Październikowe Szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh nie mam uczucia małej kuleczki w brzuchu, raczej ten mój brzuch jest taki jakby bardziej wrazliwy. Widać że jest większy, ale wieczorem. I niestety nie przypomina to okrągłego brzuszka, tylko mega wzdęcia . Rano nie ma po tym śladu.
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Visenna, kasiaa, Jacq, urocza serdecznie dziękuję za podzielenie się doświadczeniami z ALABem, po tym co piszecie jedno jest pewne, odwiedziłam to miejsce pierwszy i ostatni raz! A pomyslec, ze 2 dni wczesniej narzekalam na Medicover, że wyniki byly dopiero o 20. Na ALAB zdecydowałam się tym razem tylko dlatego, że bliżej i taniej...
Ale, ale, przejdźmy do najważniejszego. Odwiedziłam stronę ALABu przed chwilą i wrzucili wynik w nocy. Beta 1484 Pierwsza byla 689,5 czyli przyrost jak należy
A co do powiększających się brzuchów, to ja w pierwszej ciąży miałam malutki brzuszek. W 26tc mówili mi, że wyglądam jakbym się śliwek najadła, a nie jakbym była w zaawansowanej ciąży. Więc spokojnie, u każdej brzusio rośnie inaczej, to bardzo zależy od mięśni, ilości tłuszczyku, ale i osobistych predyspozycjiurocza, adrenalina, kehlana_miyu, kalika, Blu, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Ja wyniki robię wlasnie w ALABie ale tak naprawdę dopiero drugi raz w zyciu robiłam. Wyniki były na czas. Moze zależy od regionu.
Inpostanowilam z mężem ze zrobię w następnym tygodniu moze jutro moze w środę jeszcze jedna betę dla świetego spokoju i zdrowego umysłu zeby za duzo nie myślec ze cos sie złego dzieje.
Wiec tez pójdę do ALABu bo mam do wyboru albo alab albo szpital a nie chce mi sie siedziec w szpitalu w kolejce od 6 rano. Wiec nie mam wyjścia bo innego labolatorium nie ma.
-
adrenalina wrote:Ja wyniki robię wlasnie w ALABie ale tak naprawdę dopiero drugi raz w zyciu robiłam. Wyniki były na czas. Moze zależy od regionu.
Inpostanowilam z mężem ze zrobię w następnym tygodniu moze jutro moze w środę jeszcze jedna betę dla świetego spokoju i zdrowego umysłu zeby za duzo nie myślec ze cos sie złego dzieje.
Wiec tez pójdę do ALABu bo mam do wyboru albo alab albo szpital a nie chce mi sie siedziec w szpitalu w kolejce od 6 rano. Wiec nie mam wyjścia bo innego labolatorium nie ma. -
Adrenalina twardnienie brzucha raczej nie jest za dobrym objawem, więc spokojnie, nie martw się i czekaj spokojnie - jeszcze urośnie brzuch i będzie sprawiał trudności
U nas w sumie nie taka ciężka noc. Mała obudziła się o 1:30- nie dostała piersi, więc zaczęła płakać, ale wzięłam ją do siebie do łóżka i zasnęła. O 5 kolejna pobudka i płacz, nie pomogła woda, ale po chwili uspokoila się i zasnęła. Wstała dzisiaj wcześniej niż zawsze, ale usmiechnieta, więc mam nadzieję, że poradzimy sobie jakoś z odstawieniem, chociaż cholernie mi żal tego
Plamien na szczęście żadnych dzisiaj nie mam.
A teść jest skory do pomocy, ale też pracuje, więc to ograniczona pomoc. Teściowa niestety też wyjechała. Wczoraj jak pojechałam do szputala teść opowiadal, że mała caly czas patrzyła na drzwi, uspokoila się dopiero jak wrocilam. Nic, czekam do poniedzialkowej wizyty i mam nadzieję, że będą dobre wieści.adrenalina, Blu lubią tę wiadomość
-
JUSSTIN myslałam o Tobie dobrze, e pierwsza noc juz za Wami pierwsze trzy dni są najtrudniejsze, pozniej juz wszystko wraca do normy
Będzie dobrze i nie zamartwiaj się, nie myśl z żalem o odstawieniu... przeciez i tak piękny kawał czasu karmiłaś
KKKAAARRR piękny przyrost!!!
Ale naprodukowałyście
KASIOWA nie zazdroszczę objawów trzymaj sie tam dzielnie! :*
UROCZA chyba mam prodbnie, własnie takie jakby "zaraz zemdleje" rano jest tragicznie, o zrobieniu sniadania nie ma mowy wsypuje swoje ziarna do miski, biore jogurt i uciekam z kuchni zeby przypadkiem jakiegos żarcia nie oglądac, fuj
Miłej walentynkowej niedzieli kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 09:12
-
urocza wrote:Jak robiłaś dotychczas w Alabie to dobrze jest tam kontynuować, wtedy można spokojnie liczyć przyrosty bety, jak wykonane w tym samym labie.
Pierwsza betę miałam w ALABie druga w klinice w Białymstoku. I teraz tez w ALABie a pewnie jak pojadę na wizytę 24.02 to znow w klinice mi zrobią.
-
nick nieaktualnyurocza wrote:Widzę, że nie tylko ja miałam przejścia z Alabem. Jak zależ mi na szybkim wyniku to dopłacam 5zł i jest za 4h, ale taka opcja tylko na Stępińskiej i Poznańskiej. Ostatnio mimo to czekałam 5h, w końcu zadzwoniłam, pogoniłam i po godz. wprowadzili bete i jeden wynik na cytomegalie informując,że drugi muszą powtórzyć,będzie rano. Na drugi dzień po 3telefonach dopiero wrzucili na str.
A ja robię badania w Synevo w Wołominie pod Warszawą. Te badania co robią na miejscu to wyniki online przychodzą po 2-3 godzinach (bhCG, TSH). Tylko progesteronu nie robią na miejscu, a wysyłają do Warszawy. Ale to też czeka się do ok. 18-19. W laboratoriach Synevo kobiety ciężarne mają 20% zniżki (tylko trzeba się upomnieć o taką kartę dla kobiet w ciąży). Polecam. -
nick nieaktualnyA tak w ogóle to ciekawa jestem gdzie się podziała nasza koleżanka założycielka topiku a.badziak, bo jakoś się nie odzywa, a jest już kilka nowych październikowych mamusiek niewciągniętych na listę ( w tym ja).
A.badziak jesteś z nami?urocza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rutelka wrote:A tak w ogóle to ciekawa jestem gdzie się podziała nasza koleżanka założycielka topiku a.badziak, bo jakoś się nie odzywa, a jest już kilka nowych październikowych mamusiek niewciągniętych na listę ( w tym ja).
A.badziak jesteś z nami? -
Dziewczyny w piątek i wczoraj pojawiły mi się na bieliźnie brązowe plamienie ( I juz stres To jest kolor taki jak kawa z mlekiem,nie mam jakis bolow czasami jajnik zakłuje a brzuch chwilami mnie za boli jak na @ . Po nocy na wkładce leciutka kreska tego samego koloru. Wizyte u Gin.mam jutro zwariuje do tego czasu bo oczywiscie mysle o najgorszym...Pocieszam sie ze nie jest to czysta krew,ale co to jest?? Jestem w okolo 7 tyg ciazy,wiek płodu 4 tydzien to wg kalendarza belly
-
Helloł !
Udanych walentynek kochane.
Mam dzisiaj tak dobry humor !! Ja jestem świeżo w temacie. Powiedzcie bo mam zamiar zrobić bete.Trzeba ponowić badanie bety za jakiś czas? No i kiedy najlepiej według Was umówić się do lekarza? Sorry za tak durne pytania, ale starałam się ponad 2 lata na własną reke, że chyba w to wsiąkłam a o ciazy nic nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 10:28
-
Hej inaa, ja powtarzam bo daje mi to święty spokój ze wszystko jest dobrze. U lekarza byłam dzień po spodziewanej miesiączce jak beta była pozytywna i on drugi raz robił mi betę, wyniki w opisie. Na usg powiedział ze za wcześnie. I dopiero 24.02 umówił mnie na wizytę z usg
-
INAA wizyta taka żeby juz cokolwiek było widac to 2 tyg po terminie @ jesli nic się w miedzyczasie nie dzieje typu plamienia Gratulacje!!
O becie się nie rozpisuję bo ja nigdy nie robiłam, ani przy 1szej ani przy 2giej ani teraz przy 3ciej ciąży test plus wizyta mi wystarczają ale widzę że duuuuzo dziewczyn sprawdza betę
Ja kończę wczorajsze czyszczenie fug to jest masakra jakaś... chyba położe w końcu panele na tym cholernym gresie