X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie musze sie martwic zadnymi zwolnieniami bo jestem na gospodarstwie wiec szefem jestem sama dla siebie :D no moze corka stoi wyzej <3

mizzelka lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna życzę Ci, żebyś się dogadała!

ja mam umowę o pracę na czas określony i teraz jest takka dziwna sytuacja w firmie i i tak prędzej czy później mnie zwolnią :) muszę porozmawiać z koleżankami, bo nie chciałabym ich zostawiać z nawałem obowiązków, a szef mnie akurat nie obchodzi :)

maggda na gospodarstwie to masz pewnie mnóstwo obowiązków ;/ a w takiej pracy człowiek pójdzie na zwolnienie i może odpoczywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 08:53

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl tym bardziej bym to olała. Co nie zrobisz przedłuża Ci do dnia porodu...

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Ehh apropo wagi początkującej ( i końcowej pewno też) jestem wasza rekordzistką hehe zaczynałam z wagą 89 wzrost 180 ... :( a dzisiaj sie ważylam to juz mam 90,5 łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pomocy ! Wybieram się do dietetyczki żeby dała mi jakas lekkostrawna diete no i żebym nie gruba w ogole najlepiej ;)

Stety, niestety, ale muszę odebrać Ci tytuł rekordzistki :P też mam 180 cm, ale waga odrobinę większa. No trudno :) Dołaczam się to projektu "sexi mama" po porodzie :P

LillaMy, kasia_1988, Ibiza, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest. Ginekolog powiedziała, że kończę 6 tydzień.
    A tu, Belly pokazuje 5 tydzień. Zgłupiałam już. I teraz już sama nie wiem kiedy mam odstawić Bromergon. Niech mnie ktoś oświeci. Bo czuję się jak opóźniona. Nie mogę poradzić sobie z tak prostą sprawą ;/

• maggda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl zalezy jak na to patrzec fo moich obowiazkow nalezy dom i kury a w wiosna lato ogrod ale tam pomaga tesciowa i mi tak odp. Eszesniej pracowalam na targach sklrpie ale to nie dla mnie strasznie mnie to wkurzalo

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, o ile wszystko będzie dobrze, chcę popracować do wakacji. Po poronieniach miałam depresję i straciłam pracę - co prawda na dobre mi to wyszło, bo znalazłam lepszą - ale oznacza to, że dopiero co zakończyłam okres próbny i mam umowę na czas nieokreślony. Bardzo mi się w tej pracy podoba i chciałabym móc tu wrócić po macierzyńskim, więc nie chcę iść od razu na L4, o ile nic się nie będzie działo. To praca biurowa i mam w niej sporo swobody, mogę do pewnego stopnia sama decydować którego dnia popracować więcej, a którego mniej.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    kasiu ucz się pić wodę w ciąży jest ona bardzo ważna! litr to jest absolutne minimum. Ja jak gince powiedziałam że wypijam 1-1,5l dziennie samej wody, nie licząc zupe, kawy, herbaty, soku etc...to powiedziała że mam tą ilość zwiększyć do 2-2,5l. Zresztą jak w ciąży z Jasiem w 33tc wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem małowodzia to musiałam w siebie wlewać hektolitry wody, czy ona pomogła? Zwiększyć ilość wód się nie zwiększyła, ale może dzięki jej piciu nie poszła jeszcze bardziej w dół? Nie wiem.

Noc 3 nauki samodzielnego zasypiania w łóżeczku Jasia - za mną! :D jest postęp! :P choć kilka razy w nocy wybudzał się i zaczynał marudzić i popłakiwać to nie musiałam wstawać do niego ani jeden raz! Bo po chwili się uspokajał i zasypiał ;) i tak oto dziś butla na śniadanie zjedzona o 6:40 :) duma mnie rozpiera :D haha;)

dobrego dnia Dzieczynki, Dzidziusie i Fasolki :)

Jeszcze 2 dni i będzie pełen sukces zobaczysz... Tak jak u nas... Śpimy teraz pięknie i do oporu :)

angelstw lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    A to wiem, sprawdzam tam swoje wyniki. Myślałam, że gdzieś pokazuje prawdopodobieństwo: chłopczyk, dziewczynka

Ja mam porównanie z 1 ciążą miałam wtedy 252% i jest córka

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny jak to jest. Ginekolog powiedziała, że kończę 6 tydzień.
    A tu, Belly pokazuje 5 tydzień. Zgłupiałam już. I teraz już sama nie wiem kiedy mam odstawić Bromergon. Niech mnie ktoś oświeci. Bo czuję się jak opóźniona. Nie mogę poradzić sobie z tak prostą sprawą ;/

belly pokazuje 5 tydzień i 6 dzień czyli że jesteś w trakcie 6. tygodnia :) jutro będzie 6 tydzień 0 dzień czyli początek 7. tygodnia :) czyli dziś kończysz 6. tydzień tak jak powiedział gin a jutro zaczniesz 7. tydzień :)

Visenna lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Jeszcze 2 dni i będzie pełen sukces zobaczysz... Tak jak u nas... Śpimy teraz pięknie i do oporu :)

boję się tylko bo dziś jedziemy do dziadków, mam nadzieję że tam nie będzie gorzej z racji zmiany miejsca. No ale w każdym razie dalej trzymamy się zasady - nie wyciągamy z łóżeczka :) dzięki za pocieszenie! czekam już cały rok na tą pierwszą w całości przespaną noc :D

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Też zaliczyłam wczoraj wpadkę. Mdłości cały dzień, na widok zdrowych rzeczy jeszcze większe a hot-dog z Orlenu i chipsy - no proszę bardzo, jeść można :P Dziś już wracam na właściwe tory...

Do kiedy pracować? Hm. Już tu o tym chyba wspominałam, że przed ciążą myślałam, by jak najszybciej uciec. Poroniłam i zamierzałam chuchać i dmuchać na siebie i Kropka. Ale teraz wszystko uzależniam od samopoczucia. Nie chciałabym za wcześnie mowić o ciąży. W I trym., może uda mi się jakoś przetrwać :) Jestem teraz na zwolnieniu do wtorku i już mam wyrzuty sumienia, że projekty do przodu nie idą. Ale jak wrócę i zauważę, że cos jest nie tak ze mną, czy Kropkiem to zmykam z pracy. Są rzeczy ważne i ważniejsze.

Moje wątpliwości też dotyczą umowy, jaką mam. Wszystko było by prostsze mając umowę o pracę. A jestem na zleceniu, ale mam opłacane przez zleceniodawcę wszystkie składki, dlatego mam podobne prawa jak przy umowie o pracę (u mnie nabywa się je po 90 dniach trwania zlecenia a nie od razu, jak przy umówie o pracę). Prawie, bo nie jestem prawnie chroniona w ciąży. Zleceniodawca może mnie zwolnić w każdej chwili (mimo umowy na czas nieokreślony) i dupa. Trwa umowa = jest kasa. To też tyczy się macierzyńskiego. Na szczęście fajna firma i mam nadzieję, że się dogadamy :) Ktoś ma podobny rodzaj umowy :)?
    Ja mam umowę "dokonywanie usług przez doradcę"pracuje w tej firmie 10 lat.Ta umowa podlega pod umowe zlece. I jestem od tego tygodnia na zwolnieniu,podobnie jak Ty nie jestem chroniona w kazdej chwili mogliby mnie zwolnic ,2 ciaze straciłam w tej firmie dlatego nie ryzykuje i ucieklam na l4. I z jednej strony mi sie to bardziej opłaca ale jak cos u mnie by sie nie powiodło to nie wiem czy bede miała do czego wracac. Ale nie przejmuje się ...Mialam plamienia i biore duphaston dziecko jest dla mnie wazniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:05

201610141756.png
    201802217352.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho ! I ja zobaczyłam ze juz 6 tydz :) juz od jutra zacznie sie 7 jak cudownie :) juz nie mogę doczekać sie 20 tyg potem 30 i 40 :)

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Ja mam porównanie z 1 ciążą miałam wtedy 252% i jest córka
    Ja w tej ciazy mam przyrost po 48 h 274 % wczesniej przy 2 synach nie sprawdzałam.. Może dziewczynka ;)

201610141756.png
    201802217352.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyrostu a płci - w pierwszej ciąży miałam 30dc betę 128, po 8 dniach było coś blisko 1300, a więc przyrost poniżej 80% w ciągu 48h, urodziłam niemal w terminie z OM dużą córcię ;) 4250g i 57cm ;)

Dea28, Sunflower lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam porownania co do poprzedniej ciazy u chlopaczków ale nie mysle o plci na ta chwile modle sie aby wszytsko pieknie sie utrzymało..

Dziewczyny usłyszałam ostatnio w przychodni ze mozna wyliczyc dokladnie ile dziecko ma dni tzn
    u mnie na usg wielkosc dzidziusia to 1,5mm i do tej wielkosci dodaje sie 30 czyli wychodziloby ,że dzidziuś wtedy miał 31,5 dnia czy słyszałyście o takich obliczeniach???

201610141756.png
    201802217352.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw jaka to metoda usypiania? Jasiu już nie je w nocy? spokojnej drogi i miłego wypoczynku.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina ja sobie spojrzałam na procenty i już 20% :) ale i tak nie mogę się doczekać końca XD

u mnie przyrost był ok 116% więc może chłopczyk :)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Ja nie mam porownania co do poprzedniej ciazy u chlopaczków ale nie mysle o plci na ta chwile modle sie aby wszytsko pieknie sie utrzymało..

Dziewczyny usłyszałam ostatnio w przychodni ze mozna wyliczyc dokladnie ile dziecko ma dni tzn
    u mnie na usg wielkosc dzidziusia to 1,5mm i do tej wielkosci dodaje sie 30 czyli wychodziloby ,że dzidziuś wtedy miał 31,5 dnia czy słyszałyście o takich obliczeniach???

hmmm możliwe, ja byłam na usg w 29 dniu po owulacji i dzieciątko miało 5mm.

uwo93e3kacedpezy.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff jestem na 60 stronie także coraz bardziej w temacie :)
    zjadłam dziś na śniadanie płatki na mleku i juz stałam przy WC ale przeszło po chwili :p w pierwszej ciąży miałam bardzo delikatne mdłości, zagryzalam czymś i przechodziło oby mnie oszczedzilo i teraz :D

sporo z was miało nieciekawe przejścia ale spokój jest bardzo ważny, także to dla was i dla maleństw teraz najważniejsze. Musi być dobrze i tego się wszystkie trzymajmy :)

w pierwszej ciąży pracowałam do 10 tyg bo woleli zatrudnić kogoś kto będzie "pelnosprawny " :p a o ciąży dowiedziałam się dzień po podpisaniu umowy.
    oczywiście był okres próbny na 3 msc i przedłużyli tylko do dnia porodu ;) teraz mam własną działalność od października i siedzę w domu w córcia :)

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ