X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe serduszka i ich mamy :)
    Ja jutro o 16 mam wizytę u gin , trzymajcie kciuki zeby było wszystko dobrze :) chce znow zobaczyć ten piekny widok pikajacego serduszka !!! Coraz bliżej wizyty a ja mam coraz większy stres ...

Rutelka, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Macie może jakieś sposoby jak radzić sobie ze stresem? Przede mną chyba najbardziej stresujące tygodnie i strasznie się martwię czy nic się dziecku nie stanie. Nawet zestresowałam się głupią rozmową dzisiaj - dość ważną :/

Ja sobie zawsze mowię ze szkoda nerwów bo nie mam i tak wpływu na pewne sprawy i bedzie co ma byc , a jeśli chodzi o prace , praca nie jest najważniejsza i nie ma sensu sie dla niej stresować i zabijać za wszelka cenę , łatwo sie mówi ale tak jest :) praca nigdy nie wynagrodzi nam zdrowia straconego przez stres, tak wiec NO STRESS jak to mówią na Cape Verde :)

tajemniczazolza, Limerikowo lubią tę wiadomość

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie jestem nowa mogę dołączyć do Was jestem w 5t5d ciazy pierwsza wizyte u lekarza mam 8 marca moja połozna z którą rozmawiałam i która mnie rejestrowałą do lekarza mówiła że to bedzie 8 tc i to jest akurat mówiłam jej że pierwszą ciąze poroniłam w 6tc druga była zagrożona i teraz sie boje czy wszystko bedzie ok a ona mi powiedziała że jak ma sie utrzymać i ma być dobrze to bedzie że nie ma sensu sprawdzać co chwile czy beta rośnie czy robić usg co dziennie powiedziała mi że mamy dac zarodkowi zadomowić się a bedzie wszystko ok kobiety za szybko by chciały wiedzieć robia testy bety a potem płacz bo 2-3 dni po terminie @ jest krwawienie ja czekałam tydzień i dopiero zrobiłam test wyszły blade kreseczki teraz zrobie test znowu w niedzielę powinny byc już wyraźne

LillaMy, Blu, anulka1978, Auro, Limerikowo, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Ja sobie zawsze mowię ze szkoda nerwów bo nie mam i tak wpływu na pewne sprawy i bedzie co ma byc , a jeśli chodzi o prace , praca nie jest najważniejsza i nie ma sensu sie dla niej stresować i zabijać za wszelka cenę , łatwo sie mówi ale tak jest :) praca nigdy nie wynagrodzi nam zdrowia straconego przez stres, tak wiec NO STRESS jak to mówią na Cape Verde :)
    Kochana to nie praca - to moja obrona.
    Moja promotorka od roku się nade mną pastwi, jutro mam z nią spotkanie sam na sam, chyba już ostatnie takie...

Evee lubi tę wiadomość

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam wynik na toksoplazmoze - mam igg aż 445, igm jest ujemne. Co to oznacza? Widzę wiele informacji, sprecznych. Normalnie mam łzy w oczach i cała się trzese :(

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Kochana to nie praca - to moja obrona.
    Moja promotorka od roku się nade mną pastwi, jutro mam z nią spotkanie sam na sam, chyba już ostatnie takie...

Ahaha to tym bardziej , obrona to formalność :) powodzenia , a jak Cie bedzie męczyć to powiedz ze jesteś w odmiennym stanie i zeby dała sobie na wstrzymanie kobita :)

tajemniczazolza, Visenna, Limerikowo lubią tę wiadomość

w57vs65g5x1yfrve.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie igg świadczy ze przechodziłas juz tocoplazmoze. Ja miałam ok 600 i lekarz kazał zrobić awidnosc zeby sprawdzić czy to stare zakażenie. Było stare. Teraz miałam skierowanie na igg od innego lekarza i wynik był ok 40. Nie wiem czemu tak spadł.
    Nie stresuj sie. Jesli igm ujemne to jest ok

Limerikowo lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Ahaha to tym bardziej , obrona to formalność :) powodzenia , a jak Cie bedzie męczyć to powiedz ze jesteś w odmiennym stanie i zeby dała sobie na wstrzymanie kobita :)
    Mój narzeczony mi mówi żebym jej powiedziała, że jestem w ciąży.
    Dzisiaj do niej dzwoniłam i pytałam o godzinę spotkania, to zarezerwowała już dla mnie prawie 3 godziny :/
    Jak ja wytrzymam jej ględzenie, to będzie cud - kobieta jest nieobliczalna i zmienia zdanie co 5 sekund. :D
    Jeszcze jak mnie tam siódme poty obleją...

s0c51i3.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do swojego ginekologa i kazał iść do rodzinnej po skierowanie do poradni chorób zakaźnych i wykonać awidnosc. Też mówił, że to raczej Stare zakażenie, tylko te igg jest bardzo wysokie :(

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Witam wszystkie nowe serduszka i ich mamy :)
    Ja jutro o 16 mam wizytę u gin , trzymajcie kciuki zeby było wszystko dobrze :) chce znow zobaczyć ten piekny widok pikajacego serduszka !!! Coraz bliżej wizyty a ja mam coraz większy stres ...
    I ja tez jutro wizyta o tej porze :)
    Niemoge sie doczekać a jednocześnie bardzo sie boje.

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

pielęgniarka jeszcze jest czas :) ja zapisałam się na usg 10.03 żeby się nie stresować ;) mam jeszcze usg 26.02 ale to żeby sprawdzić macie i jajniki, zlecone juz 2 msc temu nie wiem czy lekarz mi wtedy coś powie bo to nie mój gin tylko lekarz który robi wszystkie usg w naszej przychodni.

Odebrałam wyniki wczorajszej bety - 294,6 to dobry chyba wynik hmm? jutro lecę powtórzyć

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    Witam nowe dziewczyny :)

pielęgniarka jeszcze jest czas :) ja zapisałam się na usg 10.03 żeby się nie stresować ;) mam jeszcze usg 26.02 ale to żeby sprawdzić macie i jajniki, zlecone juz 2 msc temu nie wiem czy lekarz mi wtedy coś powie bo to nie mój gin tylko lekarz który robi wszystkie usg w naszej przychodni.

Odebrałam wyniki wczorajszej bety - 294,6 to dobry chyba wynik hmm? jutro lecę powtórzyć
    Ja miałam ochotę pójść na bete, ale nie wiem czy iść. Opieram się głównie na testach i braku @ :D

s0c51i3.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    I ja tez jutro wizyta o tej porze :)
    Niemoge sie doczekać a jednocześnie bardzo sie boje.

To będę trzymać kciuki i za Twoja wizytę !

adrenalina lubi tę wiadomość

w57vs65g5x1yfrve.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemnicza na pewno sobie poradzisz ^^ pomyśl czy czasem nie będzie jeszcze gorzej jak powiesz, że jesteś w ciąży, ludzie są różni i akurat tej Pani może się to nie podobać.

trzymam kciuki za wizyty jutro dziewczyny!

tajemniczazolza lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    tajemnicza na pewno sobie poradzisz ^^ pomyśl czy czasem nie będzie jeszcze gorzej jak powiesz, że jesteś w ciąży, ludzie są różni i akurat tej Pani może się to nie podobać.

trzymam kciuki za wizyty jutro dziewczyny!
    Wiesz...jak mi się zrobi słabo i zrobię się blada jak ściana to raczej zauważy. Tym bardziej, że ma dwoje dzieci.
    Miałam koleżankę w grupie w ciąży (już urodziła chłopca) to trzymała ją 10 minut nie więcej, byle tylko dziecku nie zaszkodzić.
    To zależy od nastroju, ale pewnie będę grała twardą :D

s0c51i3.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemnicza ja w pierwszej ciąży nie robiłam, teraz lekarz powiedział żeby robić to robie :p
    A jak będzie dobry wynik drugi to ile mniej stresu :) u mnie na testach ledwo 2 kreskę widać a beta 294 :p

ja wzięłam dziekanke na 3 roku i juz nie wróciłam :) studia były moim hobby ale nie wyobrażam sobie calodniowego rozstania z córką wiec nie wróciłam :) a myślałam że nie będę miała z tym problemu ;) ale jestem szczęśliwa i może kiedyś tam kiedyś teraz mam inne priorytety

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa, Jacqueline - jak tam u Was dziewczyny??

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam bete 9856,0 a progesteron 19,3 nie za niski? Niestety nie mam norm dla ciężarówek.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    tajemnicza ja w pierwszej ciąży nie robiłam, teraz lekarz powiedział żeby robić to robie :p
    A jak będzie dobry wynik drugi to ile mniej stresu :) u mnie na testach ledwo 2 kreskę widać a beta 294 :p

ja wzięłam dziekanke na 3 roku i juz nie wróciłam :) studia były moim hobby ale nie wyobrażam sobie calodniowego rozstania z córką wiec nie wróciłam :) a myślałam że nie będę miała z tym problemu ;) ale jestem szczęśliwa i może kiedyś tam kiedyś teraz mam inne priorytety
    No ja niestety żałuję tych studiów, bo minęłam się z powołaniem :/ No ale to już ostatnie spotkania i dużo wolnego, w między czasie będzie lekarz, pewnie koło 7 marca, to też jakiś tam stres będzie.
    A robiłaś testy z różnych firm?

s0c51i3.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Evvelina witaj, wpisałam Cię na listę, jest na 140 stronie. :)

Tak czytam nasz wątek i dużo tu o porodach. Ja się nie odzywam, bo jestem ciemna masa w tym temacie. To moja pierwsza ciąża. Porodu się boję, ale jeszcze o nim nie myślę. Mam nadzieję, że urodzę łatwo i szybko (nadzieję trzeba mieć). :)
    A już myślałam, że tylko ja tu jestem w pierwszej ciąży :-)

Rutelka, Visenna lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ