyba jest ich dzisiaj kilka?Magnosia lubi tę wiadomość
-
Ja na kazdej wizycie mam badana szyjke recznie i przez usg dopochwowe.
annggela moja gin tez twierdzi ze zadnego twardnienia brzucha nie nalezy bagatelizowac, bo wlasnie te dlugotrwale twardnienia moga prowadzic do rozwarcia i skrocenia szyjki.a juz wogole jak mamy takie uczucie ciagniecia w dol przy tym i tak jakby nam skory brakowalo.dlatego ja tez biore magnez na to i wbrazie twardnienia mam odpoczywac.
co do sudocremu, co prawda nie jestem jeszcze mamusia ale mam conajmniej 7letnie doswiadczenie w pracy z maluszkami i tez go nie bede stosowac jesli nie bedzie takiej potrzeby.w pracy spotykalam sie z opiniami lekarzy oraz prosbami rodzicow by go nie uzywac, bo twierdzili ze jesli nie ma odparzenia to wrecz go u nich wywoluje.takze ja bede uzywac bephanten i alantan ewentualnie, a na takie okropne odparzenia jest tormentiol badz wlasnie sudocrem.ale kazdy roni wg siebie.
a z apteki gemini juz od jakiegos czasu kupuje i jest takiej z tym ze ceny czesto zmieniaja ale i tak sie oplaca, zreszta ceny sa na str internetowej wiec wszystko mozna sprawdzic. -
Hej, ja tylko raz miałam mierzoną długość szyki usg dopochwowym - miała wtedy prawie 4 cm. Moja lekarka sprawdza ją jednak "ręcznie" na każdej wizycie i nie wiem, jak ona to robi, ale mówi, że jest długa. Może doświadczenie... Nie wiem, ale wierzę jej i jestem spokojna.Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualny
-
BATTINKA wrote:Ufff..byłam dziewczyny w mojej przychodni u położnej...nie darowałam. Sprawdziła serduszko i wszystko ok. Mówi ze maluchy tez maja leniwe dni i nieraz może kopać bardziej w nocy jak śpimy i wtedy nie czujemy albo jak jest bardziej ruchliwy dzień dla nas to też nie zauważymy kopniaków:)
Kazała sie wyciszyć poleżeć dłuższą chwilę i zobaczyć...no teraz leżę zjadłam drożdżówkę i mała sie odzywa)))
Aj to bym musiała chyba caaly dzień leżeć i nic nie robić
Czyli tak jak Ci napisałam po śniadaniu na kanapę i leżymyBATTINKA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej Mamusie
ja już po wizycie, Młody zaliczył skok rozwojowy i waży około 800 g i wyszło, że jest jakieś 2 tyg to przodu :o lekarka powiedziała, że to normalne, że może się tak skokowo rozwijać, a poza tym to może być kwestia pomiarów. i, że do 4 tyg rozbieżności uznaje się za normę. Maluch na razie położony poprzecznie, ale też jeszcze wiele razy się to może zmienićmyślałam, że coś mi się pomyliło, że czuję ruchy w rejonach żołądka i wątroby, ale jednak nie - Mały miał dzisiaj główkę znacznie ponad pępkiem, w rogu macicy. ja również nie mam usg dopochwowego na każdej wizycie, dzisiaj akurat miałam i szyjkę mam 3 cm. Ale nic nie mówiła, żeby była za krótka.
aaa... i Młody trzymał się dzisiaj ręką za stópkęmadu, szczesliwa_mamusia21, ola.321, jaroszka, nat_alia, stokrotka25, Lexie, estrella, Magnosia, lili_madlen, Blondik, Misiowa, Nynusia, IviQ, agu258, paula1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny