X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po doswiadczeniach wlasnych radze pilnowac cisnienia by bylo ponizej 140/90
    a najlepiej miec dobry cisnieniomierz, mam omron- bez reklamy

mi po 35tyg ciazy cis mimo lekow :dopegyt i isoptin tak wybijalo ze pare x juz szykowalismy sie do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:26

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Sylwia_i_Niki - miałaś bardzo ciężki poród. Moim zdaniem masz dwa wyjścia:
    1) Nastawić się, że drugi poród jest lżejszy i poddać się sytuacji. Spróbować urodzić naturalnie.

2)Z góry ustalić i zapłacić za cesarkę.

Mój poród był szybki i w miarę bezbolesny. Urodziłam przy drugim partym.
    Nie mam gwarancji, że drugi poród będzie równie łatwy ale nastawiam się pozytywnie :)
    Ale po pierwszej cesarce nie można zmusić kobiety do rodzenia SN, chyba że sama chce a wtedy i tak musi zgodę podpisać że chce rodzić normalnie.

• Visenna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina - jeszcze Ciebie nie witałam :) Cześć! :)

Ja dziś w końcu wychodzę do ludzi! Po tygodniu w domu (nie liczę szybkich wycieczek do labu albo lekarza), wychodzę na wolność! :) Mieliśmy niedawno rocznice, ale postanowiliśmy świętować dopiero, jak będzie <3 :)

A tak swoją drogą... Dziewczyny, które chorowały niedawno, jak u Was? Przeszło, jak się czujecie? U mnie inhalacje, syropki, domowe sposoby, leżenie, odpoczynek - no super, działa, ale... jak tylko się ruszę z domu i lekko zmarznę/spocę się to powraca wszystko. Jestem może 2-3 minuty dosłownie na dworze, wszędzie samochodem tyłek wożę i niestety... Tak się zastanawiam, czy ja uczulenia na pracę po prostu nie mam :P, bo... jutro koniec zwolnienia, powrót... a kaszel (taki brzydki, brzydki) powrócił. Ech! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:30

Blu lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamuśki ..

Życzę Powodzenia na Wizytach i czekam na relacje ;)

Angelstw, Przykro Mi :( mam nadzieję że szybko wrócisz na fioletową stronę <3

Jak przypomnę sobie ból podczas porodu to na samą myśl robi Mi się źle ;) nie wiem czy nie chciała bym tym razem CC :D

Rutelka jak zawsze gotowa z listą ;)
    Jeśli chodzi o zmiany to myślę że ładniej lista wyglądała by z kolorowymi loginami :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw, przykro mi :(

Rutelka, możesz dopisać u mnie lat 30. Mazowsze :) (ps. Chociaż do urodzin 30 jeszcze sporo miesięcy, ale rocznikowo... hmm... )

Rutelka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Zapisałam się na usg genetyczne na koniec marca. Będę wówczas równo w 13 tygodniu ciąży :)
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze....
    Też się już zapisałam :-) 21 marca mam. Już nie mogę się doczekać!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny dziś jadę na usg. W zeszłą środę jak miałam krwawienie to był pęcherzyk ok 10mm z pęcherzykiem żółtkowym. Będzie dziś widać serce? Jak myślicie?
    Oszaleje normalnie.
    Ja byłam na pierwszym (i póki co jedynym) usg dokładnie w tym dniu, w ktorym jesteś. Z tym, że ciąża była starsza niż wg OM, bo wyszlo 6t5d. Pecherzyk 20mm, żółtkowy 5mm z zarodkiem 7mm i serduszkiem. Także pewnie zobaczysz :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do porodu jeszcze tyle czasu, nie ma sensu sobie nerwów psuć ;) Ja jestem po CC a będę chyba chciała rodzić sn tylko nie wiem czy lekarz się zgodzi. Jak sobie przypomnę że tydzień czasu nie mogłam się ruszać to mi słabo a o głodówce trzydniowej nie wspomnę :P Jak ja zazdroscilam dziewczynom które rodziły sn że normalnie chodzą, opiekują się dzieckiem i mogą jeść... Wolę chyba się przemeczyć i później normalnie funkcjonować.

anulka1978, mizzelka, pestka lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Hej dziewczyny! Czyli jesteśmy we trzy :) Gdzie chodzicie do lekarza ?

Madziuszka ja chodzę do Luxmedu. A Ty?

Madziuszka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo chorób co stosujecie na bolące gardło ?
    Miód czosnek cytryna czy cos jeszcze moze pomoc ?
    Czy czosnek w dużych ilościach niezaszkodzi ? (Oprócz smrodu :))

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELSTW trzymaj się

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Apropo chorób co stosujecie na bolące gardło ?
    Miód czosnek cytryna czy cos jeszcze moze pomoc ?
    Czy czosnek w dużych ilościach niezaszkodzi ? (Oprócz smrodu :))
    poecam plukanie gardla soda i herbatkami ziolowymi np Septosan.

km5s8ribs34fnes6.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina, to zależy co kwalifkujesz jako duże ilości :) podobno czosnek obniża ciśnienie, to jedyny negatywny skutek (nie licząc zapachu) o jakim słyszałam

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Też się już zapisałam :-) 21 marca mam. Już nie mogę się doczekać!

Mam nadzieję, że ten 30 marca to nie będzie za późno......

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Madziuszka ja chodzę do Luxmedu. A Ty?
    Miałam wizytę w salve u dr. Krzywińskiej ale umowilam się jeszcze do Medeoru w piątek mam wizytę i wtedy zadecyduje gdzie zostaje :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    adrenalina, to zależy co kwalifkujesz jako duże ilości :) podobno czosnek obniża ciśnienie, to jedyny negatywny skutek (nie licząc zapachu) o jakim słyszałam
    I wzdęcia, gazy.. heh :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    NiecierpliwaKarolina - jeszcze Ciebie nie witałam :) Cześć! :)

Ja dziś w końcu wychodzę do ludzi! Po tygodniu w domu (nie liczę szybkich wycieczek do labu albo lekarza), wychodzę na wolność! :) Mieliśmy niedawno rocznice, ale postanowiliśmy świętować dopiero, jak będzie <3 :)

A tak swoją drogą... Dziewczyny, które chorowały niedawno, jak u Was? Przeszło, jak się czujecie? U mnie inhalacje, syropki, domowe sposoby, leżenie, odpoczynek - no super, działa, ale... jak tylko się ruszę z domu i lekko zmarznę/spocę się to powraca wszystko. Jestem może 2-3 minuty dosłownie na dworze, wszędzie samochodem tyłek wożę i niestety... Tak się zastanawiam, czy ja uczulenia na pracę po prostu nie mam :P, bo... jutro koniec zwolnienia, powrót... a kaszel (taki brzydki, brzydki) powrócił. Ech! :P
    Heeeej :-) bardzo mi miło :-)
    Gratuluję <3
    A jesteś pewna tego powrotu do pracy? Mnie wczoraj lekarz powiedział, żeby absolutnie siedzieć na zwolnieniu. Tym bardziej teraz w tym sezonie grypowym.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Mam nadzieję, że ten 30 marca to nie będzie za późno......
    Babka w rejestracji pytała mnie kiedy będę mieć skończone pełne 12 tygodni i tak wyznaczyła termin. Z tego co wiem to najpóźniej można zrobic do 13t6d.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Miałam wizytę w salve u dr. Krzywińskiej ale umowilam się jeszcze do Medeoru w piątek mam wizytę i wtedy zadecyduje gdzie zostaje :)
    Ja chciałabym rodzić w Medeorze :-) a z tamtych lekarzy znam tylko dr Raczkowską.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Czekającanacud - witaj :) trzymam kciuki za piekny widok podczas badania :) beta super! <3

Ja jakas zmulona i chyba wystraszona ... ciagle mysle o tym cisnieniu... kolezanka mnie dobiła mowiac "biegiem na sor" :/ nie wiem ani lekarz ani polozna nie zrbili wielkiego halo z tego cisnienia i jakos wczoraj mniej sie stresowalam... a dzisiaj juz sie bardzo przejęłam przez to co mi kolezanka powiedziala (ludzie czasami mam wrazenie ze nie mysla zanim cos powiedzą) i mam mętlik w glowie...

Chyba musze zakupic cisnieniomierz :/
    Nie solę, nie pijam kawy jako takiej... nie jem smazonego... waze 50kg... nie palę... cholera skad to cisnienie?
    Ja w ogole w tej ciązy jakas podekscytowana jestem, pełna emocji, mysli... jakas taka za mocno nakręcona... :/
    kup cisnieniomierz i mierz... u mnie raz tez skoczylo cisnienie ale to od ruchu i stresu, normalka jak sie ekscytujesz :)
    porównasz sobie wyniki i zobaczysz, nadcisnienie w ciazy to nie wyrok, po prostu bd musiala bardziej sie oszczędzać :)

kuzynka miala nadcisnienie, wielkiego miesniaka obok synka + cukrzyca, donosiła szczęśliwie i na dodatek do samego konca pracowała ;)
    druga kuzynka tez z cisnieniem wysokim i donosila spokojnie :) tylko miala zakaz na mycie okien ;P

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ