Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu wrote:Urocza, skąd to się przyplątalo? Masz może kontakt z małymi dziećmi i czy miałaś jakieś objawy? Z tego co teraz wyczytałam to mała szansa na zarażenie maluszka i trzymam mocno kciuki żeby było ok!
-
Pół dnia człowiek nie zagląda na forum i ile postów do nadrobienia...
Ja problemów z tarczyca nie miałam, ale w poprzedniej ciąży kolega w laboratorium polecił mi zbadanie tsh. No i wyszły problemy - przyjmowałam eutyrox w roznych dawkach do konca ciąży. Teraz byłam na kontroli, hormony właśnie się stabilizuja, ale jak moja lekarka dowiedziała się o ciąży, to zwiększyła mi dawkę leków. Jak ktoś już wspomniał - w ciąży jest większe zapotrzebowanie i nie zawsze tarczyca sama sobie z tym radzi.
Jeśli chodzi o zachcianki to specjalnych nie mam. W ogóle apetyt słaby, ale jak nie jem, to mnie mdli, więc staram się jeść regularnie.
No i też mam lepka wydzielinę zoltawa, ale noe martwię się tym, bo w zeszlej ciąży miałam tak chyba do II trymestru. Najważniejsze że nie smierdzi i nie piecze.
A badania będę robiła jak mi ginekolog zleci - zapewne po jutrzejszej wizycie. -
Urocza, pewnie jutro na wizycie się wszystkiego dowiesz, ale jeśli Twój organizm produkuje juz przeciwciała, to maluszek jest w lepszej sytuacji niż gdyby było to świeże zarażenie. Nie jestem lekarzem to tylko tak na zdrowy rozsądek, może któraś z dziewczyn sie bardziej zna i Ci cos podpowie.
urocza lubi tę wiadomość
-
Mam teraz TSH 2,5 i muszę brać Euthyrox.
Byłam dziś u gina, mam w macicy kropka a nawet podwójnego - w zależności jak gin przyłożył sondę. Lekarz twierdzi ze to ciąża pojedyncza. Całość mierzy 1,06 cm endometrium grube, macica sporo większa niż przed ciąża.
Tak sie cieszę ze kropek jest w macicy powtórka za 2 Tyg ale za tydzień mam usg zaplanowane w medicover. Do tego masa badań z krwi.Blu, mizzelka, Auro, Ola_85, kalika lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Mizzelka to milo mi że mnie po takim czasie pamiętasz
chociaz i tak cie podziwiam za wizyty u dentysty, pewnie musialo nieźle boleć bez znieczulenia? -
Visenna wrote:Dziewczyny,
Mam odrobinę intymne pytanie... od pewnego czasu zauważyłam, że gdy podcierał się po jedynce papier toaletowy barwi się na żółto. Uznałam, to za coś normalnego bo ani nie piecze, nie swędzi, jest bezwonne. Nie są to upławy, więc co...? Zastanawiam się, czy należałoby coś z tym zrobić. Może to początek infekcji? Albo... za mało piję, co w konsekwencji skutkuje żółtym moczem i dlatego tak też wyglada papier? Dodam jeszcze, że przyjmuję luteinę 100mgx2 dowcipnie
Będę wdzięczna za porady
śluz to jak budyń smietankowy z wyspami śluzu żółtego rozciągliwego... dopóki nie szczypie to nie jest infekcjaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:40
-
Dziewczyny, mam pytanie bo trochę się wystraszyłam - od około godziny mam dosyć mocny ból a właściwie kłucie trochę wyżej niż prawa pachwina. Coś na zasadzie skurczy co chwilę... Może jestem przewrażliwiona, ale czy to normalne?
Wcześniej co jakiś czas bolał mnie brzuch, ale takiego kłującego uczucia nie miałam.... -
bylam u lekarza z mala w poniedzialek, cep nie powiedział że jak ma wysoką gorączkę i to często to mozna mieszać nurofen z paracetamolem co 4 h.. tylko zeby brac nurofen wg potrzeb.
paranoja!
ale na szczescie sis męża nas uswiadomila (lezala z miesiac temu z 2 letnim synkiem w szpitalu na mocne zapalenie ucha itp)
po paracetamolu jakby ręką odjął a niby słabszy..
dzis lepiej aby 37,5 ale nie zbijam bo pewnie organizm walczy.
mimo gorączki miała apetyt i nawet chęć do zabawy
ciekawe czy bd miec wysypkę? na 3dniówkę? czy to tylko przeziębienie? ;/
ale podejrzewam 3dniówkę, byli goscie z synkiem co to przechodził rok temu, a wirus pewnie jeszcze jest aktywny ehhh... -
MagicM wrote:Dziewczyny, mam pytanie bo trochę się wystraszyłam - od około godziny mam dosyć mocny ból a właściwie kłucie trochę wyżej niż prawa pachwina. Coś na zasadzie skurczy co chwilę... Może jestem przewrażliwiona, ale czy to normalne?
Wcześniej co jakiś czas bolał mnie brzuch, ale takiego kłującego uczucia nie miałam....
Tez tak często mam wieczorami, po całym dniu. Mi pomaga no spa i leżenie chociaż przez chwile
A bardziej Cię to kuje czy bardziej skurcze? -
Mnie tez tak kluje i to czasem mocno, takze to chyba norma, jak remoncik w toku
U mnie z dziwnych zachcianek to awokado i orzeszki ziemne
A sluz mam gesty i mleczny, mam nadzieje, ze tak ma byc.
I tak od bolu przez jedzenie do sluzu - wspanialy wpis mi wyszedlurocza, MagicM, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Zetzet powiedz mi czy termin porodu liczyłaś sobie na belly czy na jakimś innym kalkulatorze? Mi tylko belly wyliczył na 13 października, reszta na 14 i po prostu się zagubiłam :-o nie wiem kiedy rodze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 18:59
Zetzet, Jusstin lubią tę wiadomość