Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kalika wrote:Visenna, Twoja decyzja, jednak nie zmienia to faktu, że do diabetologa warto by pójść. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze.
Jeszcze dwa tyg. Po USG będę bardziej skłonna do odstawienia leków. A co do diabetologa - byłam jakiś czas przed ciąża i Pani stwierdziła, że jestem dobrze prowadzona przez endo i nie ma co więcej zaproponować. Wiem, że teraz sytuacja się zmieniła, ale tutaj poczekam na pierwsze badania Liczę się z tym, że w przyszłości miże wyjsć cukrzyca ciążowa, że bedzie potrzebna insulina. Pilnuję się jak nigdy - dieta o niskim IG. Mam świetną motywację
A Ty chodzisz do diabetologa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:14
kalika, urocza lubią tę wiadomość
-
urocza wrote:Kurka kiedy ja się będę mogła cieszyć ciążą.
Na razie ciągle jakieś lęki, dziecko mi síę zastraszone urodzi.
Powtórze to TSH z Ft.
Mam to samo, zasypiam z syfem w głowie a to tarczyca, a to nasz wiek (ja 37, mąz 40), a to fakt ze bralam hormony anty przez 8 lat przed ciążą (4 miesiace pod odstawieniu udało się zajść), albo fakt że wypiłam piwo nie wiedząc ze jestem w ciąży... o i jeszcze witamina B6... masakraurocza lubi tę wiadomość
-
anulka1978 wrote:Mam to samo, zasypiam z syfem w głowie a to tarczyca, a to nasz wiek (ja 37, mąz 40), a to fakt ze bralam hormony anty przez 8 lat przed ciążą (4 miesiace pod odstawieniu udało się zajść), albo fakt że wypiłam piwo nie wiedząc ze jestem w ciąży... o i jeszcze witamina B6... masakra
No to piątka! Ja wczoraj normalnie nie mogłam zjeść sałatki bo kupiłam ją z serem pleśniowym, zapomniałam, że są niewskazane i l... zamiast jeść - google i szukam Był pasteryzowany no to zjadlam. Schizy, schizy Będzie to nam towarzyszyć, nie ma co się oszukiwać
A co do alkoholu, oj ja to się hucznie z nim pożegnałam )) też nie wiedziałam, że się uda. Na szczęście matka natura przewidziała takie sytuacje i wypracowała system, by ochronić ciąże Myśle, że o to nie masz co się martwić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:30
urocza lubi tę wiadomość
-
Visenna wrote:No to piątka! Ja wczoraj normalnie nie mogłam zjeść sałatki bo kupiłam ją z serem pleśniowym, zapomniałam, że są niewskazane i l... zamiast jeść - google i szukam Był pasteryzowany no to zjadlam. Schizy, schizy Będzie to nam towarzyszyć, nie ma co się oszukiwać )
I ja mialam chetke na ser plesniowy wczoraj, ale w ostatniej chwili w sklepie wzielam mozarelle - na wszelki wypadek. Schiza to obecnie rowniez moja przyjaciolka
Urocza - powodzenia dzisiaj! -
Visenna, nie chodzę do nikogo poza endokrynologiem (mam Hashimoto), miałam też maleńki epizod z Dostinexem. Moje wywody opierają się na wiedzy merytorycznej, a nie osobistych doświadczeniach
Anulka1978, o co chodzi z witamina B6, bo niebardzo kumam?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Anulka żurawi nie ma, ale bociany to w tym roku przyleciały do nas wszystkich zdecydowanie wcześniej
Wczoraj oglądałam Moje córki krowy, polecam świetny film, daje dużo do myślenia
Powiedziałam mężowi, że teraz to już do końca życia będzie jazda bez trzymanki, nasze problemy w ciąży za parę miesięcy to będzie pikuś, jak już urodzi się dzieciątko.
Tak naprawdę właśnie zawarliśmy bezterminową umowę bez wypowiedzenia, do końca naszego życia będziemy odpowiedzialni za naszą fasolkęBlu lubi tę wiadomość
-
Bralam zeby wydluzyc faze lutealna (po odstawieniu anty mialam 8 dniową zaledwie) i w cyklu w ktorym zaszlam suplementowalam wit B6 i magnez
Potem balam sie odstawic zeby progesteron nie polecial... odstawilam ale juz bylam w ciązy (jeszcze przed terminem @) i taki lekki stres towarzyszyl i wtedy (strach odstawic) i teraz (czy nie zaszkodzilam biorac)
I takie to wlasnie myslenie kobiety zaciązonej... mętlik myślowy w glowie non stop... a co by bylo gdyby -
Urocza, dokładnie, schody dopiero się zaczynają
U mnie od rana mega zima, wszystko zasypane gruba warstwa śniegu
Anulka1978, nie słyszałam o szkodliwym działaniu magnezu i B6 na ciążę. Moja gin wręcz zaleciła, żeby brać w ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:08
urocza lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
anulka1978 wrote:Bralam zeby wydluzyc faze lutealna (po odstawieniu anty mialam 8 dniową zaledwie) i w cyklu w ktorym zaszlam suplementowalam wit B6 i magnez
Potem balam sie odstawic zeby progesteron nie polecial... odstawilam ale juz bylam w ciązy (jeszcze przed terminem @) i taki lekki stres towarzyszyl i wtedy (strach odstawic) i teraz (czy nie zaszkodzilam biorac)
I takie to wlasnie myslenie kobiety zaciązonej... mętlik myślowy w glowie non stop... a co by bylo gdyby -
Dzień dobry
Wstałam dziś o 6-tej, zresztą codziennie tak wstaję a nawet troche wcześniej;) Położyłam się spać o 21, przespałam całą noc z jedną pobudką o 4-tej, więc to sukces jak na mnie bo przeważnie budzę sie parę razy.
Taka mnie teraz śpiączka dopadła jakbym pół nocy nie spała...
Przy aplikacji Luteiny aby odrobinkę palec był ubrudzony, a tak to czysto Mam nadzieję, że tak już zostanie Ale i tak mam schizy troche, poszłabym znowu na betę, ale boje sięurocza lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Urocza ja tez mam mega realne sny, w ogóle mogłabym spać non stop, o 22 juz w łożku a o 7 ledwo wstałam do pracy. Rano jestem zmęczona i wkurzona pózniej mi przechodzi
Dowcipnie lactovaginal jest dobry na odbudowanie flory bakteryjnej.urocza lubi tę wiadomość
-
Hej, a mnie dopadla grypa
Jak powiedzialam lekarce że jestem w ciąży to powiedziala ze mam pic mleko z czosnkiem i leżeć. .. -
kalika wrote:Urocza, dokładnie, schody dopiero się zaczynają
U mnie od rana mega zima, wszystko zasypane gruba warstwa śniegu
Anulka1978, nie słyszałam o szkodliwym działaniu magnezu i B6 na ciążę. Moja gin wręcz zaleciła, żeby brać w ciazy.urocza lubi tę wiadomość
-
urocza wrote:A czemu odstawiłaś, ja MagneB6 biorę od dawna i nadal kontynuuję, nie myślałam odstawiać.
urocza lubi tę wiadomość
-
aleala wrote:Hej, a mnie dopadla grypa
Jak powiedzialam lekarce że jestem w ciąży to powiedziala ze mam pic mleko z czosnkiem i leżeć. ..
3/4 szklanki ciepłego mleka + łyżka miodu + 1 ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku + pół łyżeczki masła.
2-3 dni i jestes zdrowa.
Zdrowia kochana!urocza lubi tę wiadomość