X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krzywą cukrową idę w przyszłym tygodniu :).

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach :).

AAaaa i odpisali mi z Belly w sprawie "nie lubię" więc tak:
    jeżeli przez pomyłkę klikniemy "nie lubię" mamy niby możliwość zmiany na "lubię" I odwrotnie.
    Tyle że odpisałam im jeszcze że w praktyce po zmianie opcji np. "nie lubię" na "lubię" ta pomyłkowa nie znika i czy tak ma to faktycznie wyglądać - no i czekam na odpowiedź :).

agania, Nynusia, estrella lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    J AAaaa i odpisali mi z Belly w sprawie "nie lubię" więc tak:
    jeżeli przez pomyłkę klikniemy "nie lubię" mamy niby możliwość zmiany na "lubię" I odwrotnie.

sami nie wiedzą, jakie funkcje zrobili ;)

ola.321, ola.321 lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam masę roboty w chacie, bo mąż dziś daje korki i przychodzi studentka jakaś... A nic mi się nie chce. Jeszcze mnie mega boli krocze, bo wczoraj 3h balowałam na zakupach w poszukiwaniu sukienki na wesele (ta, którą miałam założyć chyba się nie nada, bo jest dość ciężka, a ma być 33 stopnie), ale się udało :) Festyn na maksa, złoto-granatowa, haha ;) Ale dobrze wyglądam w niej, więc wzięłam.

agania, agaton, nat_alia, Nynusia, Magnosia, estrella lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6kg to duzo? Chyba wiekszosc z nas tyle przytyla juz albo i wiecej.mi gin mowila ze bardzo dobrze ze roenomierniebcaly czas waga wzrasta ze to dobry objae, bo gdyby nadmiernie rosla badz wcale nie rosla to juz sie mozna zastanawiac czemu.kurde tez sie tej krzywej boje:(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu cos mi zniknelo;/ i znowu nie mam znakow polskich, chyba musze obudziç Meza zeby mi cos tam przestawil w klawiaturze:)
    my sobie spacerujemy, leniuchujemy, czytamy...Ignasiowi chyba sie podoba:) niestety juz w sobote wracamy...z checia zostalabym dluzej:) tylko wiecie...musze si´ uczyc do obrony na podyplomwce-to juz za 2 tygodnie;:)
    wczoraj sie zaczytalam i mnie zjaralo;/ nogi, rece...mam nadziejee , ze Mlodemu nic sie nie stalo, w koncu byl caly czas przykryty...
    trzymam mocno kciuki za dzisiejsze polowkowe i przytulam te, ktorym ostatnio dzieje sie wiele przykrosci:*
    wiecie, e nadrukowalysmy juz prawie 1000 stron??:)

estrella, IviQ lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam straszna noc siły mi się jakieś koszmary...teraz boli mnie głowa i nie mogę się otrząsnąć z tych snów :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio trochę się martwię, bo znów brzuch kłuje mnie w nocy przy przekręcaniu z boku na bok. Też tak macie? Zastanawiam się czy to nie przez pełny pęcherz, bo gdy go opróżnię, dolegliwości mijają. Czasami mam miękki brzuch, innym razem twardszy. Nie wiem też od czego to zależy, muszę porozmawiać z lekarzem.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Trzymam kciuki za same pozytywne powizytowe wieści :):)

Czytam regularnie, ale niestety brak mi weny do pisania. Szukam jakiegoś zajęcia dla siebie, żeby ten czas szybciej leciał...

We wtorek mam wizytę u położnej.

Tryb spania mi sie jakos poprzestawial. Juz dwa dni pod rzad musze sobie ucinac drzemke tak po 18, bo ledwo wyrabiam. Noc u mnie tez jakas kiepska - koszmary i dziwne sny.

Ja przez ostatni tydzień zjadłam chyba więcej słodyczy niż w pozostałej części ciąży. Maz miał urodziny i trochę tego było... Ale juz się ogarniam i od dziś zrobię sobie jakiś odwyk. Chociaż szczerze mówiąc to juz mnie skręca :/

Miłego dnia! :)

PS. Zmiescilam się jeszcze na ostatniej, 3-cyfrowej stronie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:07

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

jacusianka, też zwróciłam uwagę na prawie tysięczną stronę, już miałam wspomnieć o tym, ale mnie wyprzedziłaś :)
    Kasia82, mi ostatnio zdarza się że na brzuchu raz na jakiś czas wyskakuje twarda kulka, to dzidzi się przeciąga? a i wczoraj wieczorem dostałam 2 kopniaki w pęcherz, takie parcie, bo poczułam jakbym miała się zaraz posikać :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:12

jacusianka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    A ja ostatnio trochę się martwię, bo znów brzuch kłuje mnie w nocy przy przekręcaniu z boku na bok. Też tak macie? Zastanawiam się czy to nie przez pełny pęcherz, bo gdy go opróżnię, dolegliwości mijają. Czasami mam miękki brzuch, innym razem twardszy. Nie wiem też od czego to zależy, muszę porozmawiać z lekarzem.

Mnie też kłuje, ale po bokach, więc to chyba więzadła? A dzisiaj w ogóle boli mnie podbrzusze.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:

Kasia, ja właśnie tak mam że czasem czuje dyskomfort, a jak się tylko wysikam, to jest lepiej. W związku z tym latam średnio raz na godzinę :) I brzuch też mam raz twardszy, raz bardziej miękki.

• Ursa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nie nadrobię Was. Nie ma szans ;)

Melduję się po długich 5 dobach ;) Jestem już w domku, niestety z nakazem leżenia i szlabanem na współżycie. Wygląda na to, że poleżę sobie do 34 tygodnia. Wizyta kontrolna 5 lipca.

Najprawdopodobniej te skurcze macicy były indukowane przez piątkowy spacer na którym strasznie wzięło mnie słońce. Po przyjściu do szpitala miałam 37,2*C a crp tylko nieznacznie podwyższone bo 6 co również może wskazywac na udar cieplny. Tak więc uważajcie na to opalanie dziewczyny! Jednej nic nie będzie a druga może wylądowac jak ja w szpitalu. Ginka mi tłumaczyła, że nie ma znaczenia czy wystawiamy nogi, ręce czy brzuch temperatura może wzrosnąc w całym ciele i uaktywnic macicę. Powinno sie jak najbardziej wystawiac na słońce ale tylko o poranku i wieczorem (dla witaminy D, która dziecku jest bardzo potrzebna) ale w trakcie dnia powinno się siedziec w cieniu.

Dodatkowo Kornelek jest o tydzień mniejszy niż to wynika z ostatniej miesiączki. Ponieważ niecały miesiąc temu ten rozwój był jak najbardziej poprawny, co potwierdzało m.in badanie z tego samego, szpitalnego USG, trzeba to bedzie sprawdzac. Mam wykonac USG za 3-4 tygodnie.

nat_alia, Nynusia, FreshMm, estrella, lili_madlen, soraya lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, to zrób zdjęcie w sukience :)
    Ja też idę w sobotę na wesele i mam nadzieje, że będzie sprawna klima w sali weselnej, bo jak nie to ciężko będzie wytrzymać :)

Mi od dwóch dni popołudniami twardnieje brzuch... Może to od stresu w pracy, ale dzisiaj odpoczywam cały dzień, bo tak to po pracy mam mnóstwo zajęć i jestem ciągle w biegu, muszę zrestować porządnie :)

Ursa, dzięki za info o słońcu, ja w dzień to i tak w robocie jestem, ale na weekendach lubię się wygrzewać w słońcu :) Ostatnio sobie w wodzie leżałam, takiej po kostki, ale był chillout :)

Myślę, że tydzień "opóźnienia" to nic nie znaczy, ja już z pierwszego usg miałam tydzień, a z połówkowego już około 3 tygodnie, ale myślę, że to dlatego, ze jedne dzieci rosną szybciej, drugie wolniej, a przyjęta jest jakaś średnia do wyznaczania tego terminu z usg :)

Lekarz mi po prostu pwiedział, że dziecko będzie prawdopodobnie drobnej budowy :) Do porodu to lepiej, niż rodzić giganta, więc w sumie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:28

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa całe szczęście, że jesteś już w domu. Teraz musisz leżeć i się oszczędzać, a będzie wszystko dobrze :)
    A jednak opalanie nie jest wskazane. Lepiej to sobie darujmy dziewczyny dla bezpieczeństwa naszych dzidziusiów.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, trzymam kciuki, żeby wszystko się wyprostowało! Pamiętaj, że dzieciaki nie zawsze rozwijają się równomiernie, po moim to widać, więc to, że Kornelek jest teraz mniejszy nie znaczy, że coś jest nie tak. Trzymam kciuki i wspieram duchowo!

• polkosia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klementysia też mniejsza jest o tydzień ;) A jakoś w 16 tc była już na bieżąco, a teraz znów mniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:31

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa,wszystko będzie dobrze,nie zamartwiaj się!

Jeszcze co do kontroli z zus.. Moja koleżanka jest w 30 tyg ciąży a zus był już u niej 3 razy!! Prowadzi wprawdzie swoją działalność ale kurcze tyle razy to juz przesada!! Wyobrazcie sobie,ze za tym 3 razem nie zastali Jej w domu bo była w trakcie przeprowadzki,zostawili pismo w skrzynce ale już go nie odebrała i nie wiedziała nawet,że miała kontrole.Kiedy 2 tyg juz spoźniali sie z wypłata,zadzwoniła i okazało się,że wstrzymali pieniądze bo zawiadomienie o zmianie miejsca pobytu poszło do innego działu.Tak jakby nie mogli przekazać do prawidłowego!

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ! Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze ! :)
    Aana dziewczyny maja racje , 6 kg to wcale nie duzo , co ten lekarz wygaduje ... nie martw sie bedzie dobrze ! :*

Ursa super ze jestes <3 Odpoczywaj kochana i dzieki za info o sloncu , teraz juz bede uwazac bardziej na nie :)

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie - w zusie mają burdel, ale jak przyjdzie, co do czego to nie oni ponoszą konsekwencje tylko my.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki :-)

Ursa - dobrze wiedzieć, uważają teraz na siebie i dużo odpoczywaj :-)

Anaa - tak jak dziewczynki piszą, będzie dobrze to nie koniec świata, główką do góry :-)

Kasia - gratulacje córeczki! Fantastyczna wiadomość :-)

Wybaczcie ale ją już nie pamiętam której co odpisac :-(

Ale brzuszki macie cudowne! :-)

Ją już suknię odebrałam, jest idealna i wisi w szafie u rodziców :-) jeszcze tylko 9 dni! :-) :-) :-)

Właśnie farbuje włosy więc lece je ogarnąć i później na miasto, podopinac jeszcze parę rzeczy :-)

Buziaki trzymajcie się :-*

szczesliwa_mamusia21, Little Frog, onka, Nynusia, Lexie, estrella, lili_madlen lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ