X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVVELINA cześć ;) gratulacje!!

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja chciałabym rodzić w Medeorze :-) a z tamtych lekarzy znam tylko dr Raczkowską.
    Ja bym chciała w ProFamili a jak nie to medeor no chyba że nie przejde kwalifikacji to Rydygier :) dr Raczkowską źle wspominam, bylam u niej na swojej pierwszej wizycie.

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu nic, nie ma zarodka. Trzon macicy w przodozgięciu jednorodny o wym. 54x45mm W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy śr. 15,7mm. YS - 4,2mm Echa zarodka nie uwidoczniono Kosmówka jednorodna Szyjka macicy normoechogenna, kanał linijny. Jajnik prawy widoczny o wym. 29x21mm Jajnik lewy widoczny o wym. 21x15mm Przymacicze prawe - prawidłowe. Przymacicze lewe - prawidłowe. Bez cech wolnego płynu w zat. Douglasa. Powiedział, ze to na pewno nie 7 tydz. Mam ciągle czarne myśli. Zła jestem i chce mi się płakać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Znowu nic, nie ma zarodka. Trzon macicy w przodozgięciu jednorodny o wym. 54x45mm W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy śr. 15,7mm. YS - 4,2mm Echa zarodka nie uwidoczniono Kosmówka jednorodna Szyjka macicy normoechogenna, kanał linijny. Jajnik prawy widoczny o wym. 29x21mm Jajnik lewy widoczny o wym. 21x15mm Przymacicze prawe - prawidłowe. Przymacicze lewe - prawidłowe. Bez cech wolnego płynu w zat. Douglasa. Powiedział, ze to na pewno nie 7 tydz. Mam ciągle czarne myśli. Zła jestem i chce mi się płakać.

Nie 7 tydzień? Czyli który? Wcześniej czy później? Może jeszcze zarodeczek urośnie. Kiedy teraz masz iść na usg kontrolne?

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Anulka strasznie panikuję tym progesteronem i zanikiem objawów, przed oczami mam wydarzenia sprzed roku ;( po 17 mam lekarza i wszystko będzie wiadomo

Trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze, kochana.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może po prostu owukę miałaś później, głowa do góry! Przecież pęcherzyk urósł. Jak u mnie w sobotę pęcherzyk miał 15mm to owszem widziałam migający piksel i ja wierzę, że to było serduszko, ale lekarz nie zaznaczył oficjalnie, że jest zarodek i serduszko, tylko kazał przyjśc za ok 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:32

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten konowal powiedział ze to na pewno wczesniej. Okres miałam 10.01.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Dzień Dobry Mamuśki ..

Życzę Powodzenia na Wizytach i czekam na relacje ;)

Angelstw, Przykro Mi :( mam nadzieję że szybko wrócisz na fioletową stronę <3

Jak przypomnę sobie ból podczas porodu to na samą myśl robi Mi się źle ;) nie wiem czy nie chciała bym tym razem CC :D

Rutelka jak zawsze gotowa z listą ;)
    Jeśli chodzi o zmiany to myślę że ładniej lista wyglądała by z kolorowymi loginami :D

Kochana, pewnie, że ładniej by było jakby było kolorowo, ale to jest kupa roboty i kupa kolorów (56). Nie będę się w to bawić, bo samo pogrubienie i dodanie koloru do miejscowości i wieku zajęło mi ponad godzinę. :)
    A może któraś dziewczyna chciałaby naszą listę upiększyć? Przecież nie mam wyłączności na nią. :)

LillaMy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina witaj, wpisałam Cię na listę, jest na 140 stronie. :)

Tak czytam nasz wątek i dużo tu o porodach. Ja się nie odzywam, bo jestem ciemna masa w tym temacie. To moja pierwsza ciąża. Porodu się boję, ale jeszcze o nim nie myślę. Mam nadzieję, że urodzę łatwo i szybko (nadzieję trzeba mieć). :)

Visenna lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, lista już jest piękna, jak będzie na niej nie wiadomo ile kolorów to przestanie być czytelna. Moim zdaniem liście brakuje tylko jednego - swojego miejsca na pierwszej stronie.

Rutelka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten konowal powiedział ze to na pewno wczesniej. Okres miałam 10.01.

Ej to niemożliwe :( jestem wściekła Twoim badaniem wrrr biedna :*

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Napiszę Ci mój opis na wypisów ze szpitala (to chyba usg przy przyjęciu było):

Ostatnia miesiączka 28.12
    Cykle: nieregularne
    Termin porodu wg OM: 03.10.2016
    Termin porodu wg usg: 03.10.2016
    Wiek ciąży: 6 tyg + 1 d
    Opis: w jamie macicy pojedynczy pecherzyk ciążowy gs 15,3mm. Widoczny Ys. Przydatności prawidłowe.

Nie było zarodka, tętna, nic! A lekarz mówił, żeby spokojnie czekać bo jeszcze jest czas :)

Następne usg:
    Wiek ciąży: 7tyg + 0d
    Termin porodu wg usg: 05.10.2016

Opis: w jamie macicy pojedynczy zarodek. Crl 7,9mm. Fhr+. Przydatki norma

Przy pierwszym usg byłam tylko dzień wcześniej niż Ty!
    I też nie było widać zarodka! A kilka dni później maluszek i piękne serduszko :)

Bedzie dobrze, zobaczysz. My za wcześnie chodzimy na usg :) mój lekarz ostatnio się śmiał, powiedział, że Polki panikuja i chodzą na usg od 4tyg i to po kilka razy. Ale mu to pasuje, właśnie sobie samochód zmienia dzięki temu hehe :)

Bedzie ok, głowa do góry. Na następnym badaniu będzie serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:13

Blu, kalika, Anoolka, kehlana_miyu, Limerikowo, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zalezy od sprzetu, naprawdę :) trzeba isc za tydzien zrobic znowu usg albo wczesniej na lepszym sprzecie :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpisujecie się coraz bardziej :)
    Witam wszystkie nowe mamy, super, że dołączyłyście.

czekającanacud nie rozumiem jak lekarz może nie dawać szansy, super, że Ci się udało! Też mam PCOS i zaszłam w ciążę naturalnie, a wcześniej z pomocą lekarza mi nie szło :)

Ja się wyleczyłam z przeziębienia, ale obrzydł mi czosnek! nie chce już go więcej jeść, jednak takie chorowanie w ciąży to ciężka sprawa, nic tylko przeczekać :)

Dużo dzisiaj o porodach :) Ja nie mam pojęcia, który lepszy, ale bardzo bym chciała urodzić naturalnie jeśli tylko będzie to możliwe.

Pielęgniarko, może lekarz nie miał super sprzętu i zarodek jest choć malutki? W suwaczku masz 6 tydzień a może ciąża jest jeszcze młodsza?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wczoraj robiłam test i pojawiła się druga blada kreska w czwartek idę do lekarza i zobaczymy. Ogólnie mam straszne obawy, że to może fałszywy alarm albo że nie będzie nic widać, a raczej napewno bo dopiero to będzie 6 dzień po planowanej miesiączce. Jestem troszkę przerażona bo raz że nie wierzyłam że się uda, w końcu po ponad trzech latach ciężko mi było sobie robić jakieś nadzieje. To moja pierwsza ciąża jeżeli w ogólejest. Mam duży mętlik w głowie. Piszę tu bo nie wiem czy jakby co to będę miała termin na październik czy listopad a na ten drugi miesiąc jeszcze nie ma nowego wątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:47

Blu, kalika, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, MMM2016, Limerikowo, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia witaj :) po 3 latach to piękna niespodzianka <3 trzymam kciuki żeby wszystko było super! <3

Basia1771 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina - witamy :)

Pielęgniarko, dobrze dziewczyny mówią! Może to przez późniejsze owu, albo kiepski sprzęt nie widać jeszcze zarodka? Szczerze mówiąc ja właśnie z tego powodu wstrzymałam się z pierwszą wizyta do 8 tygodnia, żeby było już na 100% wiadomo co tam słychać w brzuchu.
    Na Twojej następnej wizycie pewnie będzie juz lepiej widać maluszka :)

Mąż z córeczka pojechali odwiedzić jego kolegę, wiec leze do góry brzuchem (już go nawet trochę widać ;) ) i w sumie nie wiem co mam zrobić z tą wolnością :)

Auro lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Basia :) gratuluję dwóch kreseczek!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Basia. To czekamy na dobre wiadomości. :)

• tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Macie może jakieś sposoby jak radzić sobie ze stresem? Przede mną chyba najbardziej stresujące tygodnie i strasznie się martwię czy nic się dziecku nie stanie. Nawet zestresowałam się głupią rozmową dzisiaj - dość ważną :/

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ