X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da. Dostaną Ci co idą w pierwszym terminie, a mnie nie dała rady wcisnąć. Poprawiając wyniki bolała ją głowa. Po prostu mam tak obszerny materiał i chyba najgorszy z całej grupy. Same wyniki noszę od Nowego Roku, miałam podobny temat do koleżanki i kazała nam pisać to samo tylko na czymś innym - jak jej sprawdziła pierwsze dwie strony to mi już nie i nie patrząc kazała wszystko inaczej pisać. Dopiero w lutym łaskawie przeczytała - obecnie idę 7 raz z przekręconą pracą do góry nogami. Dzień przed tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży powiedziała, że chce bym to jeszcze poprawiła, bo jestem 6 osobom i po moich wynikach musi ostrą kawe pić, bo nie daje rady. Wyszłam zaryczana, bo znowu wyszło jak wyszło.
    Tobie zazdroszczę mózgu. :D
    Ja się nadaję na cukiernika bardziej, piekę ciacha na zamówienie i ubóstwiam to :D

Blu lubi tę wiadomość

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Moja trzecia ciąża ale najbardziej stresująca ... dziwne :P ale tak jest ;) dmucham i chucham i przeżywam nieziemsko... to było marzenie... ciąża długo wyczekiwana... i może dlatego :)
    Tak jak ja, jeden ból i wklepuję na internecie co oznacza taki ból, coś poczuję lecę do łazienki :D

s0c51i3.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja chodzę do Luxmedu do dr Gały i jeszcze dodatkowo do Centrum Ginekologii na Zielonej do dr Perenc - obie polecam :) O szpitalu jeszcze nie myślę, bo jestem po dwóch poronieniach i na razie boję się jeszcze sięgać myślami do porodu. Ciekawe, czy do naszego terminu ProFamilia wywalczy kontrakt z NFZ, generalnie też mi się podoba :)
    Oby im się udało! Mocno na to liczę :-)
    Dr Gałę polecała mi internistka, ale dlugo się czeka na wizytę, a ja z uwagi na dodatkowe choróbska muszę mieć lekarza na już. Po bardzo nieprzyjemnej wizycie u dotychczasowaej pani dr, padło na dra Rutę. Póki co jest nieźle. Zobaczymy jak będzie dalej.
    A co do ciąży to teraz będzie wszystko w porządku! Mówię Ci ;-)

kehlana_miyu, Madziuszka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    No ja niestety żałuję tych studiów, bo minęłam się z powołaniem :/ No ale to już ostatnie spotkania i dużo wolnego, w między czasie będzie lekarz, pewnie koło 7 marca, to też jakiś tam stres będzie.
    A robiłaś testy z różnych firm?

nie :) robiłam 2 razy pink test.
    Dziewczyny tu wrzucają takie wysokie te wyniki mój to jakaś marnota :P ale oby dobry przyrost był :)

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, moje obawy się potwierdziły ;( serduszko nie bije ;(

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    nie :) robiłam 2 razy pink test.
    Dziewczyny tu wrzucają takie wysokie te wyniki mój to jakaś marnota :P ale oby dobry przyrost był :)
    Robiłam pink test i wyszła dość cienka krecha na teście, dzień wcześniej robiłam po południu z bobo i grubachna aż dziw bierze :D

s0c51i3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa :( i co to już koniec? Nie może jeszcze zacząć bić? Biło wcześniej?

• Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa bardzo mi przykro. Nawet nie wiem co napisać bo nie ma pewnie teraz takich słów które by Cię pocieszyły. Trzymaj się.

Limerikowo lubi tę wiadomość

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa i już żadnych szans :( ?? Współczuję :( Trzymaj się! Niedługo będzie dzidziuś z pięknym bijącym serduszkiem i bardzo silny! Życzę Ci tego z całego serca :*

Dziewczyny u mnie to 2 ciąża i niczym sie nie różni od pierwszej póki co :P a koleżanki mówiły, że druga to na luzie :D Jeszcze raz czytam wszystko co się da, znowu przeżywam każde objawy, znowu się wpatrywałam w siebie - co się zmieniło czy się udało hehe nic lżej :P

Anulka 4 kierunki wow.... zjawiskowa figura i nieprzęciętny umysł do tego zapał jakiego tylko pozazdrościć :)

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw - trzymaj się dzielnie i powodzenia życzę!
    Pielęgniarka, lekarz faktycznie malo delikatny lagpdnie mówiąc, ale zrob najlepiej za tydzień usg, mpzewna lepszym sprzecie? Głowa do gory!
    Witam też nowe kolezanki!

Jeżeli chodzi o poród to u mnie pierwszy byl sn. Po 16 pierwsze delikatne skurcze, ciepla kapiel i jechalam z mężem do szpitala. Około 19 bylam na porodowce, chwila moment i rozwarcie 7 cm, potem bylo juz tylko gorzej. Nie moglam malej zepchnąć nizej w kanal i to troche trwalo, dostalam oksytocyne. W koncu pelne rozwarcie, ale jak urodzilam główkę to okazalo się, ze mala ma wyciagnieta raczke do gory, wiec przecisniecie jej ramion to byla tragedia! Bylo naciecie i pekniecie, nie urodzilam calego lozyska, wiec doszlo lyzeczkowanie i stracilam sporo krwi. Mala urodzila sie o 22:55.
    Dzisiaj wspominam porod cudownie, po calonocnych kroplowkach rano probowalam sama iść do toalety i pod prysznic. Następnego dnia siedzialam też na krzesle, z laktacja zero problemów. Jesli tylko nie będzie zadnych przeciwskazan to porod tylko sn, zdecydowanie szybsze dochodzenie do siebie. No wyjatek stanowią tutaj blizniaki i rozumiem, ze kobiety decyduja się na cesarke ze wzgledu na zbyt duze ryzyko.

Basia1771, Limerikowo, mizzelka lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XAXA <3 ściskam mocno <3 czy to juz na pewno? dobry sprzet i kompetentny lekarz? cholera :(

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem że jeszcze nie mam potwierdzenia od lekarza a już wariuje. Jak wstaje i coś mnie zakuje lub zaboli to zaraz myślę kurde coś nie tak i czarne myśli. Jak to tak będzie wyglądać to ja wyląduje w psychiatryku. Muszę sobie wytłumaczyć żeby trochę wyluzować i nie panikować. Ciężko będzie bo cały czas nie dowierzam a z drugiej strony masuje brzuch.

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa - przykro mi...
    Tajemniczazolza - ja z promotorka z ostatnich studiów też nie mialam najlepszych stosunków, zresztą jak wszyscy w grupie i kazdy na nią narzekal. Pocieszajace jest to, że na obronie nie jestes sama z nią, ale są też inne osoby z komisji - one tez mają coś do powodzenia ;) wiec powodzenia na jutrzejszym spotkaniu z promotorka i potem już powinno być z gorki!

rfxggzu3xsdgcqg5.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia1771 wrote:
    Ja Wam powiem że jeszcze nie mam potwierdzenia od lekarza a już wariuje. Jak wstaje i coś mnie zakuje lub zaboli to zaraz myślę kurde coś nie tak i czarne myśli. Jak to tak będzie wyglądać to ja wyląduje w psychiatryku. Muszę sobie wytłumaczyć żeby trochę wyluzować i nie panikować. Ciężko będzie bo cały czas nie dowierzam a z drugiej strony masuje brzuch.
    Mam to samo Basia1771:(
    Masz jakieś objawy?

s0c51i3.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia1771 wrote:

Basia - mój gin mi powtarza, jak czasami zboli, jak są mdłości to bardzo dobrze, to są oznaki poczatkowe ciąży. Jak zaczynasz panikowac, to pomysl od razu o fasolce malej - jej to nie sluzy, a wszystko musi być dobrze!

Basia1771 lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa - bardzo Ci współczuję :(
    Jusstin - oby było jak mówisz :)

s0c51i3.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Niestety, moje obawy się potwierdziły ;( serduszko nie bije ;(
    Ale może jeszcze będzie ok? :-(
    Wcześniej biło? Może sprzęt kiepski?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Mam to samo Basia1771:(
    Masz jakieś objawy?

Tajemniczazolza sama nie wiem co zaliczać do objawów a co nie haha. Czuje lekki ból przy dotykaniu piersi, przez jakieś ostatnie 5 dni kluje mnie prawa strona na dole.Teraz jak np wstaje to czasem mnie mocniej zaboli że muszę usiąść i wstać jeszcze raz. Tak poza tym to raczej nic , a jak u Ciebie?

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia1771 wrote:
    Z tym masowaniem to tak ostrożnie, bo czytałam, że we wczesnej ciąży może powodować skurcze.

Limerikowo, Anoolka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ho ho nie sposób nadążyć z czytaniem!
    ANGELSTW- tak mi przykro z Twojego powodu, tak samo jak i Madzi:(
    Te potworne historie z życia wzięte o dzieciątkach, które się udusiły pępowiną w zaawansowanej ciąży sprawiają, że włosy mi się jeżą z przerażenia. A, że jestem też po poronieniu to wiem, że ten strach będzie mi towarzyszyć przez całą ciążę:/
    ELFICZKA - trzymam kciuki aby to nie była świeża sprawa z toxo!!!
    PIELĘGNIARKA W M- gdy byłam w ciąży z moją córcią dopiero w 7tyg.4 dniu było widać zarodek z serduszkiem, życzę Ci aby u Ciebie było podobnie.
    XAXA- z Tobą też jestem myślami, bierz luteinę i trzymam kciuki za was i za wzrost PRG!
    Jeśli chodzi o poród- to już udzieliłam się pod odpowiednim wątkiem, nie będę więc powtarzać:)Poza tym to bardzo odległa wizja i póki co skupiam się bardziej nad tym aby ta ciąża zakończyła się szczęśliwie i tego przede wszystkim sobie i wam życzę, niezależnie od tego w jaki sposób będziecie rodzić. To dla mnie sprawa drugorzędna.
    Jeśli chodzi o obronę to większym stresem dla mnie była obrona w szkole podyplomowej aniżeli mgr -jakoś tak wyszło im człowiek starszy tym może bardziej się przejmuje;)Pamiętam, że pisanie i cały ten proceder był upierdliwy ale do zrobienia.

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ