Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dzisiaj powiedziałam rodzinie:) choć już od pozytywnego testu mnie nosiło
Ola_85, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Zetzet wrote:Urocza - beta super!
Ja owulacje wiem dokladnie, kiedy mialam, bo byla wywolywana zastrzykiem - wiec wypadla na poniedzialek 18/1 i tego dnia musialam zaciazyc
Chcialabym w piatek zobaczyc serduszko, ale nie nastawiam sie w ogole. Ciekawosc mnie tylk zzera
A co do mowienia to u mnie tylko rodzice i 2 przyjaciolki wiedza - w razie gdyby cos nie tak bylo (tfu tfu!) to te osoby mnie wespra i zrozumieja. Mysle tez, ze mama by sie obrazila, gdybym czekala do 2giego trymestru...
Moja owu była 10/1 i dokladnie tydzien temu we wtorek widzialam na USG pęcherzyk 8,5 mm, ciałko żółte i zarodek 1,6 mm Wg OM to było 5 tyg i 3 dni serduszko mam nadzieję zobaczyc, usłyszec za tydzien:)
O ciąży wiedzą rodzice moi i męża, moja babcia, 3 koleżanki... ale wieści szyb ko się rozchodzą i juz ponoć wiedzą "wszyscy"skarb15 lubi tę wiadomość
-
Urocza, spokojnie. Jeśli IgG są dodatnie to do infekcji doszło przynajmniej kilka tygodni temu. Najpierw powstają przeciwciała IgM, a dopiero w drugiej kolejności IgG. Ostatnio miałaś jakieś objawy infekcji układu oddechowego-zapalenie gardła, powiększone węzły chłonne szyjce itp?
Beta pięknie rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 18:51
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Urocza, spokojnie. Jeśli IgG są dodatnie to do infekcji doszło przynajmniej kilka tygodni temu. Najpierw powstają przeciwciała IgM, a dopiero w drugiej kolejności IgG. Ostatnio miałaś jakieś objawy infekcji układu oddechowego-zapalenie gardła, powiększone węzły chłonne szyjce itp?
Beta pięknie rośnie
W maju poprzedniego roku miałam dosyć ciężkie nagłe przeziębienie z katarem, bólem gardła i kaszlem, trwało to wtedy ponad tydzień i na pewno było wirusówką.
Mam nadzieję, że wtedy w maju to była cytomegalia.
Beta zdecydowanie poprawia humor -
Witam po raz kolejny i dziękuje za tak miłe przyjęcie. Super, że jest nas coraz więcej:)
Byłam na wizycie u ginekologa- jest piękny kropek z bijącym serduszkiem, ale niestety moja ciąża jest zagrożona bo uwidoczniono strefę oddzielania trofoblastu, a także pęcherzyk ciążowy jest mniejszy niż powinien cokolwiek to znaczy. Jutro mam zbadać estradiol i progesteron, ogólnie mam nakaz dbania o siebie, zakaz współżycia.
Będę Was czytać, jednak udzielać się zacznę częściej jak już( o ile w ogóle?) będę spokojna, nie chcę żadnych negatywnych emocji po sobie zostawiać na tym wątku.
Ściskam Was wszystkieskarb15 lubi tę wiadomość
(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
29.06.12 mój 1 cud
16.09.2016 mój 2 cud -
Sunflower wrote:Witam po raz kolejny i dziękuje za tak miłe przyjęcie. Super, że jest nas coraz więcej:)
Byłam na wizycie u ginekologa- jest piękny kropek z bijącym serduszkiem, ale niestety moja ciąża jest zagrożona bo uwidoczniono strefę oddzielania trofoblastu, a także pęcherzyk ciążowy jest mniejszy niż powinien cokolwiek to znaczy. Jutro mam zbadać estradiol i progesteron, ogólnie mam nakaz dbania o siebie, zakaz współżycia.
Będę Was czytać, jednak udzielać się zacznę częściej jak już( o ile w ogóle?) będę spokojna, nie chcę żadnych negatywnych emocji po sobie zostawiać na tym wątku.
Ściskam Was wszystkie
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.Sunflower lubi tę wiadomość
-
ja będę robić za jakieś 3 tygodnie badania na toxoplazmozę, cytomegalie, hiv i inne.
bardzo mnie korci żeby powiedzieć rodzince, ale wstrzymam się końca pierwszego trymestru.
Sunflower będę trzymać kciuki za Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 19:17
Sunflower lubi tę wiadomość
-
Visenna wrote:Jeszcze ja, jeszcze ja wg BBF: 18.10
A co powiecie na to, by dodać także i miasta/województwa? Może się kiedyś przydać a zapamietać - szczególnie na poczatku - cieżko
Termin porodu wg miesiączki: 3.10.2016
Miasto: Gdańsk, woj. pomorskie
-
szynszyl wrote:Ja mam urlop na początku czerwca, mam nadzieję, że spokojnie będę mogła lecieć
Mnie pobolewa troszkę brzuch czasami, ale myślę że to nic złego, coś się tam przemieszcza
Ja wogole nie mam żadnych takich ciążowych objawów, tylko ogromną senność
A dziewczyny, które były już w ciąży powiedzcie jak to jest z rozstepami i innymi takimi? Kiedy zacząć używać jakichś specyfików?
W poprzedniej ciąży praktycznie od początku stosowałam olej kokosowy i lniany.
Ani jednego rozstępu:)
Teraz też smaruję się tymi olejami. Zobaczymy jakie będą efekty:)urocza, Sunflower lubią tę wiadomość