X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVVELINA cześć ;) gratulacje!!

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja chciałabym rodzić w Medeorze :-) a z tamtych lekarzy znam tylko dr Raczkowską.
    Ja bym chciała w ProFamili a jak nie to medeor no chyba że nie przejde kwalifikacji to Rydygier :) dr Raczkowską źle wspominam, bylam u niej na swojej pierwszej wizycie.

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu nic, nie ma zarodka. Trzon macicy w przodozgięciu jednorodny o wym. 54x45mm W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy śr. 15,7mm. YS - 4,2mm Echa zarodka nie uwidoczniono Kosmówka jednorodna Szyjka macicy normoechogenna, kanał linijny. Jajnik prawy widoczny o wym. 29x21mm Jajnik lewy widoczny o wym. 21x15mm Przymacicze prawe - prawidłowe. Przymacicze lewe - prawidłowe. Bez cech wolnego płynu w zat. Douglasa. Powiedział, ze to na pewno nie 7 tydz. Mam ciągle czarne myśli. Zła jestem i chce mi się płakać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Znowu nic, nie ma zarodka. Trzon macicy w przodozgięciu jednorodny o wym. 54x45mm W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy śr. 15,7mm. YS - 4,2mm Echa zarodka nie uwidoczniono Kosmówka jednorodna Szyjka macicy normoechogenna, kanał linijny. Jajnik prawy widoczny o wym. 29x21mm Jajnik lewy widoczny o wym. 21x15mm Przymacicze prawe - prawidłowe. Przymacicze lewe - prawidłowe. Bez cech wolnego płynu w zat. Douglasa. Powiedział, ze to na pewno nie 7 tydz. Mam ciągle czarne myśli. Zła jestem i chce mi się płakać.

Nie 7 tydzień? Czyli który? Wcześniej czy później? Może jeszcze zarodeczek urośnie. Kiedy teraz masz iść na usg kontrolne?

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Anulka strasznie panikuję tym progesteronem i zanikiem objawów, przed oczami mam wydarzenia sprzed roku ;( po 17 mam lekarza i wszystko będzie wiadomo

Trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze, kochana.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może po prostu owukę miałaś później, głowa do góry! Przecież pęcherzyk urósł. Jak u mnie w sobotę pęcherzyk miał 15mm to owszem widziałam migający piksel i ja wierzę, że to było serduszko, ale lekarz nie zaznaczył oficjalnie, że jest zarodek i serduszko, tylko kazał przyjśc za ok 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:32

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten konowal powiedział ze to na pewno wczesniej. Okres miałam 10.01.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Dzień Dobry Mamuśki ..

Życzę Powodzenia na Wizytach i czekam na relacje ;)

Angelstw, Przykro Mi :( mam nadzieję że szybko wrócisz na fioletową stronę <3

Jak przypomnę sobie ból podczas porodu to na samą myśl robi Mi się źle ;) nie wiem czy nie chciała bym tym razem CC :D

Rutelka jak zawsze gotowa z listą ;)
    Jeśli chodzi o zmiany to myślę że ładniej lista wyglądała by z kolorowymi loginami :D

Kochana, pewnie, że ładniej by było jakby było kolorowo, ale to jest kupa roboty i kupa kolorów (56). Nie będę się w to bawić, bo samo pogrubienie i dodanie koloru do miejscowości i wieku zajęło mi ponad godzinę. :)
    A może któraś dziewczyna chciałaby naszą listę upiększyć? Przecież nie mam wyłączności na nią. :)

LillaMy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina witaj, wpisałam Cię na listę, jest na 140 stronie. :)

Tak czytam nasz wątek i dużo tu o porodach. Ja się nie odzywam, bo jestem ciemna masa w tym temacie. To moja pierwsza ciąża. Porodu się boję, ale jeszcze o nim nie myślę. Mam nadzieję, że urodzę łatwo i szybko (nadzieję trzeba mieć). :)

Visenna lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, lista już jest piękna, jak będzie na niej nie wiadomo ile kolorów to przestanie być czytelna. Moim zdaniem liście brakuje tylko jednego - swojego miejsca na pierwszej stronie.

Rutelka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten konowal powiedział ze to na pewno wczesniej. Okres miałam 10.01.

Ej to niemożliwe :( jestem wściekła Twoim badaniem wrrr biedna :*

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Napiszę Ci mój opis na wypisów ze szpitala (to chyba usg przy przyjęciu było):

Ostatnia miesiączka 28.12
    Cykle: nieregularne
    Termin porodu wg OM: 03.10.2016
    Termin porodu wg usg: 03.10.2016
    Wiek ciąży: 6 tyg + 1 d
    Opis: w jamie macicy pojedynczy pecherzyk ciążowy gs 15,3mm. Widoczny Ys. Przydatności prawidłowe.

Nie było zarodka, tętna, nic! A lekarz mówił, żeby spokojnie czekać bo jeszcze jest czas :)

Następne usg:
    Wiek ciąży: 7tyg + 0d
    Termin porodu wg usg: 05.10.2016

Opis: w jamie macicy pojedynczy zarodek. Crl 7,9mm. Fhr+. Przydatki norma

Przy pierwszym usg byłam tylko dzień wcześniej niż Ty!
    I też nie było widać zarodka! A kilka dni później maluszek i piękne serduszko :)

Bedzie dobrze, zobaczysz. My za wcześnie chodzimy na usg :) mój lekarz ostatnio się śmiał, powiedział, że Polki panikuja i chodzą na usg od 4tyg i to po kilka razy. Ale mu to pasuje, właśnie sobie samochód zmienia dzięki temu hehe :)

Bedzie ok, głowa do góry. Na następnym badaniu będzie serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:13

Blu, kalika, Anoolka, kehlana_miyu, Limerikowo, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od sprzetu, naprawdę :) trzeba isc za tydzien zrobic znowu usg albo wczesniej na lepszym sprzecie :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpisujecie się coraz bardziej :)
    Witam wszystkie nowe mamy, super, że dołączyłyście.

czekającanacud nie rozumiem jak lekarz może nie dawać szansy, super, że Ci się udało! Też mam PCOS i zaszłam w ciążę naturalnie, a wcześniej z pomocą lekarza mi nie szło :)

Ja się wyleczyłam z przeziębienia, ale obrzydł mi czosnek! nie chce już go więcej jeść, jednak takie chorowanie w ciąży to ciężka sprawa, nic tylko przeczekać :)

Dużo dzisiaj o porodach :) Ja nie mam pojęcia, który lepszy, ale bardzo bym chciała urodzić naturalnie jeśli tylko będzie to możliwe.

Pielęgniarko, może lekarz nie miał super sprzętu i zarodek jest choć malutki? W suwaczku masz 6 tydzień a może ciąża jest jeszcze młodsza?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wczoraj robiłam test i pojawiła się druga blada kreska w czwartek idę do lekarza i zobaczymy. Ogólnie mam straszne obawy, że to może fałszywy alarm albo że nie będzie nic widać, a raczej napewno bo dopiero to będzie 6 dzień po planowanej miesiączce. Jestem troszkę przerażona bo raz że nie wierzyłam że się uda, w końcu po ponad trzech latach ciężko mi było sobie robić jakieś nadzieje. To moja pierwsza ciąża jeżeli w ogólejest. Mam duży mętlik w głowie. Piszę tu bo nie wiem czy jakby co to będę miała termin na październik czy listopad a na ten drugi miesiąc jeszcze nie ma nowego wątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:47

Blu, kalika, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, MMM2016, Limerikowo, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia witaj :) po 3 latach to piękna niespodzianka <3 trzymam kciuki żeby wszystko było super! <3

Basia1771 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina - witamy :)

Pielęgniarko, dobrze dziewczyny mówią! Może to przez późniejsze owu, albo kiepski sprzęt nie widać jeszcze zarodka? Szczerze mówiąc ja właśnie z tego powodu wstrzymałam się z pierwszą wizyta do 8 tygodnia, żeby było już na 100% wiadomo co tam słychać w brzuchu.
    Na Twojej następnej wizycie pewnie będzie juz lepiej widać maluszka :)

Mąż z córeczka pojechali odwiedzić jego kolegę, wiec leze do góry brzuchem (już go nawet trochę widać ;) ) i w sumie nie wiem co mam zrobić z tą wolnością :)

Auro lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Basia :) gratuluję dwóch kreseczek!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Basia. To czekamy na dobre wiadomości. :)

• tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Macie może jakieś sposoby jak radzić sobie ze stresem? Przede mną chyba najbardziej stresujące tygodnie i strasznie się martwię czy nic się dziecku nie stanie. Nawet zestresowałam się głupią rozmową dzisiaj - dość ważną :/

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ