Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja chciałabym rodzić w Medeorze a z tamtych lekarzy znam tylko dr Raczkowską.
-
nick nieaktualnyZnowu nic, nie ma zarodka. Trzon macicy w przodozgięciu jednorodny o wym. 54x45mm W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy śr. 15,7mm. YS - 4,2mm Echa zarodka nie uwidoczniono Kosmówka jednorodna Szyjka macicy normoechogenna, kanał linijny. Jajnik prawy widoczny o wym. 29x21mm Jajnik lewy widoczny o wym. 21x15mm Przymacicze prawe - prawidłowe. Przymacicze lewe - prawidłowe. Bez cech wolnego płynu w zat. Douglasa. Powiedział, ze to na pewno nie 7 tydz. Mam ciągle czarne myśli. Zła jestem i chce mi się płakać.
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Znowu nic, nie ma zarodka. Trzon macicy w przodozgięciu jednorodny o wym. 54x45mm W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy śr. 15,7mm. YS - 4,2mm Echa zarodka nie uwidoczniono Kosmówka jednorodna Szyjka macicy normoechogenna, kanał linijny. Jajnik prawy widoczny o wym. 29x21mm Jajnik lewy widoczny o wym. 21x15mm Przymacicze prawe - prawidłowe. Przymacicze lewe - prawidłowe. Bez cech wolnego płynu w zat. Douglasa. Powiedział, ze to na pewno nie 7 tydz. Mam ciągle czarne myśli. Zła jestem i chce mi się płakać.
Nie 7 tydzień? Czyli który? Wcześniej czy później? Może jeszcze zarodeczek urośnie. Kiedy teraz masz iść na usg kontrolne?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Znowu nic, nie ma zarodka. Trzon macicy w przodozgięciu jednorodny o wym. 54x45mm W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy śr. 15,7mm. YS - 4,2mm Echa zarodka nie uwidoczniono Kosmówka jednorodna Szyjka macicy normoechogenna, kanał linijny. Jajnik prawy widoczny o wym. 29x21mm Jajnik lewy widoczny o wym. 21x15mm Przymacicze prawe - prawidłowe. Przymacicze lewe - prawidłowe. Bez cech wolnego płynu w zat. Douglasa. Powiedział, ze to na pewno nie 7 tydz. Mam ciągle czarne myśli. Zła jestem i chce mi się płakać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:32
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLillaMy wrote:Dzień Dobry Mamuśki ..
Życzę Powodzenia na Wizytach i czekam na relacje
Angelstw, Przykro Mi mam nadzieję że szybko wrócisz na fioletową stronę
Jak przypomnę sobie ból podczas porodu to na samą myśl robi Mi się źle nie wiem czy nie chciała bym tym razem CC
Rutelka jak zawsze gotowa z listą
Jeśli chodzi o zmiany to myślę że ładniej lista wyglądała by z kolorowymi loginami
Kochana, pewnie, że ładniej by było jakby było kolorowo, ale to jest kupa roboty i kupa kolorów (56). Nie będę się w to bawić, bo samo pogrubienie i dodanie koloru do miejscowości i wieku zajęło mi ponad godzinę.
A może któraś dziewczyna chciałaby naszą listę upiększyć? Przecież nie mam wyłączności na nią.LillaMy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvvelina witaj, wpisałam Cię na listę, jest na 140 stronie.
Tak czytam nasz wątek i dużo tu o porodach. Ja się nie odzywam, bo jestem ciemna masa w tym temacie. To moja pierwsza ciąża. Porodu się boję, ale jeszcze o nim nie myślę. Mam nadzieję, że urodzę łatwo i szybko (nadzieję trzeba mieć).Visenna lubi tę wiadomość
-
Rutelka, lista już jest piękna, jak będzie na niej nie wiadomo ile kolorów to przestanie być czytelna. Moim zdaniem liście brakuje tylko jednego - swojego miejsca na pierwszej stronie.
Rutelka lubi tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Znowu nic, nie ma zarodka. Trzon macicy w przodozgięciu jednorodny o wym. 54x45mm W jamie macicy widoczny pęcherzyk ciążowy śr. 15,7mm. YS - 4,2mm Echa zarodka nie uwidoczniono Kosmówka jednorodna Szyjka macicy normoechogenna, kanał linijny. Jajnik prawy widoczny o wym. 29x21mm Jajnik lewy widoczny o wym. 21x15mm Przymacicze prawe - prawidłowe. Przymacicze lewe - prawidłowe. Bez cech wolnego płynu w zat. Douglasa. Powiedział, ze to na pewno nie 7 tydz. Mam ciągle czarne myśli. Zła jestem i chce mi się płakać.
Napiszę Ci mój opis na wypisów ze szpitala (to chyba usg przy przyjęciu było):
Ostatnia miesiączka 28.12
Cykle: nieregularne
Termin porodu wg OM: 03.10.2016
Termin porodu wg usg: 03.10.2016
Wiek ciąży: 6 tyg + 1 d
Opis: w jamie macicy pojedynczy pecherzyk ciążowy gs 15,3mm. Widoczny Ys. Przydatności prawidłowe.
Nie było zarodka, tętna, nic! A lekarz mówił, żeby spokojnie czekać bo jeszcze jest czas
Następne usg:
Wiek ciąży: 7tyg + 0d
Termin porodu wg usg: 05.10.2016
Opis: w jamie macicy pojedynczy zarodek. Crl 7,9mm. Fhr+. Przydatki norma
Przy pierwszym usg byłam tylko dzień wcześniej niż Ty!
I też nie było widać zarodka! A kilka dni później maluszek i piękne serduszko
Bedzie dobrze, zobaczysz. My za wcześnie chodzimy na usg mój lekarz ostatnio się śmiał, powiedział, że Polki panikuja i chodzą na usg od 4tyg i to po kilka razy. Ale mu to pasuje, właśnie sobie samochód zmienia dzięki temu hehe
Bedzie ok, głowa do góry. Na następnym badaniu będzie serduszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:13
Blu, kalika, Anoolka, kehlana_miyu, Limerikowo, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Rozpisujecie się coraz bardziej
Witam wszystkie nowe mamy, super, że dołączyłyście.
czekającanacud nie rozumiem jak lekarz może nie dawać szansy, super, że Ci się udało! Też mam PCOS i zaszłam w ciążę naturalnie, a wcześniej z pomocą lekarza mi nie szło
Ja się wyleczyłam z przeziębienia, ale obrzydł mi czosnek! nie chce już go więcej jeść, jednak takie chorowanie w ciąży to ciężka sprawa, nic tylko przeczekać
Dużo dzisiaj o porodach Ja nie mam pojęcia, który lepszy, ale bardzo bym chciała urodzić naturalnie jeśli tylko będzie to możliwe.
Pielęgniarko, może lekarz nie miał super sprzętu i zarodek jest choć malutki? W suwaczku masz 6 tydzień a może ciąża jest jeszcze młodsza? -
Hej dziewczyny ja wczoraj robiłam test i pojawiła się druga blada kreska w czwartek idę do lekarza i zobaczymy. Ogólnie mam straszne obawy, że to może fałszywy alarm albo że nie będzie nic widać, a raczej napewno bo dopiero to będzie 6 dzień po planowanej miesiączce. Jestem troszkę przerażona bo raz że nie wierzyłam że się uda, w końcu po ponad trzech latach ciężko mi było sobie robić jakieś nadzieje. To moja pierwsza ciąża jeżeli w ogólejest. Mam duży mętlik w głowie. Piszę tu bo nie wiem czy jakby co to będę miała termin na październik czy listopad a na ten drugi miesiąc jeszcze nie ma nowego wątku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:47
Blu, kalika, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, MMM2016, Limerikowo, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Evvelina - witamy
Pielęgniarko, dobrze dziewczyny mówią! Może to przez późniejsze owu, albo kiepski sprzęt nie widać jeszcze zarodka? Szczerze mówiąc ja właśnie z tego powodu wstrzymałam się z pierwszą wizyta do 8 tygodnia, żeby było już na 100% wiadomo co tam słychać w brzuchu.
Na Twojej następnej wizycie pewnie będzie juz lepiej widać maluszka
Mąż z córeczka pojechali odwiedzić jego kolegę, wiec leze do góry brzuchem (już go nawet trochę widać ) i w sumie nie wiem co mam zrobić z tą wolnościąAuro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Macie może jakieś sposoby jak radzić sobie ze stresem? Przede mną chyba najbardziej stresujące tygodnie i strasznie się martwię czy nic się dziecku nie stanie. Nawet zestresowałam się głupią rozmową dzisiaj - dość ważną