X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok! Wolałabym trochę wcześniej niż troche później :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mozliwe, ze juz mi brzuszek wychodzi, na poczatku 6tego tygodnia? Normalnie mam plaski, a dzis wydaje mi sie juz mega okragly. Chyba wczesnie? A moze mam tam rozpychajaca sie dwojke ;) Jak to u was jest/bylo przy pierwszej ciazy?

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, wirus wywołujący trzydniówke jest zakaźny krótko, po roku to już nawet wspomnienie po nim nie zostało ;) Nie zmienia to faktu, że mała trzydniówke może mieć, tylko z innego źródła ;) Długo już gorączkuje?

Urocza, jak wysokie masz te IgM?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 20:08

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu - nie patrz tak dokładnie na termin, dzidziuś i tak sam zdecyduje kiedy będzie dla niego najlepszy czas ;) ginekolog też powinien potwierdzić termon i najlepiej tego się trzymać.
    Zetzet- ja też zauważyłam że mam większy brzuszek, ale myślę, że to raczej efekt wzdęć mimo że u mnie to już druga ciąża :)
    Najpierw niech serduszko usłyszę a potem brzuch może rosnąć :p
    U mnie ochota raczej na słodkie - podobnie jak mialam z córką w ciąży i czasami na słone - wczoraj był śledzik, więc śledzia zaliczyłam i od razu lepszy humor. Z córką za to mimo ogromnej ochoty to śledzie to nie jadłam, bo zawsze miałam potem zgage.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu rozbawiałas mnie niesamowicie tekstem że zgupialas i nie wiesz kiedy radzisz.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Mizzelka, wirus wywołujący trzydniówke jest zakaźny krótko, po roku to już nawet wspomnienie po nim nie zostało ;) Nie zmienia to faktu, że mała trzydniówke może mieć, tylko z innego źródła ;) Długo już gorączkuje?

Urocza, jak wysokie masz te IgM?
    IgG 31U/ml wart.ref. obecne powyżej 6
    IgM 1,59 wart. ref. obecne powyżej 1

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    IgG 31U/ml wart.ref. obecne powyżej 6
    IgM 1,59 wart. ref. obecne powyżej 1

Moim zdaniem IgM są już w zaniku, teraz narastają IgG, czyli infekcja była przynajmniej miesiąc temu. Dobrze, że idziesz jutro do lekarza, pewnie zleci dodatkowe badania. Trzeba myśleć pozytywnie, infekcja nie była w ciąży, a przed nią, w momencie kiedy zaszłas w ciążę organizm już zwalczal infekcje. Poza tym skoro w ciążę zaszłam i ładnie się rozwija, to dobrze świadczy, bo na tym etapie ciąży negatywne czynniki zwykle działają na zasadzie "wszystko albo nic" - jeśli coś złego się zadziało, to dochodzi do poronienia, a jeśli zarodek się rozwija to najpewniej nic złego go nie spotkało. Będzie dobrze :*

Która z Was pisała o śledziach, przyznać się?!? Po przeczytaniu tego posta tak mnie wzięło, że zjadłam 2 - tego mi było trzeba! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 21:17

urocza, MMM2016, Jusstin, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika bardzo dziękuję. Tego było mi trzeba. Wyniki wysłałam do lekarza, jutro będę coś więcej wiedzieć. Tak czy siak powtórzę badania w szpitalu zakaźnym i dołożę awidność.
    Wielkie dzięki! Troszkę się uspokoiliśmy.

kalika lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza - odnośnie IgG i IgM podpisuję się pod wypowiedzią kaliki.
    Najważniejsze to podejść w miarę spokojnie do sprawy.
    Dobrze, że jutro masz wizytę.

urocza lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, idziesz na Wolską do zakaźnego?

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza - najważniejsze pozytywne myślenie, chociaż teraz na pewno ciężko tovie. Pamietaj, że beta ładnie tobie rosła, tp oznacza że fasolka dobrze sie rozwija!
    Kalika - ja wspominalam o sledziach, wszak wczoraj był sledzik ;) mam nadzieje, że smakowaly tobie, na zdrowie:)

urocza lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin, toż to rarytas był największy! :D Że też wcześniej sama na to nie wpadłam ;)

Jusstin, urocza lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• urocza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Urocza, idziesz na Wolską do zakaźnego?
    Tak,najpierw mam zadzwonić do przychodni, dziś na izbie jak dzwoniłam, kazała pani dzwonić z rana na przychodnię, podała numer i powiedziała, że ciężarne są przyjmowane poza kolejką.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też miałam śledzie w menu, ale zgaga męczy do tej pory, także chyba do wykreślenia.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, super. Gdzie jak gdzie, ale tam się znają na tych wszystkich wiruskach i pozlecają wszystkie potrzebne badania. Zadbają o Was :) Daj znać, jak będziesz po wizycie.

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Canario Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tabelka jeszcze nie uzupełniona? :/

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • MagicM Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Tez tak często mam wieczorami, po całym dniu. Mi pomaga no spa i leżenie chociaż przez chwile :)
    A bardziej Cię to kuje czy bardziej skurcze?

Zdecydowanie kłucie, ale małż zrobił ciepłą herbatę, pomasował i przeszło na szczęście :-)
    A propo smaków ja dzień zaczęłam od śledzia, na obiad pieczony pstrąg, później spory kawał czekolady, banan, pomarańcza, ananas z puszki i tost na kolację :-p
    Ogólnie sinusoida smaków :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 23:10

m3sxs65gun8uurrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Myslisz? cholera... będę we wtorek u lekarza to wraz z reszta skierowań wezmę i to... nigdy nie mialam problemow z tarczycą ale starsza córka ma niedoczynność i moja mama to samo :/
    To tym bardziej musisz zbadać, tylko pamiętaj że samo TSH nie wystarczy i musi być ft4, jeśli lekarz nie da to zrób na własną rękę bo od 6 tyg ciąży do chyba 12 Twoja tarczyca jest bardzo potrzebna maluszkowi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    na pierwszej wizycie nie było jeszcze nic widać na usg, ale dostałam skierowanie na morfologię, glukozę, TSH i Cytomegalię.
    Wszystko ok oprócz cytomegali, TSH 2,7 - nie wiem czy nie za wysoko, nigdy nie miałam problemów z tarczycą, rok temu byłam dokładnie przebadana pod tym kątem (usg, hormony itp.), w lipcu TSH wynosiło 1,1. Podobno w ciąży się podnosi...
    W 1 trymestrze TSH może być max 2,5

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no twój wykres był cudem :) i wszystkie opisy typu: plemniki zyja do 5 dni i chłopiec jest tylko w owu to błachostka :)
    chociaz i tak cie podziwiam za wizyty u dentysty, pewnie musialo nieźle boleć bez znieczulenia?
    Ja do tej pory nie wiem jakim cudem zaszłam wtedy w ciążę ;) Teraz ta ciąża nie była w ogóle planowana ale po prostu zaszaleliśmy z mężem przed owulką :D A znieczulenie dostawałam normalne ale przy kanalowym zrobił się stan zapalny więc i tak napier....ło ;)

urocza, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ