Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wlasnie wrocilam Mam dwie kropki!!!!!!!
Ciesze sie bardzo, nie ma to jak raz a dobrze Na serduszka bylo za wczesnie, powtorka za 2 tygodnie.
A tu przedstawiam Je obie oficjalnie:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/c1e14b2c8d0866cb
(Nie pamietam, jak wrzucic zdjecie, zeby sie od razu wyswietlalo w poscie?)
Milego dniaBlu, Jacqueline, Visenna, Jusstin, Auro, Asia_08, kalika, mizzelka, Ola_85, MMM2016, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
O rany, ZetZet, no gratulacje
No to mamy pierwsze oficjalne bliźnięta/bliźniaki/bliźniaczki
A mnie kusi niezmiernie żeby podjechać ba betę, ale czy to coś da ? Jeśli bym zobaczyła ładny przyrost to zapewne bym się uspokoiła bardziej, bo do wizyty kupa czasu, 23 lutego dopiero
Donoszę również, że od przedwczoraj, 10 lutego od popołudnia nie mam plamień Były tamtego dnia różowe do południa i na razie ciszaBlu, anulka1978, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Zetzet wrote:Dziewczyny, wlasnie wrocilam Mam dwie kropki!!!!!!!
Ciesze sie bardzo, nie ma to jak raz a dobrze Na serduszka bylo za wczesnie, powtorka za 2 tygodnie.
A tu przedstawiam Je obie oficjalnie:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/c1e14b2c8d0866cb
(Nie pamietam, jak wrzucic zdjecie, zeby sie od razu wyswietlalo w poscie?)
Milego dnia
Aaaaaaaaa, jak super )) Gratuluję bardzo
-
Jacqueline wrote:A mnie kusi niezmiernie żeby podjechać ba betę, ale czy to coś da ? Jeśli bym zobaczyła ładny przyrost to zapewne bym się uspokoiła bardziej, bo do wizyty kupa czasu, 23 lutego dopiero
Ja idę jutro. Na piątą już (!) Może to przesada, ale mnie to uspokaja W poprzedniej ciąży głupia beta przestała rosnąć i teraz tak latam jak głupia A wizytę mam 22.02
Jacqueline, a jaką miałaś poprzednią?
-
Cześć dziewczyn , nieśmiało chce dołączyć do Was
Gratuluje tez Tym które zobaczyły już swoje bijące serduszka ❤️
ostatnia miesiączka 04.01 Byłam w środę na usg jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
Beata przyrasta prawidłowo . Progesteron w normie .
Lekarz określił wczesna ciąże , powiedział ze może być to nawet koniec 4 tyg jak owulacja była pózniej i wszystko w normie jak na ta chwile ❤️Dostałam komplet badań do wykonania i kolejna wizyta 24.02
Tak bardzo sie boje , nie umiem opanować stresu przez poprzednia ciąże , choć ta od początku przebiega inaczej zero plamienia , piersi bolą z reguły w nocy, w dzień sa pełne , lekkie mdłości rano i wieczorem , mam czasami zawroty głowy i pobolewa brzuch ale rzadko , i wszystko mówi ze powinno być dobrze , maz uspokaja a ja głupia baba niestety ....
Jak wytrzymać do 24 lutego , można zwariować !kalika, mizzelka, Blu, Sunflower, Dea28 lubią tę wiadomość
16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
Zet zet gratulacje !!!!
Dziewczyny cały czas Was podczytuje, nie udzielam się bo czekam do pierwszej wizyty. Ponieważ tak długo się staraliśmy i w tym czasie wiecznie czytałam jakieś fora, sprawdzałam, narobiłam sobie trochę bałaganu w głowie. postanowiłam, ze jak będę w ciąży to będę bardziej rozważna. No ale właśnie dopada mnie już strach i obawy czy na pewno jest wszystko ok. Byłam w zeszłym tygodniu u lekarza, który zrobił usg chociaż było bardzo wcześnie (pocz.6 tyg). Przyznał, ze jest malutka kropeczka i kazał przyjść dopiero za. 3 tyg. Zlecił badania i wszystko. No i zwariuje chyba do tego czasu. Wyszukuje czy na pewno mam ciążowe objawy.... Betę zrobiłam raz, lekarz powiedział ze nie muszę powtarzać, wiec zostawiłam temat. A Wy tu widzę biegacie nawet kilka razy.... Wczoraj bolał mnie brzuch, miałam jakieś wzdęcia, trochę czułam jajniki i już mi w głowie złe myśli... Nie wyobrażam sobie jeszcze 2 tygodni czekania, a mój maz zaraz wyjeżdża i będę sama te 2 tygodnie. ciezkie dni przede mną.... -
Blu wrote:Dzięki Asiu!
Mam jeszcze opakowanie vita-miner, ma wszystko to co piszesz oprócz DHA i to kosztuje 11 złotych za 60 tabletek, a pregna plus hmm w aptece internetowej ok.35 z przesyłka za 30 tabsów.
A jeszcze vita miner + dha ok. 24zł z przesyłka....
Może różnia się jakims wchłanianiem czy coś?
Z DHA chcę łykać od 2 trymestruBlu lubi tę wiadomość
-
Evee wrote:Cześć dziewczyn , nieśmiało chce dołączyć do Was
Gratuluje tez Tym które zobaczyły już swoje bijące serduszka ❤️
ostatnia miesiączka 04.01 Byłam w środę na usg jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
Beata przyrasta prawidłowo . Progesteron w normie .
Lekarz określił wczesna ciąże , powiedział ze może być to nawet koniec 4 tyg jak owulacja była pózniej i wszystko w normie jak na ta chwile ❤️Dostałam komplet badań do wykonania i kolejna wizyta 24.02
Tak bardzo sie boje , nie umiem opanować stresu przez poprzednia ciąże , choć ta od początku przebiega inaczej zero plamienia , piersi bolą z reguły w nocy, w dzień sa pełne , lekkie mdłości rano i wieczorem , mam czasami zawroty głowy i pobolewa brzuch ale rzadko , i wszystko mówi ze powinno być dobrze , maz uspokaja a ja głupia baba niestety ....
Jak wytrzymać do 24 lutego , można zwariować !
Witaj i gratuluję ! Też mam jedną stratę na koncie i rozumiem Twoje obawy. Trochę się boję, ale tłumaczę sobie, że będzie dobrze, że nie można zakładać najgorszych scenariuszy Niestety na tym etapie nie mamy wpływu na to, co dalej (oprócz dbania o siebie), więc trzeba cierpliwie czekać i starać się nie stresować. Idzie wszystko w dobrym kierunku u Ciebie A i co do mnie mam dobre przeczucie. Mamy wizyty blisko siebie, jeszcze tylko kilka dni trzymaj się ciepło! -
EVEE cześć
KUKULETKA ja na becie nie byłam ani razu 3 testy ciązowe pozytywne, kreska ciemniala stopniowe, na wizycie bylam na samym poczatku 6 tygodnia, pęcherzyk ciązowy jest i tez czekam na kolejne badanie nie denerwuj się ! dwa tygodnie szybko zlecąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:24
-
Doczytałam
Fatalny poranek, ledwo stoję na nogach, co wstanę to od razu jakoś słabo i mdło, jakby cos kręci mnie w żołądku śniadanie zjedzone mocno na siłę
Spać mi sie chce jak cholera szaro za oknem, pogoda nie zachęca do aktywności... oj nie...
A jak u Was ? samopoczucie mam nadzieję że lepsze niz u mnie
Byle do wtorku... nie moge się doczekac wizyty -
Ostatnia beta była 714, przyrosło trochę poniżej normy niestety, no ale niedużo, do tego minimum takiego niby brakowało 40 jednostek chyba.
Ale plamienia tak jakby skończyły się, więc może dobrze jest? Na to liczę, bo inaczej bym chyba zwariowała
Jeśli bym zobaczyła dobry przyrost bety to zapewne bym się uspokoiła na pare dni, ale i tak bym zaczęła świrować przed wizytą, więc jeśli nie będzie już plamień to o jeden bodziec stresowy mniej, nie będę stresować się w oczekiwaniu na wynik i zastanawiać nad przyrostem12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Zetzet - serdeczne gratulacje!!! No to przed Tobą podwójne wyzwanie
Evee- wiem, że łatwo powiedzieć, żebyś się nie stresowala, jak tu trzeba tyle czekać. Ale życzę tobie powodzenia i duzo spokoju i odpoczynku - to na pewno fasolce się przyda na tym etapie. Musi być dobrze!
Kukuletka - wzdecia i pobolewania brzucha to norma na tym etapie, nie stresować się tutaj! A jak będziesz na nastepnej wizycie u gina to z pewnością będzie już serduszko, stąd taki odlegly termin wizyty. Poleci szybko, glowa do gory! -
Miałam nie wchodzić na żadne fora ale nie wytrzymałam , w grupie raźniej
Nie chce męża tez męczyć obawami i głupimi stresami bo sie wtedy na mnie denerwuje ze gdakam zbędnie
Niestety nasze ciąże nie bedą tak nieskazitelne jak tych matek które tak po prostu bez stresu zaszły donosiły i urodziły jak w najwspanialszym śnie , ale wiem ze przetrwamy i tez będzie pięknie
Nie zakładam najgorszego , ale strach już zawsze będzie i tak naprawdę spokoju ducha zaznam kiedy za 9 miesięcy wezmę na ręce pierwszy raz swojego maluszkaSunflower lubi tę wiadomość
16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
Jeszcze bedzie przepięknie ....!
-
anulka1978 wrote:EVEE cześć
KUKULETKA ja na becie nie byłam ani razu 3 testy ciązowe pozytywne, kreska ciemniala stopniowe, na wizycie bylam na samym poczatku 6 tygodnia, pęcherzyk ciązowy jest i tez czekam na kolejne badanie nie denerwuj się ! dwa tygodnie szybko zlecą
No to trochę mnie uspokoiłaś z ta beta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:40