X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po doswiadczeniach wlasnych radze pilnowac cisnienia by bylo ponizej 140/90
    a najlepiej miec dobry cisnieniomierz, mam omron- bez reklamy

mi po 35tyg ciazy cis mimo lekow :dopegyt i isoptin tak wybijalo ze pare x juz szykowalismy sie do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:26

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Sylwia_i_Niki - miałaś bardzo ciężki poród. Moim zdaniem masz dwa wyjścia:
    1) Nastawić się, że drugi poród jest lżejszy i poddać się sytuacji. Spróbować urodzić naturalnie.

2)Z góry ustalić i zapłacić za cesarkę.

Mój poród był szybki i w miarę bezbolesny. Urodziłam przy drugim partym.
    Nie mam gwarancji, że drugi poród będzie równie łatwy ale nastawiam się pozytywnie :)
    Ale po pierwszej cesarce nie można zmusić kobiety do rodzenia SN, chyba że sama chce a wtedy i tak musi zgodę podpisać że chce rodzić normalnie.

• Visenna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina - jeszcze Ciebie nie witałam :) Cześć! :)

Ja dziś w końcu wychodzę do ludzi! Po tygodniu w domu (nie liczę szybkich wycieczek do labu albo lekarza), wychodzę na wolność! :) Mieliśmy niedawno rocznice, ale postanowiliśmy świętować dopiero, jak będzie <3 :)

A tak swoją drogą... Dziewczyny, które chorowały niedawno, jak u Was? Przeszło, jak się czujecie? U mnie inhalacje, syropki, domowe sposoby, leżenie, odpoczynek - no super, działa, ale... jak tylko się ruszę z domu i lekko zmarznę/spocę się to powraca wszystko. Jestem może 2-3 minuty dosłownie na dworze, wszędzie samochodem tyłek wożę i niestety... Tak się zastanawiam, czy ja uczulenia na pracę po prostu nie mam :P, bo... jutro koniec zwolnienia, powrót... a kaszel (taki brzydki, brzydki) powrócił. Ech! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:30

Blu lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamuśki ..

Życzę Powodzenia na Wizytach i czekam na relacje ;)

Angelstw, Przykro Mi :( mam nadzieję że szybko wrócisz na fioletową stronę <3

Jak przypomnę sobie ból podczas porodu to na samą myśl robi Mi się źle ;) nie wiem czy nie chciała bym tym razem CC :D

Rutelka jak zawsze gotowa z listą ;)
    Jeśli chodzi o zmiany to myślę że ładniej lista wyglądała by z kolorowymi loginami :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw, przykro mi :(

Rutelka, możesz dopisać u mnie lat 30. Mazowsze :) (ps. Chociaż do urodzin 30 jeszcze sporo miesięcy, ale rocznikowo... hmm... )

Rutelka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Zapisałam się na usg genetyczne na koniec marca. Będę wówczas równo w 13 tygodniu ciąży :)
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze....
    Też się już zapisałam :-) 21 marca mam. Już nie mogę się doczekać!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny dziś jadę na usg. W zeszłą środę jak miałam krwawienie to był pęcherzyk ok 10mm z pęcherzykiem żółtkowym. Będzie dziś widać serce? Jak myślicie?
    Oszaleje normalnie.
    Ja byłam na pierwszym (i póki co jedynym) usg dokładnie w tym dniu, w ktorym jesteś. Z tym, że ciąża była starsza niż wg OM, bo wyszlo 6t5d. Pecherzyk 20mm, żółtkowy 5mm z zarodkiem 7mm i serduszkiem. Także pewnie zobaczysz :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do porodu jeszcze tyle czasu, nie ma sensu sobie nerwów psuć ;) Ja jestem po CC a będę chyba chciała rodzić sn tylko nie wiem czy lekarz się zgodzi. Jak sobie przypomnę że tydzień czasu nie mogłam się ruszać to mi słabo a o głodówce trzydniowej nie wspomnę :P Jak ja zazdroscilam dziewczynom które rodziły sn że normalnie chodzą, opiekują się dzieckiem i mogą jeść... Wolę chyba się przemeczyć i później normalnie funkcjonować.

anulka1978, mizzelka, pestka lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Hej dziewczyny! Czyli jesteśmy we trzy :) Gdzie chodzicie do lekarza ?

Madziuszka ja chodzę do Luxmedu. A Ty?

Madziuszka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo chorób co stosujecie na bolące gardło ?
    Miód czosnek cytryna czy cos jeszcze moze pomoc ?
    Czy czosnek w dużych ilościach niezaszkodzi ? (Oprócz smrodu :))

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELSTW trzymaj się

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Apropo chorób co stosujecie na bolące gardło ?
    Miód czosnek cytryna czy cos jeszcze moze pomoc ?
    Czy czosnek w dużych ilościach niezaszkodzi ? (Oprócz smrodu :))
    poecam plukanie gardla soda i herbatkami ziolowymi np Septosan.

km5s8ribs34fnes6.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina, to zależy co kwalifkujesz jako duże ilości :) podobno czosnek obniża ciśnienie, to jedyny negatywny skutek (nie licząc zapachu) o jakim słyszałam

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Też się już zapisałam :-) 21 marca mam. Już nie mogę się doczekać!

Mam nadzieję, że ten 30 marca to nie będzie za późno......

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Madziuszka ja chodzę do Luxmedu. A Ty?
    Miałam wizytę w salve u dr. Krzywińskiej ale umowilam się jeszcze do Medeoru w piątek mam wizytę i wtedy zadecyduje gdzie zostaje :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    adrenalina, to zależy co kwalifkujesz jako duże ilości :) podobno czosnek obniża ciśnienie, to jedyny negatywny skutek (nie licząc zapachu) o jakim słyszałam
    I wzdęcia, gazy.. heh :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    NiecierpliwaKarolina - jeszcze Ciebie nie witałam :) Cześć! :)

Ja dziś w końcu wychodzę do ludzi! Po tygodniu w domu (nie liczę szybkich wycieczek do labu albo lekarza), wychodzę na wolność! :) Mieliśmy niedawno rocznice, ale postanowiliśmy świętować dopiero, jak będzie <3 :)

A tak swoją drogą... Dziewczyny, które chorowały niedawno, jak u Was? Przeszło, jak się czujecie? U mnie inhalacje, syropki, domowe sposoby, leżenie, odpoczynek - no super, działa, ale... jak tylko się ruszę z domu i lekko zmarznę/spocę się to powraca wszystko. Jestem może 2-3 minuty dosłownie na dworze, wszędzie samochodem tyłek wożę i niestety... Tak się zastanawiam, czy ja uczulenia na pracę po prostu nie mam :P, bo... jutro koniec zwolnienia, powrót... a kaszel (taki brzydki, brzydki) powrócił. Ech! :P
    Heeeej :-) bardzo mi miło :-)
    Gratuluję <3
    A jesteś pewna tego powrotu do pracy? Mnie wczoraj lekarz powiedział, żeby absolutnie siedzieć na zwolnieniu. Tym bardziej teraz w tym sezonie grypowym.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Mam nadzieję, że ten 30 marca to nie będzie za późno......
    Babka w rejestracji pytała mnie kiedy będę mieć skończone pełne 12 tygodni i tak wyznaczyła termin. Z tego co wiem to najpóźniej można zrobic do 13t6d.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Miałam wizytę w salve u dr. Krzywińskiej ale umowilam się jeszcze do Medeoru w piątek mam wizytę i wtedy zadecyduje gdzie zostaje :)
    Ja chciałabym rodzić w Medeorze :-) a z tamtych lekarzy znam tylko dr Raczkowską.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Czekającanacud - witaj :) trzymam kciuki za piekny widok podczas badania :) beta super! <3

Ja jakas zmulona i chyba wystraszona ... ciagle mysle o tym cisnieniu... kolezanka mnie dobiła mowiac "biegiem na sor" :/ nie wiem ani lekarz ani polozna nie zrbili wielkiego halo z tego cisnienia i jakos wczoraj mniej sie stresowalam... a dzisiaj juz sie bardzo przejęłam przez to co mi kolezanka powiedziala (ludzie czasami mam wrazenie ze nie mysla zanim cos powiedzą) i mam mętlik w glowie...

Chyba musze zakupic cisnieniomierz :/
    Nie solę, nie pijam kawy jako takiej... nie jem smazonego... waze 50kg... nie palę... cholera skad to cisnienie?
    Ja w ogole w tej ciązy jakas podekscytowana jestem, pełna emocji, mysli... jakas taka za mocno nakręcona... :/
    kup cisnieniomierz i mierz... u mnie raz tez skoczylo cisnienie ale to od ruchu i stresu, normalka jak sie ekscytujesz :)
    porównasz sobie wyniki i zobaczysz, nadcisnienie w ciazy to nie wyrok, po prostu bd musiala bardziej sie oszczędzać :)

kuzynka miala nadcisnienie, wielkiego miesniaka obok synka + cukrzyca, donosiła szczęśliwie i na dodatek do samego konca pracowała ;)
    druga kuzynka tez z cisnieniem wysokim i donosila spokojnie :) tylko miala zakaz na mycie okien ;P

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ