Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia1771 wrote:Tajemniczazolza sama nie wiem co zaliczać do objawów a co nie haha. Czuje lekki ból przy dotykaniu piersi, przez jakieś ostatnie 5 dni kluje mnie prawa strona na dole.Teraz jak np wstaje to czasem mnie mocniej zaboli że muszę usiąść i wstać jeszcze raz. Tak poza tym to raczej nic , a jak u Ciebie?
Pobolewa mnie jak na okres, kuje mnie czasem po prawej stronie - to są takie krótkie bóle o różnym natężeniu. No i jest mi gorąco, strasznie się pocę. Wczoraj po kąpieli jak się ubrałam to tak mi serce waliło jakbym przebiegła maraton. Wyjście od sklepu kończy się tym, że mam przyklejone do ciała ubranie.
No i wzdęty brzuch dzisiaj miałam jak w 5 miesiącu ciąży.
A tak to tyle...
Właśnie te ostrzejsze bóle mnie martwią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:25
-
NiecierpliwaKarolina wrote:A już myślałam, że tylko ja tu jestem w pierwszej ciąży
Ja też jestem w pierwszej (formalnie w II, ale poroniłam) trochę świeżaków też pewnie tu jest
Człowieka chwile nie ma a tutaj 5 stron do przeczytania, aaaa. Nadrabiam, nadrabiam.
-
dziewczyny czy tylko ja nie mam objawów w postaci mdłości? wcześniej to ok, ale w takim tc chyba powinny się pojawić? apetyt mam jak zawsze nic mnie nie obrzydza a też na nic nie mam chęci ... jutro idę na bete i progesteron
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:38
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny... tak już na pewno... zatrzymała się wg usg 6w0d, wg om byłam w 9tc więc nie ma szans, sprzęt dobry, w klinice byłam ;( teraz dostane skierowanie do genetyka i czekają mnie badania jeszcze jutro szpital i zabieg ;/
teraz za Was trzymam kciuki, za maleństwa
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:Dzięki dziewczyny... tak już na pewno... zatrzymała się wg usg 6w0d, wg om byłam w 9tc więc nie ma szans, sprzęt dobry, w klinice byłam ;( teraz dostane skierowanie do genetyka i czekają mnie badania jeszcze jutro szpital i zabieg ;/
Ogromnie mi przykro. Nawet nie wiem co napisać trzymaj się dzielnie i mam nadzieję, że znajdą przyczynę żeby kolejna ciąża była już szczęśliwa. Wytrwałości :* przytulam.
-
tajemniczazolza wrote:Czyli masz takie bóle tak?
Pobolewa mnie jak na okres, kuje mnie czasem po prawej stronie - to są takie krótkie bóle o różnym natężeniu. No i jest mi gorąco, strasznie się pocę. Wczoraj po kąpieli jak się ubrałam to tak mi serce waliło jakbym przebiegła maraton. Wyjście od sklepu kończy się tym, że mam przyklejone do ciała ubranie.
No i wzdęty brzuch dzisiaj miałam jak w 5 miesiącu ciąży.
A tak to tyle...
Właśnie te ostrzejsze bóle mnie martwią.
Mnie też ale może jak Ty też masz takie bóle to może to normalne. Może się zagnieżdża albo coś. Z tym gorące to u mnie jest jak u kobiet podczas menopauzy raz zimno o dreszcze raz gorąco ale ja czasami wcześniej też tak miałam wiec nie wiem czy to objaw. Zobaczymy co będzie jutro rano robiękolejny test dla pewności. -
Basia1771 wrote:Mnie też ale może jak Ty też masz takie bóle to może to normalne. Może się zagnieżdża albo coś. Z tym gorące to u mnie jest jak u kobiet podczas menopauzy raz zimno o dreszcze raz gorąco ale ja czasami wcześniej też tak miałam wiec nie wiem czy to objaw. Zobaczymy co będzie jutro rano robiękolejny test dla pewności.
-
Xaxa wrote:Dzięki dziewczyny... tak już na pewno... zatrzymała się wg usg 6w0d, wg om byłam w 9tc więc nie ma szans, sprzęt dobry, w klinice byłam ;( teraz dostane skierowanie do genetyka i czekają mnie badania jeszcze jutro szpital i zabieg ;/
Xaxa, kochana, przytulam Cię mocno i życzę dużo siły. Aż za dobrze wiem, jak to jest Jeżeli jeszcze tam nie byłaś, sprawdź może kilka wątków w temacie poronienie na ovufriend.pl - mi wsparcie i rady dziewczyn na tym forum bardzo pomogły po moich stratach. Tak bardzo mi przykro, że musisz przechodzić przez to po raz drugiLimerikowo lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyXaxa wrote:Dzięki dziewczyny... tak już na pewno... zatrzymała się wg usg 6w0d, wg om byłam w 9tc więc nie ma szans, sprzęt dobry, w klinice byłam ;( teraz dostane skierowanie do genetyka i czekają mnie badania jeszcze jutro szpital i zabieg ;/
Xaxa bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że genetyk znajdzie przyczynę i kolejną ciążę na lekach od genetyka uda Ci się donosić. -
anulka1978 wrote:Słońce, broniłaś się już wczesniej czy to pierwsza obrona (takie mam wrażenie)
Obrona to naprawdę luz... wydaje się że to coś strasznego a okazuje się że wcale tak nie jest... to jest całkiem przyjemny egzamin
anulka, zależy jakie studia. U mnie na obronie losowało się trzy pytania z całego toku studiów 5 letnich. Nie było pytań z pracy dyplomowej, a w komisji oprócz promotora i recenzenta siedział spec z każdej dziedziny. Moja obrona była bardzo stresująca. -
Oo u mnie to by wyszła bardzo wczesna bo od owulacji minęło jakieś 2,5 tygodnia. Okres spóźnia mi się 3 dzień dopiero ale testy mi już pokazują druga bladą kreskę. Dlatego nadal żyje w takie niepewności. A Ty tajemniczazolza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:58
-
Xaxa - cholernie przykro, nie wiem, co można ci jeszcze napisac. Trzymaj sie kochana i powodzenia!
QUOTE=marti_88]dziewczyny czy tylko ja nie mam objawów w postaci mdłości? wcześniej to ok, ale w takim tc chyba powinny się pojawić? apetyt mam jak zawsze nic mnie nie obrzydza a też na nic nie mam chęci ... jutro idę na bete i progesteron[/QUOTE]
Marti88 ja w tej ciazy mam mdlosci co chwile - jak jestem glodna, zjem za duzo, zapach nie ten... W poprzedniej ciąży może ze 2 razy mnie zemdlilo na cały pierwszy trymestr, poza tym nic. Mialam super apetyt od poczatku, teraz na nic specjalnie nie mam ochoty, więc glowa do góry. Jeszcze bedziesz się cieszyc ze cie te mdłości ominely
-
kkkaaarrr wrote:MMM2016, na porodówce z wagą 52, wow! Przepraszam za bezpośredniość, ale czy to oznacza, że ty ważysz 40kg?? Ja startujac z moim 54 od lekarzy/poloznych ciagle slysze 'ale pani chudziutka', choc jak patrze w lustro to bynajmniej kosciotrupa nie widze, baaa, nawet sa obszary z których bym odjela, no ale moze 1-2kg na pewno nie >10.
Tak, ja z tych drobnych. Waga wyjściowa ok 43-44 kg