X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Ja bym chciała w ProFamili a jak nie to medeor no chyba że nie przejde kwalifikacji to Rydygier :) dr Raczkowską źle wspominam, bylam u niej na swojej pierwszej wizycie.
    ProFamilia to w ogóle byłaby bajka! Tylko oni nie mają zapisów na NFZ niestety. Dlatego chcę się zapisać do Medeora, a jak się zacznie to i tak najpierw pojadę do PF :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A już myślałam, że tylko ja tu jestem w pierwszej ciąży :-)

To forum nakręca lepiej kolejne ciążę niż program rządu 500+ :D
    Ani się obejrzyjcie a już będziecie w kolejnej :P

tajemniczazolza, Anoolka, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Visenna, Auro, Limerikowo, mizzelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XAXA gdzie jestes?

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w pierwszej ciazy :)

NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Visenna lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Kochana to nie praca - to moja obrona.
    Moja promotorka od roku się nade mną pastwi, jutro mam z nią spotkanie sam na sam, chyba już ostatnie takie...
    Słońce, broniłaś się już wczesniej czy to pierwsza obrona (takie mam wrażenie) ;)
    Obrona to naprawdę luz... wydaje się że to coś strasznego a okazuje się że wcale tak nie jest... to jest całkiem przyjemny egzamin :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Mój narzeczony mi mówi żebym jej powiedziała, że jestem w ciąży.
    Dzisiaj do niej dzwoniłam i pytałam o godzinę spotkania, to zarezerwowała już dla mnie prawie 3 godziny :/
    Jak ja wytrzymam jej ględzenie, to będzie cud - kobieta jest nieobliczalna i zmienia zdanie co 5 sekund. :D
    Jeszcze jak mnie tam siódme poty obleją...
    Najgorsze w tym wszystkim jest "dopieszczenie" pracy :) od groma nerwów i bezsensownego latania, wysłuchiwania, zmieniania, poprawiania i tak w kółko... a obroną się w ogole nie denerwuj :) jesli pisalas pracę samodzielnie to nie ma opcji żebys nie obronila pracy <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Ja miałam ochotę pójść na bete, ale nie wiem czy iść. Opieram się głównie na testach i braku @ :D
    I wystarczy ;) NO STRESS <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Słońce, broniłaś się już wczesniej czy to pierwsza obrona (takie mam wrażenie) ;)
    Obrona to naprawdę luz... wydaje się że to coś strasznego a okazuje się że wcale tak nie jest... to jest całkiem przyjemny egzamin :)
    To mój pierwszy raz.
    Tyle, że jutro idę jeszcze sprawdzić wyniki, a obrona pewnie w połowie marca.
    Żeby tak było jak mówisz anulka1978 :)

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XAXA miała dać znać jak tam wizyta i badania... mam nadzieję że wszystko jest w porządku...

f2w33e3k4fqom8sd.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Najgorsze w tym wszystkim jest "dopieszczenie" pracy :) od groma nerwów i bezsensownego latania, wysłuchiwania, zmieniania, poprawiania i tak w kółko... a obroną się w ogole nie denerwuj :) jesli pisalas pracę samodzielnie to nie ma opcji żebys nie obronila pracy <3
    Kochana .... moja praca składa się z samych liczb, a ciągłe poprawianie wychodzi mi bokami.
    Jutro mam iść niby na ostatnie sprawdzenie, ale kto wie co jeszcze jutro wymyśli.
    Najgorsze jest to chodzenie do niej, nie wiadomo jaki ma nastrój. Mnie to strasznie wszystko stresuje. Ostatnio miało być super, miałam być w pierwszym terminie do obron, to wyszłam zaryczana, bo praktycznie wszystko do poprawy i na drugi termin idę.

s0c51i3.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    To mój pierwszy raz.
    Tyle, że jutro idę jeszcze sprawdzić wyniki, a obrona pewnie w połowie marca.
    Żeby tak było jak mówisz anulka1978 :)
    Zobaczysz ze to jest tylko formalnosc, naprawdę, to nie jest tak jak na maturze czy na waznych egaminach podczas studiów... formalność... komisja sobie siedzi, wcina ciasteczka, popija kawkę... pełen luz... no jak mogliby oblać swojego studenta ktoremu dawali wskazowki przy pisaniu pracy... no jak.... :) wyluzuj... idziesz tam po to zeby pojsc, pokazac się, pogadac miło i wyjść :) ze mną rozmawiali głównie o moich dzieciach :P a tematem pracy były fora dyskusyjne a w zasadzie problemy opiekunczo wychowawcze poruszane na forach (musialam połączyc media i pedaogogikę) ;) wyszlam po chwili, obroniona na 5 :) na peeeeeeełnym luzie... pamiętaj <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:23

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Kochana .... moja praca składa się z samych liczb, a ciągłe poprawianie wychodzi mi bokami.
    Jutro mam iść niby na ostatnie sprawdzenie, ale kto wie co jeszcze jutro wymyśli.
    Najgorsze jest to chodzenie do niej, nie wiadomo jaki ma nastrój. Mnie to strasznie wszystko stresuje. Ostatnio miało być super, miałam być w pierwszym terminie do obron, to wyszłam zaryczana, bo praktycznie wszystko do poprawy i na drugi termin idę.
    To jest TYLKO praca do obrony... nic poza tym... jak nie teraz to potem... to nie jest ważne... :) wiem że żyjesz teraz tym pisaniem, poprawianiem, ekscytacja pełna, stres, nerwy.... ale to jest zupelnie niepotrzebne... zmien myslenie... :) ja kocham liczby :P <3
    U nas na roku wszyscy mieli sraczkę... ja też... i po co? po co? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:25

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem w pierwszej ciazy :) I z powodu blizniakow mam duza szanse na cc, ale nie rusza mnie to :) Nie mam na to wplywu, wiec nie mysle, a poza tym do pelni szczescia brakuje mi widoku tych dwoch pikajacych serduszek... Juz jutro! Wtedy uwierze, ze TO sie naprawde dzieje :)

A z obrona zgadzam sie w pelni z kolezankami - to tylko formalnosc :) No, ale wiadomo, stres nie sluga i na pewno kazdy sie troche denerwuje - oby tylko nie za bardzo ;)

Blu, Rutelka, Basia1771, Visenna, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Zobaczysz ze to jest tylko formalnosc, naprawdę, to nie jest tak jak na maturze czy na waznych egaminach podczas studiów... formalność... komisja sobie siedzi, wcina ciasteczka, popija kawkę... pełen luz... no jak mogliby oblać swojego studenta ktoremu dawali wskazowki przy pisaniu pracy... no jak.... :) wyluzuj... idziesz tam po to zeby pojsc, pokazac się, pogadac miło i wyjść :) ze mną rozmawiali głównie o moich dzieciach :P a tematem pracy były fora dyskusyjne a w zasadzie problemy opiekunczo wychowawcze poruszane na forach (musialam połączyc media i pedaogogikę) ;) wyszlam po chwili, obroniona na 5 :) na peeeeeeełnym luzie... pamiętaj <3
    Zazdroszczę :D
    Mi moja już zapowiedziała, że nie da mi 5, bo idę w drugim terminie i tylko dlatego, że nie miała na mnie wcześniej czasu. Długa historia...ciekawe jak się będę czuła za te kilka tygodni.

s0c51i3.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:
    Ja tez jestem w pierwszej ciazy :) I z powodu blizniakow mam duza szanse na cc, ale nie rusza mnie to :) Nie mam na to wplywu, wiec nie mysle, a poza tym do pelni szczescia brakuje mi widoku tych dwoch pikajacych serduszek... Juz jutro! Wtedy uwierze, ze TO sie naprawde dzieje :)

A z obrona zgadzam sie w pelni z kolezankami - to tylko formalnosc :) No, ale wiadomo, stres nie sluga i na pewno kazdy sie troche denerwuje - oby tylko nie za bardzo ;)
    To też moja pierwsza ciąża :D
    Tak szczerze to najbardziej się denerwuję tym, że się za bardzo zestresuję.

Rutelka, Basia1771 lubią tę wiadomość

s0c51i3.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ProFamilia to w ogóle byłaby bajka! Tylko oni nie mają zapisów na NFZ niestety. Dlatego chcę się zapisać do Medeora, a jak się zacznie to i tak najpierw pojadę do PF :-P

Ja chodzę do Luxmedu do dr Gały i jeszcze dodatkowo do Centrum Ginekologii na Zielonej do dr Perenc - obie polecam :) O szpitalu jeszcze nie myślę, bo jestem po dwóch poronieniach i na razie boję się jeszcze sięgać myślami do porodu. Ciekawe, czy do naszego terminu ProFamilia wywalczy kontrakt z NFZ, generalnie też mi się podoba :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /
    A już myślałam, że tylko ja tu jestem w pierwszej ciąży :-)

Ja też jestem w pierwszej ciąży :)

NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Visenna lubią tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Zazdroszczę :D
    Mi moja już zapowiedziała, że nie da mi 5, bo idę w drugim terminie i tylko dlatego, że nie miała na mnie wcześniej czasu. Długa historia...ciekawe jak się będę czuła za te kilka tygodni.
    Nie da 5? niech spada... nie zdziwię się jak wyjdziesz z 5 :) moja ostatnia promotorka (4ty kierunek) tak mnie wkur***** ze nie zdazylam sie obronic... wieczne poprawki.... jędza siadała zpapierosem i łaskawie poprawiała już chyba samą siebie :/ nie zaliczylam seminarium, rok do powtorki :P efekt taki ze tego ostatniego kierunku nie obroniłam.... nie był to "mój kierunek" wiec i motywacja siadła.... i w dupie to mam... i tak nie chcialabym wiązac jakiejkolwiek przyszlosci z tym kierunkiem (to była pedagogika pracy, a ja jestem mega scisly umysł, mam zrobioną grafikę komputerową, edukację medialną plus administrowanie sieci i systemow komputerowych więc pedagogika pracy wisi mi i powiewa, trafilam tam przypadkiem bo nie otworzono mi mgr z grafiki i wciagnięto cała nasza grupę na pedagogikę pracy i tak zostało)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    To też moja pierwsza ciąża :D
    Tak szczerze to najbardziej się denerwuję tym, że się za bardzo zestresuję.
    Moja trzecia ciąża ale najbardziej stresująca ... dziwne :P ale tak jest ;) dmucham i chucham i przeżywam nieziemsko... to było marzenie... ciąża długo wyczekiwana... i może dlatego :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    kup cisnieniomierz i mierz... u mnie raz tez skoczylo cisnienie ale to od ruchu i stresu, normalka jak sie ekscytujesz :)
    porównasz sobie wyniki i zobaczysz, nadcisnienie w ciazy to nie wyrok, po prostu bd musiala bardziej sie oszczędzać :)

kuzynka miala nadcisnienie, wielkiego miesniaka obok synka + cukrzyca, donosiła szczęśliwie i na dodatek do samego konca pracowała ;)
    druga kuzynka tez z cisnieniem wysokim i donosila spokojnie :) tylko miala zakaz na mycie okien ;P
    Właśnie kupilam na allegro :) zrezygnowałam z soli calkowicie, kawę pije od dzisiaj czysto zbożową, jem seler, duzo czosnku.... i zobaczymy <3

mizzelka lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ