X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • my dream Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dziewuszki kochane chciałam sie z Wami podzielić moim doswiadczeniem, temat dość wstydliwy, ale w końcu jesteśmy kobietami w ciazy, a tutaj możemy chyba gadać o wszystkim !

moze któraś tez ma problemy z zaparciami to skorzysta i jej pomogę : )

Od kilku dni miałam problem, a wczoraj to była masakra....czułam, ze mam to w pupie i nie mogłam zasnąć w nocy sie budzilsm, chodziłam do toalety siedziałam po pół godziny i nic....masakra :(
    A zaznaczę, ze nim mi nie pomagało żadne śliwki, morele, płatki z mlekiem.....

Rano to samo i zeszłam na dół wzięłam jogurt naturalny wsypałem tam siemię lniane i musli, popilam kawa, ale prawdziwa z fusami i kobiety pogoniło mnie od razu.....:) i teraz jest super, nawet nie wiedziałam, ze mozna sie tak cieszyć z powodu kupy hehe....

Sorry jeżeli kogoś ta historia obrzydza lub wprawia w zakłopotanie i żenade, ale ja to naprawdę pisze z dobrej woli i z troski o Was moje internetowe koleżanki ;*

mnie niestety męczą hemoroidy :( :/ biorę czopki i one trochę pomagają.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Chwalicie sie siusiakami swoich synków to i ja wkleję, tutaj raczej nie ma wątpliwości, prawda ?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e2e0fc5443d.jpg

Zdjęcia z 16 tygodnia

ale piękny sisiorek :)

jaroszka lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka Twoj tez ma niezly sprzecior :D Wgl kazdy chlopak widze pokazuje co najlepsze :D

No i wszystkiego najlepszego duzooo zdrowka kochana :*

jaroszka, madu, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujeeee ;*

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Lecę sprzątać i pakować sie nad morze. Odezwę sie pózniej sprawdzić co tam u Was :)

agania lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, wszystkiego najlepszego! Zdróweczka i spełnienia marzeń!

Dziewczynki, co za sprzęty! Co jeden to lepszy! ;) Aż wierzyć mi się nie chce, że takie widoczne. Hehe, a co to będzie jak jeszcze urosną, co przecież nastąpi? ;)

polkosia, madu, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmamakota wszystkiego najlepszego :)

estrella piekny brzusio :)

polkosia słodkie ciazowe sadełko :)

kasia82 gratuluje córusi :)

angella też przygotowania do slubu sprawiały mi maaaase radochy :) tak ze ciesz sie tym bo niestety mija szybko :P

szczęsliwa_mamusia gratuleje syneczka ! :)

misiowa kolejna dziewczynka w naszym gronie gratuluje :)

madu śłodki usmiechniety Leoś mały model ! :)

agu258 udane zakupy i jeszcze ta cena :)jutro tez wybieram sie do tesco :)

my_dream gratuluje synka :)

Jesli chodzi o USG to także mam dopochwowe tzn teraz i dopochwowe i zwykłe a wczesniej tylko dopochwowe :)

madu, szczesliwa_mamusia21, estrella, polkosia, agu258, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa chyba Ty pytałaś o USG 3D Poznań ? :) Ja się wybieram do Kliniki Promienistej tak koło 20 lipca własnie na 3D :)

A dziś na 16:00 wybieram sie tam także tam na połówkowe mimo że moj gin. prowadzący pomierzył wszystko 1.06 ale tam maja rewelacyjny sprzet i b.dobra jakość zdjec ew. filmow :) mam nadzieje ze i dziś bedzie duzo widać :) :D

Misiowa lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ale naskrobałyście :)

Ja zajadam banana, truskawki i nektarynki ahh pycha :D

Wiedzmamakotka i jaroszka wszystkiego najlepszego:*

Ja sisiorka synka pokaże za tydzień jak focie dostaniemy:)

Gratuluje chłopców i dziewczynek :*

My po glukozie, pierwsza godzina to tragedia, nawet krew z nosa poszła a ja sama w poczekalni.... :(
    Najpierw dwa wyniki po 93 a trzeci 123 hehe wczorajsza nutella dała o sobie znać chyba , ale musze z czekoladą prystopować :p
    Maluszek po wypiciu tak szalał, że najwygodniej byłoby mi gdybym leżała:) paw był blisko, no tragedia, poprzednim razem tak źle nie było...znajoma z terminem na 27.09 tez miała ten test i ta która jutro zaczyna 20tc:/ w jednym dniu hmmm

Biore sie za obiad bo niedługo facet z pracy wraca :)

jaroszka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma i Jaroszka, wszystkiego najlepszego :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, gratuluję córeczki!!! :) W końcu się doczekałaś, już wiesz kogo nosisz pod sercem :)

Misiowa, gratuluję córeczki. No to teraz rozsypał się worek z dziewczynkami ;)

Jaroszka wszystkiego najlepszego z okazji imienin! :) Zdrówka i szczęścia dla Ciebie i Twoich najbliższych!

Wiedźma ma kota - 100 lat, uśmiechu i dużo, dużo zdrowia dla Ciebie i Twojej rodzinki!

Polkosia, brzuszek ładny i widać, że to nie tłuszczyk tylko Klementysia ;)

Estrella, Twój brzuszek też piękny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:34

estrella, agania, Lexie, Misiowa, Nynusia, jaroszka, agu258, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • madu Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma, Jaroszka- wszystkiego co najlepsze !:)

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratuluję córeczki :)

Jaroszka wszystkiego najlepszego z okazji imienin! :)

Wow ale Wasi synkowie mają sprzęty :D

madu, Kasia82, jaroszka lubią tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, zapomniałam:
    My Dream, gratuluję Synka :)

Jak wchodzę po kilku godzinach, to mam problem, by wszystko zapamiętać. Przepraszam, jeśli jeszcze kogoś pominęłam.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 jest w lutówkach, znów po fioletowej stronie mocy, hurra! :)

Magnosia, Lexie, nat_alia, lili_madlen lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj mamuśki ;) Ciężko Was nadrobić, ale co nieco przeczytałam.

my dream , stokrotka15 - gratuluję SYNKA
    jaroszka, dobrze, że ta mieszanka Cię odblokowała :D
    estrella, widzę, że mamy podobny brzuszek, tylko że u mnie to 20tydz ;)
    kasia 82 gratuluję CÓRECZKI

Piszę do Was i właśnie mi w brzuchu KTOŚ wierci :) USG mamy pojutrze.
    Weekend mi zleciał całkiem przyjemnie, nawet wymoczyłam na działce nóżki w basenie u teściów ;) Natomiast ten weekend znowu działkowo się zapowiada, tyle że u moich rodziców. Szykujemy się na piątkowe przywitanie mojego bratanka z Chile :P Mamuśka mi coś szepnęła, że brat kupił dwie pary skarpetek: różowe i niebieskie i mam wybrać :D także zobaczymy co USG pokaże heehe. Tak myslę, że zrobię im psikusa wezmę dwa kolory, w końcu ten drugi przyda się na później :D

agania, Kasia82, Magnosia, BATTINKA, stokrotka25, estrella, jaroszka, agu258 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po usg, z maleństem ok, waga 360g, tydzień temu było 260 g, to teraz maluchy tak szybko przybierają?

aanaa, madu, Kasia82, Magnosia, szczesliwa_mamusia21, Lexie, BATTINKA, Nynusia, stokrotka25, nat_alia, estrella, agaton, Lucy7, linka220, paula1, agu258 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Witam dziewczyny, gratuluję udanych wizyt :)
    Ja z innej beczki: wiecie jaką macie długość szyjki? Macie mierzoną na każdej wizycie? Bo ja po wczorajszej muszę iść założyć pessar, mam 2,6cm ..:/, skróciła się ok pół cm. przez 3 tygodnie.
    A i dzięki za informacje o wyprzedaży w Tesco:) Ja mogę jechać dopiero w niedzielę, ale może coś jeszcze się uchowa :)
    Pozdrawiam!

Ja miałam skróconą do 33mm, i zrobił mi sie objaw lejka i już musiałam leżeć, na ostatniej wizycie szyjka miała już 35 mm i lekarz powiedział, że jest bardzo dobrze, ale nadal mam wiekszośc dnia polegiwać. Mówił też, że szyjka poniżej 25 nadaje się do chirurgicznej interwencji co pewnie oznaczało ten pessar. Mi lekarz zrobił USG dopochwowe dopiero jak w badaniu na fotelu coś mu się nie spodobało.

Co do ruchów to moje dziecko chyba nigdy nie śpi:)Czuje ją prawie cały dzień, a najbardziej wariuje wieczorem:)

relgh371rrya3inl.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, dobrze, że dziewczyny wyżej napisały, że wstawiłaś brzuszek, bo nie zdążyłam nadrobić i bym pominęła. Tyle dziś piszecie. Opętało Was, czy co? ;)

Brzuszek superowy, a ja już Ci pisałam, że żadna kobieta w ciąży nie jest gruba. Tego się trzymajmy. ;)

agania, BATTINKA, jaroszka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was, że się odnosicie do wypowiedzi dziewczyn zamieszczonych wcześniej, ja z moją sklerozą, nadrabiając 3-4 godz mojej nieobecności na forum musiałam sobie zapisać kto dziś ma urodziny i imieniny, bo już bym zapomniała złożyć życzenia :)
    Jestem na etapie zapominania imion koleżanek z pracy, z którymi rozmawiam codziennie :) Nie tyle, że nie pamiętam, ile mam wątpliwość czy to na pewno jej imię :/
    po prostu wstyd :)

madu, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, agu258, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ