Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam urlop na początku czerwca, mam nadzieję, że spokojnie będę mogła lecieć
Mnie pobolewa troszkę brzuch czasami, ale myślę że to nic złego, coś się tam przemieszcza
Ja wogole nie mam żadnych takich ciążowych objawów, tylko ogromną senność
A dziewczyny, które były już w ciąży powiedzcie jak to jest z rozstepami i innymi takimi? Kiedy zacząć używać jakichś specyfików? -
a.badziak wrote:U mnie 3 ciąża, a boję się jak nigdy, bo ból brzucha utrzymuje się od 2 tygodni, szybko się męczę i w ogóle tak jakoś dziwnie... skarb15 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze (:
-
szynszyl wrote:Ja mam urlop na początku czerwca, mam nadzieję, że spokojnie będę mogła lecieć
Mnie pobolewa troszkę brzuch czasami, ale myślę że to nic złego, coś się tam przemieszcza
A dziewczyny, które były już w ciąży powiedzcie jak to jest z rozstepami i innymi takimi? Kiedy zacząć używać jakichś specyfików?
Szynszyl ja w obu ciążach brzuch od poczatku traktowalam zimna wodą, szorstka gabką, oliwkami, balsamami, zeby uelastycznic skórę, rozstepow nie mam -
a.badziak wrote:Na razie biorę duphaston i kazała mi przyjść p. doktor w poniedziałek 15.02... mam nadzieję że serducho już będzie widać
-
anulka1978 wrote:Ja ide dzień po Tobie i tez czekam na serducho w poprzednich ciązach nie stresowalam sie tak bardzo jak teraz... niby 3cia ciąża i powinien byc luz a tu wrecz odwrotnie...
Jakie to dziwne... prawda...? 3 ciąża a tyle obaw...wszystko teraz rejestruje, sprawdzam, czytam... a wcześniej test robiłam po 3 tygodniach od planowanego terminu miesiączki... beta? nawet nie wiedziałam że coś takiego można zrobić... hahaha...
Ja stosowałam kremy na rozstępy, i różne inne a i tak wyszły paskudne ... brrr... najwięcej mam na nogach od środka... mojej siostrze pojawiły się dopiero po urodzeniu jak zaczęło wszystko wracać do stanu sprzed ciąży i ma na piersiach , na pupie, nogach, brzuchu ); i też stosowała różne różności... -
Skarb ja bym zrobiła betę na twoim miejscu, test zawsze może być watpliwy, beta już nie. Glowa do góry.
Szynszyl - ja zeczlam chyba w trzecim miesiącu używać elancyl - bardzo polecam, bo brzuch mialam spory, a ani jednego rostepu nie mam. Chociaż trzeba się też nastawić, że organizm może mieć tendencję do rozstępów i zaden krem nie pomoże
Jeśli chpdzi o objawy to u mnie na pewno większe takie ogólne zmeczenie. Czasami coś pobolewa w brzuchu, ale żadnej krwi nie mialam, więc się tym uspokajam. W poprzedniej ciąży miałam podobnie - senność, ogolne zmeczenie to byly jedyne objawy w I trymestrze. No i może ból piersi, który teraz trochę odpuścił. -
Właśnie się zameczam, gdzież tydzień w niepewności??
Dziewczyny a po ilu dniach po stosunku beta powinna wzrosnąć ? po 11 już na pewno wiec chyba nic z tego
a.bodziak a jak się po duphastonie czujesz bo ja w 2 ciąży nie dosc że czułam slodycze nie otwarte to jeszcze wymioty i dotego duphaston to już całkiem
w 1 ciąży smarnowałam od początku a rozstepy pojawiły mi się wszedzie posladki biodra.. do 25 tc przytylam 15 kg może dlatego .
w 2 ciąży tyko z 2 kreseczki male i przytylam przy ciąży lezacej 11 kg więc nie jest źle -
szynszyl wrote:Ja mam urlop na początku czerwca, mam nadzieję, że spokojnie będę mogła lecieć
A dziewczyny, które były już w ciąży powiedzcie jak to jest z rozstepami i innymi takimi? Kiedy zacząć używać jakichś specyfików?
Senność to mój główny objaw z pierwszej ciąży. Wracałam z pacy o 17 i kładłam się spać, wstawałam o 21 żeby się ogarnąć i dalej spać. W pracy oczy na zapałki. Mąż się śmiał, że czuje się jakby sam od miesiąca w domu siedział.
Co do rozstępów, to ja przytyłam 22 kilo, a nie mam żadnego. Codziennie się smarowałam balsamem bo kąpieli, ale nic więcej. Jestem pewna, że w większości przypadków to sprawa genetyczna. Moja mama po trzech ciążach też nie ma żadnych rozstępów. -
skarb15 wrote:Właśnie się zameczam, gdzież tydzień w niepewności??
Dziewczyny a po ilu dniach po stosunku beta powinna wzrosnąć ? po 11 już na pewno wiec chyba nic z tego
a.bodziak a jak się po duphastonie czujesz bo ja w 2 ciąży nie dosc że czułam slodycze nie otwarte to jeszcze wymioty i dotego duphaston to już całkiem
w 1 ciąży smarnowałam od początku a rozstepy pojawiły mi się wszedzie posladki biodra.. do 25 tc przytylam 15 kg może dlatego .
w 2 ciąży tyko z 2 kreseczki male i przytylam przy ciąży lezacej 11 kg więc nie jest źle
Stosunek stosunkiem, a owu mogła być później. Plemniki przeżyją w dobrym śluzie nawet 7 dni. Beta=2 znaczy, że coś drgnęło. Powtórz za 2-3 dni dla wlasnego spokoju. Szanse są 50/50. -
Byłam dziś na becie znów bo dalej plamię
Przez ostatnie 2 dni wydawało się nieco uspokajać plamienie, cały czas jest tylko na papierze, z krwistego zrobiło się różowe czyli jakby zanikało, a dziś niedawno na papierze "piękny" bordowy skrzep
Gdyby było wszystko dobrze to termin będę miała na 12.10 .12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Heh nadrobić wszystko co napisałyscie to nie lada wyzwanie! ☺
Chętnie przejęła bym chociaż część objawów, u mnie póki co senność i leki ból brzucha wieczorami, ale to raczej dlatego, że mam małą 7-mi miesięczna córeczkę, która bardzo lubi być na rączkach heh. Zauważyłam, że jest tutaj sporo podwójnych mam, ciekawe jak sobie z tym radzicie?
Jacqueline - może juz o tym pisałaś, a ja nie doczytałam, ale byłaś już u lekarza? Może jakieś leki wyciszyly by te plamienia....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 13:07
Auro lubi tę wiadomość