Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela, współczuję tej relacji z dziadkami, ale na szczęście nie jesteś sama
Fajnie, ze się jakoś z tym psychicznie uporałaś
Ja pisałam, że piję olej, po obiadku wypijam łyżkę oleju, ale szczerze mówiąc nie wiem jakie jest dawkowanie
Aanaa, współczuję cukrzycy, ale fakt, wiele dziewczyn ją ma i po prostu będziesz musiała pewnie bardziej uważać na to, co jesz, trzymać dziada pod kontrolą i na pewno nic złego się nie stanie
Miłego dzionka Mamuśki!!
-
Hej dziewczyny. Jejku wspolczuje ci tej cukrzycy ale spokojnie:) jak będziesz dbała o was to będzie super:) olej lniany go jak olej a siemię lniane to albo się w kubeczek sypie i zalewa wrzątkiem i patrzy z pol h tak jak robi Twoja teściową a!bo w garnek z woda i g!utka robisz:) powodzenia na polowkowym Wam
Lexie lubi tę wiadomość
-
aanaa wrote:Wynik po godz miałam 207, a to za dużo. Po dwóch godzinach juz w normie. Do tego lekarz mówi ze dużo przytylam. Od poczatku 6 kg i mówi ze to może być od cukrzycy. Mam sie dzis stawić w szpitalu...
-
jaroszka wrote:Lojka?? Co ty swirujesz?
:
"Potem juz spac nie moglam i rozne dziwne rzeczy przychodzily mi do glowy . Mam nadzieje , ze to nic zlego nie oznacza"
Jakie dziwne rzeczy ? Co złego moze to oznaczać ?przestan babo sobie wyszukiwać powody do zmartwien!
Wczoraj w pracy zbilam solniczke ( to przynosi nieszczescie ) i po poludniu dzwonie do domu , a mama mi mowi ze tata przeciol sobie trzy palce i wyladowal w szpitalu na szyciu .
Wiem , wiem glupia jestem , ze wierze w takie przesady , ale to zaszczepila mi mama i nie potrafie sie od tego uwolnic
Juz nie marudze
Szykuje sie na wizyte !
aanaa ja na Twoim miejscu powtorzylabym badania , a co do kilogramo to ja juz ma 9 na + i narazie lekarz nic nie mowi .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 08:59
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
aanaa wrote:Wynik po godz miałam 207, a to za dużo. Po dwóch godzinach juz w normie. Do tego lekarz mówi ze dużo przytylam. Od poczatku 6 kg i mówi ze to może być od cukrzycy. Mam sie dzis stawić w szpitalu...
6 kg to dużo?? Ech, nie wydaje mi się, ale cóż... ;/ No nic, trzymam kciuki, abyś przeszła to jak najłagodniej i żeby problem się skończył jak najszybciej
-
Hey wg bbf dziś zaczynamy 22tc czyli 6miesiąc:D jakie szczęście z rana mnie ogarnia
Oczywiście aanggela całym sercem współczuje, paskudnie się zachowali....jeszcze jakbyś w ciąży nie była, a tu wnuczek w drodze i ci?szkoda słów....
Aannaa mi kazała położna ogarnąć troszkę słodkie, a poza tym mam znajomą, która jest w 28tc i dzidzia 2tyg starsza, będzie badana pod względem cukrzycy, bo ponoć od tego taka waga mogła być...No to lekarz wie co robi, a nawet jeśli wyjdzie coś nie tak to zdrowie Maleństwa najważniejsze:*
Jaroszka uzależnienie hehe
Spokojnej podróży, pięknej pogody i pozytywów z wizyty :*
Lojka również pytam co się dzieje? :* powodzenia na wizycie kochana :*
Ajjj jak ten czas lecicudowna pogoda znowu wróciła:D aż chce się wstać
Mój nie budził mnie rano, bo kanapki sam zrobił sobie, a jak na złość kocik łaził i męczył żeby go wpuścić pod kołdrę hehea facet wychodził już i wraca się w drzwiach, że najważniejsze jeszcze i buziaczka mi dał. Slodziaczek
No nic ide sprzątać chate bo dalej kładziemy płytki w łazience, dopiero jedna ściana za nami...do końca czerwca chcemy się wyrobić, bo moi rodzice w końcu w odwiedziny przyjadą
Na koniec kciukaski za dzisiejsze wizyty :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:11
Lexie, jaroszka lubią tę wiadomość
-
aanaa, po pierwsze niech twój lekarz nie panikuje, że 6 kg to dużo i to od cukrzycu, przy cukrzycy ciążowej dziecko rośnie, nie mama.
Ja miałam w pierwszej ciąży cukrzycy i też byłam załamana, idę teraz na obciążenie w poniedziałek i liczę się z tym, że znowu będzie cukrzyca.
Ja byłam na restrykcyjnej diecie, za restrykcyjną czyli taką, że jak wiedziałam, że mi coś szkodzi, to za chiny tego nie zjadłam, chodź miałam ochotę. Cukry były w normie, a ja odżywiałam się bardzo zdrowo, taki plus. Córka zdrowa ja rydz, a następnego dnia po porodzie nie było śladu cukrzycy. Głowa do góry, -
Cukrzyca ciążowa nie jest od jedzenia i nie ma nic wspólnego z tym, ile się przytyło. Jakiś lekarz konował czy jak? Poczytaj sobie o niej, są gorsze przypadłości w ciąży
Rzeczywście powyżej 180 drugi wynik na to wskazuje, ale to nie jest jeszcze tak dużo. Czytałam, że dziewczyny mają po 260 nawet i wtedy od razu insulina. Będzie dobrze
A pomiary glukometrem są całkiem sympatyczne
Ja sobie dość często mierzę. Wpadnij na wątek o słodkich mamusiach, tam naprawdę dostaje się wsparcie!
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
aanaa spokojnie, wiele kobiet ma w ciąży cukrzycę. Jedyne co Ci mogę radzić to nie zgadzaj się od razu na insulinę, spróbujcie na razie samą dietę, ewentualnie tabletki. Insulina to może być za duży szok dla organizmu.
Głowa do góry!polkosia lubi tę wiadomość
-
Hej kochane mamusie!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
Aanaa nie przejmuj się kochana przede wszystkim wagą ja też bede miała jakies 6kg a podobno z wagą nigdy w ciązy nie jest dużo po prostu tyjesz tyle ile potrzebuje organizm ;* a o cukrzycę się nie martw może to przejściowe i nie będziesz musiała brać insuliny zwłaszcza jak potem cukier spadł do normy głowa do góry!! :* -
Aannaa, ja w pierwszej ciąży do 24 tygodnia przytyłam prawie 8,5 kg, a cukrzycy nie miałam. Nie sądzę, żeby waga miała z tym coś wspólnego. W obecnej ciąży w 20 tygodniu miałam już 6 kg na plusie i lekarz powiedział, że to nie jest za dużo. Każda z nas przybiera na wadze indywidualnie, a ja jak porównuję dwie ciąże, to na razie są do siebie bardzo podobne - i pomiary maluszków, i moje przybieranie na wadze. Główka do góry, nie przejmuj się. Lekarz na pewno Ci powie jak dalej postępować, a dzidziuś urodzi się zdrowy.
-
nick nieaktualnyhej Dziewczyny!
Aanaa, bardzo mi przykro - ale nie martw się, na szczęście wszystko zdiagnozowane i do ogarnięcia różnymi metodami! Aha, i ja mam już 6,5 kg na plusie i tylko polozna mi kazala slodkie ograniczyc.
Może Wam się przyda fajna strona z ćwiczeniami: http://mamawformie.pl/category/ciaza-2/
ja dzisiaj jakas padnieta jestem, a musze sie zmobilizować, domknąć pare rzeczy i zbierać się na zajęcia na "podyplomówce"Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:04
-
aagatkaa1984 wrote:Ja mam takiego lenia, a miałam się uczyć
Agatka, ja mam podobnie. Wprawdzie nauki nie mam, ale muszę opisywać swoje działania do teczki stażu. Nic mi się nie chce, a w czwartki i piątki moja córa szybko kończy lekcje, już o 11:30. Tak więc niewiele jestem w stanie zrobić do tej godziny. A jeszcze dziś, o zgrozo, jedziemy na szczepienie. Już kilka lat nie byłyśmy, bo teraz miałyśmy dłuższą przerwę. Kolejne na szczęście chyba jakoś w gimnazjum. -
aanaa wrote:Hej piękne. Ja niestety nie najlepsze wieści mam
jestem po rozmowie z położną i mam cukrzycę ciążowa... Czeka mnie mierzenie cukru, zmiana diety i być może insulina. Zobaczymy co powie lekarz, wizytę mam o 8. Trzymam kciuki za lepsze wieści pozostałych wizytujacych :-*
Aanaa nie lubię tej Twojej cukrzycy:( Moze po miesiącu diety wyniki wrócą do normy...moja bratowa tak miała ze miesiąc na diecie i potem jej pozwolili jesc normalnie. Sama się boje tej cukrzycy jak nie wiem co:( Jeszcze mam wrażenie, że mi się cały cza steraz pić chce a czytałam, że to jeden z objawów:/
Co do wielkości dzieci to ja też mam prawie dwa tygodnie małą do przodu, ale nic mi lekarz nie mówił, że to źle a wręcz przeciwnie. Z tego co słyszałam to 4 tyg juz powinny martwić ale 2 w ta a dwa w ta to chyab nie tragedia:)Więc się kochana nie zamartwiaj:)
Mi lekarz powiedział, że mam przyjsc za dwa tyg ale na badanie krzywej jeszcze za wczesnie, a większość z Was już po więc nie rozumiem tego. Babka w laboratorium też mówiła ze to między 24 a 28 tc się robi. -
nick nieaktualnyAmerie wrote:Mi lekarz powiedział, że mam przyjsc za dwa tyg ale na badanie krzywej jeszcze za wczesnie, a większość z Was już po więc nie rozumiem tego. Babka w laboratorium też mówiła ze to między 24 a 28 tc się robi.
Bo taka faktycznie jest zasada i ja miałam badanie pod koniec 24 tc