X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka nie twoj dzidzius jedyny tu taki duzy, moj wiekszy o 17dni na ostatnim usg.co drugie usg jest wiekszy a co drugie idealnie w normie czyli ma takie skoki rozwojowe.nie wiem czemu cie tak lekarz nastraszyl:/
    A co do maki ziemniaczanej to popieram najlepsza na odparzenia;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekna posciel , fajny prezent zrobila siostra ! :)

Kochane pora spac, dobrej nocki dla was i dzidziulkow :*

lojkalojka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Kasia przeoraszam i mi sie zdazylo nie lubie, przez przypadek.
    Jestem roztrzesiona, moi dziadki wywalili nas z domu caly pobyt wyzywali nas pod nosem , sprzatalismy, cicho siedzielismy robilam wszystko aby sie nie czepiali.
    Z babka nie mialam latwego zycia lanie i ponizanie od malego ale tego sie nie spodziewalam, tym bardziej po moim dziadku ktory zawsze byl za mna a teraz szok. Poryczalam sie. Najgorsze to ze poklocilismy sie i to sie nie zmieni takze wlasnie stracilam jedynych dziadkow :(
    Przepraszam za moje zale

Anngela.. Czytam i poprostu mam łzy w oczach.. Jak tak można Was traktować,nigdy nie zrozumiem tego aby rodzina rodzinie robila krzywde.. No nic Słonko,głowka do góry,masz dzieciatko pod sercem,mężczyzne swojego zycia u boku,Oni teraz sa dla Ciebie najwazniejsi i Ty dla Nich.Innymi osobami sie nie przejmuj,nie sa warci Twoich łez! :-*

annggela lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela.. Czytam i nie wierzę. no po prostu nie wierzę. To wykracza poza ramy mojego myślenia. Przykro mi. Ale tak już jest że czasmi obcy są lepsi od rodziny....My Cię Kochamy wieć głowa do góry no i masz kogoś kto Cię będzie kochał bezgranicznie od chwili kiedy Cię zobaczy a własciwie powącha :p

annggela, agu258 lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka śliczna pościel:) fajny taki prezent:)))

lojkalojka lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zaopatrz się we wkładki laktacyjne najwyżej jak klopsa nie chcesz hehe
    Angela jestem zszokowana ale niestety znam takie osoby ! :/

IviQ lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez uciekam , wykapalam się właśnie i oko się masli juz . dobranoc

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh a Wy jak zwykle....pół dnia mnie nie było i naprodukowały 6 stron....:D

annggela przykro mi strasznie, nawet nie wiem jak Cie pocieszyć :( ja to bym sobie to tak wytłumaczyła: jeżeli dziadki nie uszanowali faktu, ze jestes w ciazy i nie mozesz sie denerwować to żadne dziadki! ja bym ręki pierwsza nie wyciągnęła. Natomiast jeżeli to Twoja jedyna rodzina to sama nie wiem...trudna decyzja przed Tobą, ale pamiętaj że teraz masz swoją rodzinę! Ściskam Cie mocno :*

Natka88 w ogóle się nie przejmuj! trzeba było powiedzieć lekarzowi jak mój mały 4 letni siostrzeniec: "nie strasz, nie strasz, bo się zesrasz"! Przecież kazde dziecko rosnie w swoim tempie, sa male i sa duze, a potem wszystko sie wyrownuje! gdyby cos bylo nie tak, to zapewne jeszcze jakis parametr byłby niepokojacy....glowa do gory!!!

Wszystkim Wam dziekuje za zyczenia :*
    Iviq tez sobie zazdroszcze tego morza wlasnie nagrywam muzyke na mp3 do samochodu i moje malenstwo skacze jak tylko uslyszy melodie! Muzykalny po mamusi :)

Lexie, LojkaLojka i Iviq jutro wszystkie cztery mamy połówkowe, która pierwsza?
    Ja mam na 11:00, a po badaniu sruuuu do Krynicy Morskiej :)
    Postaram się zdać relacje z samochodu, ale w drodze i na komórce pewnie ciężko będzie -natomiast licze na Wasze wpisy, czytać napewno dam rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 23:06

annggela, Nynusia, Natka88, IviQ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Spac coś juz nie mogę.. Chyba stres przed połówkowym..
    Jaroszka,fajnie,ze masz tak szybciutko o 11, ja dopiero o 16.30.. W kazdym razie wszystkim wizytujacym dzis razem ze mna zycze owocnych wizyt i powodzenia!! A Tobie kochana również odpoczynku i pieknej pogody nad morzem! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 05:25

jaroszka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Dziekuje wam za mile slowa az plakac sie chce jestescie kochane !!
    Przespalam się z tym, uspokoiłam trudno, ważne że mały jest zdrowy i skopał mamusie o 6 rano :)
    Trzymam kciuki za wizyty , lece zjeść śniadanko bo aż mnie zasysa i tu pytanko mam, któraś z was pisała że ranno pije olej lniany, też sobie wczoraj kupiłam i moje pytanie to : czy popijacie wodą i kiedy śniadanie jecie po tym ?

Milego dzionka, udanych wizyt i mase kopniaczków <3

jaroszka, Lexie, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez na nogach .
    Matko jaka ja mialam straszna noc :( O 2:58 niespodziewanie wlaczyl sie alarm w czujniku przeciwpozarowy w mojej sypialni . Co za halas byl. Zerwalam sie , oczywiscie reszta rodziny tez . Maz wylaczyl ten sprzet i rozejrzal sie po domu , ale nic nie bylo . Potem juz spac nie moglam i rozne dziwne rzeczy przychodzily mi do glowy . Mam nadzieje , ze to nic zlego nie oznacza .

Ja dzisiaj jade na polowkowe o 10:40 :) Trzymac kciuki kochane i za Was tez bede trzymac !!!
    jaroszka , a Tobie cudownej pogody i spokojnego wypoczynku :)
    annggela ciesze sie , ze juz Ci lepiej i pamietaj , ze teraz liczy sie tylko Dorianek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 07:33

linka220, madu, jaroszka, Lexie, szczesliwa_mamusia21, estrella, lili_madlen lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Ale dzisiaj połówkowych :D MOOOOOOOOOOCNO trzymam kciuki za wszystkie i czekamy na relacje :D

Annggela trzymaj się kochana, dzidzia jest najważniejsza i nic i nikt więcej :)
    co do siemienia to moja teściowa sypie sobie 1/3 szklanki i zalewa wrzątkiem a jak lekko ostygnie to to wypija. Ale nie wiem czy to dobrze robi i czy tak się powinno
    - bo ona ma swoje wizje hehe)

dwie godziny nadrabiałam wczorajszy cały dzień, ale naskrobane hehe...już zapomniałam co miałam napisać, ale brzuszki piękne, maleństwa i fifolki też hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 07:40

Lexie lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne. Ja niestety nie najlepsze wieści mam :( jestem po rozmowie z położną i mam cukrzycę ciążowa... Czeka mnie mierzenie cukru, zmiana diety i być może insulina. Zobaczymy co powie lekarz, wizytę mam o 8. Trzymam kciuki za lepsze wieści pozostałych wizytujacych :-*

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

I ja juz na nogach ;) dopakowuje jeszcze walizkę, zaraz wciągne coś na śniadanko :)
    Tez nie mogłam spać, ale ja to miałam problem z zaśnięciem....dopiero o 2 mi sie udało!

Lexie i Lojka dziękuje, oby prognozy sie sprawdziły, a z reszta nie ważne jaka pogoda, ważne, ze morze i nasza trojka :)

Dziewczynki trzymam kciuki !!!!!

Buziaczki :*

Lexie lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Hej piękne. Ja niestety nie najlepsze wieści mam :( jestem po rozmowie z położną i mam cukrzycę ciążowa... Czeka mnie mierzenie cukru, zmiana diety i być może insulina. Zobaczymy co powie lekarz, wizytę mam o 8. Trzymam kciuki za lepsze wieści pozostałych wizytujacych :-*

Aanaa a Ty juz jestes po glukozie i na podstawie tego stwierdzono cukrzyce ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa dasz radę, to się często zdarza kobietkom i zawsze jest ok :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, to nie jest takie straszne jeszcze :) Może sama dieta wystarczy i insuliny nie będziesz musiała brać. Jakie wyszły Ci wyniki krzywej?

A co do wagi naszych dzieci, to ja bym w ogóle nie przejmowała się 100 czy nawet 200 gramami nadwagi czy "niedowagi". Te pomiary są z hardloka, SZACUJE je komputer, a nie prawdziwa waga ;) Wystarczy, że kursor się lekarzowi przesunie o 1 mm i już kilkadziesiąt gram różnicy.

jaroszka, agu258, Magnosia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka?? Co ty swirujesz? :):

"Potem juz spac nie moglam i rozne dziwne rzeczy przychodzily mi do glowy . Mam nadzieje , ze to nic zlego nie oznacza"

Jakie dziwne rzeczy ? Co złego moze to oznaczać ? :) przestan babo sobie wyszukiwać powody do zmartwien! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 08:13

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam sie powstrzymać, musiałam jeszcze napisać pościka !

Aanaa przede mną jeszcze krzywa cukrowa....zobaczymy...nie stresuj sie, bedzie dobrze. Moja koleżanka w ciazy miała cholestaze ciążowa to jeszcze gorsze niż cukrzyca....i urodziła zdrowego chłopaka, trochę schudła i wynedzniala przez to, ale jest juz ok !!!!

Dobra naprawdę muszę juz isc!!! Wygoncie mnie !!!!

Paaaa

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    a z innej beczki mam do Was pytanie z kategorii ZUS - wyjazdy na zwolnieniu lekarskim chodzącym. zastanawiam się nad wyjazdem na tydzień i się zastanawiam, co zrobić- czy informować zus o zmianie miejsca pobytu czy lepiej się nie podkładać i liczyć na to, że nie przyjdą drugi raz z kontrolą...?

Jeśli raz już byli, to tak szybko znów nie przyjdą ;)

onka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ