X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Ibiza kto jak nie my damy rade :) ja na razie wciągam dużo owoców ale zawsze lubiłam :)

No wlasnie, kto jak nie my, tez staram sie isc w kierunku zwiekszenia owocow i warzyw, witaminki teraz zwlaszcza sa potrzebne:D

Sylwia_i_Niki, Dea28 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    w pierwszej ciąży niczego sobie nie odmawiałam, ale teraz chyba czasem pomyślę 2 x :D bo pamiętam, że koniec był ciężki oj cięzki, a wygląd wieloryba przyprawiał mnie o depresje :P

o tak, u mnie bylo tak samo...tez staram sie myslec dwa razy zanim cos zjem, ale czasem apetyt zwycieza ;)

• Ibiza Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda to Ty ale drobna musisz byc przy slusznym wzroscie :)

sorki za rozpisywanie sie w kilku postach, zapomnialam,ze istnieje edycja...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:12

• maggda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak to maz mowi zyletka. Chociaz ja bym wolala miec pare kg wiecej

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza ja pracuje w Irl od czerwca 2004, wczesniej rok we Francji by splacic kredyt studencki

moj maz tez z wymiany studentow, byl rok na CIT Cork Institut of Technology, a poznalismy sie przez gg ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:14

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Podczytuję Was od wczoraj, kiedy to zrobiłam test i wyszedł pozytywnie :D troche byłam zaskoczona, bo kilka dni wcześniej kiedy okres nie nadchodził robiłam juz dwa testy i oba były negatywne. Przyjmiecie mnie do swojego grona? ;)

Mam na imię Paulina i jestem już mamusią ale z października 2014 :) mój synek urodził się 25.10.14 dokładnie w moje urodziny i był najlepszym możliwym prezentem :) teraz szykuje się podobna data porodu.... :D wstępnie wyliczyłam sobie że 22.10 :) W sumie szybko poszło z ta drugą ciążą, bo teraz w styczniu dostałam dopiero pierwszy okres po porodzie (dość długo karmiłam) i drugiego jak widac nie bedzie... :P Pierwsza ciąża była spokojna, bez żadnych większych problemów, mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie. Jeszcze jutro zamierzam skoczyć na bete, żeby sie upewnić że test nie kłamał... ;)

Pozdrawiam Was wszystkie :)

Limerikowo, kehlana_miyu, angelstw, LillaMy, kasia_1988, Dea28, Auro, Anoolka, szynszyl, Blu, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ma marzenie by tym razem cytuje byl "pisiorek"
    Czy Wasi mezowie/partnerzy juz tez zaczeli obstawiac synkow by meski rod nie wymarl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:19

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    szynszyl, anulka tak smakowicie pisalyscie o tych kielkach,ze chyba sama zakupie,w taki sam sposob sie sadzi nasionka jak np rzezuche, sorki zielona jestem, w sklepie ze zdrowa zywnoscia powinny byc??

Kochana wrzuc sobie w google "kiełkownica słoikowa" (albo ze słoika) :) słoik, nasionka, woda... zostawiasz na noc zeby napeczniało, odlewasz wodę (np. przez gazę nałożoną na gumce na słoiku zamiast nakrętki) i zostawiasz nasionka w spokoju... codziennie trzeba wlac wodę, przepłukać nasionka i wylać (przez tę gazę) tak żeby nie zostala woda w słoiku :) 4-5 dni i można jeść
    Mozna tez zakupic kiełkownicę ale czy to konieczne? nie ;)
    Nasionka na kiełki kupuję w spozywczym Społemie :) ale w ogodniczym chyba tez beda mieli specjalne nasionka na kiełki.. i w sklepie ze zdrowa zywnoscia tez ale pewnie cena 2 razy wyzsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:24

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak jak ja chce córeczke. Znajac moje życie to będzie chłopak ehehe

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma obstawiania, mamy 2 córki ale wcale nie bedzie nam smutno jak przybedzie kolejna :) imię wybrane :) ubranek w sklepach dla dziewczynek pełno, nie ma co narzekac :) zwlaszcza młodsza córa kibicuje kolejnej dziewczynce :)
    A jak chłopak to tez super bo równowaga w domu choc troszkę by się wyrównała ;) imię tez wybrane, pełen luz :)

LillaMy, kasia_1988 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy synka wiec dla rownowagi fajnie gdyby trafila sie dziewczynka ;-) ale jak będzie drugi chłopiec to tez bedzie pieknie! ❤ wersja ekonomiczna bo wszystko po Jasiu zgarnie :-P

LillaMy, mizzelka lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    My mamy synka wiec dla rownowagi fajnie gdyby trafila sie dziewczynka ;-) ale jak będzie drugi chłopiec to tez bedzie pieknie! ❤ wersja ekonomiczna bo wszystko po Jasiu zgarnie :-P

u Mnie tak samo :D

angelstw lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Moj maz ma marzenie by tym razem cytuje byl "pisiorek"
    Czy Wasi mezowie/partnerzy juz tez zaczeli obstawiac synkow by meski rod nie wymarl?
    narzeczony pewnie by wolał syna i teściu przyszły mówi że fajnie jakby nazwisko przetrwało :D ach ten męski ród :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż twierdzi że teraz pewnie ucelował w dziewczynkę :) ale zobaczymy...z drugiego synka też bym się bardzo ucieszyła :) i tak jak piszecie - ekonomiczniej jest jak się ma drugie dziecko tej samej płci co pierwsze ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również z Warszawy Ursynów
    Startuje z Waga 73 :/ przy wzroscie 173

Evee ja miałam plamienia brązowe od kilku dni zanikły podobno to normalne u niektórych kobiet się to zdarza.Głowa do góry :)

Rutelkaa mnie od wczoraj bolało podbrzusze do dzisiejszego ranka,ale zauwazyłam ,że jak mam cięższy dzien to podwieczór zaczyna się ból ,dziś cały dzień spokojny większość przesiedziałam i bólu nie mam :)
    Rutelkaa myśle ,że trafiłas z ta głowa ja ogólnie bardzo mało pije . Przed ciąza potrafiła mi wystarczyc szklanka kawy na cały dzien i ewentualnie kilka łyków wody.Wczoraj duzo piłam miałam taka potrzebe i dzisiaj tez ból głowy zniknął tak więc dziekuje wlewam w siebie litry wody :)

201610141756.png
    201802217352.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży mąż tak bardzo obstawiał chłopaka, że teraz chyba woli się nie odzywać :p
    A co do listy, to w czerwcu skończę 28 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 22:00

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cichu skrycie myślę o córeczce mam 2 synów :) ale jak bedzie synek tez wspaniale widocznie taki mój los 4 chłopów mieć w domu :/ hehe. Nie mam przeczuc co do plci chociaz jak cos mowie o dziecku w brzuszku stosuje słów "jak mały sie urodzi...." albo "ciekawe kiedy usłysze małego serce" tak jakbym wiedziała ze rosnie chłopiec :) a moze to dlatego ze mam 2 chłopaków i to z przyzwyczajenia ;)

201610141756.png
    201802217352.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia myślę że to przyzwyczajenie ;)

Jak widać Suwaczek ustawiłam już na niebiesko ;D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pisałam post i mi skasowało, a tak się rozpisałam :(

W skrócie. Jestem przy 30 str do porodu nadrobię :D

Anulka1978 podziwiam, że po tak długiej przerwie się zdecydowałaś :) Sporo plusów, szczególnie pomoc w córkach :)

U nas wiemy tylko my, wy, listopadowe mamusie 2014 ( inne forum) oraz wścibska sąsiadka (nie daje żyć odkąd wie o staraniach :D )
    Rodzina dowie się pewnie na święta ( już zapewne będzie widać, w 1 ciąży rodzina obstawiała bliźnięta u mnie bo szybko brzuch rósł, jedna siostra nawet trojaczki :D hehe). Może powiem mamie wcześniej, ale ona się za bardzo nie ucieszy raczej.... :(

Jutro jesteśmy cały dzień same tak samo w niedzielę, więc chyba jutro wybierzemy się na małe ciuszkowe zakupy dla Niki :)

Mamy księżniczkę, jak będzie księciunio to super jak druga księżniczka to też super :) Mojemu w 1 ciąży marzył się syn, a teraz córcia oczko w głowie i mówi, że co będzie to będzie oby było zdrowe, tak samo i ja myślę :)

Limerikowo, Ibiza lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mezem liczymy na synka ale szczerze to modle sie aby urodzic zdrowe dziecko.
    O ciazy wie tylko tesciowa bo dzisiaj ma urodziny i chciala pic takze zmuszona bylam juz powiedziec. A reszte chce poinformowac jak najpozniej ale i tak wiem ze mama nie bedzie zadowolona :(

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ