Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam ale nakrobalyscie
Bete bede powtarzac jak dziewczyny mowicie ze jest cien szansy to w poniedzialek bo u mnie laboratorium otwarte pon/czwartek a jutro jedziemy z mala do lekarza bierze antybiotyki bo ma zapalenie gardla niby sie leczymy a jest gorzej
Kochane gratuluje wizyt widocznych malenstw rosnacej bety mam nadzieje ze u mnie bedzie ta szansa by dolaczyc do Was
I rowniez trzymam kciuki za wizyty i bety
aleala : Jejku gratuluje malenstwo rosnij zdrowo !
Jacqueline: Jak ja Cię rozumiem, jak bylam 1 razem na IP to personel mnie zlal wogole mowili ze to Ciaza biochemiczna pozamaciczna i ze na pewno nic z tego nie bedzie a moja 4 msc corusia spi slodko w lozeczku
Ja uzywalam tej masci ale u mnie sie to bardziej rozwinelo i musialam uzywac tabletek dowcipnych crotlimazolum , a co do tej masci dziewczyny chwalily ale jak sie zaraz nia zadziala
Pisalyscie kochane czy juz chwalicie sie dzidziamy to ja Wam powiem jak u mnie bylo w 1 ciazy test zrobilam po 2 tyg czyli juz w 6 a po 2 tyg maz powiedzial swojej mamie i tak dowiedzieli sie wszyscy a w 2 po 20 tc , nikt nie mogl uwiezyc , no i byly pretensje czemu sie nic nie mowilo , ale my nie chcielismy zapeszac po tym co bylo .
kasia_1988: to Twoja jest okruszek moja ma 4 msc i juz 6 kg co dopiero do 1 roczku Ale jestem dumna bo jak sie urodzila miala 2400
urocza: Kochana jakby sie dalo wyspac na zapas w ciazy chodz juz w 7 msc u mnie nie bylo o tym mowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:09
-
Ciężka sprawa jak w nocy nie można spać, a by się chciało...
Koleżanka mi opowiadała jak dopadła ja bezsenność od połowy ciąży, po pewnym czasie przestała z tym walczyć i w efekcie przeczytała pół biblioteki. ; D
Co ciekawe mówiła, że nawet nie jest bardzo senna przez dzień. Chyba sobie tego nie potrafię wyobrazić, jestem strasznym śpiochem
Skarb15- masz nerwy ☺, chyba bym nie wytrzymała tygodnia w niepewności! oczywiście trzymam kciuki za wysoka bete.
Współczuję mdłości...urocza lubi tę wiadomość
-
Skarb Ty to trzymasz nerwy na wodzy. trzymam kciuki.
Anulka ja przed ciązą nigdy nie badałam tarczycy dopiero w drugiej ciązy ktoś na to wpadł. i bach biore euthyrox 125 . bardzo często tarczyca wychodzi dopiero w ciązy.
ja dzisiaj byłam ostatni raz na becie i właśnie na tsh , bo jutro endokrynolog. stresuje się jak diabli przed piątkową wizytą.
ja dzisiaj mdłości nie mam ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:46
-
U mnie dzis tez troche mdlosci, ja chyba bym sie nawet z wymiotow cieszyla Bo tak to trudno mi jednak te ciaze "wyczuc"... Nawet juz piersi mnie dzis nie bola
Ja tez mam ciagle myslowke i stres. A z drugiej strony na niewiele jednak mamy wplyw, wiec probuje sobie wmowic, ze co ma byc to bedzie, a dlaczego mialoby byc zle
Ja tez biore Euthyrox 50, ale to juz od ponad roku i pewnie powinnam obserwowac swoje wyniki, bo moze dawke trzeba bedzie zmienic. Nie sadzilam, ze ciaza ma i na to wplyw.
Milego popoludnia -
Ja nie mam ochoty na nic
Rano jem standardowo pol duzego jogurtu naturalnego + filiżanka musli z orzechami i pestkami, kawa zbozowa i w zasadzie wiecej moglabym nie jesc
I to tez jem bo jem, cos jesc trzeba ale zebym miala ochote na jedzenie to nie, absolutnie na nic a jak mysle, kombinuje co mozna by jednak zjesc to o czym nie pomysle to blee, fuj
Dzisiaj od rana zjadlam tylko to musli i 1 jablko i wypadaloby cos zjesc ale co?urocza lubi tę wiadomość
-
Za mną od dwóch tygodni chodził kebab I w poniedziałek spałaszowałam pysznego dużego kebaba w bułce
Rzadko zajadam się śmieciowym jedzeniem, ale już nie mogłam wytrzymać...
I znowu mam ochotę na takiego kebaba
Przed ciążą to może z raz na miesiąc/dwa takiego zjadłam, a w ciąży z córką to pamiętam, to musiałam zjeść minimum 1 na 2 tygodnie I budynie czekoladowe wcinałam, tak 1 dziennie od pewnego momentu, ale to w późniejszej ciąży
A tak to nie mogę znieść zapachu ... kiełbasy Dlatego do lodówki zaglądam na bezdechu12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
U mnie przede wszystkim ciągłe "mulenie" ....
U mnie na liście produktów pożądanych:
mandarynki, pomidory, ogórki kiszone, banany, biały ser, żółty ser.
W tamtym tygodniu dwie spełnione zachcianki: pierogi z grzybami + ruskie / duży, amerykański hamburger na wołowinie
Mam trochę problem z piciem: na początku był sok witt (multi lub z pomarańczą) ale już mi zbrzydł.
Obecnie króluje: woda z cytryną..herbata miętowa lub z melisy..czarna odpada....
Ogólnie staram się jeść regularnie. Wyjściowo ważę ok 45 kg (w poprzedniej ciąży też miałam taką wagę wyjściową) a teraz waga spadła do 43 kg dlatego muszę się pilnować.
I mam zamiar w najbliższym czasie "dobić" do tych 45 kg.
-
Hmmm ja raczej zmuszam się żeby coś zjeść
zazwyczaj wygrywa ser i jakieś warzywo albo owoc. Mięso chwilowo jest w odstawce.
Ostatnio siostra poczęstowala mnie mega prostym a pysznym daniem bagietką posmarowaną masłem na to mozarella i pomidor posypane bazylia i zapieczone w piekarniku..... mmmmmmm pychotka to jest moja zachcianka przez cały czas polecam!
a.badziak lubi tę wiadomość
-
U mnie apetyt dopisuje, średnio co 2 godz coś muszę jeść, bo inaczej zaczyna mnie mulic. Zdecydowanie preferuję warzywa i ostre, marzy mi się indyjska kuchnia, 1 X na tydzień dobra pizza Ze słodyczy to tylko pączki w tłusty czwartek, poza tym totalnie mnie nie ciągnie. Od wczoraj mam fazę na soki, więc uruchomiłam sokowirówka i wyciskam:)
Co do tarczycy, to zawsze warto ją w ciąży sprawdzić. Ja mam Hashimoto, ale póki nie starałam się o ciążę to nie wymagało leczenia-wyniki były przyzwoite. Gdy zaczęliśmy starania to włączyłam mała dawkę leku, wyniki były piękne, w ciążę zaszłam i w 6 tc poronilam. W ciąży bardzo wzrasta zapotrzebowanie na hormony tarczycowe, bo płód korzysta z naszych, a chora tarczyca nie jest w stanie wyprodukować podwójnej ilości tych hormonów. U mnie w ciągu 3 tyg z Tsh ok. 1,0 nagle zrobiło się 20,0, beta przestała przyrasta, bo tarczyca była niewydolna. Także jestem zdania, że 1 X na trymestru każda dziewczyna powinna zbadać sobie Tsh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 15:44
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ewelka Elka wrote:Ja niestety mogę jeść i to zajadałabym się bez przerwy... najgorzej wieczorem ;P dziewczynki, a kiedy wybieracie się robić te wszystkie badania I trymestru?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:34