Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu wrote:
Pogoda chyba wszędzie taka sama, trzeba odpalić prasowanie.....
U Mnie jest szaro buro i dodatkowo pada śnieg
Miałam nadzieję że w końcu wyjdę z Synem na spacer, bo cały tydzień antybiotyk miał a tu dalej lipaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 12:27
-
Blu wrote:Właśnie czytałam na bebiklubie, na razie nie ma tej pfomo, ale warto pilnować, bo faktycznie fajny ten albumik
Czekam aż pojawi się, aby dostać dla drugiego dziecka
W tym pudełku wszystko mam począwszy od testów ciążowych, zdjęć usg po kartę ciąży, opaski ze szpitala pierwsze skarpetki, ciuszki -
Dzień dobry Witam się tak nieśmiało?? Przyjmiecie mnie?? Chyba się udało dziś rano pozytywny teścik, cień cienia ale jest )
Blu, angelstw, Asia_08, mizzelka, Anoolka, Dea28, inaa, Rutelka, kehlana_miyu, Ola_85, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie też pilnuje, żeby drugi potomek miał taki sam jak córa i tez zbieram w nim wszystko
Nam wczoraj udało się wyjść na spacer, jeden jedyny ładny dzień, i też walczymy z przeziębieniem. .. żeby nie było nudno to pojawił się też wczoraj kolejny ząbek, także nocki ten tego... -
kkkaaarrr wrote:Ja zrozumiałam, że zostajemy na Belly i nie będę ukrywać, że na inne forum raczej się nie przeniosę, bo tutaj mam kalendarz i inne wątki na jakich piszę. Nie oszukujmy się, hasło to i tak fikcja, przecież każda, która będzie chciała je dostać to je dostanie..
-
Blu wrote:Ja właśnie też pilnuje, żeby drugi potomek miał taki sam jak córa i tez zbieram w nim wszystko
Nam wczoraj udało się wyjść na spacer, jeden jedyny ładny dzień, i też walczymy z przeziębieniem. .. żeby nie było nudno to pojawił się też wczoraj kolejny ząbek, także nocki ten tego...
U Nas pogody nie było od tygodnia bodajże, ząbków jeszcze nie mamy
Przypuszczam, że Filip miał trzy dniówkę, wysoka gorączka, wymioty, biegunka a po 3 dniach całe ciałko wysypane ..
No ale przy okazji Pani doktor zauważyła lekkie zapalenie gardełka więc wolałam dmuchać na zimne aby nie przeszło w coś bardziej poważniejszego ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 12:39
-
To poważne choróbsko u nasz niewysoka gorączka, katar i kaszel a ja juz spanikowana. Obyło się bez lekarza, w zasadzie musiało, bo wszyscy w przychodni tez chorzy załatwiali jakiegoś na zastępstwo na szybko, żeby miał kto ludziom L4 wypisywać
Sylwia i Niki - mój pierwszy test to tez był cień cienia, po dwóch dniach juz tylko cień -
Byłam dziś z córką u lekarza z powodu tej wysypki/pokrzywki, twierdzi, że to coś wirusowe, kazała pić wapno, Neosine i nie posyłać do przedszkola, wyspka może być do 2-3 tygodni, ma ją już tydzień.
Powiedziałam jej, że jestem w ciąży. Jej odpowiedź to : najlepiej "ograniczyć kontakty z dzieckiem", odseparować ją trochę ode mnie.
Tylko niby k**** jak?
Dopadła mnie jakaś infekcja intymna, zewnętrznie stosuje Clotrimazolum, dowcipnie zaopatrzyłam się w Lactovaginal. Oby do wtorku.
Jak nie urok to sraczka...
Aż się boje co usłysze na wizycie i czy będzie dobrze nawet jeśli pokaże się serduszko...
Przepraszam, że się nie odniosę do Was, ale samopoczucie... Do dupy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 12:49
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Blu wrote:To poważne choróbsko u nasz niewysoka gorączka, katar i kaszel a ja juz spanikowana. Obyło się bez lekarza, w zasadzie musiało, bo wszyscy w przychodni tez chorzy załatwiali jakiegoś na zastępstwo na szybko, żeby miał kto ludziom L4 wypisywać
Gorączka przeważnie pojawiała się po 17 i w nocy ..
Na szczęście młody przespał chorobę, gorączka Go wymęczyła
U Mnie lekka panika już też była tak to jest jak ma się pierwsze dziecko -
Nie pomogę z problemem w zarejestrowaniu na bebiklub, ja się tylko logowałam i było bez problemów,.
Najlepiej żeby takie malutkie dzieci nie chorowaly, wiem to takie pobożne życzenie, ale ani nie powiedzą co je boli, ani też specjalnie nie ma leków żeby bezpiecznie im podać. ..na kaszel jest tylko jakiś dexapiko jeśli nie przekręciłam od 2rź... a jak dziecko ma 7 mcy?
Jacqueline współczuję sytuacji.... -
no dobra. Dziś się uspokoiłam myłam rano garnek na jedzenie dla psa zapach mi nie podszedł ewidentnie wylądowałam w WC
Sylwia_i_Niki hej hej pierwsza ciąża?
anulka1978 my raz w miesiącu jeździmy w moje rodzinne strony także Jasiek właściwie od urodzenia jest podróżnikiem zresztą jak miał 6,5mca to pojechaliśmy z nim do Gdańska ok 700km w jedną str morza nam się zachciało, był zahipnotyzowany szumem falLillaMy, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Drogie kobitki postaram się nadrobić to co napisałyście a sporo tego, ale będę dzielnie czytać jak córka będzie spać
Blu - kolejny teścik zrobię w nd Jak wybiorę globulki to na betę pójdę bo tak zalecił lekarz hmmm to chyba wyjdzie w środę, a potem najlepiej po 48h?? Już nie pamietam
Tak w ogóle to wszystkim gratuluję! I spokojnych ciąż życzę
Moja tak jak pierwsza zaczęła się infekcją i chorobą zanim się jeszcze dowiedziałam... -
Blu wrote:Nie pomogę z problemem w zarejestrowaniu na bebiklub, ja się tylko logowałam i było bez problemów,.
Najlepiej żeby takie malutkie dzieci nie chorowaly, wiem to takie pobożne życzenie, ale ani nie powiedzą co je boli, ani też specjalnie nie ma leków żeby bezpiecznie im podać. ..na kaszel jest tylko jakiś dexapiko jeśli nie przekręciłam od 2rź... a jak dziecko ma 7 mcy?
Jacqueline współczuję sytuacji....
No z chorobami u maluchow to jest dramat... jakas homeopatia, aromaterapia... nie jestem juz na bieżąco, bede musiala wszystko przyswajac od nowa 17 i 11 lat roznicy miedzy dzieciakami robi swojeLillaMy lubi tę wiadomość
-
angelstw wrote:no dobra. Dziś się uspokoiłam myłam rano garnek na jedzenie dla psa zapach mi nie podszedł ewidentnie wylądowałam w WC
Sylwia_i_Niki hej hej pierwsza ciąża?
anulka1978 my raz w miesiącu jeździmy w moje rodzinne strony także Jasiek właściwie od urodzenia jest podróżnikiem zresztą jak miał 6,5mca to pojechaliśmy z nim do Gdańska ok 700km w jedną str morza nam się zachciało, był zahipnotyzowany szumem fal
Kochana moje psy jedza surowe mięcho niestety... nie ogarniam tego tematu zwlaszcza rano...
Ja od poczatku chcę malca przyzwyczaić do trasy, zeby potem nie bylo problemow
Lece kochane z psem i do miasta
Milego popoldunia -
Jacqueline wrote:Byłam dziś z córką u lekarza z powodu tej wysypki/pokrzywki, twierdzi, że to coś wirusowe, kazała pić wapno, Neosine i nie posyłać do przedszkola, wyspka może być do 2-3 tygodni, ma ją już tydzień.
Powiedziałam jej, że jestem w ciąży. Jej odpowiedź to : najlepiej "ograniczyć kontakty z dzieckiem", odseparować ją trochę ode mnie.
Tylko niby k**** jak?
Dopadła mnie jakaś infekcja intymna, zewnętrznie stosuje Clotrimazolum, dowcipnie zaopatrzyłam się w Lactovaginal. Oby do wtorku.
Jak nie urok to sraczka...
Aż się boje co usłysze na wizycie i czy będzie dobrze nawet jeśli pokaże się serduszko...
Przepraszam, że się nie odniosę do Was, ale samopoczucie... Do dupy...
W jaki sposób masz ograniczyć kontakt z dzieckiem ?
A niby kto się ma Nią zająć ? Może Ona
Lekarze czasami są niepoważni w tym co mówią i jak podchodzą do pacjenta
Być może zapomniałaś, ale w czasie ciąży każda z Nas jest bardziej podatna na infekcje
Nie martw się, Wszystko będzie w porządku mimo przeciwności .. Głowa do GóryBlu, Jacqueline lubią tę wiadomość
-
angelswt- nie druga. Mam 15msc córcię Nikolcię, która właśnie śpi z tatulkiem
I ja i narzeczony w tym miesiącu przeszliśmy infekcję, a córcia zdrowa całe szczęście Wiele z was widzę już po wizytach, ja w tym miesiącu już 2 razy u gina z powodu infekcji i marnej cytologi ( podobno przez zapalenie) ale będzie niedługo powtórka. No i doktorek czeka na mnie na wizycie ciążowej, bo wie o staraniach Ale zapiszę się dopiero po becie. U mnie kolejki nie z tej ziemi bo mieszkam w Warszawie na młodym osiedlu, gdzie ciężko spotkać staruszkę, ale kobiet w ciąży jest wysyp a od wózków korki na chodnikach
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Sylwia_i_Niki wrote:U mnie kolejki nie z tej ziemi bo mieszkam w Warszawie na młodym osiedlu, gdzie ciężko spotkać staruszkę, ale kobiet w ciąży jest wysyp a od wózków korki na chodnikach
Witaj i gratuluję Czyżby Wilanów ?
-
kasiaa.. wrote:kasia_1988 gratuluje
Pielegniarka trzymam kciuki ,mnie przez jakis czas tez codziennie bolało podbrzusze tłumaczyłam sobie ,że to jeden z moich objawów ( nawet teraz boli)
Dziewczyny już 4 dzien boli mnie głowa Jak moge sobie pomóc??? Apap nie pomógł wiec nawet nie biore nie widze sensu.. Ale meczy mnie ten ból,wiekszosc dnia mnie ta głowa boli...