Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na krzywą cukrową idę w przyszłym tygodniu
.
Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach.
AAaaa i odpisali mi z Belly w sprawie "nie lubię" więc tak:
jeżeli przez pomyłkę klikniemy "nie lubię" mamy niby możliwość zmiany na "lubię" I odwrotnie.
Tyle że odpisałam im jeszcze że w praktyce po zmianie opcji np. "nie lubię" na "lubię" ta pomyłkowa nie znika i czy tak ma to faktycznie wyglądać - no i czekam na odpowiedź.
agania, Nynusia, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam masę roboty w chacie, bo mąż dziś daje korki i przychodzi studentka jakaś... A nic mi się nie chce. Jeszcze mnie mega boli krocze, bo wczoraj 3h balowałam na zakupach w poszukiwaniu sukienki na wesele (ta, którą miałam założyć chyba się nie nada, bo jest dość ciężka, a ma być 33 stopnie), ale się udało
Festyn na maksa, złoto-granatowa, haha
Ale dobrze wyglądam w niej, więc wzięłam.
agania, agaton, nat_alia, Nynusia, Magnosia, estrella lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
6kg to duzo? Chyba wiekszosc z nas tyle przytyla juz albo i wiecej.mi gin mowila ze bardzo dobrze ze roenomierniebcaly czas waga wzrasta ze to dobry objae, bo gdyby nadmiernie rosla badz wcale nie rosla to juz sie mozna zastanawiac czemu.kurde tez sie tej krzywej boje:(
-
Znowu cos mi zniknelo;/ i znowu nie mam znakow polskich, chyba musze obudziç Meza zeby mi cos tam przestawil w klawiaturze:)
my sobie spacerujemy, leniuchujemy, czytamy...Ignasiowi chyba sie podoba:) niestety juz w sobote wracamy...z checia zostalabym dluzej:) tylko wiecie...musze si´ uczyc do obrony na podyplomwce-to juz za 2 tygodnie;
wczoraj sie zaczytalam i mnie zjaralo;/ nogi, rece...mam nadziejee , ze Mlodemu nic sie nie stalo, w koncu byl caly czas przykryty...
trzymam mocno kciuki za dzisiejsze polowkowe i przytulam te, ktorym ostatnio dzieje sie wiele przykrosci:*
wiecie, e nadrukowalysmy juz prawie 1000 stron??
estrella, IviQ lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
A ja ostatnio trochę się martwię, bo znów brzuch kłuje mnie w nocy przy przekręcaniu z boku na bok. Też tak macie? Zastanawiam się czy to nie przez pełny pęcherz, bo gdy go opróżnię, dolegliwości mijają. Czasami mam miękki brzuch, innym razem twardszy. Nie wiem też od czego to zależy, muszę porozmawiać z lekarzem.
-
Dzień dobry!
Trzymam kciuki za same pozytywne powizytowe wieści
Czytam regularnie, ale niestety brak mi weny do pisania. Szukam jakiegoś zajęcia dla siebie, żeby ten czas szybciej leciał...
We wtorek mam wizytę u położnej.
Tryb spania mi sie jakos poprzestawial. Juz dwa dni pod rzad musze sobie ucinac drzemke tak po 18, bo ledwo wyrabiam. Noc u mnie tez jakas kiepska - koszmary i dziwne sny.
Ja przez ostatni tydzień zjadłam chyba więcej słodyczy niż w pozostałej części ciąży. Maz miał urodziny i trochę tego było... Ale juz się ogarniam i od dziś zrobię sobie jakiś odwyk. Chociaż szczerze mówiąc to juz mnie skręca
Miłego dnia!
PS. Zmiescilam się jeszcze na ostatniej, 3-cyfrowej stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:07
-
Hej
jacusianka, też zwróciłam uwagę na prawie tysięczną stronę, już miałam wspomnieć o tym, ale mnie wyprzedziłaś
Kasia82, mi ostatnio zdarza się że na brzuchu raz na jakiś czas wyskakuje twarda kulka, to dzidzi się przeciąga? a i wczoraj wieczorem dostałam 2 kopniaki w pęcherz, takie parcie, bo poczułam jakbym miała się zaraz posikaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:12
jacusianka lubi tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:A ja ostatnio trochę się martwię, bo znów brzuch kłuje mnie w nocy przy przekręcaniu z boku na bok. Też tak macie? Zastanawiam się czy to nie przez pełny pęcherz, bo gdy go opróżnię, dolegliwości mijają. Czasami mam miękki brzuch, innym razem twardszy. Nie wiem też od czego to zależy, muszę porozmawiać z lekarzem.
Mnie też kłuje, ale po bokach, więc to chyba więzadła? A dzisiaj w ogóle boli mnie podbrzusze. -
nick nieaktualnyKasia82 wrote:A ja ostatnio trochę się martwię, bo znów brzuch kłuje mnie w nocy przy przekręcaniu z boku na bok. Też tak macie? Zastanawiam się czy to nie przez pełny pęcherz, bo gdy go opróżnię, dolegliwości mijają. Czasami mam miękki brzuch, innym razem twardszy. Nie wiem też od czego to zależy, muszę porozmawiać z lekarzem.
Kasia, ja właśnie tak mam że czasem czuje dyskomfort, a jak się tylko wysikam, to jest lepiej. W związku z tym latam średnio raz na godzinęI brzuch też mam raz twardszy, raz bardziej miękki.
-
Hej dziewczyny
Nie nadrobię Was. Nie ma szans
Melduję się po długich 5 dobachJestem już w domku, niestety z nakazem leżenia i szlabanem na współżycie. Wygląda na to, że poleżę sobie do 34 tygodnia. Wizyta kontrolna 5 lipca.
Najprawdopodobniej te skurcze macicy były indukowane przez piątkowy spacer na którym strasznie wzięło mnie słońce. Po przyjściu do szpitala miałam 37,2*C a crp tylko nieznacznie podwyższone bo 6 co również może wskazywac na udar cieplny. Tak więc uważajcie na to opalanie dziewczyny! Jednej nic nie będzie a druga może wylądowac jak ja w szpitalu. Ginka mi tłumaczyła, że nie ma znaczenia czy wystawiamy nogi, ręce czy brzuch temperatura może wzrosnąc w całym ciele i uaktywnic macicę. Powinno sie jak najbardziej wystawiac na słońce ale tylko o poranku i wieczorem (dla witaminy D, która dziecku jest bardzo potrzebna) ale w trakcie dnia powinno się siedziec w cieniu.
Dodatkowo Kornelek jest o tydzień mniejszy niż to wynika z ostatniej miesiączki. Ponieważ niecały miesiąc temu ten rozwój był jak najbardziej poprawny, co potwierdzało m.in badanie z tego samego, szpitalnego USG, trzeba to bedzie sprawdzac. Mam wykonac USG za 3-4 tygodnie.nat_alia, Nynusia, FreshMm, estrella, lili_madlen, soraya lubią tę wiadomość
-
Polkosia, to zrób zdjęcie w sukience
Ja też idę w sobotę na wesele i mam nadzieje, że będzie sprawna klima w sali weselnej, bo jak nie to ciężko będzie wytrzymać
Mi od dwóch dni popołudniami twardnieje brzuch... Może to od stresu w pracy, ale dzisiaj odpoczywam cały dzień, bo tak to po pracy mam mnóstwo zajęć i jestem ciągle w biegu, muszę zrestować porządnie
Ursa, dzięki za info o słońcu, ja w dzień to i tak w robocie jestem, ale na weekendach lubię się wygrzewać w słońcuOstatnio sobie w wodzie leżałam, takiej po kostki, ale był chillout
Myślę, że tydzień "opóźnienia" to nic nie znaczy, ja już z pierwszego usg miałam tydzień, a z połówkowego już około 3 tygodnie, ale myślę, że to dlatego, ze jedne dzieci rosną szybciej, drugie wolniej, a przyjęta jest jakaś średnia do wyznaczania tego terminu z usg
Lekarz mi po prostu pwiedział, że dziecko będzie prawdopodobnie drobnej budowyDo porodu to lepiej, niż rodzić giganta, więc w sumie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:28
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aanaa,wszystko będzie dobrze,nie zamartwiaj się!
Jeszcze co do kontroli z zus.. Moja koleżanka jest w 30 tyg ciąży a zus był już u niej 3 razy!! Prowadzi wprawdzie swoją działalność ale kurcze tyle razy to juz przesada!! Wyobrazcie sobie,ze za tym 3 razem nie zastali Jej w domu bo była w trakcie przeprowadzki,zostawili pismo w skrzynce ale już go nie odebrała i nie wiedziała nawet,że miała kontrole.Kiedy 2 tyg juz spoźniali sie z wypłata,zadzwoniła i okazało się,że wstrzymali pieniądze bo zawiadomienie o zmianie miejsca pobytu poszło do innego działu.Tak jakby nie mogli przekazać do prawidłowego! -
Czesc dziewczyny ! Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze !
Aana dziewczyny maja racje , 6 kg to wcale nie duzo , co ten lekarz wygaduje ... nie martw sie bedzie dobrze ! :*
Ursa super ze jestesOdpoczywaj kochana i dzieki za info o sloncu , teraz juz bede uwazac bardziej na nie
Lexie lubi tę wiadomość
-
Część dziewczynki
Ursa - dobrze wiedzieć, uważają teraz na siebie i dużo odpoczywaj
Anaa - tak jak dziewczynki piszą, będzie dobrze to nie koniec świata, główką do góry
Kasia - gratulacje córeczki! Fantastyczna wiadomość
Wybaczcie ale ją już nie pamiętam której co odpisac
Ale brzuszki macie cudowne!
Ją już suknię odebrałam, jest idealna i wisi w szafie u rodzicówjeszcze tylko 9 dni!
Właśnie farbuje włosy więc lece je ogarnąć i później na miasto, podopinac jeszcze parę rzeczy
Buziaki trzymajcie się :-*szczesliwa_mamusia21, Little Frog, onka, Nynusia, Lexie, estrella, lili_madlen lubią tę wiadomość