Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleala, gratulacje:)
Jacqueline, rośnie i to całkiem ładnie, trzeba się cieszyć:* Wiele dziewczyn plamienie w początkowej ciąży, a dzieciaczki rosną zdrowo. Nie myślałaś o zmianie Luteiny dopochwowej na leki doustne? Moja gin mówiła, że jeśli pojawią się jakieś plamienia to mam przejść na leki doustne.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
urocza wrote:Ale się rozpisałyście, wyjść na kilka godzin i trudno nadrobić.ja siedzę od godziny i czekam na wynik bety, miała być po 14 i lipa.Upuścili mi dziś mnóstwo krwi
Badałyście może cytomegalię?
Choroby zakaźne robiłam po poronieniu, pół roku temu. Nie przechodziłam cytomegalii i taxoplazmozy. Boję się tych cholerstw... szczególnie cytomegalii, jest niebezpieczna na poczatku ciąży. Unikam dzieci i kontaktu z nimi...
Trzymam kciuki za betę
Aleale - cudownie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 15:04
-
kalika - nie są to duże plamienia aż tak chyba, żeby utrudniały wchłanianie, bo resztki tabletki nawet za bardzo ze mnie nie wypływają. Do innych lekarzy za bardzo nie mam tu u mnie zaufania, więc z dodatkowymi konsultacjami ciężko.
A na IP średnio mi się widzi jechać, bo jakby trafił się jakiś nadgorliwiec to mnie co najwyżej położą. W poprzedniej ciąży miałam większe plamienia, w sumie cały czas była to krew, no zamienili mi Luteinę dowcipną co brałam 2x1 na doustną 3x1, ale poza tym nic. Kazali leżeć i tyle. Jak mówiłam, że plamię, to na obchodzie kazali tylko wkładkę pokazać, a tam już była zaschnięta plamka, więc się zrobiła brązowa. Do środka nikt nie raczył zajrzeć, a tam było czerwono całkiem. Mam mieszane uczucia co do opieki na ginekologii...
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
a.badziak wrote:Poproszę terminy porodów (: Jeśli chcecie mieć wpisane na pierwszej stronce: Kukuletka, milky_way, MMM2016, Kika5, Blu, Zetzet
Mi jeszcze lekarz nie ustalił, na wizytę idę 25.02. Ale kalendarz belly pokazuje 6.10;)anulka1978 lubi tę wiadomość
-
Jacqueline - nie jest źle, uszy do góry ☺
Fajnie oglądać juz pierwsze zdjęcia usg na forum, ja mam wizytę dopiero 26 li także jeszcze trochę poczekam...
Cytomegalie badałam, nie przechodziłamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 15:40
-
Ja poszłam tak szybko bo mam jedno poronienie za sobą, i teraz chciałam jak najszybciej usłuszec od lekarza że wszystko jest ok
-
zależy od jakości usg Twojego gina, napewno pęcherzyk, cialko żółte, zarodek. może nawet serduszko!
-
Zetzet - przy wczesnej owulacji, czyli przed 13 dniem cyklu być może byłoby widać już serduszko, ale to też na dobrym sprzęcie. Jeśli owulację miałaś jak w książkowym cyklu, to może być widać zarodek, ale nie musi. Więc nie obawiaj się, jeśli jeszcze nie będzie nic więcej niż pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Visenna wrote:Choroby zakaźne robiłam po poronieniu, pół roku temu. Nie przechodziłam cytomegalii i taxoplazmozy. Boję się tych cholerstw... szczególnie cytomegalii, jest niebezpieczna na poczatku ciąży. Unikam dzieci i kontaktu z nimi... /QUOTE]
Visenna, cytomegalia jest niebezpieczna przez całą ciążę, choć na jej początku szczególnie mocno. Niestety nawet osoby, które na nią chorował w przeszłości nie są w pełni bezpieczne, może dojść do reaktywacji bądź zakażenia innym szczepem wirusa cytomegalii. I zarażają nie tylko dzieci
Ja nie przechodziłam toksoplazmoza, mam nadzieje że się to nie zmieni
06.2015 - nasz aniołek:*
-
No to jestem po rozmowie z dyrektorem. Nie wspomnialam słowem o ciąży. Za to mam zmienione stanowisko na kompletnie inne... Pewnie sporo dodatkowej pracy będzie, ale trudno, trzeba się cieszyć że jest praca!
Urocza - ja bede na pewno badala cytomegalie igg i igm- nie przechodzilam w pierwszej ciąży i wolę wiedzieć na czym stoję. Toksoplazmoze na szczęście mam za sobą, więc odpada, bo przeciwciala posiadam.
Blu - my z mężem planujemy mówić o ciazy po 12 tygodniu, może tesciowie dowiedzą się wcześniej, bo mąż wyjeżdża i pewnie pomoc by mi się przydała. -
Justin ja też codziennie noszę bo mam roczna córeczkę ale uwielbia być na rekach. Jest na szczęście z tych mniejszych bobaskow bo waży 8.300 ale o tak jest kogo dźwigać. W drugiej ciąży organizm jest przyzwyczajony do dźwignia i nie jest to niebezpieczne dla mamy w ciąży. Oczwywiscie o ile ciąża nie jest zagrożona.
Jacqueline ważne że beta rośnie. Bedzoe dobrze.
Urocza czekamy na Twoją betę.urocza, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Jusstin a od kiedy zaczynasz prace?
Mam ambitny plan żeby poczekać z mówieniem o ciąży do wizyty u gina pod koniec lutego. Zobaczymy czy wytrzymam ☺
kasia_1988- bardzo pocieszające, co piszesz o noszeniu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 16:18
-
mam wyniki: beta z dziś 20dpo - 3577,4 16dpo było 492,4, więc rośnie jak szalona
Natomiast CMV IgG dodatnie 31 U/ml a na IgM jeszcze nie ma wyniku, bo muszą powtórzyć badanie Osiwieję do jutra. Dwa lata temu robiłam to badanie i wyszło ujemnie. Pytanie czy załapałam teraz czy przed ciążą... -
Urocza - beta super!
Ja owulacje wiem dokladnie, kiedy mialam, bo byla wywolywana zastrzykiem - wiec wypadla na poniedzialek 18/1 i tego dnia musialam zaciazyc
Chcialabym w piatek zobaczyc serduszko, ale nie nastawiam sie w ogole. Ciekawosc mnie tylk zzera
A co do mowienia to u mnie tylko rodzice i 2 przyjaciolki wiedza - w razie gdyby cos nie tak bylo (tfu tfu!) to te osoby mnie wespra i zrozumieja. Mysle tez, ze mama by sie obrazila, gdybym czekala do 2giego trymestru...urocza lubi tę wiadomość