X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wiesz mi że będę się starać.

Jusstin lubi tę wiadomość

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej XAXA- tak mi przykro:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Z tym masowaniem to tak ostrożnie, bo czytałam, że we wczesnej ciąży może powodować skurcze.

Poważnie? To sobie odpuszczę masowanie.

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia1771 wrote:
    Tajemniczazolza sama nie wiem co zaliczać do objawów a co nie haha. Czuje lekki ból przy dotykaniu piersi, przez jakieś ostatnie 5 dni kluje mnie prawa strona na dole.Teraz jak np wstaje to czasem mnie mocniej zaboli że muszę usiąść i wstać jeszcze raz. Tak poza tym to raczej nic , a jak u Ciebie?
    Czyli masz takie bóle tak?
    Pobolewa mnie jak na okres, kuje mnie czasem po prawej stronie - to są takie krótkie bóle o różnym natężeniu. No i jest mi gorąco, strasznie się pocę. Wczoraj po kąpieli jak się ubrałam to tak mi serce waliło jakbym przebiegła maraton. Wyjście od sklepu kończy się tym, że mam przyklejone do ciała ubranie.
    No i wzdęty brzuch dzisiaj miałam jak w 5 miesiącu ciąży.
    A tak to tyle...
    Właśnie te ostrzejsze bóle mnie martwią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:25

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xaxa :( :( trzymaj się kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:24

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A już myślałam, że tylko ja tu jestem w pierwszej ciąży :-)

Ja też jestem w pierwszej (formalnie w II, ale poroniłam) :) trochę świeżaków też pewnie tu jest ;)

Człowieka chwile nie ma a tutaj 5 stron do przeczytania, aaaa. Nadrabiam, nadrabiam.

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa trzymaj sie!!

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy tylko ja nie mam objawów w postaci mdłości? wcześniej to ok, ale w takim tc chyba powinny się pojawić? apetyt mam jak zawsze nic mnie nie obrzydza a też na nic nie mam chęci ... jutro idę na bete i progesteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:38

Dea28 lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... tak już na pewno... zatrzymała się wg usg 6w0d, wg om byłam w 9tc więc nie ma szans, sprzęt dobry, w klinice byłam ;( teraz dostane skierowanie do genetyka i czekają mnie badania jeszcze jutro szpital i zabieg ;/
    teraz za Was trzymam kciuki, za maleństwa :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Visenna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Dzięki dziewczyny... tak już na pewno... zatrzymała się wg usg 6w0d, wg om byłam w 9tc więc nie ma szans, sprzęt dobry, w klinice byłam ;( teraz dostane skierowanie do genetyka i czekają mnie badania jeszcze jutro szpital i zabieg ;/

Ogromnie mi przykro. Nawet nie wiem co napisać :( trzymaj się dzielnie i mam nadzieję, że znajdą przyczynę żeby kolejna ciąża była już szczęśliwa. Wytrwałości :* przytulam.

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Czyli masz takie bóle tak?
    Pobolewa mnie jak na okres, kuje mnie czasem po prawej stronie - to są takie krótkie bóle o różnym natężeniu. No i jest mi gorąco, strasznie się pocę. Wczoraj po kąpieli jak się ubrałam to tak mi serce waliło jakbym przebiegła maraton. Wyjście od sklepu kończy się tym, że mam przyklejone do ciała ubranie.
    No i wzdęty brzuch dzisiaj miałam jak w 5 miesiącu ciąży.
    A tak to tyle...
    Właśnie te ostrzejsze bóle mnie martwią.

Mnie też ale może jak Ty też masz takie bóle to może to normalne. Może się zagnieżdża albo coś. Z tym gorące to u mnie jest jak u kobiet podczas menopauzy raz zimno o dreszcze raz gorąco ale ja czasami wcześniej też tak miałam wiec nie wiem czy to objaw. Zobaczymy co będzie jutro rano robiękolejny test dla pewności.

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa- bardzo mi przykro, chyba wszystie dziewczyny tutaj bardzo Ci kibicowały :( współczuję tych najbliższych przeżyć. Może badania akurat wykażą jakaś przyczynę. Jeszcze raz bardzo mi przykro :(

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia1771 wrote:
    Mnie też ale może jak Ty też masz takie bóle to może to normalne. Może się zagnieżdża albo coś. Z tym gorące to u mnie jest jak u kobiet podczas menopauzy raz zimno o dreszcze raz gorąco ale ja czasami wcześniej też tak miałam wiec nie wiem czy to objaw. Zobaczymy co będzie jutro rano robiękolejny test dla pewności.
    A w którym jesteś tygodniu?

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:

Xaxa, kochana, przytulam Cię mocno i życzę dużo siły. Aż za dobrze wiem, jak to jest :( Jeżeli jeszcze tam nie byłaś, sprawdź może kilka wątków w temacie poronienie na ovufriend.pl - mi wsparcie i rady dziewczyn na tym forum bardzo pomogły po moich stratach. Tak bardzo mi przykro, że musisz przechodzić przez to po raz drugi :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:

Xaxa bardzo mi przykro. :( Mam nadzieję, że genetyk znajdzie przyczynę i kolejną ciążę na lekach od genetyka uda Ci się donosić.

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa bardzo mi przykro :( zabieg to z pewnością coś okropnego...jesteśmy z Tobą

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Słońce, broniłaś się już wczesniej czy to pierwsza obrona (takie mam wrażenie) ;)
    Obrona to naprawdę luz... wydaje się że to coś strasznego a okazuje się że wcale tak nie jest... to jest całkiem przyjemny egzamin :)

anulka, zależy jakie studia. U mnie na obronie losowało się trzy pytania z całego toku studiów 5 letnich. Nie było pytań z pracy dyplomowej, a w komisji oprócz promotora i recenzenta siedział spec z każdej dziedziny. Moja obrona była bardzo stresująca.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Basia1771 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo u mnie to by wyszła bardzo wczesna bo od owulacji minęło jakieś 2,5 tygodnia. Okres spóźnia mi się 3 dzień dopiero ale testy mi już pokazują druga bladą kreskę. Dlatego nadal żyje w takie niepewności. A Ty tajemniczazolza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:58

zi139jcghuedn61r.png
    Kolejna wizyta 24.03
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa - cholernie przykro, nie wiem, co można ci jeszcze napisac. Trzymaj sie kochana i powodzenia!

QUOTE=marti_88]dziewczyny czy tylko ja nie mam objawów w postaci mdłości? wcześniej to ok, ale w takim tc chyba powinny się pojawić? apetyt mam jak zawsze nic mnie nie obrzydza a też na nic nie mam chęci ... jutro idę na bete i progesteron[/QUOTE]

Marti88 ja w tej ciazy mam mdlosci co chwile - jak jestem glodna, zjem za duzo, zapach nie ten... W poprzedniej ciąży może ze 2 razy mnie zemdlilo na cały pierwszy trymestr, poza tym nic. Mialam super apetyt od poczatku, teraz na nic specjalnie nie mam ochoty, więc glowa do góry. Jeszcze bedziesz się cieszyc ze cie te mdłości ominely ;)

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    MMM2016, na porodówce z wagą 52, wow! Przepraszam za bezpośredniość, ale czy to oznacza, że ty ważysz 40kg?? Ja startujac z moim 54 od lekarzy/poloznych ciagle slysze 'ale pani chudziutka', choc jak patrze w lustro to bynajmniej kosciotrupa nie widze, baaa, nawet sa obszary z których bym odjela, no ale moze 1-2kg na pewno nie >10.

Tak, ja z tych drobnych. Waga wyjściowa ok 43-44 kg

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ