X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2016
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wlasnie wrocilam :) Mam dwie kropki!!!!!!!

Ciesze sie bardzo, nie ma to jak raz a dobrze :) Na serduszka bylo za wczesnie, powtorka za 2 tygodnie.

A tu przedstawiam Je obie oficjalnie:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/c1e14b2c8d0866cb

(Nie pamietam, jak wrzucic zdjecie, zeby sie od razu wyswietlalo w poscie?)

Milego dnia :)

Blu, Jacqueline, Visenna, Jusstin, Auro, Asia_08, kalika, mizzelka, Ola_85, MMM2016, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje podwójne!!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ZetZet, no gratulacje :)

No to mamy pierwsze oficjalne bliźnięta/bliźniaki/bliźniaczki :)

A mnie kusi niezmiernie żeby podjechać ba betę, ale czy to coś da ? Jeśli bym zobaczyła ładny przyrost to zapewne bym się uspokoiła bardziej, bo do wizyty kupa czasu, 23 lutego dopiero ;)

Donoszę również, że od przedwczoraj, 10 lutego od popołudnia nie mam plamień :) Były tamtego dnia różowe do południa i na razie cisza :)

Blu, anulka1978, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:

Ciesze sie bardzo, nie ma to jak raz a dobrze :) Na serduszka bylo za wczesnie, powtorka za 2 tygodnie.

A tu przedstawiam Je obie oficjalnie:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/c1e14b2c8d0866cb

(Nie pamietam, jak wrzucic zdjecie, zeby sie od razu wyswietlalo w poscie?)

Milego dnia :)

Aaaaaaaaa, jak super :))) Gratuluję bardzo <3

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    A mnie kusi niezmiernie żeby podjechać ba betę, ale czy to coś da ? Jeśli bym zobaczyła ładny przyrost to zapewne bym się uspokoiła bardziej, bo do wizyty kupa czasu, 23 lutego dopiero ;)

Ja idę jutro. Na piątą już (!) Może to przesada, ale mnie to uspokaja :) W poprzedniej ciąży głupia beta przestała rosnąć i teraz tak latam jak głupia :) A wizytę mam 22.02 :)

Jacqueline, a jaką miałaś poprzednią?

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyn , nieśmiało chce dołączyć do Was :)
    Gratuluje tez Tym które zobaczyły już swoje bijące serduszka ❤️
    ostatnia miesiączka 04.01 Byłam w środę na usg jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy :)
    Beata przyrasta prawidłowo . Progesteron w normie .
    Lekarz określił wczesna ciąże , powiedział ze może być to nawet koniec 4 tyg jak owulacja była pózniej i wszystko w normie jak na ta chwile ❤️Dostałam komplet badań do wykonania i kolejna wizyta 24.02
    Tak bardzo sie boje , nie umiem opanować stresu przez poprzednia ciąże , choć ta od początku przebiega inaczej zero plamienia , piersi bolą z reguły w nocy, w dzień sa pełne , lekkie mdłości rano i wieczorem , mam czasami zawroty głowy i pobolewa brzuch ale rzadko , i wszystko mówi ze powinno być dobrze , maz uspokaja a ja głupia baba niestety ....
    Jak wytrzymać do 24 lutego , można zwariować !

kalika, mizzelka, Blu, Sunflower, Dea28 lubią tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zet zet gratulacje !!!!

Dziewczyny cały czas Was podczytuje, nie udzielam się bo czekam do pierwszej wizyty. Ponieważ tak długo się staraliśmy i w tym czasie wiecznie czytałam jakieś fora, sprawdzałam, narobiłam sobie trochę bałaganu w głowie. postanowiłam, ze jak będę w ciąży to będę bardziej rozważna. No ale właśnie dopada mnie już strach i obawy czy na pewno jest wszystko ok. Byłam w zeszłym tygodniu u lekarza, który zrobił usg chociaż było bardzo wcześnie (pocz.6 tyg). Przyznał, ze jest malutka kropeczka i kazał przyjść dopiero za. 3 tyg. Zlecił badania i wszystko. No i zwariuje chyba do tego czasu. Wyszukuje czy na pewno mam ciążowe objawy.... Betę zrobiłam raz, lekarz powiedział ze nie muszę powtarzać, wiec zostawiłam temat. A Wy tu widzę biegacie nawet kilka razy.... Wczoraj bolał mnie brzuch, miałam jakieś wzdęcia, trochę czułam jajniki i już mi w głowie złe myśli... Nie wyobrażam sobie jeszcze 2 tygodni czekania, a mój maz zaraz wyjeżdża i będę sama te 2 tygodnie. ciezkie dni przede mną....

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dzięki Asiu!

Mam jeszcze opakowanie vita-miner, ma wszystko to co piszesz oprócz DHA i to kosztuje 11 złotych za 60 tabletek, a pregna plus hmm w aptece internetowej ok.35 z przesyłka za 30 tabsów.

A jeszcze vita miner + dha ok. 24zł z przesyłka....

Może różnia się jakims wchłanianiem czy coś?
    Moj gin polecał wlasnie Vita Miner jesli w ogole mam cokolwiek łykac na daną chwilę :) Polskie witaminy, dla polskich kobiet, dostosowane do naszej diety i ewentualnych niedoborów :) ja łykałam Vita-miner Prenatal ale teraz mam Vita-min Plus Mama, tez najzwyklejsze
    Z DHA chcę łykać od 2 trymestru :)

Blu lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet wrote:

Zetzet - rewelacja!! podwójne gratulacje :) ale pięknie <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Donoszę również, że od przedwczoraj, 10 lutego od popołudnia nie mam plamień :) Były tamtego dnia różowe do południa i na razie cisza :)
    Super wieści <3 odpuść tą betę ;) jest pięknie <3

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee wrote:
    Cześć dziewczyn , nieśmiało chce dołączyć do Was :)
    Gratuluje tez Tym które zobaczyły już swoje bijące serduszka ❤️
    ostatnia miesiączka 04.01 Byłam w środę na usg jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy :)
    Beata przyrasta prawidłowo . Progesteron w normie .
    Lekarz określił wczesna ciąże , powiedział ze może być to nawet koniec 4 tyg jak owulacja była pózniej i wszystko w normie jak na ta chwile ❤️Dostałam komplet badań do wykonania i kolejna wizyta 24.02
    Tak bardzo sie boje , nie umiem opanować stresu przez poprzednia ciąże , choć ta od początku przebiega inaczej zero plamienia , piersi bolą z reguły w nocy, w dzień sa pełne , lekkie mdłości rano i wieczorem , mam czasami zawroty głowy i pobolewa brzuch ale rzadko , i wszystko mówi ze powinno być dobrze , maz uspokaja a ja głupia baba niestety ....
    Jak wytrzymać do 24 lutego , można zwariować !

Witaj i gratuluję :)! Też mam jedną stratę na koncie i rozumiem Twoje obawy. Trochę się boję, ale tłumaczę sobie, że będzie dobrze, że nie można zakładać najgorszych scenariuszy :) Niestety na tym etapie nie mamy wpływu na to, co dalej (oprócz dbania o siebie), więc trzeba cierpliwie czekać i starać się nie stresować. Idzie wszystko w dobrym kierunku u Ciebie ;) A i co do mnie mam dobre przeczucie. Mamy wizyty blisko siebie, jeszcze tylko kilka dni :) trzymaj się ciepło!

oar8vfxmctme5m5e.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVEE cześć ;)

KUKULETKA ja na becie nie byłam ani razu ;) 3 testy ciązowe pozytywne, kreska ciemniala stopniowe, na wizycie bylam na samym poczatku 6 tygodnia, pęcherzyk ciązowy jest i tez czekam na kolejne badanie ;) nie denerwuj się ! dwa tygodnie szybko zlecą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:24

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam :)

Fatalny poranek, ledwo stoję na nogach, co wstanę to od razu jakoś słabo i mdło, jakby cos kręci mnie w żołądku :/ śniadanie zjedzone mocno na siłę :/
    Spać mi sie chce jak cholera :/ szaro za oknem, pogoda nie zachęca do aktywności... oj nie...

A jak u Was ? samopoczucie mam nadzieję że lepsze niz u mnie <3
    Byle do wtorku... nie moge się doczekac wizyty :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia beta była 714, przyrosło trochę poniżej normy niestety, no ale niedużo, do tego minimum takiego niby brakowało 40 jednostek chyba.

Ale plamienia tak jakby skończyły się, więc może dobrze jest? Na to liczę, bo inaczej bym chyba zwariowała ;)

Jeśli bym zobaczyła dobry przyrost bety to zapewne bym się uspokoiła na pare dni, ale i tak bym zaczęła świrować przed wizytą, więc jeśli nie będzie już plamień to o jeden bodziec stresowy mniej, nie będę stresować się w oczekiwaniu na wynik i zastanawiać nad przyrostem ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet - serdeczne gratulacje!!! No to przed Tobą podwójne wyzwanie :)
    Evee- wiem, że łatwo powiedzieć, żebyś się nie stresowala, jak tu trzeba tyle czekać. Ale życzę tobie powodzenia i duzo spokoju i odpoczynku - to na pewno fasolce się przyda na tym etapie. Musi być dobrze!
    Kukuletka - wzdecia i pobolewania brzucha to norma na tym etapie, nie stresować się tutaj! A jak będziesz na nastepnej wizycie u gina to z pewnością będzie już serduszko, stąd taki odlegly termin wizyty. Poleci szybko, glowa do gory!

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Evee Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie wchodzić na żadne fora ale nie wytrzymałam , w grupie raźniej :)
    Nie chce męża tez męczyć obawami i głupimi stresami bo sie wtedy na mnie denerwuje ze gdakam zbędnie :)
    Niestety nasze ciąże nie bedą tak nieskazitelne jak tych matek które tak po prostu bez stresu zaszły donosiły i urodziły jak w najwspanialszym śnie , ale wiem ze przetrwamy i tez będzie pięknie :)
    Nie zakładam najgorszego , ale strach już zawsze będzie i tak naprawdę spokoju ducha zaznam kiedy za 9 miesięcy wezmę na ręce pierwszy raz swojego maluszka

Sunflower lubi tę wiadomość

16.09.15 3 puste jaja plodowe [*] [*] [*]
    Jeszcze bedzie przepięknie ....!
    w57vs65g5x1yfrve.png
  • Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    EVEE cześć ;)

KUKULETKA ja na becie nie byłam ani razu ;) 3 testy ciązowe pozytywne, kreska ciemniala stopniowe, na wizycie bylam na samym poczatku 6 tygodnia, pęcherzyk ciązowy jest i tez czekam na kolejne badanie ;) nie denerwuj się ! dwa tygodnie szybko zlecą ;)

No to trochę mnie uspokoiłaś z ta beta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 09:40

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee - dobrze, że jesteś! Zcasami lepiej jest sie po prostu wygadac, trzymam kciuki i życzę powodzenia!

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evee witamy! Rozgość się i bądź dobrej myśli, tu jest dużo mam z bujną droga do rodzicielstwa.

Zetzet wielkie gratulacje!! Ciekawe kto jeszcze trafił podwójnie :D

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka ale usg robił? czy czekacie na nastepna wizyte?

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ