Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguś, czas do ślubu minie bardzo szybko. Będą to na pewno piękne i niezapomniane chwile.
Ss, słodki brzuszek, a jak fajnie wygląda na leżąco.
Ursa, uważaj na siebie i słuchaj zaleceń lekarza. Może jeśli masz dom, to leż na hamaku w cieniu?Powiem Ci, że trochę się przestraszyłam tym co napisałaś o przegrzaniu organizmu. Jest w tym dużo logiki, powinnyśmy teraz szczególnie uważać.
Jacusianka, to maluszek się tak rozpycha. Może akurat nóżkę wystawił.Ja w ubiegłym tygodniu czułam nóżki z lewej strony, a z prawej chyba była główka. Teraz jest inaczej, ale mam wrażenie, że u nas mała ciągle zmienia położenie. Nawet w USG mam wpisane "płód w położeniu dowolnym".
ss, agu258 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny witam się na czteroliczbowych stronkach
wpadam na chwilkę, podczytuję, ale nie nadążam odpisywać.
U nas dzis stuknęło 50% i z tej okazji fotka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5eeb3cf1c75.jpg
nat_alia, Lexie, onka, madu, Little Frog, agaton, agania, Magnosia, polkosia, ola.321, estrella, Bąbelek, jaroszka, Nynusia, paula1, lili_madlen, annggela, agu258, my dream, linka220, soraya lubią tę wiadomość
-
ewwiel ślinie wyglądasz
ewwiel lubi tę wiadomość
-
Ewwiel pieknie wygladasz:) synus bedzie?bo jakos nie ogarniam kto na kogo czeka jak przy suwaczku nie jest napisane;)
A z tym brzuchem na lezaco to sama sie usmialam jak na to wpadlam ze tak widac:p taka kuleczka w ktorej mieszka sobie nasz synus;)) -
Kasia82 wrote:A ja ostatnio trochę się martwię, bo znów brzuch kłuje mnie w nocy przy przekręcaniu z boku na bok. Też tak macie? Zastanawiam się czy to nie przez pełny pęcherz, bo gdy go opróżnię, dolegliwości mijają. Czasami mam miękki brzuch, innym razem twardszy. Nie wiem też od czego to zależy, muszę porozmawiać z lekarzem.
Kasiu, mam bardzo podobnie. Po wysikaniu się, czuję wyraźną ulgę. Do tego bolą mnie wiązadła i dół brzucha (bardzo nisko) przy chodzeniu lub wysiłku. Już dwa razy mówiłam o tym mojej gin. Szyjka długa, brzuch miękki, wszystko ok. Myślę więc, że nie ma się czym przejmować.
PS Też czasami mam twardszy brzuch...
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
SS jaki słodki ten domek Twojego dzidziusia
Faktycznie macica CI się tylko odznacza.
Nynusia jak ja bym chciała, żeby ten mój diabełek szalał w dzień 3:) A on jak za złośc od 20 do 2 w nocy z przerwami po 30 minut. Dzisiaj już przeszedł sam siebie szalał do 2 w nocy a potem od 5 do 7 od 7 śpi. Jak zjadłam ciasteczko to dwa kopniaczki leniwe i dalej śpiJa naprawdę nie wiem co on tam w brzuszku robi. Czasem mam wrażenie, że ja tam mam bliźnięta
Bo brzuch na stery strony skacze.
Kasia prawda jest taka, że ja nawet o tym nie pomyślałam, że to może być groźne. Oczywiście brzuszka nie wystawiam na słońce. Przecież widuje się normalnie na plaży kobiety w ciąży. Z resztą z jedną koleżanką byłam na biwaku gdy była w 7 miesiącu i nic im nie było. A tu moja Ginekolog i ta położna, która dzisiaj była na dyżurze mówią, że zdarza się to bardzo często, że po słonecznych weekendach mają wysypy ciężarnych ze skurczami i strasznymi bólami kręgosłupów.
Ewwiel przepiękny brzunio.
Co do kłucia i twardnienia, bo jestem na bieżącoKłucie w bokach to więzadła i nie ma co się tym martwic one przez całą ciąże na przemian bolą i nie bolą. A twardnienia to na pewno macica. Ona ma prawo się już u nas spinac. Ja wczoraj i przedwczoraj miałam robione ktg. I uwierzcie mi jak mi się spieła i wywaliła tak porządnie, że cały brzuch miałam napięty to napięcie dna wskazywało 28 (skala do 100) więc tak naprawdę niewiele. Trzeba tylko reagowac jeśli twardnienie jest regularne (nieregularne kilka razy na dobę jest ok). Ja dodatkowo odczuwałam takie parcie na dół brzucha, które wzmacniało się gdy zrobiłam siusiu. No ale u mnie macica jest napięta cały czas.
agu258 lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle to dzień dobry
Ursa, teraz o siebie dbaj, na pewno wszystko się unormuje.
Aanaa, trzymam kciuki, by cukrzyca przebiegła łagodnie, a najlepiej niech się od Ciebie wyprowadzi. 6 kg to wcale nie tak dużo.
Jaroszka, zazdraszczam morzaWidziałam zdjęcia na fb. Super
Ja dziś leniuchuję, bo ostatnio wiązadła dają o sobie znać. Może jak poleżę więcej, to trochę minie.
Edit: Polkosiu, jestem ciekawa Twojej sukienki
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 14:24
Ursa, czy to znaczy, że masz napięty brzuszek niemal cały czas? Przepraszam, że pytam, ale ja się nieco gubię w tym spinaniu się macicy. Na początku w ogóle nie wiedziałam, jak to rozpoznać.Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Magnosia dokładnie tak cały czas jest napięty mniej lub bardziej. Czuję to jak siedze po turecku i się zgarbię mam taki głaz od pępka w dół. Jak jest skurcz to dodatkowo jakby się wypina. Skurcze są normalne, stałe napięcie nie, zwłaszcza jeśli nie ustępuje po odpoczynku.
-
Ursa dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że wkrótce Ci się brzuszek rozluźni. Może potrzebujesz jeszcze więcej odpoczynku, czyt. leżenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 14:28
nick nieaktualnyhttp://zapodaj.net/541e46bb8f5df.jpg.html
http://zapodaj.net/8647e90c15308.jpg.html
Witajcie
Ja mam dzisiaj polowkowe o 18:20, wiec dla zabicia czasu uszyłam synkowi spodenkioczywiscie wszystko recznie, bo mi glupiej szkoda kasy na maszyne.
Fajne brzuszki macie, ja mam tak samo ze jak leze to dokladnie macice widac
U mnie tez spinania macicy naokroglo, tak samo jak w poprzedniej ciazy.. dobrze ze juz do lekarza mam nadzieje ze cos z tym zrobi!
onka, agaton, madu, Nynusia, nat_alia, jaroszka, stokrotka25, agu258, soraya lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny :*
Jesli ktoras nie jest na naszym fb to przekaze od Małgorzatki ze u niej wszystko dobrze tylko ze sie przeprowadza i nie ma czasu tutaj zajrzec odezwie sie jak juz bedzie po
Sliczne macie te brzuszki dziewczyny juz raczej naszych ciaz nie ukryjemy
Ursa odpoczywaj mam nadzieję ze wszystko wroci do normy
Mam pytanie do was dziewczyny czy polecacie jakies miejsca w bieszczadach na dluzszy weekend? Albo w okolocach wroclawia? Chcialam jechać nad morze na kilka dni ale moj maz stwierdzil ze to za daleko dla mnie i chce jechac gdzies blizej.. wiec moze mi cos poradzicie?
a i u mnie dzisiaj stuknelo 60%Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 14:21
Nynusia, ewwiel, agu258 lubią tę wiadomość