X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Ibiza kto jak nie my damy rade :) ja na razie wciągam dużo owoców ale zawsze lubiłam :)

No wlasnie, kto jak nie my, tez staram sie isc w kierunku zwiekszenia owocow i warzyw, witaminki teraz zwlaszcza sa potrzebne:D

Sylwia_i_Niki, Dea28 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    w pierwszej ciąży niczego sobie nie odmawiałam, ale teraz chyba czasem pomyślę 2 x :D bo pamiętam, że koniec był ciężki oj cięzki, a wygląd wieloryba przyprawiał mnie o depresje :P

o tak, u mnie bylo tak samo...tez staram sie myslec dwa razy zanim cos zjem, ale czasem apetyt zwycieza ;)

• Ibiza Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda to Ty ale drobna musisz byc przy slusznym wzroscie :)

sorki za rozpisywanie sie w kilku postach, zapomnialam,ze istnieje edycja...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:12

• maggda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak to maz mowi zyletka. Chociaz ja bym wolala miec pare kg wiecej

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza ja pracuje w Irl od czerwca 2004, wczesniej rok we Francji by splacic kredyt studencki

moj maz tez z wymiany studentow, byl rok na CIT Cork Institut of Technology, a poznalismy sie przez gg ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:14

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Podczytuję Was od wczoraj, kiedy to zrobiłam test i wyszedł pozytywnie :D troche byłam zaskoczona, bo kilka dni wcześniej kiedy okres nie nadchodził robiłam juz dwa testy i oba były negatywne. Przyjmiecie mnie do swojego grona? ;)

Mam na imię Paulina i jestem już mamusią ale z października 2014 :) mój synek urodził się 25.10.14 dokładnie w moje urodziny i był najlepszym możliwym prezentem :) teraz szykuje się podobna data porodu.... :D wstępnie wyliczyłam sobie że 22.10 :) W sumie szybko poszło z ta drugą ciążą, bo teraz w styczniu dostałam dopiero pierwszy okres po porodzie (dość długo karmiłam) i drugiego jak widac nie bedzie... :P Pierwsza ciąża była spokojna, bez żadnych większych problemów, mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie. Jeszcze jutro zamierzam skoczyć na bete, żeby sie upewnić że test nie kłamał... ;)

Pozdrawiam Was wszystkie :)

Limerikowo, kehlana_miyu, angelstw, LillaMy, kasia_1988, Dea28, Auro, Anoolka, szynszyl, Blu, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ma marzenie by tym razem cytuje byl "pisiorek"
    Czy Wasi mezowie/partnerzy juz tez zaczeli obstawiac synkow by meski rod nie wymarl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:19

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    szynszyl, anulka tak smakowicie pisalyscie o tych kielkach,ze chyba sama zakupie,w taki sam sposob sie sadzi nasionka jak np rzezuche, sorki zielona jestem, w sklepie ze zdrowa zywnoscia powinny byc??

Kochana wrzuc sobie w google "kiełkownica słoikowa" (albo ze słoika) :) słoik, nasionka, woda... zostawiasz na noc zeby napeczniało, odlewasz wodę (np. przez gazę nałożoną na gumce na słoiku zamiast nakrętki) i zostawiasz nasionka w spokoju... codziennie trzeba wlac wodę, przepłukać nasionka i wylać (przez tę gazę) tak żeby nie zostala woda w słoiku :) 4-5 dni i można jeść
    Mozna tez zakupic kiełkownicę ale czy to konieczne? nie ;)
    Nasionka na kiełki kupuję w spozywczym Społemie :) ale w ogodniczym chyba tez beda mieli specjalne nasionka na kiełki.. i w sklepie ze zdrowa zywnoscia tez ale pewnie cena 2 razy wyzsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:24

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak jak ja chce córeczke. Znajac moje życie to będzie chłopak ehehe

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma obstawiania, mamy 2 córki ale wcale nie bedzie nam smutno jak przybedzie kolejna :) imię wybrane :) ubranek w sklepach dla dziewczynek pełno, nie ma co narzekac :) zwlaszcza młodsza córa kibicuje kolejnej dziewczynce :)
    A jak chłopak to tez super bo równowaga w domu choc troszkę by się wyrównała ;) imię tez wybrane, pełen luz :)

LillaMy, kasia_1988 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy synka wiec dla rownowagi fajnie gdyby trafila sie dziewczynka ;-) ale jak będzie drugi chłopiec to tez bedzie pieknie! ❤ wersja ekonomiczna bo wszystko po Jasiu zgarnie :-P

LillaMy, mizzelka lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    My mamy synka wiec dla rownowagi fajnie gdyby trafila sie dziewczynka ;-) ale jak będzie drugi chłopiec to tez bedzie pieknie! ❤ wersja ekonomiczna bo wszystko po Jasiu zgarnie :-P

u Mnie tak samo :D

angelstw lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Moj maz ma marzenie by tym razem cytuje byl "pisiorek"
    Czy Wasi mezowie/partnerzy juz tez zaczeli obstawiac synkow by meski rod nie wymarl?
    narzeczony pewnie by wolał syna i teściu przyszły mówi że fajnie jakby nazwisko przetrwało :D ach ten męski ród :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż twierdzi że teraz pewnie ucelował w dziewczynkę :) ale zobaczymy...z drugiego synka też bym się bardzo ucieszyła :) i tak jak piszecie - ekonomiczniej jest jak się ma drugie dziecko tej samej płci co pierwsze ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również z Warszawy Ursynów
    Startuje z Waga 73 :/ przy wzroscie 173

Evee ja miałam plamienia brązowe od kilku dni zanikły podobno to normalne u niektórych kobiet się to zdarza.Głowa do góry :)

Rutelkaa mnie od wczoraj bolało podbrzusze do dzisiejszego ranka,ale zauwazyłam ,że jak mam cięższy dzien to podwieczór zaczyna się ból ,dziś cały dzień spokojny większość przesiedziałam i bólu nie mam :)
    Rutelkaa myśle ,że trafiłas z ta głowa ja ogólnie bardzo mało pije . Przed ciąza potrafiła mi wystarczyc szklanka kawy na cały dzien i ewentualnie kilka łyków wody.Wczoraj duzo piłam miałam taka potrzebe i dzisiaj tez ból głowy zniknął tak więc dziekuje wlewam w siebie litry wody :)

201610141756.png
    201802217352.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży mąż tak bardzo obstawiał chłopaka, że teraz chyba woli się nie odzywać :p
    A co do listy, to w czerwcu skończę 28 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 22:00

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cichu skrycie myślę o córeczce mam 2 synów :) ale jak bedzie synek tez wspaniale widocznie taki mój los 4 chłopów mieć w domu :/ hehe. Nie mam przeczuc co do plci chociaz jak cos mowie o dziecku w brzuszku stosuje słów "jak mały sie urodzi...." albo "ciekawe kiedy usłysze małego serce" tak jakbym wiedziała ze rosnie chłopiec :) a moze to dlatego ze mam 2 chłopaków i to z przyzwyczajenia ;)

201610141756.png
    201802217352.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia myślę że to przyzwyczajenie ;)

Jak widać Suwaczek ustawiłam już na niebiesko ;D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pisałam post i mi skasowało, a tak się rozpisałam :(

W skrócie. Jestem przy 30 str do porodu nadrobię :D

Anulka1978 podziwiam, że po tak długiej przerwie się zdecydowałaś :) Sporo plusów, szczególnie pomoc w córkach :)

U nas wiemy tylko my, wy, listopadowe mamusie 2014 ( inne forum) oraz wścibska sąsiadka (nie daje żyć odkąd wie o staraniach :D )
    Rodzina dowie się pewnie na święta ( już zapewne będzie widać, w 1 ciąży rodzina obstawiała bliźnięta u mnie bo szybko brzuch rósł, jedna siostra nawet trojaczki :D hehe). Może powiem mamie wcześniej, ale ona się za bardzo nie ucieszy raczej.... :(

Jutro jesteśmy cały dzień same tak samo w niedzielę, więc chyba jutro wybierzemy się na małe ciuszkowe zakupy dla Niki :)

Mamy księżniczkę, jak będzie księciunio to super jak druga księżniczka to też super :) Mojemu w 1 ciąży marzył się syn, a teraz córcia oczko w głowie i mówi, że co będzie to będzie oby było zdrowe, tak samo i ja myślę :)

Limerikowo, Ibiza lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mezem liczymy na synka ale szczerze to modle sie aby urodzic zdrowe dziecko.
    O ciazy wie tylko tesciowa bo dzisiaj ma urodziny i chciala pic takze zmuszona bylam juz powiedziec. A reszte chce poinformowac jak najpozniej ale i tak wiem ze mama nie bedzie zadowolona :(

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ