Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,
Mam odrobinę intymne pytanie... od pewnego czasu zauważyłam, że gdy podcierał się po jedynce papier toaletowy barwi się na żółto. Uznałam, to za coś normalnego bo ani nie piecze, nie swędzi, jest bezwonne. Nie są to upławy, więc co...? Zastanawiam się, czy należałoby coś z tym zrobić. Może to początek infekcji? Albo... za mało piję, co w konsekwencji skutkuje żółtym moczem i dlatego tak też wyglada papier? Dodam jeszcze, że przyjmuję luteinę 100mgx2 dowcipnie
Będę wdzięczna za poradyurocza lubi tę wiadomość
-
Visenna wrote:Dziewczyny,
Mam odrobinę intymne pytanie... od pewnego czasu zauważyłam, że gdy podcierał się po jedynce papier toaletowy barwi się na żółto. Uznałam, to za coś normalnego bo ani nie piecze, nie swędzi, jest bezwonne. Nie są to upławy, więc co...? Zastanawiam się, czy należałoby coś z tym zrobić. Może to początek infekcji? Albo... za mało piję, co w konsekwencji skutkuje żółtym moczem i dlatego tak też wyglada papier? Dodam jeszcze, że przyjmuję luteinę 100mgx2 dowcipnie
Będę wdzięczna za porady
Hmm ja u siebie na pewno zaobserwowałam więcej żółtawego śluzu...
ale ginekolog powiedziała, że wszystko ok.
Czy u Ciebie to bardziej śluz czy może bardziej żółty mocz?
Najlepiej zapytaj lekarza na najbliższej wizycie.
-
Hej dziewczyny
Jeśli macie jakiś drażniący problem na zewnątrz jak to piszecie, to może warto spróbować maści Clotrimazolum? W ciąży można tym się na zewnątrz smarować
Ja uczulenia na Luteinę chyba nie mam, bo w środku nic mi tam nie dolega, ale coś mnie troszkę bolało bardziej od tyłu przy wejściu do pochwy, nie piekło ani nie swędziało za bardzo, tylko przy dotyku jakoś bolało. 2 razy dziennie przez dwa dni się samrowałam i już prawie nie boli
Co do śluzu - pamiętam, że w ciąży z córką też tak miałam tylko w II trymestrze i gin przepisał mi jakieś globulki po których nie było żadnej poprawy, więc chyba tak może bywać z tym śluzemurocza lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Hej, dołączam do październikowych :)Termin wg ovu 8 października, jeszcze jestem przed 1 wizytą u ginekologa, ale robiłam betę i mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. Pozdrawiam październikowe Mamuśki
Blu, urocza, Auro, skarb15, Ola_85, kalika, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Blu wrote:Cześć
Widzę ze sporo tu rannych ptaszków. U nas zabawa od 6.30 także nastawiajcie się dziewczyny, że wkrótce was też to czeka :p
Miłego dnia !
jak to zrobić skoro od samego początku śpię po 6h. -
Eryka - witaj
urocza - w poprzedniej ciąży swędziawka lekka mnie dopadła to ginekolog mi mówił, że spokojnie można zewnętrznie, a jak dowcipnie coś tam cię złapie jakieś pieczenie, to wit. C w globulkach żeby zakwasić środowisko bo w ciąży zmienia się na zasadowe a to pożywka dla bakterii A globulek jakichś na infekcje typowych jak Macmiror czy coś to powiedział, że w pierwszym trymestrze nie powinno się stosować.urocza lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Eryka - witaj
urocza - w poprzedniej ciąży swędziawka lekka mnie dopadła to ginekolog mi mówił, że spokojnie można zewnętrznie, a jak dowcipnie coś tam cię złapie jakieś pieczenie, to wit. C w globulkach żeby zakwasić środowisko bo w ciąży zmienia się na zasadowe a to pożywka dla bakterii A globulek jakichś na infekcje typowych jak Macmiror czy coś to powiedział, że w pierwszym trymestrze nie powinno się stosować.
Witaj Eryka! -
Anoolka wrote:Anulka rób szybko TSH i ft4, ja tak miałam w 2 ciąży i tak się objawia niedoczynność.
-
Anulka może masz tak, że normalnie wszystko z tarczyca w porządku, tylko ciąża wyciąga wszystko i jest zwiększone zapotrzebowanie, ja mam tak, że normalnie mogłoby być, ale że ciąża to muszę brać leki.
Witaj Eryka
A co do śluzu, to na wkladce u mnie jest bardzo delikatnie żółty, ale bez zapachu i nic nie swędzi ani nie piecze póki co, więc myślę, że po prostu tak jest i narazie się nie przejmuję. -
Ja wracam właśnie z pierwszej wizyty u gino
niestety nie zrobił mi USG zapisał mnie na 15tego na rano. Powiedział że wtedy będzie wszystko już dobrze widać.
Miałam "normalne" badanie. Powiedział że macica jest rozpulchniona więc to dobrze, dał skierowanie na całą listę badań, wyjaśnił co i jak i w sumie tyle.
Nawet nie wiem czy jestem zadowolona czy nie zadowolona po tej wizycie Chyba się nastawiłam że jak na USG będzie ok to powiemy w wekend rodzinie, a tak to jeszcze muszę wytrzymać