WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok! Wolałabym trochę wcześniej niż troche później :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mozliwe, ze juz mi brzuszek wychodzi, na poczatku 6tego tygodnia? Normalnie mam plaski, a dzis wydaje mi sie juz mega okragly. Chyba wczesnie? A moze mam tam rozpychajaca sie dwojke ;) Jak to u was jest/bylo przy pierwszej ciazy?

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, wirus wywołujący trzydniówke jest zakaźny krótko, po roku to już nawet wspomnienie po nim nie zostało ;) Nie zmienia to faktu, że mała trzydniówke może mieć, tylko z innego źródła ;) Długo już gorączkuje?

Urocza, jak wysokie masz te IgM?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 20:08

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu - nie patrz tak dokładnie na termin, dzidziuś i tak sam zdecyduje kiedy będzie dla niego najlepszy czas ;) ginekolog też powinien potwierdzić termon i najlepiej tego się trzymać.
    Zetzet- ja też zauważyłam że mam większy brzuszek, ale myślę, że to raczej efekt wzdęć mimo że u mnie to już druga ciąża :)
    Najpierw niech serduszko usłyszę a potem brzuch może rosnąć :p
    U mnie ochota raczej na słodkie - podobnie jak mialam z córką w ciąży i czasami na słone - wczoraj był śledzik, więc śledzia zaliczyłam i od razu lepszy humor. Z córką za to mimo ogromnej ochoty to śledzie to nie jadłam, bo zawsze miałam potem zgage.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu rozbawiałas mnie niesamowicie tekstem że zgupialas i nie wiesz kiedy radzisz.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Mizzelka, wirus wywołujący trzydniówke jest zakaźny krótko, po roku to już nawet wspomnienie po nim nie zostało ;) Nie zmienia to faktu, że mała trzydniówke może mieć, tylko z innego źródła ;) Długo już gorączkuje?

Urocza, jak wysokie masz te IgM?
    IgG 31U/ml wart.ref. obecne powyżej 6
    IgM 1,59 wart. ref. obecne powyżej 1

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    IgG 31U/ml wart.ref. obecne powyżej 6
    IgM 1,59 wart. ref. obecne powyżej 1

Moim zdaniem IgM są już w zaniku, teraz narastają IgG, czyli infekcja była przynajmniej miesiąc temu. Dobrze, że idziesz jutro do lekarza, pewnie zleci dodatkowe badania. Trzeba myśleć pozytywnie, infekcja nie była w ciąży, a przed nią, w momencie kiedy zaszłas w ciążę organizm już zwalczal infekcje. Poza tym skoro w ciążę zaszłam i ładnie się rozwija, to dobrze świadczy, bo na tym etapie ciąży negatywne czynniki zwykle działają na zasadzie "wszystko albo nic" - jeśli coś złego się zadziało, to dochodzi do poronienia, a jeśli zarodek się rozwija to najpewniej nic złego go nie spotkało. Będzie dobrze :*

Która z Was pisała o śledziach, przyznać się?!? Po przeczytaniu tego posta tak mnie wzięło, że zjadłam 2 - tego mi było trzeba! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 21:17

urocza, MMM2016, Jusstin, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika bardzo dziękuję. Tego było mi trzeba. Wyniki wysłałam do lekarza, jutro będę coś więcej wiedzieć. Tak czy siak powtórzę badania w szpitalu zakaźnym i dołożę awidność.
    Wielkie dzięki! Troszkę się uspokoiliśmy.

kalika lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza - odnośnie IgG i IgM podpisuję się pod wypowiedzią kaliki.
    Najważniejsze to podejść w miarę spokojnie do sprawy.
    Dobrze, że jutro masz wizytę.

urocza lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, idziesz na Wolską do zakaźnego?

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza - najważniejsze pozytywne myślenie, chociaż teraz na pewno ciężko tovie. Pamietaj, że beta ładnie tobie rosła, tp oznacza że fasolka dobrze sie rozwija!
    Kalika - ja wspominalam o sledziach, wszak wczoraj był sledzik ;) mam nadzieje, że smakowaly tobie, na zdrowie:)

urocza lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin, toż to rarytas był największy! :D Że też wcześniej sama na to nie wpadłam ;)

Jusstin, urocza lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Urocza, idziesz na Wolską do zakaźnego?
    Tak,najpierw mam zadzwonić do przychodni, dziś na izbie jak dzwoniłam, kazała pani dzwonić z rana na przychodnię, podała numer i powiedziała, że ciężarne są przyjmowane poza kolejką.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też miałam śledzie w menu, ale zgaga męczy do tej pory, także chyba do wykreślenia.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, super. Gdzie jak gdzie, ale tam się znają na tych wszystkich wiruskach i pozlecają wszystkie potrzebne badania. Zadbają o Was :) Daj znać, jak będziesz po wizycie.

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Canario Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tabelka jeszcze nie uzupełniona? :/

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • MagicM Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Tez tak często mam wieczorami, po całym dniu. Mi pomaga no spa i leżenie chociaż przez chwile :)
    A bardziej Cię to kuje czy bardziej skurcze?

Zdecydowanie kłucie, ale małż zrobił ciepłą herbatę, pomasował i przeszło na szczęście :-)
    A propo smaków ja dzień zaczęłam od śledzia, na obiad pieczony pstrąg, później spory kawał czekolady, banan, pomarańcza, ananas z puszki i tost na kolację :-p
    Ogólnie sinusoida smaków :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 23:10

m3sxs65gun8uurrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Myslisz? cholera... będę we wtorek u lekarza to wraz z reszta skierowań wezmę i to... nigdy nie mialam problemow z tarczycą ale starsza córka ma niedoczynność i moja mama to samo :/
    To tym bardziej musisz zbadać, tylko pamiętaj że samo TSH nie wystarczy i musi być ft4, jeśli lekarz nie da to zrób na własną rękę bo od 6 tyg ciąży do chyba 12 Twoja tarczyca jest bardzo potrzebna maluszkowi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    na pierwszej wizycie nie było jeszcze nic widać na usg, ale dostałam skierowanie na morfologię, glukozę, TSH i Cytomegalię.
    Wszystko ok oprócz cytomegali, TSH 2,7 - nie wiem czy nie za wysoko, nigdy nie miałam problemów z tarczycą, rok temu byłam dokładnie przebadana pod tym kątem (usg, hormony itp.), w lipcu TSH wynosiło 1,1. Podobno w ciąży się podnosi...
    W 1 trymestrze TSH może być max 2,5

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no twój wykres był cudem :) i wszystkie opisy typu: plemniki zyja do 5 dni i chłopiec jest tylko w owu to błachostka :)
    chociaz i tak cie podziwiam za wizyty u dentysty, pewnie musialo nieźle boleć bez znieczulenia?
    Ja do tej pory nie wiem jakim cudem zaszłam wtedy w ciążę ;) Teraz ta ciąża nie była w ogóle planowana ale po prostu zaszaleliśmy z mężem przed owulką :D A znieczulenie dostawałam normalne ale przy kanalowym zrobił się stan zapalny więc i tak napier....ło ;)

urocza, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ