Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Byłam dziś na becie znów bo dalej plamię
Przez ostatnie 2 dni wydawało się nieco uspokajać plamienie, cały czas jest tylko na papierze, z krwistego zrobiło się różowe czyli jakby zanikało, a dziś niedawno na papierze "piękny" bordowy skrzep
Gdyby było wszystko dobrze to termin będę miała na 12.10 .
Kiedy wyniki? Trzymam kciuki za piekny wzrost
Bierzesz luteine?szynszyl lubi tę wiadomość
-
Blu - plamienia zaczęły mi się w zeszły wtorek, było delikatnie brązowe, lekko różowe. W środę zrobiło się bardziej różowe, więcej krwi. Lekarz przepisał mi Luteinę 100mg 2x1, dodatkowo doustnie biorę 50 mg w południe. Od czwartku do soboty było więcej krwi, ale cały czas tylko przy podcieraniu na papierze i to tez nie za każdym razem. W niedzielę zaczęło się nieco uspokajać plamienie i dziś ogólnie też było spoko śluz na lekko różowo zabarwiony tylko, ale byłam powtórzyć betę i jak wróciłam to na papierze był skrzep, no nie jakiś ogromny, ale był.
Cóż, zobaczymy jak będzie dalej.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
anulka - wyniki mają być dziś, zazwyczaj do 15 tego dnia co się robiło badanie przed południem zawsze były Luteinę biorę dowcipnie 100mg 2x1, rano i wieczorem, w południe biorę sobie 50mg doustnie.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Skarb, mam nadzieje,ze wszystko jednak u Ciebie ok !
Jaquline,kiedy bedziesz miec wynik? Mam nadzieje,ze u Ciebie tez dobrze!
Mi caly czas jakby sie cos przelewalo w brzuchu, czyli remont sie zaczal .
Ja natomiast mam problemy ze spaniem, jestem bardzo senna w ciagu dnia, zasypiam pozno wieczorem a an rano 5-6 pobudka ale jeszcze sobie leze w lozku, ma ktoras tak?
Ide smazyc nalesniki, bo tu w Irlandii dzis dzien nalesnikaskarb15 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
Jacqueline wrote:anulka - wyniki mają być dziś, zazwyczaj do 15 tego dnia co się robiło badanie przed południem zawsze były Luteinę biorę dowcipnie 100mg 2x1, rano i wieczorem, w południe biorę sobie 50mg doustnie.
-
Blu, moja mała skończyła właśnie 8 miesiecy i też chce czy nie, noszę ją trochę na rękach. U mnie plus jest taki, że tata od lutego rozpoczął właśnie rodzicielski ( ja kestem do końca lutego na wypoczynkowym), więc mam pomoc. Ale niedługo wyjeżdża na tydzień, więc zostanę wtedy z małą sama...
-
Ibiza wrote:Ja natomiast mam problemy ze spaniem, jestem bardzo senna w ciagu dnia, zasypiam pozno wieczorem a an rano 5-6 pobudka ale jeszcze sobie leze w lozku, ma ktoras tak?
Ide smazyc nalesniki, bo tu w Irlandii dzis dzien nalesnika
Smacznego
Ja zasypiam później niz reszta, mąz juz twardo śpi a ja zasypiam i zasnąc nie mogę.... rano przymusowa pobudka bo dziewczynkom sniadanie trzeba zrobic przed szkołą i do szkoły ale potem wracam do łozka i dosypiam do 9
-
anulka - w środę jak byłam u lekarza to zrobił mi usg. Było ładnie widać w macicy pęcherzyk 3mm, nie wiem jakim cudem jak następnego dnia beta była 172 niecałe, a za 2 dni(w sobotę) 364. Ale lekarz ma na prawdę dobry sprzęt, najlepszy w mieście12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline- trochę wiem co przeżywasz, bo podobne atrakcje zafundowala nam córka na samym początku ciąży. Pomógł duphaston i L4 od samego początku. Teraz postanowiłam włączyć tylko pozytywne myślenie i na dobry początek kupiłam dwie sukienki ciążowe ☺ przecież lato juz za niedługo☺
Auro - zazdroszczę spokojnej córci. Może nasza ma teraz jakiś gorszy czas, albo zaczyna czuć konkurencję w brzuchu. Najchętniej byłaby cały czas na rękach albo zabawiana...
Jusstin- zazdroszczą ☺ ja przez większość czasu jestem sama, czasem pomogą dziadkowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 13:30
kalika lubi tę wiadomość
-
anulka - nic nie mówił o krwiaku, ale usg było dosłownie chwilkę. Obejrzał i zmierzył jajniki i macicę, pęcherzyk malusieńki, ale było ładnie widać. Co prawda w pewnej chwili jakby coś na usg obok pęcherzyka jakaś plamka była czy coś, ale nic nie mówił na to.
milky_way - a kiedy masz mieć wyniki? Koniecznie daj znać Choć test wyszedł Ci dosyć wcześnie i dość mocna krechamilky_way lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Asia_08 wrote:Dziewczyny jak macie przeziębienie to najlepiej na noc kubek ciepłego mleka z łyżka miodu, ząbkiem przecisnietego czosnku i łyżeczka masła. 2-3 dni i jestes zdrowa. Zamiast prenalen który głownie składa sie z cukrowego syropu zainwestuj w prawdziwy sok z malin i popijaj na ciepło (ani soku ani miodu nie dodawaj do gorących płynów). Dołącz ciepła wodę z cytryna i imbirem. Jesli masz katar i zatkane zatoki to pomogą inhalacje nad naparem z rumianku, szałwii i kilku kropel amolu.
wyprobowalam na sobie
Mleko ohyda ale działa -
Jacqueline wrote:anulka - nic nie mówił o krwiaku, ale usg było dosłownie chwilkę. Obejrzał i zmierzył jajniki i macicę, pęcherzyk malusieńki, ale było ładnie widać. Co prawda w pewnej chwili jakby coś na usg obok pęcherzyka jakaś plamka była czy coś, ale nic nie mówił na to.
milky_way - a kiedy masz mieć wyniki? Koniecznie daj znać Choć test wyszedł Ci dosyć wcześnie i dość mocna krecha
Wlasnie taka malutka plamka u mnie to krwiaczek ktory jest przyczyna plamień... bedzie dobrze tylko nie stresuj sie tak jak cos Cię bardzo niepokoi to po prostu konsultuj to z lekarzem bo szkoda Twoich nerwów :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 13:52
-
Jusstin wrote:My myslimy o wyjeździe w maju, mała będzie miała roczek, ja w drugim trymestrze i dodatkowo wtedy nie ma jeszcze takich upałów. Tesciowie wybierają sie na Zakynthos i planujemy do nich dołączyć - zawsze to byłaby dla mnie pomoc przy córeczce. A o jakim kierunku myślisz ty Anulka?
Witaj Kika - przyrost wydaje się być ok, miałaś 3 dni odstepu, wiec chyba jest w normie.
Ja myślę o becie, ale nie ma sensu już robic- poczekam cierpliwie do czwartku na usg.
I jestem z pomorskiego- czy któraś z was może też z tych okolic?
Jestem z okolic Trójmiasta
-
No i mam wyniki bety...
W sobotę było - 364,4
Dziś (po 72h) - 713,9
Także wychodzi trochę poniżej normy, powinno w tym czasie urosnąć o 112 %, a u mnie urosło o 96%.
Nie jest może i najgorzej, ale przy plamieniach - na pewno dobrze to nie nastraja...
Gdyby chociaż było to minimum...
milky_way lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Hej dziewczyny,
kilka dni mnie nie było a tu 20-kilka stron do nadrobienia
Dzisiaj byłam na pierwszym USG, ciąża młodsza niż wynika z OM, ale wg lekarza wszystko jest idealnie:)
Pęcherzyk z jamie macicy 12mm, ciałko żółte obecne i echo zarodka 1,5 mm
wg USG 5t3d
za dwa tygodnie mam przyjść na serducho
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e89a93cd7a2.jpgkalika, EwelinaaKa, urocza, milky_way, Blu, Jusstin, Auro, Ola_85, anulka1978, Ibiza, skarb15, mizzelka, Dea28, a.badziak lubią tę wiadomość