X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie musze sie martwic zadnymi zwolnieniami bo jestem na gospodarstwie wiec szefem jestem sama dla siebie :D no moze corka stoi wyzej <3

mizzelka lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna życzę Ci, żebyś się dogadała!

ja mam umowę o pracę na czas określony i teraz jest takka dziwna sytuacja w firmie i i tak prędzej czy później mnie zwolnią :) muszę porozmawiać z koleżankami, bo nie chciałabym ich zostawiać z nawałem obowiązków, a szef mnie akurat nie obchodzi :)

maggda na gospodarstwie to masz pewnie mnóstwo obowiązków ;/ a w takiej pracy człowiek pójdzie na zwolnienie i może odpoczywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 08:53

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl tym bardziej bym to olała. Co nie zrobisz przedłuża Ci do dnia porodu...

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Ehh apropo wagi początkującej ( i końcowej pewno też) jestem wasza rekordzistką hehe zaczynałam z wagą 89 wzrost 180 ... :( a dzisiaj sie ważylam to juz mam 90,5 łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pomocy ! Wybieram się do dietetyczki żeby dała mi jakas lekkostrawna diete no i żebym nie gruba w ogole najlepiej ;)

Stety, niestety, ale muszę odebrać Ci tytuł rekordzistki :P też mam 180 cm, ale waga odrobinę większa. No trudno :) Dołaczam się to projektu "sexi mama" po porodzie :P

LillaMy, kasia_1988, Ibiza, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest. Ginekolog powiedziała, że kończę 6 tydzień.
    A tu, Belly pokazuje 5 tydzień. Zgłupiałam już. I teraz już sama nie wiem kiedy mam odstawić Bromergon. Niech mnie ktoś oświeci. Bo czuję się jak opóźniona. Nie mogę poradzić sobie z tak prostą sprawą ;/

• maggda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl zalezy jak na to patrzec fo moich obowiazkow nalezy dom i kury a w wiosna lato ogrod ale tam pomaga tesciowa i mi tak odp. Eszesniej pracowalam na targach sklrpie ale to nie dla mnie strasznie mnie to wkurzalo

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, o ile wszystko będzie dobrze, chcę popracować do wakacji. Po poronieniach miałam depresję i straciłam pracę - co prawda na dobre mi to wyszło, bo znalazłam lepszą - ale oznacza to, że dopiero co zakończyłam okres próbny i mam umowę na czas nieokreślony. Bardzo mi się w tej pracy podoba i chciałabym móc tu wrócić po macierzyńskim, więc nie chcę iść od razu na L4, o ile nic się nie będzie działo. To praca biurowa i mam w niej sporo swobody, mogę do pewnego stopnia sama decydować którego dnia popracować więcej, a którego mniej.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    kasiu ucz się pić wodę w ciąży jest ona bardzo ważna! litr to jest absolutne minimum. Ja jak gince powiedziałam że wypijam 1-1,5l dziennie samej wody, nie licząc zupe, kawy, herbaty, soku etc...to powiedziała że mam tą ilość zwiększyć do 2-2,5l. Zresztą jak w ciąży z Jasiem w 33tc wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem małowodzia to musiałam w siebie wlewać hektolitry wody, czy ona pomogła? Zwiększyć ilość wód się nie zwiększyła, ale może dzięki jej piciu nie poszła jeszcze bardziej w dół? Nie wiem.

Noc 3 nauki samodzielnego zasypiania w łóżeczku Jasia - za mną! :D jest postęp! :P choć kilka razy w nocy wybudzał się i zaczynał marudzić i popłakiwać to nie musiałam wstawać do niego ani jeden raz! Bo po chwili się uspokajał i zasypiał ;) i tak oto dziś butla na śniadanie zjedzona o 6:40 :) duma mnie rozpiera :D haha;)

dobrego dnia Dzieczynki, Dzidziusie i Fasolki :)

Jeszcze 2 dni i będzie pełen sukces zobaczysz... Tak jak u nas... Śpimy teraz pięknie i do oporu :)

angelstw lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    A to wiem, sprawdzam tam swoje wyniki. Myślałam, że gdzieś pokazuje prawdopodobieństwo: chłopczyk, dziewczynka

Ja mam porównanie z 1 ciążą miałam wtedy 252% i jest córka

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny jak to jest. Ginekolog powiedziała, że kończę 6 tydzień.
    A tu, Belly pokazuje 5 tydzień. Zgłupiałam już. I teraz już sama nie wiem kiedy mam odstawić Bromergon. Niech mnie ktoś oświeci. Bo czuję się jak opóźniona. Nie mogę poradzić sobie z tak prostą sprawą ;/

belly pokazuje 5 tydzień i 6 dzień czyli że jesteś w trakcie 6. tygodnia :) jutro będzie 6 tydzień 0 dzień czyli początek 7. tygodnia :) czyli dziś kończysz 6. tydzień tak jak powiedział gin a jutro zaczniesz 7. tydzień :)

Visenna lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Jeszcze 2 dni i będzie pełen sukces zobaczysz... Tak jak u nas... Śpimy teraz pięknie i do oporu :)

boję się tylko bo dziś jedziemy do dziadków, mam nadzieję że tam nie będzie gorzej z racji zmiany miejsca. No ale w każdym razie dalej trzymamy się zasady - nie wyciągamy z łóżeczka :) dzięki za pocieszenie! czekam już cały rok na tą pierwszą w całości przespaną noc :D

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Też zaliczyłam wczoraj wpadkę. Mdłości cały dzień, na widok zdrowych rzeczy jeszcze większe a hot-dog z Orlenu i chipsy - no proszę bardzo, jeść można :P Dziś już wracam na właściwe tory...

Do kiedy pracować? Hm. Już tu o tym chyba wspominałam, że przed ciążą myślałam, by jak najszybciej uciec. Poroniłam i zamierzałam chuchać i dmuchać na siebie i Kropka. Ale teraz wszystko uzależniam od samopoczucia. Nie chciałabym za wcześnie mowić o ciąży. W I trym., może uda mi się jakoś przetrwać :) Jestem teraz na zwolnieniu do wtorku i już mam wyrzuty sumienia, że projekty do przodu nie idą. Ale jak wrócę i zauważę, że cos jest nie tak ze mną, czy Kropkiem to zmykam z pracy. Są rzeczy ważne i ważniejsze.

Moje wątpliwości też dotyczą umowy, jaką mam. Wszystko było by prostsze mając umowę o pracę. A jestem na zleceniu, ale mam opłacane przez zleceniodawcę wszystkie składki, dlatego mam podobne prawa jak przy umowie o pracę (u mnie nabywa się je po 90 dniach trwania zlecenia a nie od razu, jak przy umówie o pracę). Prawie, bo nie jestem prawnie chroniona w ciąży. Zleceniodawca może mnie zwolnić w każdej chwili (mimo umowy na czas nieokreślony) i dupa. Trwa umowa = jest kasa. To też tyczy się macierzyńskiego. Na szczęście fajna firma i mam nadzieję, że się dogadamy :) Ktoś ma podobny rodzaj umowy :)?
    Ja mam umowę "dokonywanie usług przez doradcę"pracuje w tej firmie 10 lat.Ta umowa podlega pod umowe zlece. I jestem od tego tygodnia na zwolnieniu,podobnie jak Ty nie jestem chroniona w kazdej chwili mogliby mnie zwolnic ,2 ciaze straciłam w tej firmie dlatego nie ryzykuje i ucieklam na l4. I z jednej strony mi sie to bardziej opłaca ale jak cos u mnie by sie nie powiodło to nie wiem czy bede miała do czego wracac. Ale nie przejmuje się ...Mialam plamienia i biore duphaston dziecko jest dla mnie wazniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:05

201610141756.png
    201802217352.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho ! I ja zobaczyłam ze juz 6 tydz :) juz od jutra zacznie sie 7 jak cudownie :) juz nie mogę doczekać sie 20 tyg potem 30 i 40 :)

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Ja mam porównanie z 1 ciążą miałam wtedy 252% i jest córka
    Ja w tej ciazy mam przyrost po 48 h 274 % wczesniej przy 2 synach nie sprawdzałam.. Może dziewczynka ;)

201610141756.png
    201802217352.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyrostu a płci - w pierwszej ciąży miałam 30dc betę 128, po 8 dniach było coś blisko 1300, a więc przyrost poniżej 80% w ciągu 48h, urodziłam niemal w terminie z OM dużą córcię ;) 4250g i 57cm ;)

Dea28, Sunflower lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam porownania co do poprzedniej ciazy u chlopaczków ale nie mysle o plci na ta chwile modle sie aby wszytsko pieknie sie utrzymało..

Dziewczyny usłyszałam ostatnio w przychodni ze mozna wyliczyc dokladnie ile dziecko ma dni tzn
    u mnie na usg wielkosc dzidziusia to 1,5mm i do tej wielkosci dodaje sie 30 czyli wychodziloby ,że dzidziuś wtedy miał 31,5 dnia czy słyszałyście o takich obliczeniach???

201610141756.png
    201802217352.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw jaka to metoda usypiania? Jasiu już nie je w nocy? spokojnej drogi i miłego wypoczynku.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina ja sobie spojrzałam na procenty i już 20% :) ale i tak nie mogę się doczekać końca XD

u mnie przyrost był ok 116% więc może chłopczyk :)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Ja nie mam porownania co do poprzedniej ciazy u chlopaczków ale nie mysle o plci na ta chwile modle sie aby wszytsko pieknie sie utrzymało..

Dziewczyny usłyszałam ostatnio w przychodni ze mozna wyliczyc dokladnie ile dziecko ma dni tzn
    u mnie na usg wielkosc dzidziusia to 1,5mm i do tej wielkosci dodaje sie 30 czyli wychodziloby ,że dzidziuś wtedy miał 31,5 dnia czy słyszałyście o takich obliczeniach???

hmmm możliwe, ja byłam na usg w 29 dniu po owulacji i dzieciątko miało 5mm.

uwo93e3kacedpezy.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff jestem na 60 stronie także coraz bardziej w temacie :)
    zjadłam dziś na śniadanie płatki na mleku i juz stałam przy WC ale przeszło po chwili :p w pierwszej ciąży miałam bardzo delikatne mdłości, zagryzalam czymś i przechodziło oby mnie oszczedzilo i teraz :D

sporo z was miało nieciekawe przejścia ale spokój jest bardzo ważny, także to dla was i dla maleństw teraz najważniejsze. Musi być dobrze i tego się wszystkie trzymajmy :)

w pierwszej ciąży pracowałam do 10 tyg bo woleli zatrudnić kogoś kto będzie "pelnosprawny " :p a o ciąży dowiedziałam się dzień po podpisaniu umowy.
    oczywiście był okres próbny na 3 msc i przedłużyli tylko do dnia porodu ;) teraz mam własną działalność od października i siedzę w domu w córcia :)

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ